2024-11-24
26/10/2024📍Pillowtalk restaurant & bar收工入嚟屯門食野 揀咗間食西餐嘅餐廳 呢度都有cocktail 但我哋要揸車就冇飲酒啦⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨燒原條豬肋骨配薯條·秘製烤肉醬($208)豬肋骨成條上 好大份 已經燒到好腍 一吉就爛不過啲肉都幾鞋口 就算係近骨位都冇咩肥膏但配烤肉醬好夾 甜甜哋粗薯條夠脆 點埋啲醬都好好食😋✨五色煲仔飯($198)入面有1隻鮑魚、2隻帶子、3隻蝦、黑松醬、蟹膏啲海鮮都幾新鮮彈牙 帶子又唔老呢個唔係港式煲仔飯 似係rissoto多啲 個飯本身就落咗勁多芝士 係拉絲果種 所以已經好濃味 再加埋蟹膏同黑松露醬就更加濃 好好食😋✨Mocktail Menu 寫係桃味smoothie 但出到嚟係沙冰 真係R晒頭😅仲要唔夠味大失所望⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯最後埋單$552(收加一)本身想嗌個tiramisu (+$38) 點知佢地話tiramisu 係訂座先有得送 無得再跟餐叫個menu非常唔updated 好多+$38嘅option 埋單先知係 +$48店員又唔一早解釋下 啲service都麻麻
📍Pillowtalk restaurant & bar
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨燒原條豬肋骨配薯條·秘製烤肉醬($208)
豬肋骨成條上 好大份 已經燒到好腍 一吉就爛
不過啲肉都幾鞋口 就算係近骨位都冇咩肥膏
但配烤肉醬好夾 甜甜哋
粗薯條夠脆 點埋啲醬都好好食😋
✨五色煲仔飯($198)
入面有1隻鮑魚、2隻帶子、3隻蝦、黑松醬、蟹膏
啲海鮮都幾新鮮彈牙 帶子又唔老
✨Mocktail
Menu 寫係桃味smoothie 但出到嚟係沙冰
真係R晒頭😅仲要唔夠味
大失所望
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
最後埋單$552(收加一)
個menu非常唔updated
好多+$38嘅option 埋單先知係 +$48