2024-08-22 0 瀏覽
Pizza Express推出全新Menu蕃茄海鮮扁意粉 $168醬汁帶少許微辣 掛滿汁既意粉加埋八爪魚 蝦 蜆肉 大滿足蕃茄肉丸 $72極濃郁香草蕃茄醬同烤焗豬肉丸味道超夾 每粒都好入味西西里肉腸薄餅 $172Pizza餡料豐富 有菠菜 肉腸 Ricotta cheese呢款係新出既款式 層次豐富 唔會太膩有分 Original同 Large 兩個Size迷你意式八爪魚片 $58薄切八爪魚片淋上橄欖油 再配以檸檬汁 份外清新蒜蓉牛油焗蜆$82蒜味香濃 而且蜆肉份量都幾多 重點係完全冇沙石榴檸檬特飲 $46Iced Americano $38兩款飲品都唔錯整體水準依然保持住 店員態度好友善我自己私心幾鍾意去呢間🥰
Pizza Express推出全新Menu

兩款飲品都唔錯

整體水準依然保持住 店員態度好友善
我自己私心幾鍾意去呢間🥰
2024-04-03 327 瀏覽
最近餐廳慶祝開業59週年,推出咗全新嘅Love Pizza Love PizzaExpress menu,推出多款優惠價$59 全新菜式,當中包括墨汁間條薄餅就最特別!🍕PizzaExpress 間條薄餅薄餅邊烘得金黃鬆脆,厚厚既芝士香氣撲鼻!面層的黑色長條紋係用左香濃既墨汁黑蒜醬、馬蘇里拉芝士混合白汁製成,黑白相間好吸睛!🐡煙三文魚長通粉長通粉配以煙三文魚、蘆筍、忌廉、紅洋蔥和刁草。煙三文魚大大塊,鹹香味濃,配埋忌廉汁滋味十足!🦀蟹肉芝士脆片特色小食,一大片芝士脆片入口煙煙韌韌!蟹肉沙律清新可口!🍨特大朱古力榛子麵包球配奶蓋雪糕咖啡杯既面層係奶蓋,中間有雲呢拿雪糕,底層有香濃咖啡,食完雪糕,可以慢慢飲咖啡,多重享受!香脆的特大麵包球,裡面有流心朱古力榛子醬,配合埋雪糕咖啡,為今餐畫上完美句號。🍊芝味香橙茶橙香紅茶加入左新鮮橙肉,再配上芝士奶蓋,香氣濃郁,口感層次好豐富!🦋薑蜜檸檬蝶豆花特飲好喜歡蝶豆花茶的夢幻色彩,檸檬薑蜜可以根據自己喜好加入蝶豆花茶,檸檬薑味道好正!

🍕PizzaExpress 間條薄餅

薄餅邊烘得金黃鬆脆,厚厚既芝士香氣撲鼻!

🐡煙三文魚長通粉

🦀蟹肉芝士脆片

特色小食,一大片芝士脆片入口煙煙韌韌!蟹肉沙律清新可口!

🍨特大朱古力榛子麵包球配奶蓋雪糕咖啡

🍊芝味香橙茶

🦋薑蜜檸檬蝶豆花特飲
2024-03-31 320 瀏覽
𓍲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀 59週年啦 Ꮺ˖˚各分店最新推出 𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 𝐿𝑜𝑣𝑒𝑟𝑠 𝑆𝑒𝑡 兩位 $368 +10%小食、主菜、甜品、飲品都有💗 性價比極高५ Smoke Salmon With Fenne And Orange薄片煙三文魚配上刁草汁及鮮橙果肉 整體份外清新५ Stripes Spaghetti Vongole蜆肉非常鮮甜 墨魚汁及傳統意粉加入濃郁牛油蒜蓉醬汁一齊炒 香氣四溢 雙色意份好特別५ Calabrse招牌方形薄餅 含辣肉腸 椒 火箭菜 mozzarella cheese 青醬 辣醬 鐘意辣既朋友真係要試試 十分惹味 ५ Jumbo Dough Ball With Salted Affogato 相信對於Pizza Express嘅麵包球大家一定唔會陌生 呢個係期間限定巨大版 內裏充滿大量Nutella 沾上咖啡意式雪糕 超滿足🥰५ 芝味意式藍梳打賣相好靚 出乎意料甜甜地既橘子soda 同帶有少許咸味嘅奶蓋原來咁夾५ 薑蜜檸檬蝶豆花特飲薑同蜜糖會另外上 份量可以按照個人喜好 一樣咁打卡able 📸
𓍲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀 59週年啦 Ꮺ˖˚
小食、主菜、甜品、飲品都有💗 性價比極高

薄片煙三文魚配上刁草汁及鮮橙果肉 整體份外清新

५ Stripes Spaghetti Vongole

५ Calabrse

५ 芝味意式藍梳打

५ 薑蜜檸檬蝶豆花特飲

2024-03-30 164 瀏覽
*/之前做過一個pizza訪問,大部份受訪者話pizza express既pizza最好食😋今日一於去試下佢🤭🤭餐廳環境:適合一家大小,同幾個朋友一齊食,比較多2人/4人位置,環境都闊落,吾會好逼,多過4人可以叫餐廳安排🫶🏻食物方面:Pizza Love二人餐❤️我哋3個人叫左一個二人餐🫶🏻煙三文魚荷香鮮橙三文魚新鮮味道,配上香橙的清新果香,有一種很豐富的清新體驗。蒜香牛油蜆雙色意粉墨魚汁意粉配上牛油十分惹味,蜆肉份量也十分充足意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅風乾豬和蘑菇的配搭放在薄餅上,感覺很有意大利風味。特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕芝味意式藍梳打芝味香橙茶咖啡雪糕味道恰到好處,不會太苦,朱古力榛子麵包也十分甜,兩杯特飲也充滿濃濃的芝士味。

餐廳環境:

食物方面:
Pizza Love二人餐❤️
我哋3個人叫左一個二人餐🫶🏻

煙三文魚荷香鮮橙

蒜香牛油蜆雙色意粉
墨魚汁意粉配上牛油十分惹味,蜆肉份量也十分充足

意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅
風乾豬和蘑菇的配搭放在薄餅上,感覺很有意大利風味。

特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕
芝味意式藍梳打
芝味香橙茶
2024-03-23 167 瀏覽
Pizza Express都算區內有質素嘅Pizza店。當日外賣自取,點了Calabrese 🍕 - Our iconic rectangular pizza with spicy 'nduja salami, salami Napoli, roquito pepper pearl, green chilli, roasted pepper, fresh mozzarella, rocket, basil pesto, parmesan, mozzarella & tomato sauce. 返到屋企,pizza尚算滾熱辣,一開六,馬上開動。落order時已備注要芝士粉 🧀 及辣油,店員好細心 ,全部放喺盒裏面。鍾意食呢個pizza 🍕 因為好足料,有唔同嘅肉,微辣 🌶️ ,又有芝士及火箭菜 。外賣質素冇參差。同堂食水準一樣。
Calabrese
2024-03-16
外賣自取
Calabrese
2024-03-04 140 瀏覽
Crispy Cheese Cauliflower 香烤芝士椰菜花($68):見係廚師推介,點嚟試吓。嚟到真係嚇一跳,原味椰菜花,小量車打芝士,最有驚喜就係三片巴馬臣芝士脆脆。Cheesy Cremini Mushroom 芝士焗蘑菇($78):Cremini mushroom, mozzarella, basil pesto, parmesan & tomato sauce 蘑菇、馬蘇里拉芝士、羅勒香草醬、巴馬臣芝士及番茄醬一個order有5粒蘑菇,呢個反而好好食,蕃茄醬連埋芝士好濃郁。😋La Reine 皇后薄餅($166):最後點咗個傳統薄餅🍕,有火腿、蘑菇、橄欖🫒、芝士及番茄醬。呢度啲Pizza永無失手,新鮮出爐,要即刻食。
見係廚師推介,點嚟試吓。嚟到真係嚇一跳
La Reine 皇后薄餅($166):
Cheesy Cremini Mushroom 芝士焗蘑菇
La Reine 皇后薄餅
2024-03-02
Cheesy Cremini Mushroom 芝士焗蘑菇
La Reine 皇后薄餅
2024-02-14 166 瀏覽
由於呢排聚會太多,普遍要親到會都實有Pizza Hut,所以當我在想食pizza嘅時候已經唔想再食pizza hut,我自己就住將軍澳坑口,平時都係食開Pizza hut,今次我就膽粗粗試吓外賣呢一間呢個批我加咗雞肉加咗辣肉腸,買單價都是207,外賣送到上嚟,其實計返同Pizza Hut差唔多價錢,但係質素味道方面令我有驚喜,由於佢唔係好出名,所以我抱住普通嘅水平期望,點知一食就覺得好食,首先佢個皮非常薄,比較正宗,批既涵非常多,配埋醬汁,非常非常好食,不過外賣扣少少分,因為真係淋咗少少,但係值得推薦

外賣送餐
2023-12-15 179 瀏覽
話咁快又到聖誕節,當然要同屋企人去食聖誕大餐啦🥳🥳見到 PizzaExpress推出了滋味聖誕2人及4人套餐,以「Christmas time means showtime🎄」為主題,有齊多款經典節日限定美食!款款賣相精緻,充滿聖誕氣氛❤️❤️-🍽聖誕2人套餐 $628✨套餐包括2款前菜、2款主菜、1份甜品同2杯飲品,整體豐富!!-📍麵包球聖誕樹麵包球外脆內軟,配上辣肉腸、馬蘇里拉芝士、羅勒香草醬、星星脆包等,味道濃郁、好開胃😋😋📍蒜蓉牛油焗蜆蜆肉以蒜蓉牛油調味再伴以車厘茄一齊烘烤🧈,粒粒脹卜卜、惹味多汁🔥🔥📍聖誕花環牛肉薄餅Pizza以聖誕花環為造型,包括有燉牛頰肉、醃辣甜椒、羽衣甘藍、巴馬臣芝士、紅莓乾等~~餅底偏薄身,口感輕盈香脆!搭配豐富的食材,每啖都充滿意式風情🇮🇹🇮🇹 📍意式海鮮湯長通粉份量十足!海鮮有蝦、青口、蜆等🦐,並加入芹菜、紅洋蔥、蒜蓉同羅勒調味~~醬汁濃郁creamy,長通粉口感厚實!整體配搭得啱啱好🤤🤤📍飄雪薑餅人芭菲賣相可愛!面頭有薑餅人同焗麵包球,中間夾住香甜的雲尼拿雪糕🍦~~底層就有合桃、士多啤梨果醬同藍莓🫐,味道層次豐富👍🏻👍🏻📍飲品飲品揀咗薑蜜檸檬蝶豆花梳
話咁快又到聖誕節,當然要同屋企人去食聖誕大餐啦🥳🥳
🍽聖誕2人套餐 $628✨

📍麵包球聖誕樹

📍蒜蓉牛油焗蜆

📍聖誕花環牛肉薄餅

📍意式海鮮湯長通粉
醬汁濃郁creamy,長通粉口感厚實!整體配搭得啱啱好🤤🤤

📍飄雪薑餅人芭菲
底層就有合桃、士多啤梨果醬同藍莓🫐,味道層次豐富👍🏻👍🏻

📍飲品
飲品揀咗薑蜜檸檬蝶豆花梳打同蜜桃冰茶,兩杯味道都唔錯!!
薑蜜檸檬蝶豆花梳打賣相好靚,飲到好香薑蜜同檸檬味~清新解膩❤️❤️

🌟P.S. 由即日起至2024年1月1日,於外送平台訂購聖誕套餐,即可獲贈「聖誕禮襪🧦」一份 (售完即止)!!
在此期間,PizzaExpress Club會員凡堂食和外賣自取,可獲雙倍積分💯💯
2023-11-29 140 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨Christmas is coming 🎄 -PizzaExpress 🇭🇰 將軍澳唐德街9號將軍澳中心B1樓B03A&B號舖 🇭🇰-🍕相信各位 PizzaExpress捧場客對佢哋嘅signature set都唔陌生, 平靚正二人餐$388, 四人餐$688🍕今年聖誕推出咗 Christmas Set, 價錢相對進取, 二人餐來講多咗一份小食同甜品, 但可以揀嘅item有聖誕特色又靚料啲, 所以都覺得值得-🎅🏻🎄🔔 Christmas Set for 2 $628✔️2x Small plates 自選意式小食✔️2x Mains 自選主菜✔️1x Dessert 自選甜品✔️2x Beverages 自選飲品-🥗 小食💯意式八爪魚片冷盤: 八爪魚片彈牙爽口, 配上橄欖, 橄欖油, 香草好開胃💯芝士紅莓焗椰菜花: 芝士唔係全mozzarella 唔會太拉絲但芝士味就較重, 紅莓乾甜甜地點綴返清淡既椰菜花, 紅紅地仲好聖誕feel-🍝 主菜✨聖誕花環牛肉薄餅: 用牛面頰肉好腍, 加左chickpea令pizza更飽肚; 辣甜椒同紅莓乾好似Christmas bell咁增添左聖誕氣息
👧🏻😋👅🍽✨

小食
意式八爪魚片冷盤

🍝
主菜
✨蒜香蜆肉扁意粉: 蜆肉唔算超大粒不過份量好多, 欖油佈滿每一條Al dente意粉, 辣辣地好惹味
聖誕花環牛肉薄餅

🍰
甜品
💯朱古力蛋糕: 整體唔會太甜, 朱古力味超濃郁, 仲有朱古力脆皮食落好有層次
朱古力蛋糕

🍹
飲品
✨薑蜜檸檬蝶豆花熱茶: 用咗個小紅茶壺裝薑蜜, 可以自倒落檸檬果乾上面, 成件事好Christmasy
✨蜜桃冰茶: 都有檸檬乾裝飾, 打卡都好靚
意式八爪魚片冷盤
聖誕花環牛肉薄餅
朱古力蛋糕
2023-11-26 133 瀏覽
麵包球聖誕樹🎄~係由辣肉腸、巴馬臣芝士、馬蘇里拉芝士、羅勒香草醬等製成的聖誕樹造型麵包球,造型和味道一樣吸引😍龍蝦湯~經典濃郁,配上蟹肉再伴有星星脆包,口感非常順滑,香味十足😋意式海鮮湯長通粉~配料豐富及新鮮,有青口、蝦、蜆、芹菜、紅洋蔥、白酒等等,味道層次豐富,甚有驚喜👍聖誕花環牛肉薄餅~材料有燉牛頰肉、鷹嘴豆、醃辣甜椒、紅莓乾、紅洋蔥、羽衣甘藍等等,非常豐富,批邊外圍微焦脆卜卜,批心口感軟熟,令人一試難忘❤️飄雪薑餅人芭菲~賣相精緻,口感細膩醇滑,聖誕首選甜品👍👍

飄雪薑餅人芭菲~賣相精緻,口感細膩醇滑,聖誕首選甜品👍👍
2023-11-25
PizzaExpress 📍@PizzaExpressHK薄餅控出動~ #Thanksgiving 去食pizza 太喜歡佢地薄餅😋一共有兩款餅底傳統薄餅🍕那不勒斯餅底 ~ 酥化回彈羅馬薄餅🍕餅底更大、更薄及更香脆即叫即製🔥夠哂新鮮熱辣👏🏻叫左佢地滋味聖誕2人套餐 $628 好抵食🎄Christmas time means showtime🎅🏻套餐跟意式小食、2款主菜、甜品同飲品一次過食到多款經典節日限定美食好味之餘仲好靚😋🎄麵包球聖誕樹超有心思嘅造型🎄以麵包球整成聖誕樹配上辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士,同埋香濃羅勒香草醬😋一啖一口🍕聖誕花環牛肉薄餅造型賣相一流~聖誕花環造型的牛肉薄餅🍕用上燉牛肉、鷹嘴豆、醃辣甜椒、紅莓乾、羽衣甘藍同多款芝士🧀餅底輕盈口感香脆🍕香烤雞肉薄餅用上雞肉、醃辣甜椒、紅洋蔥、馬蘇里拉芝士及番茄醬💯材料豐富~蕃茄味出~🫚飄雪薑餅人芭菲定必叫甜品🍨用上雲尼拿雪糕配上焗麵包球,並加入合桃、士多啤梨果醬及藍莓多重口感😋超好味啊💯👏🏻👏🏻🍋 薑蜜檸檬蝶豆花梳打薑蜜、檸檬汁、蝶豆花茶及梳打水真係夠哂薑🫚飲落清新🍑蜜桃冰茶蜜桃果蓉混合紅茶☕️茶味夠出✨全港 PizzaEx
PizzaExpress 📍@PizzaExpressHK
薄餅控出動~ #Thanksgiving 去食pizza

太喜歡佢地薄餅😋一共有兩款餅底
傳統薄餅🍕那不勒斯餅底 ~ 酥化回彈
羅馬薄餅🍕餅底更大、更薄及更香脆
即叫即製🔥夠哂新鮮熱辣👏🏻

叫左佢地滋味聖誕2人套餐 $628 好抵食
套餐跟意式小食、2款主菜、甜品同飲品
一次過食到多款經典節日限定美食
好味之餘仲好靚😋

🎄麵包球聖誕樹

超有心思嘅造型🎄以麵包球整成聖誕樹
配上辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士,
同埋香濃羅勒香草醬😋一啖一口

🍕聖誕花環牛肉薄餅

造型賣相一流~聖誕花環造型的牛肉薄餅🍕
用上燉牛肉、鷹嘴豆、醃辣甜椒、紅莓乾、
羽衣甘藍同多款芝士🧀餅底輕盈口感香脆

🍕香烤雞肉薄餅

🫚飄雪薑餅人芭菲定

必叫甜品🍨用上雲尼拿雪糕配上焗麵包球,
並加入合桃、士多啤梨果醬及藍莓
多重口感😋超好味啊💯👏🏻👏🏻

🍋 薑蜜檸檬蝶豆花梳打
薑蜜、檸檬汁、蝶豆花茶及梳打水
真係夠哂薑🫚飲落清新

🍑蜜桃冰茶
蜜桃果蓉混合紅茶☕️茶味夠出

✨全港 PizzaExpress餐廳推出🎄聖誕套餐🍽️
供應期:由即日起至2024年1月1日
(全港PizzaExpress餐廳供應)
大家快D來試下啦😆🍕🍸🍹

@PizzaExpressHK
#PizzaExpressHK #YourMarbleTableAwaits #LetThereBeFlair #YourMarbleTableAwaits
#pepperoni #mozzarella #tomato sauce

📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心B1樓B03A&B號鋪
2023-10-05 150 瀏覽
終於放假,可以和朋友相聚喇,我們都特別喜歡Pizza Express,環境坐得舒適,服務好,pizza 又好食。我們選擇了Signature set for 2 , $388餐前來個頭盤,我們品嚐了意式焗肉丸,這是四粒美味的肉丸。肉丸口感彈牙,搭配濃郁的意式醬汁,給整餐帶來了一份美味的開胃菜。主菜我們選擇了兩個pizza,美國薄餅這款比薩擁有薄脆的餅底,上面鋪滿了辣肉腸、馬蘇里拉芝士和蕃茄醬。辣肉腸帶來了一份微辣的風味,與馬蘇里拉芝士的濃郁和蕃茄醬的酸甜相輔相成,營造出一種美味的平衡。香烤雞肉薄餅這款比薩上鋪滿了醃辣甜椒、紅洋蔥混合香草、馬蘇里拉芝士和蕃茄醬。雞肉鮮嫩多汁,與醃辣甜椒的辛辣和紅洋蔥的甜味相互襯托,再加上香草的香氣,口感豐富而美味。除了比薩,我們還點了香烤芝士椰菜花作為配菜。這道菜以椰菜花烤至金黃,表面覆蓋著融化的芝士。椰菜花的口感軟嫩,搭配香濃的芝士,帶來了一種濃郁的風味。隨餐還有餐飲,可以選擇樽裝汽水或無限添飲的檸檬茶,對於要和朋友不停聊天是很不錯的解渴選擇。

主菜我們選擇了兩個pizza,
美國薄餅

香烤雞肉薄餅

2023-09-25 89 瀏覽
Bad service 8:00四位座低,個四眼服務員即刻已經戙咗喺度問食乜,落完單車,我話想留低本Menu一陣可能加食物,佢又唔留低話要攞走!我哋食咗$12xx,個四眼呀姐仲衰過茶餐廳,佢9:00開始已經趕客走,9:30連水杯都收埋話要攞入廚房阿姐洗喎!搞到我哋坐得好唔舒服,最後佢成功咗喇、我哋走人。香港要搞好夜市,請着呢D人嘅話..一定搞唔起相信呢位呀姐姐都係past time,不過如果唔係好好教導下,無論食物質素如何如何好,服務態度都好直接影響客人對餐廳嘅印象
Bad service
香港要搞好夜市,請着呢D人嘅話..
一定搞唔起

2023-09-21 110 瀏覽
嚟到Pizza Express,當然要點佢地嘅招牌pizza la今期有新Pizza推岀,試下佢先卡拉布雷斯薄餅 $188鋪滿了意式辣肉醬、拿坡里辣肉腸、醃辣甜椒、青辣椒、烤燈籠椒、新鮮馬蘇里拉芝士、火節菜、羅勒香章醬、巴馬豆芝士、馬蘇里拉芝士和番茄醬。每一口都充滿了辣味和濃郁的芝士風味, 舌尖充滿驚喜,令人感受到地道的意大利風情。 蒜香蜆肉扁意粉 $162這碟意粉裡面有新鮮的蜆、白酒、辣椒碎和蒜蓉。蜆肉鮮嫩多汁,配上蒜香和微辣的調味,讓整個意粉更具層次感和風味,勁快KO 朱古力心太軟Chocolate Lava Cake $68濃郁的朱古力令人難忘,配上雲呢拿雪糕和士多啤梨果醬,帶來了甜蜜的滋味和完美的口感。藍莓和士多啤梨的鮮果裝飾更增添了視覺上的享受。 意大利咖啡雪糕Affogato (Decaf) $58傳統的意大利甜品,濃郁的意大利特濃咖啡到入哈根大師雲呢拿雪糕中,搭配著香脆的牛油餅乾。咖啡的苦澀與雪糕的香甜相輔相成,帶來了一種獨特的味覺享受。順便一提,九月18號開始,會員可以半價享用意粉一客,非會員都可享6折,全部意粉都適用㗎,但只限逢星期一至四堂食,唔好錯過‼️

今期有新Pizza推岀,試下佢先

卡拉布雷斯薄餅 $188

蒜香蜆肉扁意粉 $162

朱古力心太軟Chocolate Lava Cake $68

意大利咖啡雪糕Affogato (Decaf) $58

感覺幾好嘅餐廳,甜品好正。成日覺得呢間係一間好普通嘅Pizza店,但係嚟到將軍澳呢間分店拎入去就覺得好高級,同埋佢啲服務都感到令人覺得佢好高級唔錯!咁叫咗Pizza食啦,同埋加咗個心太軟雪糕嘅甜品,一個甜品真係好好食,即係必叫