It seems so popular people having to line up for a table, and let’s try what’s popular for, taking look at the menu, the pizza choices indeed different from other typical pizzas, having some creative pizza, like putting your main all on the pizza haaa, eg Kimchi Bay which having sea of shrimps on top lolllAnd we picked Grilled Potato Chicken Chicago with Honey Almond edge and let’s have a try, seriously the layer is kinda thicker than other shop, adding cheese insides the layer is good for me as

And we picked Grilled Potato Chicken Chicago with Honey Almond edge and let’s have a try, seriously the layer is kinda thicker than other shop, adding cheese insides the layer is good for me as cheese loverr haa
, you may find a bit funny having potato wedges on top not too bad i think, chicken is quite spicy be cautious of that, honey almond edge intensifying the whole pizza
, i like both ingredients, if i have to say some bad things then it’s probably the thick layer, it takes some efforts chewing the thick layer
, overall such a new one to me, quite creative one haa
give a piece of pizza
If wanna have some new try for a pizza, can grasp one and see haa, guess it won’t disappoint you but i won’t queue up for it haa
give a piece of pizza
2022-06-14 755 瀏覽
收工後同姪女食好野😋 揀左這間pizza, 聽聞來自韓國🇰🇷, 所以有炸雞啤酒🤣😂「蜜糖蒜香炸雞-6件」👍🏻👍🏻👍🏻好脆香外層再加蜜糖蒜香粉,雞肉好滑嫩,不同部位都是,我叫了6件份量,每件部位都不同😋😋「泡菜海灣芝加哥」不同平時的pizza, 低層佈滿芝士😍滿滿的海鮮材料,最特別的是邊位,烤至脆口,再加了蜜糖面🥰 另外點綴了杏仁片👍🏻正呀備註:🔺可以用GULU 取票入座🔺有半數外國人服務員🔺下次要叫埋啤酒🍻

備註:
🔺可以用GULU 取票入座
🔺有半數外國人服務員
🔺下次要叫埋啤酒🍻

2022-06-06 844 瀏覽
This restaurant is very nice and good, under the covid, we can’t go anywhere. Sometimes I miss Korean food so I will go there and order the chicken, their chicken taste very good.To be honest, I haven’t try other food, every time I went there is for their chicken 🍗

2022-06-02 875 瀏覽
好彩習慣做早起既鳥兒星期六落CWB食野記得早D, 晏過1點有排等坐低自動比埋個籃你擺個人物品,加分呢區唔憂無野食,街頭到街尾梗有一間係左近,咁都揀唔岩應該係人既問題SATURDAY MOOD輕鬆食LUNCH番緊工,LUNCH多數都係果腹心態, 不過果腹還果腹,做野咁辛苦都唔好虧待自己記憶中呢間野食唔錯,不過對PIZZA我無咩大感覺同事2條友HAPPY SHARE食叫左個Crab Festival 同蒜香甜辣秘製炸雞蟹肉比較乾,不過食到蟹肉有蟹味,個皮唔薄唔厚食2件已經飽左,同事話好食呢個炸雞不得了LEVEL 1-10,如果KFC係LEVEL1,佢係LEVEL5-6食過咁美味炸雞,叫人以後點食番炸到乾爭爭受輻射既雞 Speaking with 雞,炸得恰到好處,食雞都不忘四字成語外面鬆脆,入面夠嫩秘製汁甜甜地BUT食唔到辣而佢既甜同件雞幾夾最離譜係人炸雞佢炸雞,佢炸完仲有肉汁大家黎評下理食物: 一定要食炸雞,份量夠2個人吃,食完唔會覺得OVERCOOK好油膩環境: 裝修令人舒適,淨係窗口位覺得空間感多D,睇相都睇到D位排得好密,人與人既距離少左,講野應該可以答到咀服務: 食雞多骨如果主動
好彩習慣做早起既鳥兒
星期六落CWB食野記得早D, 晏過1點有排等
坐低自動比埋個籃你擺個人物品,加分

呢區唔憂無野食,街頭到街尾
梗有一間係左近,咁都揀唔岩應該係人既問題
SATURDAY MOOD輕鬆食LUNCH
番緊工,LUNCH多數都係果腹心態,
不過果腹還果腹,做野咁辛苦都唔好虧待自己

記憶中呢間野食唔錯,不過對PIZZA我無咩大感覺
同事2條友HAPPY SHARE食
叫左個Crab Festival 同蒜香甜辣秘製炸雞

蟹肉比較乾,不過食到蟹肉有蟹味,個皮唔薄唔厚
食2件已經飽左,同事話好食
呢個炸雞不得了
食過咁美味炸雞,叫人以後點食番炸到乾爭爭受輻射既雞

Speaking with 雞,
炸得恰到好處,食雞都不忘四字成語
外面鬆脆,入面夠嫩

秘製汁甜甜地BUT食唔到辣
而佢既甜同件雞幾夾
最離譜係人炸雞炸雞,佢炸完仲有肉汁

大家黎評下理

服務: 食雞多骨如果主動換下碟BETTER,基本上食物到左之後直到埋單,都唔會有交流
價錢: $$$$高級版炸雞
2022-05-28
  • 炸雞
Pizza Maru真係一次過滿足晒我兩個願望有我最愛嘅Pizza同炸雞1️⃣蜂蜜牛油炸雞🍗雞件細細件啱晒我女朋友😬蜂蜜無令到件雞淋晒,再配埋調味粉on top,真係做到外脆內軟,仲要係我最愛嘅有骨炸雞🥰唔會咁易飽,可以留肚食Pizza2️⃣薯角炭燒雞肉芝加哥Pizza🍕Pizza餅皮做到好鬆軟,厚薄適中唔會好似食緊粉糰咁,好有口感。有薯角雞肉蘑菇配上BBQ醬汁,再加埋蜜糖杏仁糖霜嘅pizza邊,聽落好heavy但真係好好味😋啱晒我呢d澱粉質嘅人🤩總結:呢個Pizza同炸雞嘅配搭,一定要再Encore,超推介👍
Pizza Maru真係一次過滿足晒我兩個願望
有我最愛嘅Pizza同炸雞

1️⃣蜂蜜牛油炸雞🍗

2️⃣薯角炭燒雞肉芝加哥Pizza🍕

2022-04-26
  • 薯角炭燒雞肉芝加哥
2022-05-29 586 瀏覽
以前去都要排隊,唔知係疫情關係定餐廳人氣不再呢😂小編差唔多有2年無食,一時心血來潮想食多次個pizza。🌟暑角炭燒雞肉芝加哥薄餅 ($189)係Pizza maru成個menu入面✨小編覺得最特別嘅就係呢個系列嘅薄餅。中間除咗雞肉、薯角(無咩存在感)仲有好多芝士!周圍灑滿杏仁片同糖粉,會愛上食薄餅邊💕🌟蜂蜜牛油秘製炸雞 6件 ($118)無咩驚喜,普通炸雞。啲雞肉質唔算嫩 比較乾。🌟脆炸章魚仔 ($85)章魚仔本身調味不足,單食無咩味,主要靠個醬。唔推薦🧐味道:🌕🌕🌕🌖🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟暑角炭燒雞肉芝加哥薄餅 ($189)

🌟蜂蜜牛油秘製炸雞 6件 ($118)
無咩驚喜,普通炸雞。啲雞肉質唔算嫩 比較乾。

🌟脆炸章魚仔 ($85)
章魚仔本身調味不足,單食無咩味,主要靠個醬。唔推薦🧐

味道:🌕🌕🌕🌖🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-05-29 305 瀏覽
想講銅鑼灣真係好多出名嘅pizza鋪ಠ_ಠ大家有冇試過曬話最鍾意邊間( ;´Д`)今次去咗食pizza maru一黎就揀咗勁邪惡嘅泡菜海灣芝加哥pizza 黎到啲醬勁澎湃(///▽///)邪惡到一個點雖則咁多醬好難難食😂但食得出佢餅底做得唔錯!勁好食(///▽///)同pizza hut冇得比😂加埋佢啲蜜糖杏仁勁好食🫠🫠不過食兩嚿就有濟 同埋睇返menu半年前平成50蚊即刻有啲心理唔平衡🫠芝士雪山炸雞炸雞都好食同嫩 不過相對普通同冇pizza咁驚艷(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)強烈建議一定要試芝加哥pizza🐷

想講銅鑼灣真係好多出名嘅pizza鋪ಠ_ಠ
大家有冇試過曬話最鍾意邊間( ;´Д`)
今次去咗食pizza maru
一黎就揀咗勁邪惡嘅泡菜海灣芝加哥pizza
黎到啲醬勁澎湃(///▽///)邪惡到一個點
芝士雪山炸雞
強烈建議一定要試芝加哥pizza🐷
今晚約埋朋友去希慎搵食,趁人多可以叫pizza類型去食,見到一間韓式fusion嘅餐廳Pizza Maru ,都要等位。我哋星期六8:30pm大約等咗10分鐘就有位唔算耐未叫嘢食,見到隔籬枱嘅美食已經覺得好吸引!好期待😚!火辣海鮮年糕入面有青口 & 魷魚🦑與其話佢係年糕,但我覺得佢更似一個年糕湯,因為年糕唔算多,但佢用咗西式羅宋海鮮湯嘅酸甜去中和年糕汁嘅辣,唔會好辣之餘幾有層次、幾開胃!飲完之後唔係口乾、冇味精嘅味道!好似煲咗好耐咁!好入味。美中不足嘅就係青口煮完縮到好細粒蜂蜜牛油炸雞同我之前食嘅蜂蜜牛油炸雞有啲唔同,呢度竟然用蜂蜜牛油調味粉代替左醬汁,調味粉係食到有甜甜地嘅牛油味,但始終粉係表面要自己撈得均勻都得,好處係唔會好似醬汁令到炸完嘅雞外皮會淋咗。但用粉就可能冇咁入味。另外值得讚嘅係皮脆內軟!入面仲保留到肉汁,所以真係炸得唔錯!時間啱啱好薯角炭燒雞肉芝加哥之前都冇食過呢個組合!幾期待佢個Pizza皮同埋炭燒雞肉!…係唔係真係有炭燒嘅味道?賣相唔錯!最吸引嘅唔係佢嘅餡,而係外皮!因為佢嘅外皮係做到麵包法包既質地,好厚,好鬆軟! 上面仲有烤脆左嘅杏仁片,增加口感!成個Pizza都
唔算耐

未叫嘢食,見到隔籬枱嘅美食已經覺得好吸引!好期待😚!

入面有青口 & 魷魚🦑
飲完之後唔係口乾、冇味精嘅味道!好似煲咗好耐咁!好入味。
美中不足嘅就係青口煮完縮到好細粒

薯角炭燒雞肉芝加哥

之前都冇食過呢個組合!幾期待佢個Pizza皮同埋炭燒雞肉!
…係唔係真係有炭燒嘅味道?
賣相唔錯!最吸引嘅唔係佢嘅餡,而係外皮!因為佢嘅外皮係做到麵包法包既質地,好厚,好鬆軟! 上面仲有烤脆左嘅杏仁片,增加口感!成個Pizza都好有份量!
薯角同雞肉加餅皮都係好飽嘅野黎!食1件可能已經夠!
但薯角既份量我嫌佢太少太細粒,唔係好食得到😅 反而炭燒雞肉就比較多,亦都真係食到炭燒嘅味道!

2022-05-20 509 瀏覽
嚟到韓國餐廳 點可以淨係食佢啲Pizza 炸雞一定要有啦上次食咗個蜂蜜蒜泥炸雞🍗不過二百幾蚊得12件 而且每舊嘅size都好細 有啲唔抵但係個味道係好食嘅😋蜂蜜加蒜蓉呢個配搭一定冇得輸!炸雞充滿蜜糖嘅甜味 又有香濃嘅蒜香味 炸雞炸得好脆 雞肉都好嫩滑!
嚟到韓國餐廳 點可以淨係食佢啲Pizza 炸雞一定要有啦
2022-05-19 382 瀏覽
平時呢間餐廳出邊成日排晒長龍今次好好彩等咗15分鐘就入得去我哋四個女仔叫咗三樣嘢,個個食到飽飽的捧住個肚回家。1.韓式海鮮炒年糕有年糕,青口,帶子,魷魚個汁酸酸辣辣,係高級版嘅羅宋湯咁好開胃會令到你想一啖一啖食落去2.蜂蜜牛油秘製炸雞炸粉好香脆,加上甜甜的蜜糖粉,很有牛油香3.薯角炭燒雞肉芝加哥Pizza底十分香脆!爆多芝士!配上甜甜的汁非常有驚喜,推薦
平時呢間餐廳出邊成日排晒長龍
今次好好彩等咗15分鐘就入得去
我哋四個女仔叫咗三樣嘢,個個食到飽飽的捧住個肚回家。

1.韓式海鮮炒年糕

有年糕,青口,帶子,魷魚
個汁酸酸辣辣,係高級版嘅羅宋湯咁
好開胃會令到你想一啖一啖食落去

2.蜂蜜牛油秘製炸雞

炸粉好香脆,加上甜甜的蜜糖粉,很有牛油香

3.薯角炭燒雞肉芝加哥

2022-05-10 745 瀏覽
.@pizza maru (希慎廣場)😋 韓國烤肉芝加哥$213哇哇哇! 爆布般既芝士呀!!呢款pizza加左3款芝士例如馬蘇里拉芝士同巴馬臣芝士,食一件邪惡到爆,但係芝士真係好好食🤤🤤 加埋獨家maru蕃茄醬,食落酸酸甜甜,配埋牛小排真係啖啖芝士啖啖肉🥰 😊 韓式海鮮炒年糕$89年糕可以選擇卡邦尼或者韓式辣醬,當中有粉絲,煙肉,青口,蝦,魷魚等,聽落豐富,食落就得幾粒啦🤣 小妹揀左韓式辣醬,食落酸酸辣辣,吾會太辣,岩哂吾食得辣既朋友仔😊 蒜香甜辣秘製炸雞$118/6件炸雞算大件,雖然係炸雞但係吾會炸到好厚身! 食落少少‘鞋’,不過都有肉汁。醬汁酸甜吾辣,但係蒜香味吾夠,再多啲就會更加惹味! 😊 Mango grapefruit Ade $48飲落吾會太甜,加埋soda可以清新下口味,食炸雞始終都會偏濃味! 抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
@pizza maru

員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
2022-04-23 885 瀏覽
今日嚟到朋友介紹嘅pizza Maru 係一間韓國fusion餐廳 裝修服務都尚算幾好 不過不失 今日假期啊過嚟食lunch 咁我同朋友叫咗兩碟嘢 分別係韓式牛骨汁炸雞 泡菜卡邦尼意粉 咁呢兩樣嘢都係未食過嘅 炸雞肉質不過不失 未去到好多肉汁炸得有少少乾身 可以做得更好 醬汁調味都幾好 係食到有啲韓國風味 另外個意粉都唔錯 泡菜加落去變咗有少少辣辣地嘅cream撈意粉fusion菜黎講係夾嘅 未食過嘅朋友仔都可以試吓嘅 講返價錢啦叫咗兩樣嘢買單300幾蚊 分量都正常 唔算話食到好飽 所以性價比有少少偏貴 不過考慮佢係開喺銅鑼灣希慎入邊 呢個價錢都可以接受嘅 整體而言都會有機會再返嚟食 下次會試吓佢個Pizza Overall: 6.8/10

Overall: 6.8/10
2022-04-03 831 瀏覽
假日兩個人lunch去食,唔需要等位。叫左一個Pizza同埋一碟意粉share食。埋單冇叫野飲每人$150左右,整體味道和質素ok。兩個人食既話就淨係叫到兩款菜就好飽,如果一大班人去食相信可以試埋其他小食就冇錦寡。松露忌廉雜菌意粉賣相一般,意粉有口感,但係份量偏少,菇類同醬汁味道都算香濃。太陽番茄芝加哥薄餅Topping比例比較少,整體味道合格。整個pizza中間夾了一層芝士十分足料,但芝士口感偏硬身偏靭。

太陽番茄芝加哥薄餅

太陽番茄芝加哥薄餅
2022-04-03
2022-04-02 624 瀏覽
不少foodie有介紹依間人氣韓式西餐廳,疫情前長時間爆滿要排隊,兩個人嗌左3個main course帶子泡菜卡邦尼意粉香煎帶子嫩滑,泡菜味唔系特別濃,唔太食得出 更似一個普通嘅卡邦尼意粉,間中會食到細細嘅泡菜,都驚喜地幾夾,但如果增加多啲泡菜會更完美蜜糖柚子花園柚子肉加上醬汁甜甜酸酸,非常清新開胃反而pizza普普通通並沒有特別驚喜,可能由於我地冇嗌到芝加哥pizza(姐係批邊充滿芝士嗰隻),下次再試

蜜糖柚子沙律

蜜糖柚子花園
柚子肉加上醬汁甜甜酸酸,非常清新開胃

江南牛仔

蜜糖柚子沙律
江南牛仔
  • 蜜糖柚子花園
當日好想食韓式炸雞同pizza,就揀呢間pizza maru!之前試過朗豪坊分店已經覺得可以再encore 💂🏼‍♀️《蒜香甜辣秘製炸雞 6pcs》$118好香蒜香味,啲雞炸到好香脆,但咬開仲好多肉汁好juicy!食落去甜甜地,有好香濃蒜香味,嗰醬酸酸甜甜好惹味!越食越開胃兩個人嗌半份食就啱啱好~💂🏼‍♀️《辣雞芝加哥pizza》$183個Pizza脹卜卜,好厚身,好多芝士同雞肉係面一拉開就見到芝士拉絲🍕🧀個醬汁偏韓式,甜甜地!個Pizza邊仲有芝士軟心,鍾意食芝士嘅朋友呢個Pizza一定啱你!兩個人就食唔晒六件,份量好多,比較適合3-4人食。頒發軍階: 上將🎖🎖🎖🎖

💂🏼‍♀️《蒜香甜辣秘製炸雞 6pcs》$118
兩個人嗌半份食就啱啱好~

💂🏼‍♀️《辣雞芝加哥pizza》$183
個Pizza脹卜卜,好厚身,好多芝士同雞肉係面

頒發軍階: 上將🎖🎖🎖🎖
蒜香甜辣秘製炸雞