赤柱一向給人有種度假感覺🏖️。現在夏日炎炎🔥,最好就去赤柱沙灘游游水,然後到赤柱大街,找家餐廳,望著迷人風景享用大餐,再之後去逛逛市集、看看日落🌅,寫意滿足的一天😊。想食Pizza!沒有Patsy’s 😆,就食PizzaExpress啦😆!點了二人套餐加多個沙律。‖ 健康輕盈沙律 ($146) ‖店員送上時,嚇一跳,超大盤😮,看照片不覺,但實際會大得哇一聲。🥗沙律有好多材料,有牛油果、烤南瓜、新鮮mozzarella、紅菜頭、意大利扁豆、合桃、青瓜、羽衣甘藍等,並簡單淋上意大利黑醋。所有元素都好喜歡❤️,食材好新鮮,非常清新開胃😋。‖ 二人套餐 ($368) ‖包小食、Pizza、意粉、甜品和飲品。好抵🌟!先來飲品,分別是🍹血橙梳打特飲 +🍹芝味意式藍梳打。看到已心花怒放😍,賣相美美吸引。兩者都清新酸甜爽口,後者更有芝士奶蓋😋。兩杯都好濃好好飲🥹❤️。接著小食,蟹肉芝士脆片。賣相又吸引到不得了😍,立馬就想把它送入口。蟹肉混合蕃茄、洋蔥、香草和沙律醬,而芝士脆片厚身,真的是整塊芝士😍,芝味香濃,口感脆中帶點韌。這道小食好好味🤤。意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅。好大盤!好吸引!🤩餅皮煙韌,邊位脆,厚度

點了二人套餐加多個沙律。

‖ 健康輕盈沙律 ($146) ‖

所有元素都好喜歡❤️,食材好新鮮,非常清新開胃😋。

‖ 二人套餐 ($368) ‖

包小食、Pizza、意粉、甜品和飲品。好抵🌟!

意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅。好大盤!好吸引!🤩

餅皮煙韌,邊位脆,厚度適中。底下滿滿mozzarella,鋪上風乾豬面頰肉、蘑菇、ricotta cheese、鼠尾草,再加點雅枝竹醬。

味道有特色,guanciale的鹹香配搭蘑菇與sage的草香,還有大量的芝士。甘香惹味,好正,好好味😋❤️。

蒜香牛油蜆雙色意粉。由墨魚汁意粉和普通意粉用牛油、蒜蓉、白酒、辣椒碎拌炒蜆,再灑上我好喜歡的parsley☺️。

意粉軟硬適中帶嚼勁👍🏽,香蒜味。蜆肉新鮮無沙,帶點海水味。好不錯😋。

最後,到甜品,特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕。

麵包球大大個,口感軟糯煙韌,裡面充滿Nutella😋。加了芝士奶蓋的affogato,不可能不好味啦🤤。甘鹹的芝士奶蓋混合甜甜雪糕和濃濃咖啡,正☺️。

總結,食物飲品都相當出色❤️,非常滿意🥰。
而服務都好好,經理不時走過來關心我們覺得食物如何,店員又給人好歡樂感覺😆,餐廳工作氣氛好好🤣。
而環境當然好nice,對著大海🌊+美利樓🏛️,周圍氣氛又好熱鬧寫意☺️。

所以這次用餐體驗,非常之快樂滿足☺️❤️,十分推薦!
  • 健康輕盈沙律
  • 蟹肉芝士脆片
  • 意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅
2024-06-06 46 瀏覽
Came in on the day during lunch time around 2ishThe manager was away and one of the female staff handed me Ala Carte menu without the lunch menu, then as she handed me the menu, she asked me if I was ready to order, seemed like she’s in a bit of a rush.I asked if it’s already pass lunch hours, then she handed me the lunch menu.I left after that because this kind of dishonesty and service shouldn’t be allowed

2024-06-06
2024-05-14 81 瀏覽
週年紀念,今日去左赤柱慶祝,到赤柱打卡留念,我地沿著海堤走,吹著海風,邊散步邊欣賞風景,赤柱除了有一望無際的海邊,亦有赤柱廣場,赤柱大街,有各式各樣的店鋪,維多利亞式的英式建築「美利樓」,都是打卡的好地方,非常喜歡赤柱這個好地方,令人可以放鬆慢活一整天。赤柱大街有多間不同餐廳,我們便隨意進了間餐廳「Pizza Express」食晚餐,由於室外已經沒有位置,所以我們便到了二樓的位置,亦都可以望到窗外的風景。PIZZA LOVERS SET Set For 2 有小食、意粉、薄餅、甜品、飲品蟹肉芝士脆片薄脆芝士脆片上,放上鮮甜的蟹肉沙律,口感非常脆口,一口接一口停不了。瑪嘉麗塔皇后薄餅薄餅餅底厚薄適中,餅底煙煙韌韌,用上蕃茄醬和大量芝士,芝味十足。蒜香牛油蜆雙色意粉蜆肉份量足夠,蜆肉處理得好好,沒有沙,牛油蜆配上蒜蓉、白酒、辣椒碎,香氣撲鼻,再加入墨魚汁意粉和傳統意粉拌炒,好有鑊氣,帶點微辣,惹味十足。特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕特大麵包球外脆內軟,口感煙韌,中間有多朱古力榛子醬,非常邪惡,另外奶蓋咖啡加入雪糕,口感更幼滑。意式八爪魚冷盤(單點)八爪魚薄薄一片,八爪魚片灑上檸檬汁、橄

PIZZA LOVERS SET
Set For 2
有小食、意粉、薄餅、甜品、飲品

蟹肉芝士脆片

瑪嘉麗塔皇后薄餅

蒜香牛油蜆雙色意粉

特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕

意式八爪魚冷盤(單點)
八爪魚薄薄一片,八爪魚片灑上檸檬汁、橄欖油、橄欖、和檸檬汁,八爪魚爽口彈牙,酸酸地好開胃。

芒果熱情果特飲
芝味香橙茶
檸檬薑蜜熱茶(單點)
2024-05-04 78 瀏覽
嚟到赤柱一定要去赤柱廣場同埋美利樓!赤柱廣場集合了各式大小商店,包括購物、飲食和娛樂設施,四樓還有一個觀景台,您可以遠眺赤柱海岸的美利樓設有美食餐廳和各種店鋪,是遊客的打卡熱點。黃昏時分,在這裡品嚐晚餐,欣賞美麗的落霞映照在海旁,感受浪漫氛圍除咗行街觀光之外,我最鍾意就係喺赤柱大街嘅Pizza Express 識嘅,因為嗰度坐得非常之舒服,空氣又好我哋點咗以下嘅美食Kale Fruit Salad -$152Penne al Salmone-$162Blood Orange Soda-$46S La Reine-$92Penne Alfredo -$92Juice Apple Juice Orange Dough Balls w/ Nutella Haagen-Dazs Ice Cream - ChocBambinoccino如果你都想置身於外國,赤柱都係一個唔錯嘅選擇
嚟到赤柱一定要去赤柱廣場同埋美利樓!
赤柱廣場

Juice Orange
Dough Balls w/ Nutella
Haagen-Dazs Ice Cream - Choc
Bambinoccino

如果你都想置身於外國,赤柱都係一個唔錯嘅選擇
2024-04-30 45 瀏覽
週末,我們一家人👪趁著好天氣去咗赤柱旁邊@Pizza Express,享受一頓美味的 ☀️ 露天座位,可以一邊欣賞著迷人的海景,一邊悠閒地與家人共度午餐🍽️希望香港的週末能夠很快再次放晴☀️,讓我們再次出門曬曬陽光。☺️🌿坐在舒適的椅子上,微風輕拂著臉龐,溫暖的陽光灑在身上,讓人心情愉悅😍鮮三文魚茴香鮮橙鮮嫩的三文🐟搭配著茴香的香氣和橙🍊的清新風味,絕對是一道令人驚艷的開胃菜。雞肉蘋果沙律🥗蘋果🍎的爽脆和雞肉🍗的嫩滑相互輝映,加上清新的沙律醬,帶來了口感和味道的完美結合。蒜香牛油蜆雙色意粉🍝鮮嫩的牛油蜆與蒜香的香氣交織,配以雙色意粉,每一口都散髮出濃郁的海鮮風味。

鮮三文魚茴香鮮橙

雞肉蘋果沙律🥗

蒜香牛油蜆雙色意粉🍝
周六bff為我安排了赤柱懷舊之旅,我們分別到了多個老建築如舊郵政局、美利樓及卜公碼頭打卡,最後累得腿也酸了,就到Pizza Express 坐坐充電。餐廳分了室內及半露天兩部份,坐下後不但可以感受到涼快海風,還可以欣賞周圍的景色。Pizza Lovers Set (set for 2)價錢貼地親民,內容亦非常豐富。是日餐湯南瓜湯湯質濃稠適中,味道香甜,口感細滑,有滿滿南瓜香味。焗麵包球配羅靭香草醬麵包外脆內煙韌,蘸上羅靭香草醬,入口有濃郁香草味及橄欖油香。蟹肉芝士脆片芝士脆片入口不算非常香脆,相反口感煙煙韌韌,芝士味香濃突出,配上鮮味十足的蟹肉,推介。意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅餅底非常香脆,上層是意式風乾豬面頰肉,還有蘑菇、鼠尾草、馬蘇里拉芝士及軟芝士,再以雅枝竹醬中和豬面頰肉的油膩感,入口有濃郁芝士香。煙三文魚長通粉長通粉內除了有大量煙三文魚塊,還有蘆筍、洋蔥及刁草,忌廉汁份量極多,基本上每條通粉都能掛汁,入口鹹香味重,非常creamy。特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕麵包內放滿了香滑朱古力榛子醬,配上鹹中帶甜的奶蓋咖啡雪糕,非常特別。芝味香橙及芒果熱情果特飲橙香紅茶上全都是芝士奶蓋

是日餐湯
南瓜湯湯質濃稠適中,味道香甜,口感細滑,有滿滿南瓜香味。

焗麵包球配羅靭香草醬

蟹肉芝士脆片

意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅

煙三文魚長通粉

特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕

芝味香橙及芒果熱情果特飲
橙香紅茶上全都是芝士奶蓋,配上新鮮橙肉,味道酸甜,果香味濃,而奶蓋又增添幾分醇厚口感;另一款就是以芒果、熱情果和荔枝混合調配而成,味道非常清新,清爽得來又能解膩,讚。

2024-04-21 26 瀏覽
放假去赤柱鬆一鬆‼️條赤柱大街唔算太多人,行得好舒服吹住海風食Pizza,真係好有relax呢度有個2人Pizza Set,$368❤️好岩情侶嚟食,又抵又可以浪漫下🥙「鮮三文魚茴香鮮橙」作為前菜好岩,夠清新🍕「三色薄餅」好鍾意食呢間嘅Pizza有煙韌感,薄餅邊唔會又乾又硬加上熱溶嘅芝士好有厚度,做到拉絲效果!🍝「蒜香牛油蜆雙色意粉」一放低,已經聞到濃濃嘅蒜油香,蜆肉雖然唔係好飽滿,但勝在新鮮🍮「Jumbo Doughs Ball Nutella」Doughs Ball係必食的,不過第一次食Jumbo size,原來真係好大個,Nutella 已經溶入左係入面,一切開,即時流心,滿滿都是NutellaJumbo Size係另一種風味❤️
放假去赤柱鬆一鬆‼️
條赤柱大街唔算太多人,行得好舒服

吹住海風食Pizza,真係好有relax

呢度有個2人Pizza Set,$368❤️
好岩情侶嚟食,又抵又可以浪漫下

🥙「鮮三文魚茴香鮮橙」
作為前菜好岩,夠清新

🍕「三色薄餅」
好鍾意食呢間嘅Pizza

有煙韌感,薄餅邊唔會又乾又硬

加上熱溶嘅芝士好有厚度,做到拉絲效果!

🍝「蒜香牛油蜆雙色意粉」
一放低,已經聞到濃濃嘅蒜油香,
蜆肉雖然唔係好飽滿,但勝在新鮮

🍮「Jumbo Doughs Ball Nutella」
Doughs Ball係必食的,
不過第一次食Jumbo size,原來真係好大個,
Nutella 已經溶入左係入面,
一切開,即時流心,滿滿都是Nutella

Jumbo Size係另一種風味❤️
2024-04-20
午餐
周末帶著小狗來去赤柱寵物市集行下食下嘢~午飯時間去Pizza Express用餐;春天的天氣坐在室外相當舒服呢!🌸我們選擇了PizzaExpress的Pizza Lover 2人套餐,有1個pizza類,1個意粉類,1個小食,2杯飲品及1款甜品🍮   🧀蟹肉芝士脆片:清甜鮮味的蟹肉沙律,放在焗得薄脆的芝士脆片上,香酥脆口;味道清新,口感豐富!🍕意式風乾豬面頰肉磨菇薄餅:手工薄餅烤得香脆,滿滿芝士及蘑菇香氣!風乾豬面頰肉肉味香濃,脂香細膩!🍝蒜香牛油蜆雙色意粉:雙色意粉是墨魚汁和傳統意粉,加入牛油、白酒和辣椒作調味煮蜆,蒜味香而不油膩;辛辣度適中,十分好吃。🍹飲品點了芒果熱情果特飲/芝味意式藍梳打;兩款都不會太甜,味道適中!冰涼又解膩!🍮甜品點了招牌的朱古力榛子麵包球配配奶蓋咖啡雪糕;麵包球軟綿香甜,滿滿榛子醬~奶蓋咖啡雪糕中和了甜味,更顯甘香!PizzaExpress (赤柱大街) 📍赤柱赤柱大街90號地舖

PizzaExpress (赤柱大街)
📍赤柱赤柱大街90號地舖
這店的主管及員工面目猙獰,行為可恥😡現時,門市正進行會員半價堂食Pizza優惠!我們點了美式薄餅!結賬時收據並沒有出現半價這優惠!經過一問再問,這主管及員工以極鄙劣的面目說,我們點這款批享受不到此優惠!😡 態度傲慢,令人失望!
這店的主管及員工面目猙獰,行為可恥😡
現時,門市正進行會員半價堂食Pizza優惠!

2023-07-08 289 瀏覽
一家人在赤柱最喜歡到Pizza Express品嚐意大利薄餅。餐廳也提供兒童套餐,我的小朋友點了蘑菇香腸薄餅,套餐非常豐富,還附送雪糕。而我自己則一如既往地點了辣肉腸芝士薄餅,這是我最喜歡品嚐的一款。首先,讓我來詳細描述一下我小朋友點的兒童套餐。蘑菇香腸薄餅的口感非常出色,餅皮酥脆,中間還有濃郁的蘑菇香味和美味的香腸。這款薄餅的份量適中,給予了小朋友足夠的飽足感。而且,套餐還附送了雪糕,這是小朋友最愛的驚喜之一。整體而言,兒童套餐非常豐富,適合小朋友和家庭享用。接著,讓我來談談我自己點的辣肉腸芝士薄餅。這款薄餅是我在這家餐廳最喜歡的選擇。餅皮薄而酥脆,搭配辣肉腸和芝士的組合非常美味。薄餅上的芝士融化得剛好,給予了每一口都濃郁的奶酪味道,同時辣肉腸的微辣口感也為整個菜品增添了一份獨特的風味。每一次來這家餐廳,我總是忍不住再次點這款薄餅,因為它的美味總能讓我心滿意足。總體而言,這家餐廳的意大利薄餅非常出色。無論是兒童套餐還是辣肉腸芝士薄餅,都展現了多種美味組合的可能性。如果你對意大利薄餅有興趣,這家餐廳絕對值得一試。

兒童套餐pizza

2023-04-20 287 瀏覽
天色已晚,又一次選擇了赤柱大街上的PizzaExpress. 天氣清涼、海風陣陣,坐在門口位置用餐,相當舒爽。🍗🍗🍗🥗🥗🥗主菜本次選擇烤雞配松露牛油伴香烤蔬菜,雞肉烤製比較軟嫩,表皮微焦、酥脆。香烤蔬菜包括玉米、西蘭花、南瓜等,烤玉米應該是加了牛油和糖,味道格外香甜。🍕🍕🍕🧀🧀🧀主角是雙重芝士脆邊薄餅,主料並不多,主要是香腸和小包菜,雙重芝士包括馬蘇里拉和車打。薄餅香脆,芝士蓬鬆,結合在一起口感很不錯。醬料使用了番茄醬,整體口味微酸。

2023-04-13 75 瀏覽
🍕Pizza Express是香港耳熟能詳的薄餅店,也是我常光顧的地點。對於意大利式薄餅Pizaa來說,烤爐尤其重要。烤爐的溫度要能達至少400度,否則烤製的時間會過長,醬料及配料中流出的菜汁、肉汁、油就會滲入薄餅中,令薄餅不夠乾脆及失去麵香。🍕這款Peiking Duck是我今次要推薦的重點之一,設計完全是北京烤鴨的思路,麵餅➕鴨肉➕醬料。有所不同的是,加了辣椒和火箭菜。這款博餅的特點除了是擺了類似北京烤鴨的脆皮鴨胸,更加重要的是,餅上塗滿了味道純正的北京甜麵醬。甜麵醬是以麵粉爲主要原料,經制曲和保溫發酵製成的一種醬狀調味品。味道甜中帶咸,同時有醬香和酯香,並帶有明顯的甘甜味,香氣和甜味皆來自發酵產生的物質,因而香味、甜味、鹹味及口感融合得非常好。即使第一次品嚐,也能感覺到此醬並非調味而成。甜麵醬的特點決定了特別適合搭配脂肪較多的肉類和澱粉類食物,所以此這款披薩一入口即是濃郁的醬香,然後是醬料與麵餅的麵香混合的特殊味道,可能是鴨肉偏少的緣故,鴨肉味並不明顯。🐮惠顧時Pizza Express正在做試食,周一至周四每日一款食物,只售52元。當日是星期三,試食食物是 Braised be

Peiking   Duck  Romana  Pizza

🐮惠顧時Pizza Express正在做試食,周一至周四每日一款食物,只售52元。當日是星期三,試食食物是 Braised beefcheek with Couscous。感覺整體質素不錯,分量也比較足。牛面頰肉新鮮,而且燉的軟嫩;北非小米煮得顆粒分明、軟而不爛。不足之處就是牛肉味道太淡,幾乎沒有入味,除了牛肉味幾乎沒有其他味道,湯汁也過少。

Peiking   Duck  Romana  Pizza
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒮𝓉𝒶𝓃𝓁𝑒𝓎赤柱係一個好有外國風情既地方,時不時都會去行下。今日見閒日少人啲,下午入去行下市集、睇埋日落,已經好餓,就赤柱大街直接搵食。赤柱食野特別有風味,因為望住出面樹上燈飾同個海🤣原來而家已經有聖誕大餐推出,見佢𝘮𝘦𝘯𝘶啲相擺盤好似好靚,男朋友已經二話不說話叫黎比我打卡😝相當抵錫🥰𝟐人套餐𝐒𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟓𝟔𝟖▫️ 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓 🌟龍蝦湯𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲 個龍蝦湯好濃郁,入面仲有堆蟹肉,再配埋一片巴馬臣芝士脆包,好好飲!▫️ 𝑴𝒂𝒊𝒏🌟聖誕花環拼盤沙律𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝗔𝗻𝘁𝗶𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶 𝗪𝗿𝗲𝗮𝘁𝗵呢碟沙律🥗一上到嚟,我「嘩」咗一聲!因為好大碟!同埋真係擺到好似聖誕花環咁,即刻以為而家已經係聖誕節🤶講返個沙律入面除左沙律菜都仲有幾多材料,有𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮、煙三文魚,仲有火腿。佢有好多好可愛既星星包俾你沾中間個金文畢芝士醬食。不過我覺得個芝士醬太重味,有啲似𝘉𝘭𝘶𝘦𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦😂,留哂俾男朋友食。🌟金文拔芝士及燉牛肉薄餅 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝘁 & 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮呢個薄餅個肉係用燉牛肉、
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒮𝓉𝒶𝓃𝓁𝑒𝓎

赤柱食野特別有風味,因為望住出面樹上燈飾同個海🤣

𝟐人套餐𝐒𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟓𝟔𝟖

▫️ 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓
🌟龍蝦湯𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲

▫️ 𝑴𝒂𝒊𝒏

呢個薄餅個肉係用燉牛肉、個汁甜甜地咁,都幾好食。不過食左兩塊就覺得有啲膩。

即刻叫咗兩杯青瓜𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯𝘢𝘥𝘦
好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩!即刻解番啲膩,繼續𝘒𝘖埋個𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢!

📍 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬
90 𝘚𝘵𝘢𝘯𝘭𝘦𝘺 𝘔𝘢𝘪𝘯 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘦𝘵, 𝘚𝘵𝘢𝘯𝘭𝘦𝘺, 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨
2021-08-16 676 瀏覽
Pizza Express 對我來說,一點也不陌生,不同地區的分店也幫襯過,水準不一。今次嚟到赤柱,有名的食肆大排長龍,見呢間重末幫襯過也不太多人,不如試吓。由於落雨無乜客,可任選地下或樓上。樓上的裝修比樓下靚,顏色鮮艷,落地窗可望赤柱海景,十分之舒服。餐牌選擇同其他分店差唔多,我們叫了一個肉丸及大Pizza ,熱咖啡及凍檸茶。意式焗肉丸($68)先上,除咗肉丸外,旁邊有4件香草薄餅,份量已非一般小食。肉丸有點似IKEA 肉丸,啖啖肉。配埋香濃蕃茄及橄欖,好味。薄餅也很香,外脆內軟,咬落煙靭,就咁食又得,點埋蕃茄醬食也好味,Yummy! 😋😋😋帕爾馬薄餅($168)餅底夠薄,邊皮脆口。帕爾馬火腿香口,軟芝士及巴馬臣芝士鋪滿餅面,每啖都有芝士或火腿味,ok。只是蕃茄味略嫌不足,若能加多或厚D,有蕃茄味會更好食。👍🏻飲品方面,檸茶正常,咖啡略嫌不夠香濃。

飲品方面,檸茶正常,咖啡略嫌不夠香濃。
2021-07-16
2021-07-25 499 瀏覽
終於放假啦!今次就去到赤柱嘅PizzaExpress,環境舒服,望住過海食嘢真係好chill 🥰 一坐低街嗌番杯嘢飲先啦今次試飲石榴梳打特同埋Mrs. Peroni ❤️❤️不得不提起Mrs. Peroni 佢用Peroni 啤酒、蜜糖、檸檬汁、荔枝甜酒、雪碧、雜果及薄荷再加少少浸左酒嘅生果,食落去啲生果鮮甜得來仲有一陣酒香❤️❤️❤️❤️嘢食方面今次就叫咗純素焗麵包球,雞肉凱撒沙律,鴛鴦Pizza,蟹肉白酒汁意粉,當然唔少得嘅朱古力心太軟首先食咗個雞肉凱撒沙律先新鮮嘅羅馬生菜配炸左嘅煙肉,同埋麵包糠再加少少雞肉,落少少凱撒沙律醬同巴馬臣芝士,令到沙律更豐富之後食純素焗麵包球🥖去到PizzaExpress一定係必嗌嘅嘢食!新鮮出爐嘅麵包球再點清新嘅羅勒香草醬再配埋自家製牛油🧈!正❤️Pizza 就食卡拉布雷斯薄餅& 軟心芝士薄餅左邊係卡拉布雷斯薄餅❤️佢係招牌方形薄餅,加上意式辣肉醬,拿玻璃辣肉腸,酸辣甜椒,青辣椒,燈籠椒,新鮮馬蘇里拉芝士,火箭菜,羅勒香草醬,巴馬臣芝士,辣得來又好嘢味右邊係軟心芝士薄餅配料包括卷三芝士,羅勒,橄欖,車厘茄卷三芝士,羅勒,橄欖,卷三芝士,羅勒,軟心芝士,啖啖芝士真係好
終於放假啦!
今次就去到赤柱嘅PizzaExpress,
環境舒服,望住過海食嘢真係好chill 🥰
一坐低街嗌番杯嘢飲先啦
今次試飲石榴梳打特同埋Mrs. Peroni ❤️❤️

不得不提起Mrs. Peroni

首先食咗個雞肉凱撒沙律先

之後食純素焗麵包球🥖

Pizza 就食卡拉布雷斯薄餅& 軟心芝士薄餅
右邊係軟心芝士薄餅配料包括卷三芝士,羅勒,橄欖,車厘茄卷三芝士,羅勒,橄欖,卷三芝士,羅勒,軟心芝士,啖啖芝士真係好邪惡啊

食完啲咁Heavy嘅嘢,就食返啲清新嘅嘢啦!
今次就試蟹肉白酒汁意粉,佢入面有啊好多嘅蟹肉,配銀魚柳醬、蒜蓉油、番茜、辣椒水、白酒、檸檬油、檸檬角蒜蓉油、蒜蓉油,最後加少少檸檬汁!即刻解油膩❤️

食埋個甜品就係完美嘅一餐
今次就試咗佢哋嘅朱古力心太軟
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕➕山姆果醬和焦糖醬
酸酸甜甜中和返,食完唔會膩🥰🥰

呢度風景靚嘢食正!適合情侶同埋一家大細假期嘅時候嚟呢度輕鬆吓,一路嘆住美食一路欣賞風景,赤柱仲有好多打卡位添❤️
Guava Lemonade 石榴梳打特飲
Mrs. Peroni