好耐之前食過呢間韓式🇰🇷Pizza🍕炸雞🍗店記得質素不錯今日經過銅鑼灣希慎廣場分店決定喺度食個晏午餐可選意粉或意大利飯或薄餅餐點送限定冰茶或汽水加$15有餐湯🥣或田園沙律🥗加$18/$23有熱/冷咖啡蕉媽覺得午餐最有特色嘅係烤雞泡菜意粉平日唔係唔係成日食到呢款口味所以今日都係點呢款另外點多份烤雞蜜桃薄餅(燒烤醬底)$98有份9吋薄餅+飲品都算幾抵食烤雞泡菜意粉微辣惹味醬汁有層次令人回味無窮薄餅pizza皮烤很鬆脆甜甜的蜜桃平衡芝士的油膩感😍好食好食Pizza Maru 全港有四間分店,大家可以搵間近自己嘅食吓Pizza Maru (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖
好耐之前食過呢間韓式🇰🇷Pizza🍕炸雞🍗店
加$18/$23有熱/冷咖啡
蕉媽覺得午餐最有特色嘅係烤雞泡菜意粉

平日唔係唔係成日食到呢款口味
所以今日都係點呢款
另外點多份烤雞蜜桃薄餅(燒烤醬底)
$98有份9吋薄餅+飲品都算幾抵食

烤雞泡菜意粉微辣惹味
醬汁有層次令人回味無窮
薄餅pizza皮烤很鬆脆
甜甜的蜜桃平衡芝士的油膩感😍
好食好食

Pizza Maru 全港有四間分店,
大家可以搵間近自己嘅食吓

Pizza Maru (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖
2023-01-29 682 瀏覽
首先環境方面啲枱夠大但通道有小小迫 店員行過次次都會撞到張凳不過明明係韓國餐廳(?)但店員全部講英文有啲搞笑😂我地4個女仔 叫左一份Pizza+一份Risotto+半份炸雞 每份都好大份 埋單都係五百幾 相當抵食另外我地女人們口水多過茶 食完傾多陣計都唔會有人趕 仲有可以幫手雪蛋糕 不過係店內食就要另加切餅費喇 就咁雪就唔洗錢!👍🏻-海鮮Pizza 82.54/100好足料 啲料多到傻 芝士都爆晒出黎 邊邊有啲杏仁片 好新奇既配搭 估唔到又幾滋味🫣-菠菜Risotto 32.73/100因為有青豆🤢本人對青豆有偏見😓😑-芝士粉炸雞 62.73/100係好食既 不過係其他炸雞店都做到 無咩非常特別-總結 見佢有好多分店 平時出街唔知食咩可以一試👍🏻👌🏻
不過明明係韓國餐廳(?)但店員全部講英文有啲搞笑😂
海鮮Pizza 82.54/100
菠菜Risotto 32.73/100
因為有青豆🤢本人對青豆有偏見😓😑
芝士粉炸雞 62.73/100
係好食既 不過係其他炸雞店都做到 無咩非常特別
總結 見佢有好多分店 平時出街唔知食咩可以一試👍🏻👌🏻
2023-01-20
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2023-01-29 363 瀏覽
首先環境方面 啲枱夠大但通道有小小迫 店員行過次次都會撞到張凳不過明明係韓國餐廳(?)但店員全部講英文🤣🤣呢個有啲搞笑我地4個女仔 叫左一份Pizza+一份Risotto+半份炸雞 每份都好大份 埋單都係五百幾 相當抵食👍🏻女人們口水多過茶 食完傾多陣計都唔有人趕仲有可以幫手雪蛋糕 不過係店內食就要另加切餅費喇 就咁雪就唔洗錢!海鮮Pizza 82.54/100好足料 啲料多到優 芝士都爆晒出黎 邊邊有啲杏仁片 好新奇既配搭 估唔到又幾滋味菠菜Risotto 32.73/100因為有青豆😓😑本人對青豆有偏見芝士粉炸雞 62.73/100係好食既 不過係其他炸雞店都做到 無咩非常特別總結 見佢有好多分店 平時出街唔知食咩可以一試
不過明明係韓國餐廳(?)但店員全部講英文🤣🤣呢個有啲搞笑

海鮮Pizza 82.54/100

菠菜Risotto 32.73/100
因為有青豆😓😑本人對青豆有偏見

芝士粉炸雞 62.73/100
係好食既 不過係其他炸雞店都做到 無咩非常特別

總結 見佢有好多分店 平時出街唔知食咩可以一試
2023-01-20
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2023-01-28 251 瀏覽
𝙺𝚘𝚛𝚎𝚊𝚗 𝙵𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗 𝙲𝚞𝚒𝚜𝚒𝚗𝚎 - 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 𝙼𝚊𝚛𝚞 🍺𝘐𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘵𝘰 𝘤𝘩𝘰𝘰𝘴𝘦 𝘣𝘦𝘵𝘸𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘤𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘰𝘯𝘦 𝘸𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘺𝘰𝘶 𝘨𝘰 𝘧𝘰𝘳? 𝘛𝘩𝘦 𝘢𝘯𝘴𝘸𝘦𝘳 𝘪𝘴… 𝘞𝘩𝘺 𝘯𝘰𝘵 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘣𝘰𝘵𝘩? 𝙆𝙞𝙢𝙘𝙝𝙞 𝘽𝙖𝙮 🍕 First up for pizza, I tried Kimchi Bay, which is a more seafood based pizza with sweet ranch sauce base, it has my favourite shrimp, crab meat stick and pineapple 🍍Their pizzas come in two sizes, I had the regular one 10” which is perfect for two people 👍𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙂𝙖𝙣𝙜𝙟𝙚𝙤𝙣𝙜 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 🍗 For fried chicken, honey garlic is my favourit

𝙆𝙞𝙢𝙘𝙝𝙞 𝘽𝙖𝙮 🍕

For fried chicken, honey garlic is my favourite choice 🍯 Loved the sweetness of honey, and the garlic-y flavour 🍗 This comes in either 6 or 12 pieces, and they even have wings and drumstick too!

𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙋𝙖𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙏𝙚𝙖 🍹
After some carbs, a glass of iced tea is perfect, very fruity and refreshing 🍸
Kimchi  Bay
Honey  Garlic  Gangjeong  Chicken
Kimchi  Bay
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
2023-01-01 704 瀏覽
📍铜锣湾希慎广场13楼的韩式炸鸡披萨店冬至的晚餐献给了披萨!其实店面并不宽敞,可能坐拥得天独厚的地理位置优势,排队也是家常便饭。🍕点了一款它们家的蒜香鸡披萨 Garlic Chicken BBQ 非常喜欢这一款的烧烤酱,披萨的芝士也给的异常的足,新鲜出炉的披萨是一种味蕾的享受。🍗 蜂蜜黄油秘制炸鸡6件 点了12件炸鸡,蒜香和甜辣的双拼,感觉因为表层的酱料给的过多反而掩盖了炸鸡自身的酥脆,这种高热量食品带来的快乐瞬间减半。还点了一份 芝士脆条 ,个人觉得无功无过吧。
📍铜锣湾希慎广场13楼的韩式炸鸡披萨店

冬至的晚餐献给了披萨!

还点了一份 芝士脆条 ,个人觉得无功无过吧。
2022-12-23 554 瀏覽
-太陽番茄芝加哥勁多芝士,連個pizza 餅皮都有cheese,可以拉到好長!!好邪惡,重可以加cheese!!醬就很普通,番茄醬-半半炸雞 (Cheese & sweet chill)2個味道就正常發揮,沒有什麽特別。-辣魷魚烤蛋拌飯這個很好食,但魷魚和飯的比例有相差,飯多過魷魚,而且魷魚好細粒。
-太陽番茄芝加哥
醬就很普通,番茄醬
-半半炸雞 (Cheese & sweet chill)
2個味道就正常發揮,沒有什麽特別。
-辣魷魚烤蛋拌飯
2022-12-19 744 瀏覽
📍Pizza Maru (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302鋪🍴手工泡菜芝士波 🥠💰118炸至金黃色外皮,一口咬落去濃濃流心芝士加埋少少辣辣地泡菜,口感豐富🤤,一啲都不膩👏👏🍴薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊) 💰213/Regular特式韓風PIZZA🍕薄餅邊邊有薯角,中間充滿厚厚芝士🧀,中間餡料有肉汁豐富雞肉加埋蕃茄🍅,配搭少少韓式醬汁,芝士控一定要試🥳🍴半半炸雞 (蒜香甜辣秘制炸雞 / 蜂蜜🍯牛油🧈秘制炸雞) 💰223/12件兩款炸雞炸至金黃脆皮,一口吃落去雞肉超嫩滑,一啲都唔乾,仲好有肉汁,食落仲有少少辣味🍴牛骨汁醬油炸雞 💰128/6件雞肉嫩滑,外皮炸至金黃色,牛骨汁味濃,鐘意食牛朋友可以一試😋😋 🍴韓式海鮮炒年糕 (韓式辣醬) 💰96鐘意食辣朋友呢個就啱曬,韓式辣醬加上最夾年糕,配上青口,呢兩日凍凍地,食呢個好有去韓國街邊食辣炒年糕感覺,正正正🍴泡菜海灣芝加哥 (蜜糖杏仁邊) (Regular 10‘) 💰163一個無泡菜嘅泡菜PIZZA🍕,只有泡菜蛋皇醬同特色牧場醬,食落有少少辣,蛋皇醬濃郁,配搭大大條蟹肉捧,推介😍🍴蜜糖柚子花園 💰11
📍Pizza Maru (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302鋪

🍴手工泡菜芝士波 🥠💰118

🍴牛骨汁醬油炸雞 💰128/6件

🍴韓式海鮮炒年糕 (韓式辣醬) 💰96

🍴蜜糖柚子花園 💰113
凱撒沙律🥗加上清新柚子醬加少許蜜糖,酸酸甜甜,食完令你胃口大開
2022-12-13 600 瀏覽
🍕泡菜海灣芝加哥 $213批底係比較煙韌既口感,入面夾住滿滿既芝士🧀批邊仲撒上杏仁片同糖粉,就算單食個邊都好味😋餡料方面,有煙肉、蝦仁、蟹柳…非常豐富☺️配上帶有少少辣味既千島醬真係好惹味💁🏼‍♀️🍗蜂蜜蒜泥炸雞(12件) $223炸雞外皮香脆,又唔會好厚❤️雞胸既部位比較柴少少,其他都好juicy🥰甜甜地咁令人忍唔住一舊接一舊🙈記得食果陣淋埋底下d牛油汁🧈🍲Maru秘制青口鍋 $168青口有好多粒,但係d肉唔夠肥,size比較細😥但係佢個汁好香,係帶有少少辣味既忌廉汁,強烈建議餐廳跟幾片法包🙆🏻‍♀️呢間真係我最愛既韓式pizza店😆介紹過比朋友,個個都話正👍🏻而且佢係唔同既旺區都有分店(銅鑼灣、旺角、尖沙咀…)聖誕約埋成班frd去食就岩曬🎄

🍕泡菜海灣芝加哥 $213

🍗蜂蜜蒜泥炸雞(12件) $223

🍲Maru秘制青口鍋 $168

想吃披薩薩薩薩薩~這不就來了嗎?又是扯上媽咪到處吃吃吃的一天 奈何我媽胃口變小了 我也吃不下太多 剩下半個pizza和兩塊炸雞都打包帶回去了~泡菜海灣芝加哥Kimchi Bay Chicago 213HKD種草種草 沒得選尺寸 是regular10寸 講真 我和媽媽一致認為 隔天先蒸一下後复烤 更好吃!! 海鮮的鮮味會更加突出 蟹柳、蝦、彩椒…味道都會更加明顯 不過就是杏仁片存在感沒那麽強而已 我披薩永遠愛薄底~ 這個底不薄 飽腹感很強 吃一兩塊就吃不動了 但是勝在鬆軟 芝士也不是濃郁膩口的那種 量多=快樂 搭配淋的蜂蜜 甜甜鹹鹹的 很好吃 牛骨汁炸雞Gambit Gangjeong Chicken(6pcs) 128HKD份量很實在 對得起價格 整體偏甜口 炸雞外皮很酥脆 雞肉鮮嫩多汁 好吃 但不至於說是香港炸雞天花板 醬汁味道我一般般 我怕甜 加上吃了兩塊披薩 我吃兩塊就停了 sooooo full环境:位置挺好找的 環境很好 可以看到外面的風景 視野很開闊 店裏會放很多K-pop 有很多位置 不用排隊服务:挺好的 笑容滿滿 服務員基本都是外國人 需要用英文點餐 會收取部分服務費(

环境:

服务:
挺好的 笑容滿滿
服務員基本都是外國人 需要用英文點餐 會收取部分服務費(具體在買單的小單上會有顯示的)

2022-11-15
  • 泡菜海湾芝加哥
2022-11-30 344 瀏覽
這晚和好友們即興去吃韓國pizza和炸雞餐廳,當時七點去到已經看到有很多人在排隊,我們拎飛後大概要等45分鐘才可以入座。😖🙏🏻入到後是我們很快就點了一個海鮮大批、韓國烤肉芝加哥和蜜糖炸雞吃。下單後也要等十幾分鐘才送到美食,海鮮大批看上去也很足料,入面有蝦蟹柳和芝士醬,感覺也很美味、豐富🥳,但是薄餅不是很脆。🙌雖然芝加哥薄餅看似很細件,但是餅底很厚,所以吃上去也很足料,芝士味也很重,很喜歡拉絲的感覺。本人認為薄餅真的要趁熱吃,不然涼了味道就不會太出、也不會太滋味。而蜜糖炸雞的皮很厚,肉不是很嫩,但也很有蜜糖味、炸雞有脆😋,但是雞不是很入味。整體而言,整個用餐感覺也不是太差,食物嘅味道和賣相也挺好,只是排隊時間比較長和價格比較貴,所以如果晚上想快吃到pizza和炸雞的話這間也未必是首選🤣🙏🏻

• 韓國烤肉芝加哥
  • 蜂蜜牛油秘製炸雞
2022-11-28 323 瀏覽
等咗一個月,終於都開返啦,10月特登嚟銅鑼灣希慎試吓Pizza Maru , 點知道原來佢裝修11月先開返,所以趁今個星期日再嚟使吓,因為呢間餐廳星期六日冇得book枱,所以我哋12點嚟到,餐廳啱啱開門唔使排隊,用餐時間有90分鐘,足夠時間開餐。我哋三個人,叫咗一份炸芝士條,薯角炭燒雞肉芝加哥pizza 和青口。本來諗住帶埋炸雞,但係驚食唔晒,所以冇嗌到。Pizza同埋炸芝士條,真係好正,好少食pizza 真係咁拉絲,同埋Pizza條邊都好好食,甜甜地仲有杏仁片。青口新鮮,啲醬汁加佐咗洋蔥同埋芝士嚟煮,超級嘢味😋啱晒鍾意芝士嘅朋友。

2022-11-27
2022-11-22 319 瀏覽
行行下希慎見肚餓就入咗間韓國餐廳,上次都食過一次但要等好耐,見今次星期六午市唔駛等就即刻入左去,係少有啲座位好好坐既餐廳,不過性價比低,兩個人食左兩樣嘢加一杯野飲埋單都要四百幾蚊。芝士炸雞(六件)滿滿嘅芝士粉,但唔太覆蓋住成舊雞,似係放shakeshake粉shake d炸雞,入邊都算多汁同大塊,兩個人食啱啱好南瓜軟腳蟹risotto講真呢個飯好健康,入面每粒飯都裹住南瓜汁,每啖都食到入面有唔同嘅nuts,仲有兩隻軟腳蟹喺入邊

芝士炸雞(六件)

南瓜軟腳蟹risotto
2022-11-16
呢間超級人氣韓式pizza炸雞店,我係佢嘅fan, 黎親Hysan Place 就一定會幫襯Pizza Maru 😌1. 韓式燒肉pizza 一定一定一定要叫特色手工批邊,我嘅至愛係金芝邊,超級無敵非常推介!咩係金芝邊呢?金芝邊就係有韓國特色嘅番薯慕絲,配上兩款香濃美味嘅芝士, 烤成香脆美味雙重口感嘅Pizza邊😚😚😚如果你係芝士迷,亦鍾意番薯香滑嘅味道,你就一定唔可以錯過呢一款金芝邊啊!推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)2. 泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)呢款芝加哥pizza最岩貪心既你,因為佢有超級豐富既配料,鬆軟既批底,香濃既醬汁,簡直食出韓式美食新境界😍😍😍推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)材料包括雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹柳棒、菠蘿、粟米、火腿、杏仁、蜜糖、燈籠椒、意大利香芹、牧場醬、泡菜蛋黃醬。啖啖都係配料,我自認係貪心既吃貨,食呢個pizza真係大滿足呀🤗🤗🤗3. 蜂蜜牛油秘製炸雞炸雞炸得非常之香脆,熱辣辣,內裏非常Juicy,充滿肉汁,肉質嫩滑,配上蜂蜜牛油,一啖接一啖,令人食到停唔到落嚟!推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)最後要

1. 韓式燒肉pizza

推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)

2. 泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)

3. 蜂蜜牛油秘製炸雞

推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)

最後要提提大家如果你係walk in,記得要食晚市嘅早場6:00pm ,否則你都一定要等好耐好耐先有得食咁好味既pizza啦!🤗

2022-11-11 291 瀏覽
💬【Maru紫蘇炸魷魚圈】🐙($93)1. 魷魚彈牙2. 味道有點像海苔3. 不油膩👍🏻4. 麵衣薄【韓番蟹肉芝士波】🧀($96)1. 番茄醬酸酸甜甜🥫2. 蟹肉份量多,鹹鮮十足【群蟹派對(番茄醬底)】🦀($193;13 inch)1. 蟹肉絲絲分明,鮮味明顯2. 鮮蝦彈牙🦐3. 粟米爽脆清甜🌽4. BBQ醬和酸忌廉醬融為一體,滋味十足5. 木魚花是最大亮點,整體呈現出大阪燒的風味😋(加摩卡邊$42)咖啡味濃郁,芝士味明顯,挺像tiramisu☕️【韓國烤肉(番茄醬底)】🥩($178;13 inch)1. 燒牛肉軟嫩,肉味濃,燒烤香氣明顯🍖2. 番茄醬酸酸甜甜,中和了烤牛肉的膩3. 其他配料也焗得很香(加金芝邊$42)蕃薯慕絲幼滑,芝士的鹹香明顯,奶味濃郁🍼Total💰:$708.4加一服務費✅🍴Pizza Maru(銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖)
💬

【Maru紫蘇炸魷魚圈】🐙($93)
1. 魷魚彈牙
2. 味道有點像海苔
3. 不油膩👍🏻
4. 麵衣薄

【韓番蟹肉芝士波】🧀($96)
1. 番茄醬酸酸甜甜🥫
2. 蟹肉份量多,鹹鮮十足

【群蟹派對(番茄醬底)】🦀($193;13 inch)
1. 蟹肉絲絲分明,鮮味明顯
2. 鮮蝦彈牙🦐
3. 粟米爽脆清甜🌽
4. BBQ醬和酸忌廉醬融為一體,滋味十足
5. 木魚花是最大亮點,整體呈現出大阪燒的風味😋

【韓國烤肉(番茄醬底)】🥩($178;13 inch)
1. 燒牛肉軟嫩,肉味濃,燒烤香氣明顯🍖
2. 番茄醬酸酸甜甜,中和了烤牛肉的膩
3. 其他配料也焗得很香
(加金芝邊$42)蕃薯慕絲幼滑,芝士的鹹香明顯,奶味濃郁🍼

Total💰:$708.4
加一服務費✅
2022-10-27 336 瀏覽
想試呢間超級耐!!!終於試到,但覺得pizza 唔會有下次,反而炸雞都唔差!▪️辣雞芝加哥 $206鍾意佢既包:好有口感,幾有嚼口,同係用啲健康啲原材料去整成的🧡例如黑米、玉米🌽、唔記得了入面滿滿既mozzarella cheeeese🧀️!而面有雞柳、番茄🍅等等既配料!係咪聽落好吸引!😈但係…. 呢個pizza 唔係好食得落。唔係因為飽或者滯,而係因為佢中間有餡實在太少,好多都係要齋食個包同芝士🧀️,所以好多時候都係冇乜味的。▪️咖哩粉炸雞仲係熱既,好食好多!有肉汁、好嫩滑😋啲分如果再多啲會更加惹味:)

▪️辣雞芝加哥 $206

▪️咖哩粉炸雞