🌟黎到荃灣行街,一路都想試吓呢個美式魚生蓋飯,Pickabowl🌟地點十分方便,位於荃新天地二期地下,喺西鐵站行過去,唔使5分鐘。👍🏻🌟Poke Bowel 嘅poke 意思係將一口大細醃製嘅魚生同蔬菜放喺米飯上面,上面加醬汁同調味料嘅混合物。🌟魚生本身已經係一個好健康,高蛋白質來源,再加上大量蔬菜,無型係健康美味營養之選。👍🏻👍🏻🌟🌟近期流行低碳生活,主食除咗普通白飯之外,仲可以揀糙米飯或者黃薑椰菜花,沙律,又或者沾烏冬,好多選擇。🌟🌟店裏面有提供由羽衣甘藍同埋西柚浸嘅冰水,清爽健康。🥙Giant’s bowl 夏威夷四重奏 ($118)🥙-絕對適合心大心細,想試晒所有嘢嘅人-有辣三文魚,經典吞拿魚,泰式酸辣大蝦,同埋牛油果-魚生食得出新鮮, 醃製味道美味-推薦泰式酸辣大蝦,醬汁酸辣惹味,蝦夠大隻爽彈-有大半隻牛油果,分量十足,用嘅牛油果熟透嘅程度亦都啱啱好-裏面包咗彩虹組合,包括有紅黃椒,青瓜,蕃茄,蔬果新鮮,清新口感-特別係初嘗試黃薑椰菜花-黃薑味突出,不過唔會太過🥙DIY Bowl 加三文魚湯套餐 ($127)🥙-好有趣,自主性好高,可以DIY自選配料-今次揀咗煙燻油辣味三文魚

🌟🌟店裏面有提供由羽衣甘藍同埋西柚浸嘅冰水,清爽健康。

🥙Giant’s bowl 夏威夷四重奏 ($118)🥙

-絕對適合心大心細,想試晒所有嘢嘅人

-有辣三文魚,經典吞拿魚,泰式酸辣大蝦,同埋牛油果

-魚生食得出新鮮, 醃製味道美味

-推薦泰式酸辣大蝦,醬汁酸辣惹味,蝦夠大隻爽彈

-有大半隻牛油果,分量十足,用嘅牛油果熟透嘅程度亦都啱啱好

-特別係初嘗試黃薑椰菜花

-黃薑味突出,不過唔會太過

🥙DIY Bowl 加三文魚湯套餐 ($127)🥙

-好有趣,自主性好高,可以DIY自選配料

-今次揀咗煙燻油辣味三文魚同埋煙燻油辣味吞拿魚

-推薦煙燻辣味魚生,爽辣嘅醬汁,惹味有特色

-仲要加咗蟹籽,新鮮爽脆,夾三文魚一流

-加埋泡菜組合,包括泡菜,青瓜,蒟蒻,韓式辣醬

-調味恰到好,爽辣惹味

🍲三文魚山藥湯

-推薦推薦

-山藥份量多

-充滿住三文魚熬出來既濃厚味道

-套餐價格有優惠

總結

推薦呢一間餐廳,材料新鮮,份量夠大,健康低碳之選

• 夏威夷四重奏
  • 三文魚山藥湯
2023-02-07 250 瀏覽
飲控初期試過一次 @pickabowlhk 當時叫咗凍冰冰嘅黃薑椰菜花底食到有啲胃痛所以印象不太好適逢今日外出上堂一日決定再試多一次今次叫咗自選set hkd$88再加咗一份菠蘿hkd$8🍍埋單hkd$96Protein揀咗香草芥末大蝦🍤&慢煮天多利雞🐥泡菜青瓜蒟蒻底🇰🇷 再加Half half椰菜花+糙米飯對以唔太食得辣嘅我嚟講泡菜底偏辣,但係mix埋一齊食可以接受糙米飯食落暖暖的冇齋椰菜花咁凍,推薦呢個combo🫶🏻雞肉份量多但難免有少少鞋、整體味道不錯~蝦嘅量都算多而且有咬口冇腥味,推薦😆最開心係protein可以叫汁另上,可以按照喜好點汁由於有蒟蒻同埋椰菜花飯所以飽足感都強之後嚟時會再叫呢個combo😚🌟 味道:🌕🌕🌕🌕🌑 i.e. 8.25/10🌟 CP值💰 6.5/10。Encore度💓 80%
飲控初期試過一次 @pickabowlhk
當時叫咗凍冰冰嘅黃薑椰菜花底食到有啲胃痛所以印象不太好
適逢今日外出上堂一日決定再試多一次
Protein揀咗香草芥末大蝦🍤&慢煮天多利雞🐥
泡菜青瓜蒟蒻底🇰🇷 再加Half half椰菜花+糙米飯
糙米飯食落暖暖的冇齋椰菜花咁凍,推薦呢個combo🫶🏻
雞肉份量多但難免有少少鞋、整體味道不錯~
蝦嘅量都算多而且有咬口冇腥味,推薦😆
最開心係protein可以叫汁另上,可以按照喜好點汁
由於有蒟蒻同埋椰菜花飯所以飽足感都強
之後嚟時會再叫呢個combo😚
🌟 味道:🌕🌕🌕🌕🌑 i.e. 8.25/10
🌟 CP值💰 6.5/10。Encore度💓 80%
自選bowl外加菠蘿
自選bowl外加菠蘿
2023-01-04 230 瀏覽
近年Poke Bowl 好受歡迎一黎色彩繽紛🌈好吸引,二黎又多元化又有營養😚*夏威夷四重奏 Giant’s bowl $108有辣味三文魚🐟、經典吞拿魚🐠、泰式熟蝦🍤、牛油果🥑啲醬汁調得好惹味🤤 特別中意辣味三文魚Base仲可以自己揀,今次試左黃薑椰菜花飯+糙米飯椰菜花切得夠細,薑黃味唔重,容易入口整體感覺好清新好健康😆而咁岩12月開始推出三文魚湯系列 ❗️ (每日限量) 🥘*三文魚山藥湯 +$40 (單買$49)食完生冷野,飲碗熱湯成身暖笠笠最舒服☺️唔係講笑,好鮮好濃魚味,完全唔會腥😍自己都煲唔到咁出味😳而且入面幾多魚肉同山藥
近年Poke Bowl 好受歡迎
一黎色彩繽紛🌈好吸引,二黎又多元化又有營養😚

*夏威夷四重奏 Giant’s bowl $108
有辣味三文魚🐟、經典吞拿魚🐠、泰式熟蝦🍤、牛油果🥑
啲醬汁調得好惹味🤤 特別中意辣味三文魚
Base仲可以自己揀,今次試左黃薑椰菜花飯+糙米飯
椰菜花切得夠細,薑黃味唔重,容易入口
整體感覺好清新好健康😆
而咁岩12月開始推出三文魚湯系列 ❗️ (每日限量) 🥘
*三文魚山藥湯 +$40 (單買$49)
食完生冷野,飲碗熱湯成身暖笠笠最舒服☺️
唔係講笑,好鮮好濃魚味,完全唔會腥😍
自己都煲唔到咁出味😳
而且入面幾多魚肉同山藥
而家樣樣野都要講健康,所以好想同大家推介呢一間食肆!超green☘️💚位置係荃新天地二期地下,店舖裝修都係簡約風,極高透明度嘅廚房🥰 食材保證新鮮衛生👍🏻蒜片油雙拼-三文魚、熟蝦(彩虹配菜)🍤三文魚同埋蝦都好新鮮,加上有啲蒜味就會冇咁寡,揀完step1, 就揀step2⋯ 我揀左佢最受歡迎嘅黃薑椰菜花+ 半糙米飯🍚超豐富口感將椰菜花剁碎,其實真係好飽肚,糙米飯好健康大家都知啦🥦 食完咁大碗野其實係飽到糖水都食唔落,但係一啲罪惡感都冇🤣完全適合素食者,或者減緊肥嘅你哋😉
蒜片油雙拼-三文魚、熟蝦(彩虹配菜)🍤
完全適合素食者,或者減緊肥嘅你哋😉
2022-12-30 2555 瀏覽
近年流行又有營養又健康嘅美式魚生蓋飯poke bowl🍚 呢日就嚟咗呢間poke bowl 專門店食晚飯😎Poke bowl有好多食材嘅選擇 食材包括高蛋白質嘅食物 蔬果 同飯底😉 如果你同我一樣有選擇困難症嘅話 就可以揀餐廳預設好嘅配搭喇😝夏威夷四重奏呢個真係夠晒色彩繽紛 蛋白質方面有辣味三文魚 經典吞拿魚 泰式熟蝦同牛油果 搭配彩虹配菜 即係有番茄 青瓜 甜椒配自家製醬油 再揀咗白飯做base😙 呢個味道好豐富 因為唔同嘅蛋白質配菜本身一種調味☺️ 加州三文魚呢個餸嘅份量好多 有蛋黃醬同蟹籽撈埋三文魚🍣 呢個預先設計咗係配蛋黃配菜 當中包括菠蘿 青瓜 蟹籽配蛋黃醬🍍 飯底我地揀咗黃薑椰菜花同埋半糙米飯 覺得呢個好特別啊 成日聽人講碎咗嘅椰菜花口感好似飯 呢次係我第一次食椰菜花飯 真係幾可亂真🥦 另外嗰一半嘅糙米飯其實唔會太硬 都幾易入口 呢一個飯整體味道比較統一 因為主要都係蛋黃醬嘅味道為主🥰加配套餐包括有鰹魚昆布湯 溫泉蛋同甜品 今日嘅甜品係綠茶蕨餅🍵 味道唔會太甜 鰹魚昆布湯 都幾鮮味 入面仲有豆腐粒粒同昆布 而溫泉蛋方面 半生熟無論撈飯定就咁食都一流😺飲品零系可樂同忌廉溝鮮奶

加州三文魚
加州三文魚
黃薑椰菜花

加配套餐
鰹魚昆布湯

飲品
零系可樂同忌廉溝鮮奶 同poke bowl都好夾🥤
飲品

一路用餐都見到購票人龍絡繹不絕 有好多人都係外賣返屋企慢慢歎🫢 呢間餐廳真係個又健康又美味嘅選擇呀
🥵夏天必食🌤夏威夷便當🍱自選配料💓魚生熟食任揀😙#sdm荃灣 #sdm小店 #sdmCafe #sdm日本菜 💛#和你食啲咩 💎 DIY 自選bowl $90要試👍🏻✅ (😋:7.5/10)Step1: 煙燻油辣味三文魚🍣+薑汁松阪豬🐷 (自選包兩款餸)Step2: 蛋黃veggie combo 🍳Step3: 沙律底🥗👍🏻:薑汁松阪豬幾好食,唔硬架!沙律底好大碗🥗食完真係好飽😍好多纖維🥒🌱 三文魚就🍣普普通通正正常常咁啦🤣👎🏿:冇✅💎 DIY 自選bowl $90要試👍🏻✅ (😋:7.5/10)Step1: 西班牙蒜油三文魚🍣+慢煮天多利雞🍗(自選包兩款餸)Step2: 泡菜veggie combo 🇰🇷Step3: 烏冬底🍜👍🏻:泡菜配烏冬底幾surprise幾好食🤤少少酸少少辣,仲要又凍又熱咁,感覺好搞笑🤣🤣👎🏿:白雞胸肉味道比較淡🙈我個💎 罐裝蜜桃茶 (配主食$10)一般👌🏻(😋:7/10)👍🏻:有水蜜桃果粒🍑👎🏿:ok環境:8/10服務:8.5/10 (冇加一服務費)價錢:人均約$100-130性價比:7.5/10 📍 Pickabowl (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道18
🥵夏天必食🌤夏威夷便當🍱自選配料💓魚生熟食任揀😙
💛#和你食啲咩

💎 DIY 自選bowl $90
要試👍🏻✅ (😋:7.5/10)
Step2: 蛋黃veggie combo 🍳
Step3: 沙律底🥗
👍🏻:薑汁松阪豬幾好食,唔硬架!
沙律底好大碗🥗食完真係好飽😍好多纖維🥒🌱
三文魚就🍣普普通通正正常常咁啦🤣
👎🏿:冇✅

💎 DIY 自選bowl $90
要試👍🏻✅ (😋:7.5/10)
Step2: 泡菜veggie combo 🇰🇷
Step3: 烏冬底🍜
👎🏿:白雞胸肉味道比較淡🙈我個

💎 罐裝蜜桃茶 (配主食$10)
一般👌🏻(😋:7/10)
👍🏻:有水蜜桃果粒🍑
👎🏿:ok

環境:8/10
服務:8.5/10 (冇加一服務費)
價錢:人均約$100-130
性價比:7.5/10

📍 Pickabowl (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2期地下G06號舖
分店:
Pickabowl (D2 Place) (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓112號舖
Pickabowl (安華工業大廈) (火炭)
火炭坳背灣街41-43號安華工業大廈2樓C室

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣cafe #荃灣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #荃灣食咩好 #香港黃店 #pickabowl #pickabowlhk
2022-12-05 110 瀏覽
看見店面光猛簡潔,幾個年青店員不停地為客人配餸,大大張菜單也有不少選擇,吸引了我倆光顧,先叫了一個巨人併盆(夏威夷四重奏)包括有辣味三文魚、吞拿魚、熟蝦和大大片牛油果、配菜則有洋蔥、青椒粒、生菜、青瓜,甚為豐富,主食飯則揀了黃薑椰菜花伴糙米飯,賣相已令人垂涎,再升級加配溫泉蛋、鰹魚昆布湯和黑糖布甸甜品,也只是多$25超抵。食落感覺大滿足。而朋友就自選慢煮雞胸及薑汁松板豬伴泡菜,再配上烏冬主食,很開胃醒神,想不到簡簡單單的小店也可造出一頓美食。

2022-12-02
2022-11-30 146 瀏覽
✨PICKABOWL✨ MENU好多選擇,唔知點選擇,DIY一樣得配料好多選擇,用料好新鮮三文魚,吞拿魚,蝦🦐,雞,豬,八爪魚🐙🌈Giant’s Bowl 夏威夷四重奏▶️彩虹組合配白飯+糙米飯 $114辣味三文魚,經典吞拿魚,泰式熟蝦、牛油果、洋蔥、芫茜色彩繽紛,賣相好吸引飯底可選白飯、糙米飯、黃薑椰菜花飯,或者可以選雙拼一半白飯+一半糙米飯分量十足,食落好有層次,口感豐富,飽肚又健康魚生好新鮮,配上自家製醬油,突顯鮮味吞拿魚入口即溶,經典同辣味各有特色。蝦🦐彈牙爽口。牛油果熟度岩岩好,食落香軟滑,唔會有黑斑,唔怕有生澀味,YUMMY!另加煙壎油辣味吞拿魚$18🌈DIY 自選 $90▶️加洲三文魚,經典三文魚配蛋黃組合沾烏冬菠蘿,青瓜,蟹籽配蛋黃醬烏冬沾上醬汁好惹味,口感彈牙經典三文魚好肥美入口即溶加洲三文魚滿佈沙律醬同蟹籽,食落軟腍又脆口。另加牛油果 $12同蟹籽$8蟹籽啖啖爆開,真係啖啖滿足感。

🌈Giant’s Bowl 夏威夷四重奏
▶️彩虹組合配白飯+糙米飯 $114
辣味三文魚,經典吞拿魚,泰式熟蝦、牛油果、洋蔥、芫茜
色彩繽紛,賣相好吸引
飯底可選白飯、糙米飯、黃薑椰菜花飯,或者可以選雙拼
一半白飯+一半糙米飯
分量十足,食落好有層次,口感豐富,飽肚又健康
魚生好新鮮,配上自家製醬油,突顯鮮味
吞拿魚入口即溶,經典同辣味各有特色。
蝦🦐彈牙爽口。

另加煙壎油辣味吞拿魚$18

🌈DIY 自選 $90
▶️加洲三文魚,經典三文魚配蛋黃組合沾烏冬
菠蘿,青瓜,蟹籽配蛋黃醬
烏冬沾上醬汁好惹味,口感彈牙
經典三文魚好肥美入口即溶
加洲三文魚滿佈沙律醬同蟹籽,食落軟腍又脆口。
另加牛油果 $12同蟹籽$8
蟹籽啖啖爆開,真係啖啖滿足感。
外賣自取
2022-11-29 72 瀏覽
Poke bowl呢樣野近年都係香港流行多咗食呢啲嘢嘅鋪頭估唔到荃灣都開咗間今次揀咗蒜片油八爪魚配泡菜配菜組合好特別嘅組合 酸酸辣辣嘅泡菜再配煙韌嘅八爪魚口感同味道都非常好味 不過如果可以多少少飯就更好
Poke bowl呢樣野近年都係香港流行
多咗食呢啲嘢嘅鋪頭
估唔到荃灣都開咗間
今次揀咗蒜片油八爪魚配泡菜配菜組合
2022-11-26 114 瀏覽
周末在荃新天地閒逛,想選擇一些比較輕盈健康的食物做晚餐剛好看到Pickabowl可以DIY自由配搭新鮮食材配料非常多的選擇,色彩繽紛,令人食得非常滿足!!✔經典三文魚+黃姜椰菜花+白飯和風組合有三文魚和吞拿魚,非常煙韌,很適合喜愛魚生的人三文魚味道夠濃郁,配合其他清新的配菜吃很惹味帶點黃姜清香的椰菜花和白飯很配合,吃起來口感非常豐富✔慢煮天多利雞+白飯蛋黃組合有青瓜、菠蘿、蟹籽加蛋黃醬,感覺非常清新,吃起來很開胃雞肉夠嫩滑,醬汁很惹味也夠濃,撈埋白飯一齊食,每一啖都非常滋味✔薑汁松板豬+沾烏冬松板豬切成一粒粒吃起來夠爽口唔會膩,醬汁一流啖啖肉配撈烏冬令人吃唔停口,簡單得來夠滋味稻庭烏冬很煙靭有咬口夠彈牙,非常高質..
周末在荃新天地閒逛,
想選擇一些比較輕盈健康的食物做晚餐
剛好看到Pickabowl可以DIY自由配搭新鮮食材
配料非常多的選擇,色彩繽紛,令人食得非常滿足!!

✔經典三文魚+黃姜椰菜花+白飯
和風組合有三文魚和吞拿魚,非常煙韌,很適合喜愛魚生的人
三文魚味道夠濃郁,配合其他清新的配菜吃很惹味
帶點黃姜清香的椰菜花和白飯很配合,吃起來口感非常豐富

✔慢煮天多利雞+白飯

✔薑汁松板豬+沾烏冬
松板豬切成一粒粒吃起來夠爽口唔會膩,醬汁一流
啖啖肉配撈烏冬令人吃唔停口,簡單得來夠滋味
稻庭烏冬很煙靭有咬口夠彈牙,非常高質
2022-11-06
2022-11-10 126 瀏覽
🖼環境:店舖細細但又唔會好迫狹,設有自助水機,水機內有羽衣甘藍和檸檬,很fresh!🍽食物:很推薦經典三文魚和吞拿魚,調味頗重但跟其他蔬菜配菜吃,重口味和清新互相作用,完美吃完一碗都夠飽,全都是健康食品,腸胃亦無負擔。💰價錢:大約$100一碗,午餐來說可能有點貴,但食材新鮮,替客人配搭好,而且健康食物一向都貴,反而這樣容易就吃到滿滿一碗,不用自己花功夫去買大量材料和切粒,這個價錢很合理值得推薦
🖼環境:

🍽食物:
吃完一碗都夠飽,全都是健康食品,腸胃亦無負擔。
💰價錢:
值得推薦
2022-10-16
1K
2022-11-05 1577 瀏覽
都市人開始識食得健康啲低碳啲荃新天地地下呢間pickabowl係好選擇我會話佢係健康版兩餸飯啲friend 😝自己揀餸又得或者叫佢哋嘅combo又得價錢由$90左右起跳聽落去$90食碗飯好似好貴?老實講出去食碗日式丼飯都差唔多錢呢度啲吞拿魚同三文魚一樣好新鮮而且份量仲好多添本來以為一碗仔對我黎講只係攝牙罅點知飽到爆炸🤣唔想諗乜都想食嘅我推介呢款Giant’s bowl夏威夷四重奏有齊辣味三文魚,呑拿魚,泰式酸辣蝦,牛油果飯底揀咗黃薑椰菜花飯+半糙米極度低碳同埋極多靚protein同油脂個三文魚調味幾唔錯,辣得幾有勁個泰式酸辣汁都醒胃😋啲餸好多食到好深都仲係餸想一邊食餸一邊食飯都有啲難度至於配菜方面真係一啲都唔馬虎係青瓜蕃茄同中華沙律彩虹咁靚真係又好睇又好食另一碗叫左經典雙拼即都係三文魚(原味)同呑拿魚另加左牛油果🥑同溫泉蛋🥚價錢變得同gaint’s bowl差唔多配菜係有少少不一樣的有四季豆毛豆豆腐乾同南瓜,非常豐富!健康食材一向係貴少少所以整體嚟講我覺得係合理嘅唯獨係我覺得餐廳嘅格局有少少陰暗可以光鮮啲比人感覺會乾淨啲始終食嘅嘢唔係熱食衛生真係好緊要,會比人多啲信心

都市人開始識食得健康啲低碳啲
荃新天地地下呢間pickabowl係好選擇
我會話佢係健康版兩餸飯啲friend 😝
自己揀餸又得或者叫佢哋嘅combo又得
價錢由$90左右起跳
聽落去$90食碗飯好似好貴?
老實講出去食碗日式丼飯都差唔多錢
呢度啲吞拿魚同三文魚一樣好新鮮
而且份量仲好多添
本來以為一碗仔對我黎講只係攝牙罅
點知飽到爆炸🤣

唔想諗乜都想食嘅我推介呢款
Giant’s bowl夏威夷四重奏
有齊辣味三文魚,呑拿魚,泰式酸辣蝦,牛油果

飯底揀咗黃薑椰菜花飯+半糙米
極度低碳同埋極多靚protein同油脂
個三文魚調味幾唔錯,辣得幾有勁
個泰式酸辣汁都醒胃😋

即都係三文魚(原味)同呑拿魚

另加左牛油果🥑同溫泉蛋🥚
價錢變得同gaint’s bowl差唔多

配菜係有少少不一樣的
有四季豆毛豆豆腐乾同南瓜,非常豐富!

健康食材一向係貴少少
所以整體嚟講我覺得係合理嘅
唯獨係我覺得餐廳嘅格局有少少陰暗
可以光鮮啲比人感覺會乾淨啲
始終食嘅嘢唔係熱食
衛生真係好緊要,會比人多啲信心
2022-10-23 257 瀏覽
喺荔枝角D2 Place食過一間poke,喺荃灣原來都有分店喺荃新天地2,又有藉口可以健康一餐喇大胃好鍾意嗌佢地嘅夏威夷四重奏,因為呢個組合幾乎乜都有,有齊三文魚同吞拿魚,仲有蝦肉同牛油果配個黄姜椰菜花加半糙米飯,鮮味又高纖維,健康得盡興其實有得自拼bowl,好似車仔麵咁,但係大胃費事諗,都係幫胃民揀返個經典雙拼呢個組合撈咗蛋黃醬,但唔會覺得膩,fresh嘅感覺依然加$25升級套餐會有鰹魚昆布湯、溫泉蛋同柚子布丁昆布湯有啲胡椒,非常暖胃,啱晒食poke前飲用溫泉蛋可以撈bowl,亦可以就咗啪,一樣好過癮柚子布丁美味得出奇,激香柚子香如果飲湯唔夠,可以自己加罐汽水

夏威夷四重奏

配個黄姜椰菜花加半糙米飯,鮮味又高纖維,健康得盡興

經典雙拼

呢個組合撈咗蛋黃醬,但唔會覺得膩,fresh嘅感覺依然

加$25升級套餐會有鰹魚昆布湯、溫泉蛋同柚子布丁

升級套餐

昆布湯有啲胡椒,非常暖胃,啱晒食poke前飲用

溫泉蛋可以撈bowl,亦可以就咗啪,一樣好過癮

柚子布丁美味得出奇,激香柚子香

可口可樂

如果飲湯唔夠,可以自己加罐汽水
2022-10-22
經典雙拼
升級套餐
2022-10-19 114 瀏覽
以前喺美國好鍾意食呢一啲夏威夷嘅poke bowl,勝在啲配料可以任揀,配搭可以好自由。荃新天地呢一間pickabowl開喺對住條街嗰邊,好容易搵,亦都有好多自然光照入去餐廳,個環境幾舒服。餐牌選擇都算幾多,佢大部份都係有揀咗啲送俾你,你亦都可以自由配搭,但係價錢就貴少少,同埋如果多啲餸就又要貴啲。佢啲醬我個人覺得有啲奇怪,例如有款係韓國泡菜醬。感覺同美國原汁原味嘅poke bowl有啲出入,個味道唔算話好好食。你問我如果彼得大約$100 ,我覺得外邊會有更加好食嘅poke bowl。但係荃灣又真係冇咩呢一啲嘅選擇,佢又開係一個幾好嘅地點,咁都算係不過不失啦。

2022-10-13 112 瀏覽
以前一聽到出街食🍽 / 食外賣🥡就會有種唔係咁健康既感覺(比起皇太后煮👩‍👧)不過依間餐廳既🌈夏威夷碗🍚勁岩追求健康💪🏻 • 要𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭既大家💃🏻𝐌𝐞𝐧𝐮📖除左有多款配搭好既組合選擇📑仲有得揀𝐃𝐈𝐘自選📝,咩要求都冇問題啦👏🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪夏威夷四重奏 ($108)一次過滿足🌟𝟒個願望🌟(辣味三文魚🍣 • 經典吞拿魚🐟 • 泰式酸辣大蝦🦐 • 牛油果🥑)揀左糙米🤎 • 白米🤍,糙米🤎更高纖維,對平時少食既朋友仔,𝟐溝比較易接受🫢.▪DIY自選 ($86)𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟏魚生 / 熟肉 𝐱𝟐 : 經典吞拿魚🐟(豉油) • 加洲三文魚🍣(蛋黃醬),(另加+$18) 薑汁松板豬🐖 (日式照燒汁) 𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟐 配菜 𝐱𝟏 : 和風組合🇯🇵 (枝豆 • 豆 • 炸豆腐 • 南瓜)𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟑 𝐁𝐚𝐬𝐞 𝐱𝟏: 有白飯🍚 • 糙米飯🤎 • 沙律🥗 • 沾烏冬🍜,仲有依家好𝐇𝐢𝐭既椰菜花飯可揀👏🏻.總括黎講💁🏻‍♀️👉🏻海鮮類配料主要係呑拿魚🐟 • 三文魚🍣 • 熟蝦仁🦐 • 八爪魚🐙,但用左多款唔同自家製既醬汁,實有一款岩自
以前一聽到出街食🍽 / 食外賣🥡
就會有種唔係咁健康既感覺(比起皇太后煮👩‍👧)
不過依間餐廳既🌈夏威夷碗🍚
勁岩追求健康💪🏻 • 要𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭既大家💃🏻
𝐌𝐞𝐧𝐮📖除左有多款配搭好既組合選擇📑
仲有得揀𝐃𝐈𝐘自選📝,咩要求都冇問題啦👏🏻

▪夏威夷四重奏 ($108)
一次過滿足🌟𝟒個願望🌟

▪DIY自選 ($86)

總括黎講💁🏻‍♀️
👉🏻海鮮類配料主要係呑拿魚🐟 • 三文魚🍣 • 熟蝦仁🦐 • 八爪魚🐙,但用左多款唔同自家製既醬汁,實有一款岩自己口味😎
👉🏻配料 • 配菜𝐒𝐢𝐳𝐞切得岩岩好,唔會過碎🔪
讚讚位💕
👉🏻𝐏𝐨𝐤𝐞𝐛𝐨𝐰𝐥放左底既𝐁𝐚𝐬𝐞後,會先用大塊菜🥬隔開表面既配料,唔怕醬汁流落去浸到變爛飯👍🏻
👉🏻除左自己揀既配料,仲會有蕃茄仔🍅 • 菠蘿粒🍍,令睇落更𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈

▪溫泉蛋 (追加+$7)
蛋白半凝固🥚,蛋黃做到半熟♨️
▪鰹魚昆布湯 (追加+$7)
除左有昆布,仲有豆腐粒🤍,飲落唔會過鹹🥄

🔺想再健康𝐝既你🏋️‍♀️,惠顧任何食品,仲可用🈹優惠價(加+$36)加配冷壓果汁 🍹

🔺有自助吧俾客人斟水💧
外賣自取