2017-06-05
上星期去佐敦拎報告,就順便到附近食晚餐,因為小妹愛好食西餐,所以今次去左呢間西餐廳睇睇,見餐牌OK,就決定試下。大約6:00pm左右,餐廳內已經有四、五枱客人,但我同另一半想行陣先食,所以預留了7:00pm 兩位,坐闊落的卡位。我地行陣之後再返餐廳時,已經坐滿了2/3的客人。叫了芝士火腿焗加拿大豬肉眼扒配白飯 及 香辣茄汁大蝦扁意大利粉,另每個套餐加$5每人叫了一杯橙汁及蘋果汁。芝士火腿焗加拿大豬肉眼扒配白飯(套餐價$88):剛上菜時熱辣辣,芝士火腿和豬肉眼扒融為一體,睇落OK,但略嫌豬肉眼扒的味道較淡及較靭,比較一般。香辣茄汁大蝦扁意大利粉(套餐價$78):香辣茄汁微微辣,好惹味; 扁意大利粉的軟硬程度適中,不錯。而套餐中的餐湯、蒜蓉包及飲品不過不失。總括黎講:餐廳環境唔錯,燈光柔和;卡位闊落,可以舒舒服服咁傾計;套餐包餐湯、蒜蓉包、主菜及飲品,而且再免加一,晚餐每人唔使$100。不過,下次有機會都想試下佢地的漢堡餐^^
芝士火腿焗加拿大豬肉眼扒配白飯(套餐價$88):
香辣茄汁大蝦扁意大利粉(套餐價$78):
香辣茄汁微微辣,好惹味; 扁意大利粉的軟硬程度適中,不錯。
而套餐中的餐湯、蒜蓉包及飲品不過不失。
總括黎講:
餐廳環境唔錯,燈光柔和;
卡位闊落,可以舒舒服服咁傾計;
不過,下次有機會都想試下佢地的漢堡餐^^