2010-07-09 403 瀏覽
又係食Pizza睇世杯既時間, 上次食完PHD, 今次就試一試同樣做緊$39既Pizza Box.款式可揀:曼克頓 / 千島夏威夷 / 素食精選 / 多寶今次選擇左千島夏威夷, 仲食豪D+$12轉芝心批, 拎到返屋企仲熱辣辣兩間相比之下, Pizza Box既餅底鬆軟得多, 但芝心批邊就唔夠PHD好食夏威夷既餡料只得菠蘿火腿, 食到第4、5件已經口寡寡, 下次都係要嗌多寶希望呢個Promotion會長做長有啦 !!!

款式可揀:曼克頓 / 千島夏威夷 / 素食精選 / 多寶

希望呢個Promotion會長做長有啦 !!!
千島夏威夷
$39抵到爛 ~~~
2010-07-03
15 分鐘 (外賣自取)
千島夏威夷
$39抵到爛 ~~~
2010-03-10 146 瀏覽
天氣變冷好反常凍到呀媽都唔想煮飯起初佢話打邊爐但我想溫書唔想出街食於是提議食pizza box (據說外賣自取有半價好吸引)打電話過去問一問係咪仲有呢個promote原來仲有呀不過三條友胃口不太大so叫左個大批+兩個小食香辣燒雞pizza(芝士軟心批)因為自取冇保溫袋番到家溫度下降少許個批比pizza hxx薄d細d不過冇咁油拎上手都冇乜油殘留材料有tomato 燒雞 cheese同mushroom雞的分佈平均 不過細粒 冇雪味 冇雞皮焗完都仲幾鮮嫩cheese冇pizza hxx咁多我覺得更好冇咁膩味道真係好夠辣order個陣都有提話會幾辣辣得黎aftertaste有d甜應該係洋蔥既關係芝心部份幾唔錯夠咸香pizza外邊焦脆幾好只係可能個底掃得少油所以帶點白同軟身不過可接受德國腸兩條半價十七蚊如果原價未必試外皮如脆皮腸個種肉質算爽調味方面唔多夠只有黑椒香電話中都有提到呢款小食唔辣~要唔要加十蚊要支大tabascco~幾細心焗肉醬甘薯蓉起初以為係普通薯仔只係個名懶好聽點知係蕃薯好特別當我大鄉里未試過蕃薯蓉好棉好滑雖然係甜但出奇地同肉醬好夾佢既肉醬比 一般酸dd同稀所以唔會so heav
天氣變冷好反常

凍到呀媽都唔想煮飯
起初佢話打邊爐但我想溫書唔想出街食
於是提議食pizza box (據說外賣自取有半價好吸引)
打電話過去問一問係咪仲有呢個promote
原來仲有呀

不過三條友胃口不太大so叫左個大批+兩個小食
香辣燒雞pizza(芝士軟心批)
因為自取冇保溫袋

如果原價未必試
外皮如脆皮腸個種
肉質算爽
調味方面唔多夠只有黑椒香
電話中都有提到呢款小食唔辣~
要唔要加十蚊要支大tabascco~幾細心

畢竟厚度只有一寸

*接電話既好有禮貌
就算我改黎改去都冇話唔gur之類

應該有下次
香辣燒雞薄餅(芝心pie)
德國腸
不是普通薯:p
2010-03-10
香辣燒雞薄餅(芝心pie)
不是普通薯:p
  • 香辣燒雞pizza(芝士軟心批)
2009-11-30 80 瀏覽
想吃薄餅但唔想吃必勝客,就上網看看,見附近有間pizza box,搞緊優惠,話薄餅和小食外賣自取就半價。20分鐘後有得拿。半分天下(可揀兩款味)…我揀了辣與唔辣,薄脆底,切割了一小塊,容易拿上手吃,辣個邊做得唔均勻,辣味一塊有一塊無。唔辣個邊就蔬果多,味道清新,好味些。燒墨兔球…無特別,自己燒仲好過去,係碼我會加蜜糖來燒。以薄餅來計係叫做抵吃,但水準不穩,看你運氣。
燒墨兔球…無特別,自己燒仲好過去,係碼我會加蜜糖來燒。
以薄餅來計係叫做抵吃,但水準不穩,看你運氣。
2009-11-28
2009-02-18 50 瀏覽
早兩日朋友家聚會選擇左食Pizza,想試Pizza Box好耐,因為食親都係Pizza Hut, Pizza and Chicken又試過,所以今次決定我發版試埋哩間Pizza Box~!!!我地既Order左個普通($138)套餐,包括多寶大批一個(指定款式)+BBQ汁雞翼(或可選飯或意粉)+薯波(小食仲有其他洋蔥圈,蒜容包等等)~電話order話一個鐘內到,其實只係保守既說法,卒之半個鐘唔駛就送到~幾隻餓鬼果然係趁熱食,朋友甲話$138咁多野好抵食,其實我覺得只屬一般!!!多寶大批Pizza個所謂既大批一打開覺得似細批,唔知細批個size會有幾細呢???係咪而家間間都縮左水,感覺上以前大批好大個架???定係哩間特別細,真係好細個囉!!!!講番味道,味道真係好麻麻地,D料唔算多,紅扑扑應該係茄汁,但食唔出個味,個批底又無咬口,批邊勁硬,食剩個邊位就掉左,個批已經唔大,仲要唔好食到掉,可想而知幾no good~“薯波何謂薯波?唔係應該波型?黎到見到係迷你薯餅30粒,仲要無茄汁附送,咁o岩屋主屋企又無哂茄汁, 又唔脆,真係“干芹”,好彩最後點左雞翼既BBQ汁都無咁Dry~BBQ汁雞翼哩個

多寶大批Pizza

薯波

BBQ汁雞翼
哩個雞翼反而出奇地好食,唔係係咪因為同場比較既另外2款太差啦,個味似瑞士汁,甜甜地,都有8隻,算係咁啦~~~唔要求得咁多!!!

總括今次既幫襯都幾失望,我相信下次我都會幫襯番另外o個2間~~~
(非會員)
2009-02-01 54 瀏覽
下午4點幾有啲肚餓,加上今日星期日老公會呢個時候放工,於是諗住叫Pizza Hut。但老公打電話番嚟話Pizza Box更好食,於是就上網搵menu同電話。叫咗超級Deluxe、火辣雞翼同埋薯寶。1) pizza:好味,芝士香濃2) 火辣雞翼:除咗紅磡一間麻辣雞翼出色到多年嚟喺我地心目中排第1,呢個都可以排第2。我地一家係嗜辣一族,食麻辣食到要喪辣,呢個雞翼俾到我地呢種感覺。如唔太食得辣真係唔好試....3) 薯寶:麻麻地.....嚟到我屋企一打開已經「林」哂......

叫咗超級Deluxe、火辣雞翼同埋薯寶。

1) pizza:好味,芝士香濃

• 火辣雞翼
2009-01-29 8 瀏覽
香港唔多美式味道PIZZA, 就算PIZZAHUT 已經太本地化. 我同個美國朋友去PIZZAHUT , 唔信PIZZAHUT 居然係間餐廳.PIAAZ-BOX好有美式味道. 自已去取平D. 只有外賣. 唔一定要套餐, 單叫一樣OK, 唔叫汽水仲平. 我至愛 Hawaii, 其實越簡單越難做. 什麼日式 or Spicy 係本地作. 可以一試. Side order 個size 細左D. 味道OK等左45min, 值得.
Side order 個size 細左D. 味道OK
等左45min, 值得.

• Pizza Hawaii
2009-01-04 6 瀏覽
星期六晚上叫外賣,同個接線員講叫套餐,但佢竟然話散叫會平d,咁散叫啦,二百六十幾。佢話要等四十五分鐘,正常。都準時有得食,兩個大批一客飯同一客瑞士雞翼。pizza味好似pizza hut的港式味道,如果你接受就幾好味,層芝士十分之厚。飯係鴨胸焗飯,一般啦,個雞翼就麻麻地。呀,佢話係1.24l汔水,但送來係三罐355ml。食完第二日肚痛,唔知關唔關事。環境同衛生都無得俾分,所以都係3
食完第二日肚痛,唔知關唔關事。

環境同衛生都無得俾分,所以都係3
2008-07-14 21 瀏覽
咦? 原來operice還未有這店的資料,提交後一直在等, 終於成功, 就再為這店寫第一則食評。與兩個朋友去了朋友甲家弄鬆餅, 本來另外約了朋友乙吃晚飯,不過朋友甲說她要獨留家中, 加上一直十分希望嚐嚐這間薄餅店的薄餅,便乾脆把朋友乙也叫來, 一起吃薄餅。外賣自取有半價, 加上該店離朋友甲的家很近, 所以我們便下樓去叫,一個超級多寶薄餅, 一客烤墨魚丸及一客香草雜菌意粉要等20分鐘, 不過在附近逛逛, 是不難的。超級多寶薄餅: 材料挺足的, 味道也可以, 有點酸酸, 可以接受, 還可以開胃些。烤墨魚丸: 本來覺得最不值的是這個, 自己弄也不難吧!? 不過最喜歡吃的竟然是這個!! 醬汁惹味, 墨魚丸彈牙。香草雜菌意粉: 一致認為很難吃, 味道怪怪的, 應該是仿(不會是真的吧?)香草的味道, 一點也不好吃就是了.....我也有把它與一間知名的薄餅連鎖店作比較, 的確是比較差的, 不過想深一層, 它的價錢卻便宜一大半, 現在買什麼也貴麻, 那薄餅連鎖店也加價, 套餐包括的又少了, 所以這間的薄餅也不失為一個好選擇。
咦? 原來operice還未有這店的資料,
提交後一直在等, 終於成功, 就再為這店寫第一則食評。

與兩個朋友去了朋友甲家弄鬆餅, 本來另外約了朋友乙吃晚飯,
便乾脆把朋友乙也叫來, 一起吃薄餅。

一個超級多寶薄餅, 一客烤墨魚丸及一客香草雜菌意粉

要等20分鐘, 不過在附近逛逛, 是不難的。

還可以開胃些。

烤墨魚丸: 本來覺得最不值的是這個, 自己弄也不難吧!?
不過最喜歡吃的竟然是這個!! 醬汁惹味, 墨魚丸彈牙。

香草的味道, 一點也不好吃就是了.....

我也有把它與一間知名的薄餅連鎖店作比較, 的確是比較差的,
不過想深一層, 它的價錢卻便宜一大半, 現在買什麼也貴麻,
那薄餅連鎖店也加價, 套餐包括的又少了,
所以這間的薄餅也不失為一個好選擇。
超級多寶薄餅
烤墨魚丸及香草雜菌意粉