2020-10-05
我唔想再去無人島😭想去食好西—————————————————————G持黃店🤘🏻慶祝首選——Pop Vegan🎉有睇我地啲post都知 我地極少去港島區食野😂一出都係特別日子(大西北牛係咁架啦😢)Anyway 我地叫果啲野食唔知點解全部都係卷卷嚟-.-.🍤Sea Urchin Tempura ($128)哩個天婦羅有菇~西蘭花~紫菜牛油果卷同埋南瓜仲有芥末同天婦羅汁點🥂個西蘭花有驚喜 因為平時冇食過😂.🍣Vegan Tuna Sushi in Fried Bean Curd ($118)哩個好好味呀呀呀呀呀呀呀 三文魚果舊有加番茄粒粒原肉食友人仲話好鬼似肉LOL🤪白色果粒就有啲芥末喺中間~多重口感🥑中間果粒唔知係乜 酸酸地🤣🤪但唔係我杯茶.🌮Vegan Chicken Roll ($228)✅認真 哩碟最尾先好食 食完飽到上心口裹面係菇同露荀~下面啲配茶係菇汁、士多啤梨同粟米汁其實係腐皮卷 我就覺得一般 但飽就十分😂.🌯Vegan Sweet and Sour Pork Wrap ($148)本住一個唔想成日食burger嘅心 叫左個Wrap係甜酸豬肉加三色椒~開胃到爆 薯條又勁多(
—————————————————————
G持黃店🤘🏻慶祝首選——Pop Vegan🎉
有睇我地啲post都知 我地極少去港島區食野😂
一出都係特別日子(大西北牛係咁架啦😢)
Anyway 我地叫果啲野食唔知點解全部都係卷卷嚟-.-
🍤Sea Urchin Tempura ($128)
哩個天婦羅有菇~西蘭花~紫菜牛油果卷同埋南瓜
仲有芥末同天婦羅汁點🥂個西蘭花有驚喜 因為平時冇食過😂
哩個好好味呀呀呀呀呀呀呀 三文魚果舊有加番茄粒粒
原肉食友人仲話好鬼似肉LOL🤪
🌮Vegan Chicken Roll ($228)
✅認真 哩碟最尾先好食 食完飽到上心口
裹面係菇同露荀~下面啲配茶係菇汁、士多啤梨同粟米汁
其實係腐皮卷 我就覺得一般 但飽就十分😂
本住一個唔想成日食burger嘅心 叫左個Wrap
係甜酸豬肉加三色椒~開胃到爆
薯條又勁多(啱唔炸起好味)
全部都係講感覺隨心想叫就叫 點知最尾叫晒全部卷又超飽😂
素人表示 下次都係做足功課先好去😂
但係Pop Vegan煮的東東都係好味 同好有心機
環境仲一流💛食完做埋問卷仲有小禮物送😽
📍 Pop Vegan
中環蘇豪伊利近街28號1樓
1/F, 28 Elgin Street, SOHO, Central
💰Total: $684.2 (加一)
味: 8.5/10
飽:10/10
抵: 7/10
我蛇獴🐻將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家