2022-02-16 622 瀏覽
之前去過荃灣嗰間 今次希慎食 唔知係咪因爲疫情所以唔洗排隊😋海鮮Pizza 同之前食一樣出色 牛骨醬炸雞 個醬幾咸下 以為係牛骨湯嘅味道 點知似bbq醬帶子泡菜卡邦尼 帶子嫩到令人驚訝 但係汁比較稀 亦唔係好食到泡菜味韓醬蟹肉芝士波個汁用真蕃茄煮成 好鮮 出色 但芝士波蟹肉太多 有啲乾 冇乜芝士味牛油果蟹肉他他(?)少見會配埋餅 餅好脆好香口 蟹肉都好多 牛油果醬冇乜味 美中不足叫咗三杯野飲 蜜糖柚子梳打👍🏻菠蘿茶士多啤梨mojito最深印象係士多啤梨mojito 藥水咁🤢

海鮮Pizza
同之前食一樣出色
牛骨醬炸雞
個醬幾咸下 以為係牛骨湯嘅味道 點知似bbq醬
帶子泡菜卡邦尼
帶子嫩到令人驚訝 但係汁比較稀 亦唔係好食到泡菜味
韓醬蟹肉芝士波
牛油果蟹肉他他(?)

叫咗三杯野飲
蜜糖柚子梳打👍🏻
菠蘿茶
士多啤梨mojito
最深印象係士多啤梨mojito 藥水咁🤢
2022-02-13 346 瀏覽
之前都聽過話呢間餐廳一到Peak Hour就勁多人排隊,今次我哋趁平日就嚟試試佢💕➼ 煙三文魚鵪鶉蛋早餐薄餅個Pizza係白汁底,都算好食嘅,啲煙三文魚應該係臨上菜之前放上去,老實講唔係特別岀色,可能其他款式會更吸引!➼ 泡菜卡邦尼藍青口意粉抱住個試新嘢嘅心態點咗呢個,都算合格嘅✅醬汁都幾濃又唔會好膩,加埋泡菜就有少少平衡返個口感,令成件事冇咁漏,但整體嚟講都係中規中矩。之前睇過OpenRice都有好多人話炸雞好岀色,不過我今次就冇食到,下次先再試吓啦🙆🏻‍♀

➼ 煙三文魚鵪鶉蛋早餐薄餅

煙三文魚鵪鶉蛋早餐薄餅

➼ 泡菜卡邦尼藍青口意粉

泡菜卡邦尼藍青口意粉

2021-12-13
2022-02-03 416 瀏覽
兩個人嚟到Pizza Maru,因為怕食唔哂,所以只係叫咗兩個Main Course,一個意粉加一個Pizza,香港唔多地方食到芝加哥Pizza,試吓依間嘅好唔好食先!第一樣上枱嘅係蒜蓉蕃茄蟹肉意粉,意粉上有一隻炸軟殼蟹,斬開咗一半。先講意粉,食落有少少辣,有蕃茄嘅酸味,但無甜味平衡翻,所以味道有啲單調,或者我會話係偏韓式味道多啲,唔係香港人慣常嘅調味,而軟殼蟹有驚喜,外脆內軟,蟹入面仲有膏,加少少咸味吊味,好食。推介單點炸軟殼蟹小食!之後上枱嘅Chicago Pizza,焗得好香脆,超多芝士,一切開就流哂出嚟,表面加咗糖霜,所以食落係比較甜,同樣都係比較韓式嘅味道,唔係好食得慣,辣肉腸同蕃茄份量少,成個Pizza只有芝士同甜味,味道單調,芝士量太多,即使個Pizza size唔係好大,但兩個人要食哂一個Pizza都好吃力,可能3-4個人嚟一人食1-2塊過吓口癮就啱。整體質素係OK,調味就比較韓式一啲,不過唔同人唔同口味,未食過都可以一試!
,試吓依間嘅好唔好食先!

。推介單點炸軟殼蟹小食!

整體質素係OK,調味就比較韓式一啲,不過唔同人唔同口味
,未食過都可以一試!
蒜蓉蕃茄蟹肉
太陽蕃茄芝加哥
2022-02-02
蒜蓉蕃茄蟹肉
  • 釜山炸軟殼蟹
2022-02-02 246 瀏覽
📍Pizza Maru #wgz_mk #wgz_tw #wgz_cwb🍕辣雞芝加哥 $183 (8.2/10)🍕差唔多每隻味都試過😝分別其實唔算大,因為主要都係食個瘋狂芝士拉絲🤤芝士控表示超滿意,不過如果唔太好芝士可能會覺得膩😂佢個批邊有啲甜甜地嘅cream cheese同杏仁片好味道😍🧀手工泡菜芝士波 $88 (7.9/10)🧀新鮮炸起脆卜卜,入面有risotto同芝士,好似食緊炸嘅泡菜炒飯咁幾得意🤣隔離有個泡菜蛋黃醬,我就覺得唔點都得😂
🧀手工泡菜芝士波 $88 (7.9/10)🧀
2022-01-28 347 瀏覽
.📍 Pizza Maru📍 #饅頭去銅鑼灣 #饅頭食fusion菜------------------------------1️⃣ 泡菜海灣芝加哥Pizza ($189)Pizza嘅批邊包住芝士,面層灑咗蜜糖、杏仁片同埋糖粉,首先要讚佢哋嘅餅底的確做得幾出色,烘到表面金黃微脆,雖然餅底偏厚,但麵筋嘅韌性令到佢變得非常之好咬👍🏻,仲感受到麵粉甘香。不過我食慣鹹pizza,所以蜜糖杏仁邊反而有少少扣分,但不至於話好違和。真正令我失望嘅地方反而係餡料,一開始睇相會覺得佢好似好好食,芝士非常澎湃拉絲, 事實上芝士香味非常之淡😥,而且圖文不符,淨係得青椒、幾條蟹柳(明明張相有蝦㗎嘛) ,同埋酸酸甜甜嘅混合沙律醬,而且完全感受唔到泡菜味😅。雖然味道就絕對唔係難食嘅,但感覺好普通同期望有好大落差,而且佢價錢都收得唔平,我覺得唔值得畀咁多人吹捧。◾餅底:4.1/5◾餡料:2.9/5◾評分:7.0/10------------------------------2️⃣ 南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯 ($163)呢個反而有驚喜,飯粒分明半熟,軟硬適中😍,撈埋creamy香甜嘅南瓜忌廉、野菌同提子乾,灑上香料令碟飯香
1️⃣ 泡菜海灣芝加哥Pizza ($189)

◾餅底:4.1/5
◾餡料:2.9/5
◾評分:7.0/10
2️⃣ 南瓜忌廉軟殼蟹意大利飯 ($163)
呢個反而有驚喜,飯粒分明半熟,軟硬適中😍,撈埋creamy香甜嘅南瓜忌廉、野菌同提子乾,灑上香料令碟飯香味十足。南瓜似係胡爐南瓜,鮮甜偏爽口;佢哋嘅軟殼蟹日做得唔錯,炸分好薄,脆卜卜咁,咬落去咔嚓聲出曬嚟,油香四溢,仲有少許蟹糕,整體係做得唔差,就係價錢有啲貴🥺。
南瓜忌廉軟殼蟹

◾評分:7.5/10
🔸整體評分:7.0/10
🔸小編回頭率:6/10

泡菜海灣芝加哥

南瓜忌廉軟殼蟹
2022-01-25 156 瀏覽
成日見荃灣分店排長龍 我都會用GULU睇吓攞飛情況 閒閒地都等八,九十張飛😩不過我無放棄 今次去到銅鑼灣希慎 又走去㩒吓 😎見到只係等十張 就比個機會佢 等咗三個字就入到 芝士控嘅我當然要試佢個Chicago pizza🧀🍕拉絲嘅效果我好滿意 不過批邊嘅糖粉令我有啲嚇親 無諗過食食吓會有甜味 不過都接受到嘅👍🏻炸雞係正常水準 甜辣味只食到甜味 一啲都唔辣🍗🇰🇷🍯個炸八爪魚仔就好麻麻 啲八爪魚好淋 唔係爽口嘅 感覺唔係好新鮮 🐙 總結係 我會為個爆芝士pizza返去 亦都明白點解咁多人等位喇👏🏻💰脆炸章魚仔 $85甜辣秘製炸雞 $118太陽蕃茄芝加哥 $183👉🏻Pizza Maru 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖._____#銅鑼灣美食 #芝士控 #意大利薄餅 #韓式炸雞 #希慎廣場 #芝士拉絲 #甜辣炸雞 #hysanplace #causewaybay #pizza #cheesepizza #koreanfriedchicken #italianpizza #gulu #cheeselover #chicagopizza #stuffedpizza #shikag
不過我無放棄 今次去到銅鑼灣希慎 又走去㩒吓 😎
炸雞係正常水準 甜辣味只食到甜味 一啲都唔辣🍗🇰🇷🍯

💰脆炸章魚仔 $85
甜辣秘製炸雞 $118
太陽蕃茄芝加哥 $183

👉🏻Pizza Maru
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖
_____
#hysanplace #causewaybay #pizza #cheesepizza #koreanfriedchicken #italianpizza #gulu #cheeselover #chicagopizza #stuffedpizza #shikagopiza
#ピザ #ピッツァ #唐揚 #フライドチキン
#후라이드치킨 #양념치킨
_____
2022-01-17 212 瀏覽
Pizza Maru 韓式拉絲芝士薄餅🍕@pizzamaruhk 終於一嘗這家大受歡迎的韓式餐廳, 看到foodie們分享的照片已被深深吸引, 嘗過後就知道是真的好吃得會讓人一直念念不忘, 不枉我們等候了一小時才能入座, 但絕對值得!薄餅的海量mozzarella cheese & Parmesan cheese滿佈整個pizza, 拉絲效果非常誇張, 但芝士味道不會過鹹, 加上微酸的蕃茄醬跟灑滿Pizza表面的糖霜, 味道就變得又鹹又帶點酸酸甜甜, 意外地毫無違和感而美味, 層次感相當豐富, 亦平衡了海量芝士的膩感, 烤肉亦烤得剛剛好, 有肉汁, 很嫩。帶子泡菜卡邦尼同樣很惹味, 醬汁很creamy很濃稠, 帶點微辣的泡菜為卡邦尼減少一定程度的膩感, 但個人認為可以再增加少少泡菜的份量會更好, 配上香煎帶子, taste good!!- 韓國烤肉芝加哥薄餅- 帶子泡菜卡邦尼
Pizza Maru 韓式拉絲芝士薄餅🍕
@pizzamaruhk

- 韓國烤肉芝加哥薄餅
- 帶子泡菜卡邦尼
  • 帶子泡菜卡邦尼
  • 韓國烤肉芝加哥薄餅
2022-01-16 324 瀏覽
🍕韓國烤肉芝加哥 Bulgogi Chigago鬆軟pizza餅底🍞帶輕微甜味煙韌而充滿芝士🧀一切開 啲芝士拉曬絲😎材料有烤牛肉🥩同腸肉腸🍖足料好好好飽肚 好滿足🌞滿足左對芝士嘅欲望😂🍗🍯蜂蜜蒜泥炸雞味道比Pizza 更勝一籌香甜得黎有淡淡蒜香炸雞好香脆🤩 淋左汁都仲係好脆超級好食 好滿足🤤💁🏻‍♀️服務方面就可能因為多食客唔夠人都會比較慢同埋員工大部份講英文溝通上要俾少少心機✌🏻成餐飯食到好飽飽☺️ 一定唔會失望🥴
🍕

一定唔會失望🥴
韓國烤肉芝加哥
韓國烤肉芝加哥
  • 韓國烤肉芝加哥薄餅
這家餐廳在網絡上的評價非常高,就連身邊的朋友也說想嚐嚐看,再加上非常難預約,所以這次就趁著短暫的Lunch時間去一探究竟!Pizza Maru也有提供Lunch Menu,可惜是上面都是普通款式的Pizza,想要吃超人氣的拉絲芝加哥Pizza就得單點了!芝加哥Pizza的選擇有韓國烤肉、辣雞跟泡菜海灣等等,每一款看起來都非常邪惡,最後我們選擇了韓國烤肉!韓國烤肉芝加哥Pizza $186Pizza一送上外表已經非常飽滿,能看得出裡面填滿了大量芝士!我們二話不說,立即把一塊Pizza拉出來,隨之而來的是萬眾期待的拉絲場面,芝士如瀑布般被拉開!雖然Pizza上放了幾片韓國烤肉與蕃茄,但此刻舌頭上的焦點已集中在仍然溫熱的芝士,是滿滿的奶油香與綿密感,而且餅皮外脆內軟,口感十足!不過拉絲芝士的缺點是在冷卻後,芝士會變得比較固體,口感上較有嚼勁。蜜糖柚子花園 $93超。好。吃!平常吃沙拉不太喜歡吃醋或沙律醬的朋友必點!以柚子蜜來調味的沙泣,還特別加入了柚子肉,吃起來甜甜酸酸的非常開胃!總結:整體上都非常不錯,比想像中有驚喜!雖然我心目中的Pizza No.1還是The Pizza Project

韓國烤肉芝加哥Pizza $186

蜜糖柚子花園 $93

總結:整體上都非常不錯,比想像中有驚喜!雖然我心目中的Pizza No.1還是The Pizza Project,但是這家絕對可以Encore!

推薦度:🤍🤍🤍🤍
打卡度:🤍🤍🤍
2022-01-01 209 瀏覽
想試好耐嘅餐廳,尤其喺社交平台上面見到佢澎湃嘅芝士pizza,作為一個芝士控,冇可能唔去試,因此趁朋友生日,就請佢去一齊食🤤🤤2個人叫咗三個菜式,分別係魷魚圈,炸雞,同Pizza。魷魚圈新鮮滾熱辣,啱啱炸起,魷魚圈彈牙爽口,味道足夠,最愛佢嘅外皮,食落去脆卜卜。蜂蜜牛油秘製炸雞又係一流。外皮炸得勁脆,每啖都帶有蜜糖嘅甜同牛油嘅香味,肉質嫩滑有肉汁,唔會鞋同乾,就算係貓胸位都冇呢個問題。就喺炸物快食完之際,我哋叫嘅泡菜海灣芝加哥終於到。佢嘅用料絕對係足夠,芝士好似唔洗錢咁好澎湃,杏仁芝士軟心批邊,加埋海鮮配料同醬汁,真係冇得輸。唯一嘅問題係, pizza中間部份真係好濕潤,好彩冇阻佢邪惡嘅拉絲芝士本色演出。

2021-12-30 212 瀏覽
🤔铜锣湾| Pizza Maru #丁丁香港探店 250HKD地址:軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖-这家店是朋友推荐来的韩式的披萨炸鸡店特色是超多芝士的披萨(芝加哥披萨)和炸鸡个人更喜欢意式披萨而且没有吃炸鸡所以觉得一般但这家店超火……开门点来的晚一点就要排队了-「蜂蜜黄油秘制炸鸡6件」听说这个很好吃不过也有朋友说鸡肉柴没汁水见仁见智-「全肉披萨」忘记具体叫啥了上面是各种肉鸡肉、香肠、牛肉还有黄芥末味道还行!-「太阳番茄芝加哥飞饼飞饼」点了一个芝加哥披萨主要就是里面芝士比较多可以拉丝喜欢的人可以加doublecheese上面撒了糖霜有点怪但是整体也还可以啦
地址:軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖
这家店是朋友推荐来的
韩式的披萨炸鸡店
特色是超多芝士的披萨(芝加哥披萨)和炸鸡
个人更喜欢意式披萨
而且没有吃炸鸡
所以觉得一般
但这家店超火……
开门点来的
晚一点就要排队了
「蜂蜜黄油秘制炸鸡6件」
听说这个很好吃
不过也有朋友说鸡肉柴没汁水
见仁见智
「全肉披萨」
忘记具体叫啥了
上面是各种肉
鸡肉、香肠、牛肉还有黄芥末
味道还行!
「太阳番茄芝加哥飞饼飞饼」
点了一个芝加哥披萨
2021-12-08
  • 太陽蕃茄芝加哥
  • 肉食主義
2021-12-29 179 瀏覽
今次係第二次食 “Pizza Maru”,因為覺得佢啲嘢食比較韓式,款式多亦比較特別,set lunch款式亦算多,又間唔中會轉款,所以每次嚟都可以試新嘢。🍴蜜糖忌廉炸薯條 $78⭐️⭐️我鍾意食薯條,但呢個甜薯條真係唔係我杯茶,蜜糖味唔算重,但最奇怪係薯條面有好多砂糖,就算薯條口感好都彌補唔到!🍴咖喱烤腸薄餅 $98(午餐)⭐️⭐️⭐️⭐️咖喱pizza 好味又特別,咖喱唔辣仲好香,主要配料有香腸同薯仔,口感非常豐富,但最正係餅底焗得好香脆,連餅邊都好正。🍴鮮蝦周打意粉 $96(午餐)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個打卡一流,除咗賣相靚,味道仲好得,意粉煙韌掛汁,汁creamy又香濃,蝦夠爽彈,最驚喜係漢堡吸埋周打汁超好味,一碟有多種滋味同口感,正!三人共消費:$300

🍴蜜糖忌廉炸薯條 $78⭐️⭐️

🍴咖喱烤腸薄餅 $98(午餐)⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴鮮蝦周打意粉 $96(午餐)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

三人共消費:$300
2021-12-06
5 分鐘 (堂食)
2021-12-26 172 瀏覽
.同朋友👭🏻行開銅鑼灣行左上希慎廣場上面搵野食🍝🍰🍕見到pizzamaru 嘅芝加哥pizza好邪惡🤣勁多芝士🧀好吸引🥰🥰😆………我地叫左💕Spicy squid 🦑 bibimbap叫得spicy😂但完全唔辣🔥……….💕Grilled potatoes chicken Chicago 🍕🧀可以做到拉絲🤣🤣🥰但上菜時好似已經唔熱 😖😖凍左,而且pizza底淋左😖😖感覺無以前咁好食,有小小失望😞😳😳………味道:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌗衛生:🌕🌕🌕🌕🌗性格比:🌕🌕🌕🌑🌑整體:🌕🌕🌕🌑🌑……….可能唔同分店會有影響😳😳但之前食荃灣分店覺得好好食架😋😋
同朋友👭🏻行開銅鑼灣行左上希慎廣場上面搵野食🍝🍰🍕
整體:🌕🌕🌕🌑🌑
……….
可能唔同分店會有影響😳😳但之前食荃灣分店覺得好好食架😋😋
2021-12-12 283 瀏覽
呢間之前女小編好鍾意食 冇去一排 唔知水準有冇下降呢😚👅𝐻𝑜𝑡 𝐶ℎ𝑖𝑙𝑖 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑎𝑔𝑜 $183佢哋嘅薄餅真係好正😋好啱芝士控 薄餅邊甜甜地 仲有勁多拉絲芝士 好邪惡🧀但係又唔會覺得太漏 佢中間嘅薄餅醬係酸酸甜甜嘅番茄醬 幾開胃 上面嘅雞肉其實唔係好食得出辣味 所以唔食得辣嘅人都應該食到 整體真係好好味🤤👅𝑀𝑎𝑟𝑖𝑛𝑎𝑡𝑒𝑑 𝐷𝑒𝑒𝑝-𝐹𝑟𝑖𝑒𝑑 𝐵𝑎𝑏𝑦 𝑂𝑐𝑡𝑜𝑝𝑢𝑠 $85呢個炸到卜卜脆 魷魚唔靭 幾好味🥰👅𝐺𝑎𝑟𝑙𝑖𝑐 𝑆𝑤𝑒𝑒𝑡 𝐶ℎ𝑖𝑙𝑙𝑖 𝐺𝑎𝑛𝑔𝑗𝑒𝑜𝑛𝑔 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 (𝑛𝑜𝑡 𝑠𝑝𝑖𝑐𝑦) $118 (𝑠𝑖𝑥 𝑝𝑖𝑒𝑐𝑒𝑠)呢個都係好推介‼️食咗咁多次都係叫呢隻味 炸雞依然係咁大隻🤩炸到外脆內軟 雞肉一啲都唔乾 仲有少少肉汁 同埋最鍾意係佢嗰醬汁 酸酸地 好惹味😍總括嚟講 呢間餐廳真係好好食😋食咗咁多次都仲未厭 服務都唔錯 大家一定要嚟到銅鑼灣一試‼️😋 好味:9.00/10🤑 價錢:8.02/10🤗 服務:8.32/10😝 環境:7.98/10😚 衞生:7.88/10🤩 整體:8.95/10
呢間之前女小編好鍾意食 冇去一排 唔知水準有冇下降呢😚

😝 環境:7.98/10
😚 衞生:7.88/10
🤩 整體:8.95/10
Hot Chilli Chicken Chicago
Garlic Sweet  Chilli  Gangjeong  Chicken
Marinated Deep-fried  Baby  Octopus
Hot Chilli Chicken Chicago
Pizza maru 在我收藏名單已久,終於找到朋友一起來嚐嚐🥰 銅鑼灣分店平日晚上人流也頗多,可惜不能訂座只可walkin,過了七時後就開始滿座要輪侯。餐廳會在牆上不斷播放韓流明星MV,頗有氣氛🤗 👉🏻食物: 4.1/5味道不如預期中有驚喜,整體正正常常,可能期望太大,所以有些失望🙈▪️薯角炭燒雞肉芝加哥Pizza蜜糖杏仁批邊帶甜味頗特別,Pizza拉芝效果十足🧀🧀🧀🧀🧀打卡之選!Pizza味道以燒烤醬為主,配料不突岀。▪️蒜香甜辣秘製炸雞炸雞外層非常香脆👍🏻,肉質正常、不算特別滑,一碟有6-7隻左右,非常飽。味道甜中帶輕微蒜味、不會辣。

👉🏻食物: 4.1/5

▪️薯角炭燒雞肉芝加哥Pizza