Potluck Eatery

今日同👦🏻嚟到Potluck Eatery 撐枱腳💕餐廳氛圍舒適😚暗暗的燈光下呈現浪漫🌹而且木系嘅設計,令人有種休閒放鬆嘅感覺~另外餐廳設有outdoor位置,大家都可以帶埋自己嘅愛犬一齊relax下🐶餐廳嘅2人套餐份量剛好😉芝士蟹肉焗大啡菇🍄‍🟫厚肉多汁🤭餡料十足🤭口感豐富主菜方面,我地叫咗份比目魚同安格斯肉眼Share☺️比目魚口感嫩滑,再配以蕃茄醬🥫,令人開胃😚而肉眼扒肥瘦平均😋😋🤭不過我地叫咗7成熟好似熟得濟,下次可以試下5成熟應該會更好食🤤最後食個開心果味雪糕🍦味道清新,唔會太甜👍🏻👍🏻
今日同👦🏻嚟到Potluck Eatery 撐枱腳💕
餐廳氛圍舒適😚暗暗的燈光下呈現浪漫🌹
而且木系嘅設計,令人有種休閒放鬆嘅感覺~
另外餐廳設有outdoor位置,
大家都可以帶埋自己嘅愛犬一齊relax下🐶

餐廳嘅2人套餐份量剛好😉
芝士蟹肉焗大啡菇🍄‍🟫厚肉多汁🤭餡料十足🤭口感豐富
主菜方面,我地叫咗份比目魚同安格斯肉眼Share☺️
比目魚口感嫩滑,再配以蕃茄醬🥫,
令人開胃😚
而肉眼扒肥瘦平均😋😋
🤭不過我地叫咗7成熟好似熟得濟,
下次可以試下5成熟應該會更好食🤤
最後食個開心果味雪糕🍦味道清新,唔會太甜👍🏻👍🏻

2024-07-30
紀念日
2024-08-18 222 瀏覽
餐廳位於佐敦柯士甸道,裝潢手簡約的木系風格,空間寬敞,主要提供多國美食,週末也有提供Lunch Menu。牛油果蟹肉他他 $208開胃的前菜,牛油果、蟹肉、番茄粒的配搭很合適,擺盤也很用心的以麵包粒裝飾碟子的四周。雞胸凱撒沙律 $156沙律份量頗多,我們額外加點了雞胸,沙律入口爽脆新鮮,雞胸口感也不會很柴,不錯呢全日早餐 $138Weekend Lunch Menu包含餐湯和飲品一杯。是日餐湯是紅菜頭忌廉湯,入口隱約飲到菜頭的顆粒粒狀,甜味天然。飲品可以選擇美式咖啡、檸檬茶、英式奶茶、伯爵紅茶或洋甘菊茶。茶包是TWININGS的。全日早餐很豐富,包括牛奶滑蛋、煙肉、煙三文魚、炒雜菇、牛角包、香腸、薯餅及雜菜沙律。檸檬蒜香煎三文魚 $178三文魚煎得恰到好處,伴碟的是薯塊和沙律。

牛油果蟹肉他他 $208

雞胸凱撒沙律 $156

全日早餐 $138

檸檬蒜香煎三文魚 $178
三文魚煎得恰到好處,伴碟的是薯塊和沙律。
  • 牛油果醬蟹肉他他伴脆包粒
2024-08-16 197 瀏覽
喺尖沙咀有間環境好舒服嘅多國菜餐廳Potluck Eatery,佢哋有提供咖啡同酒,好適合約埋朋友嚟邊食邊吹水🤍 食埋份量十足,今次叫咗三款嘢已經好飽,安格斯肉眼燒得香脆,肉汁Juicy有牛香,食落無筋,呢個價錢嚟講非常出色🔥 脆炸魷魚份量勁多,食落唔會好油,配埋佢個帶有咸香嘅墨魚汁沙律醬,好特別🦑要讚嘅係佢飲品種類好多,因為我哋訓到勁晏大約3點幾先去食,所以叫咗咖啡😳 但見佢有啲客人已經飲緊酒,好Chill,係一個朋友聚會、同埋約會的好地方!

2024-08-15 259 瀏覽
多年前已經到訪過這間西餐廳,覺得食物質素不錯😝,所以今次跟妹妹再訪🤣店內裝潢以木系為主🥰,配上柔和燈光,環境簡潔舒適,很適合靜靜地在此品嚐美食放鬆心情😝✨主菜另+$40可有套餐(餐湯、餐包、甜品、飲品)- 忌廉薯仔湯配蒜蓉包(跟餐)把薯仔打蓉🥔,餐湯絲滑濃郁,味道清新😛;蒜蓉包香脆,配上餐湯更滋味🍞- 牛油果他他蟹肉 $208賣相相當精美,表面是蟹肉🦀、中層蕃茄沙沙🍅、底層牛油果🥑,三者配搭,口感豐富🤣,蕃茄酸甜開胃,蟹肉鮮甜,牛油果幼滑細膩,很適合夏天的開胃前菜👍🏻- 蒜蓉香草雞翼 $69@4隻雞翼外層煎至香脆,充滿蒜蓉香草香味☺️,啖啖滋味🐔- 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁 $318 厚身豬鞍已預先分切🐷,方便進食😉,肉質嫩滑多汁,入口即化,配上紅桑子汁,味道更清爽😋- 藍莓芝士蛋糕(跟餐)口感綿密細滑🍰,表面藍莓醬🫐,加上餅底充滿牛油香味,相當滿足😉- 凍檸茶(跟餐)大家不妨到此餐廳享受有情調的晚餐‼️

✨主菜另+$40可有套餐
(餐湯、餐包、甜品、飲品)

- 忌廉薯仔湯配蒜蓉包(跟餐)

- 牛油果他他蟹肉 $208

- 蒜蓉香草雞翼 $69@4隻
雞翼外層煎至香脆,充滿蒜蓉香草香味☺️,啖啖滋味🐔

- 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁 $318

- 藍莓芝士蛋糕(跟餐)

- 凍檸茶(跟餐)

大家不妨到此餐廳享受有情調的晚餐‼️
2024-08-12 260 瀏覽
簡約舒適之《Potluck Eatery》上年生日朋友同過我黎呢間餐廳,今年再接再厲多過次,餐廳風板簡約,裝修以木系為主,燈光暗暗地,幾有氣氛,餐廳環境用左木系設計,台與台之間有距離,私隱度十足,是日餐湯 + 麵包:餐湯係忌廉薯仔湯,薯仔打蓉,入口口感幼滑,好香洋蔥同薯仔味道,配上蒜蓉包,感覺不錯。脆炸魷魚:魷魚一條條好長,外酥內嫩,口感非常好,墨魚汁稀杰度調中,配上炸魷魚入口,十分有風味。手搖秘制醬汁海鮮拼盤 (Set for 2):餐廳用既係波士頓龍蝦,份量都幾大隻,肉質爽彈,蝦龍頭好多蝦膏,其他海鮮仲有蜆、青口、大蝦、八爪魚,全部都好鮮味,而秘制蕃茄醬汁令海鮮拼盤味道層次更提升,配菜粟米有薯仔,海鮮set跟2杯白酒。煙三文魚意大利黑醋沙律:沙律菜新鮮翠綠,口感豐富,煙三文魚少少煙燻味配上沙律菜的,味道清新,而沙律黑醋酸酸甜甜,令人開胃。總結環境好舒服,可以同朋友慢慢傾計。
簡約舒適之《Potluck Eatery》

是日餐湯 + 麵包:

總結環境好舒服,可以同朋友慢慢傾計。
2024-08-05
2024-08-11 246 瀏覽
呢間係佐敦既Potluck Eatery,餐廳係走文青小清新風,環境都舒服闊落,有各式套餐好啱同朋友傾計打卡~手搖秘制醬汁海鮮拼盤 - 二人套餐($688) 1️⃣ 是日餐湯 椰菜花忌廉湯配上蒜蓉包,蒜蓉包夠脆而且好香既香草味。  2️⃣ 煙三文魚意大利黑醋沙律 靚靚既煙三文魚花花😍沙律既黑醋汁酸酸甜甜好開胃。  3️⃣ 手搖秘制醬汁海鮮拼盤 重點🤩有開邊既龍蝦,一叉就起到成件龍蝦肉出黎🤤仲有龍蝦鉗都係啖啖肉。有大大隻既虎蝦,仲有青口、大蜆、魷魚!個醬汁係蕃茄做底,好香,仲有少少煮爛既蕃茄蓉~配料既薯仔係意外地好食!好淋然後醬汁好入味!仲有香甜粟米🌽  4️⃣甜品 是日甜品有得揀芝士蛋糕同埋雲呢拿/朱古力雪糕。芝士蛋糕係有啲藍莓芝士蛋糕黎,味道ok不過有啲細件🤓  5️⃣紅酒 套餐可以選擇紅白酒,慶祝一流🥳  6️⃣Provence Breeze(+$49) 蝶豆花玫瑰梳打,漸層好打卡able🥰飲落唔算甜,仲有啲檸檬片,好refreshing。
手搖秘制醬汁海鮮拼盤 - 二人套餐($688)
1️⃣ 是日餐湯
餐包
餐湯
椰菜花忌廉湯配上蒜蓉包,蒜蓉包夠脆而且好香既香草味。
2️⃣ 煙三文魚意大利黑醋沙律
煙三文魚意大利黑醋沙律
靚靚既煙三文魚花花😍沙律既黑醋汁酸酸甜甜好開胃。
3️⃣ 手搖秘制醬汁海鮮拼盤

4️⃣甜品
甜品
5️⃣紅酒
套餐可以選擇紅白酒,慶祝一流🥳
6️⃣Provence Breeze(+$49)

Provence Breeze
餐包
餐湯
煙三文魚意大利黑醋沙律
甜品
Provence Breeze
2024-08-11 206 瀏覽
1️⃣鵝肝牛肝菌扁意大利粉鵝肝外脆內軟,煎得好香。意粉熱辣辣,牛肝菌汁好濃味。💰HKD$1982️⃣烤焗香草西冷羊扒😂😂睇個樣真係唔似羊扒,叫左7成熟,冇羊羶味。不過就較為細塊,底下薯仔煎得幾香,好有牛油味。配上芥末醬同薄荷醬。💰HKD$388加$40可以升級套餐,有蒜蓉包,餐湯,飲品同埋甜品。湯係大蒜薯仔湯,甜品係抺茶芝士蛋糕。餐廳空間好大,坐得好寬落,一入門口已經係打卡位,燈光昏暗都幾有feel
1️⃣鵝肝牛肝菌扁意大利粉
鵝肝外脆內軟,煎得好香。意粉熱辣辣,牛肝菌汁好濃味。
💰HKD$198

2️⃣烤焗香草西冷羊扒
💰HKD$388

佐敦出色西餐 消閑放鬆好地方每次經過佐敦 都會見到呢間餐廳 門口已經好靚 木系簡約裝修 好舒服 😌夜晚燈光昏暗 仲有燭光 好溫馨浪 使人好放鬆🥰🥰 ✨西班牙乳豬$268(1/4)雖然係¼隻 都好大份 乳豬焗到好靚 皮脆肉嫩 唔會太肥 薯條都係新鮮炸起 沙律菜 新鮮爽脆 整體都非常好😋 😄牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯$250帶子煎到啱啱好 意大利飯掛晒汁 仲有原粒蠔仔添 好鮮味😋🥰 ✨升級套餐 +$40 包括餐湯 餐包 甜品 餐飲 超抵👍 今晚餐湯係甘筍湯🥣 好香滑濃郁😋 蒜蓉包焗到香脆 埋餐湯食 都好正😋 ✨蒜蓉香草雞翼$69(4隻)雞翼真係好香口 好入味 推介😍 ✨凍檸檬茶✨洋甘菊茶洋甘菊好清香 飯後飲番杯 真係好舒服😌 ✨朱古力雪糕🍧✨藍莓芝士蛋糕🍰芝士味濃郁 有雪糕又有甜品 完美的一餐😎😎 整體嚟講 食物高質 即叫即整 職員服務殷勤 細心介紹 好好嘅體驗😍😍 🎈Potluck Eatery (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖

佐敦出色西餐 消閑放鬆好地方

夜晚燈光昏暗 仲有燭光 好溫馨浪 使人好放鬆🥰🥰

✨西班牙乳豬$268(1/4)

😄牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯$250
帶子煎到啱啱好 意大利飯掛晒汁 仲有原粒蠔仔添 好鮮味😋🥰

✨升級套餐
+$40 包括餐湯 餐包 甜品 餐飲 超抵👍

今晚餐湯係甘筍湯🥣 好香滑濃郁😋

蒜蓉包焗到香脆 埋餐湯食 都好正😋

✨蒜蓉香草雞翼$69(4隻)
雞翼真係好香口 好入味 推介😍

✨凍檸檬茶
✨洋甘菊茶
洋甘菊好清香 飯後飲番杯 真係好舒服😌

✨朱古力雪糕🍧
✨藍莓芝士蛋糕🍰
芝士味濃郁 有雪糕又有甜品 完美的一餐😎😎

🎈Potluck Eatery (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖
>>好鍾意佢自然清新感覺 好啱情侶/閏蜜Dating<<🥢🥢🥢主菜有驚喜🟰 回訪率85% 🥢🥢🥢以前成班人食無機會試佢個2人餐,原來5道菜x嘢飲性價比都唔錯~ ⭐蘑菇湯食到粒粒蘑菇溶,忌廉濃郁香醇,配上焗香酥麵包好好味~ 至於脆炸魷魚柚子沙律,魷魚同清新爽口嘅柚子沙律算係幾有趣嘅配搭⭐卡邦尼意粉幾出色,比一般卡邦尼乾身,但因為係用幾種芝士慢慢收水咁煮,味道特別香,而且配埋似係自家製半肥瘦煙肉,層次豐富⭐炭燒豬鞍架都係必點,微微乾身豬鞍唔會好柴,淋上醇厚的紅桑子汁酸酸甜甜超開胃~本身個餐都跟嘢飲,用洋甘菊茶和檸茶清一清味蕾,再食個藍莓芝士蛋糕同朱古力雪糕,甜而不膩~食完仲可以慢慢係佢個壁畫打卡,正! 🏷️ 二人餐$688 (另加一)\\\\\\\\\\\\\📍Potluck Eatery (佐敦)//////////尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖#香港cafe關注組 #打卡餐廳#佐敦小店#佐敦#放假去邊好#happyfriday

>>好鍾意佢自然清新感覺 好啱情侶/閏蜜Dating<<

🥢🥢🥢主菜有驚喜🟰 回訪率85% 🥢🥢🥢

🏷️ 二人餐$688 (另加一)
尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖

• 脆炸魷魚柚子雜菜沙律
  • 是日餐湯
  • 卡邦尼意粉
2024-08-04 275 瀏覽
二訪 Potluck Eatery , 呢間餐廳走木系簡約風,空間感一流, 予人一種relaxing的感覺, 真係好適合放工放假黎chill 下~ 今次同樣點了一份2人套餐 HK$688 餐湯是creamy 中帶有粒粒椰菜花湯~ 沒有忌廉湯的飽濟感, 輕型健康之選前菜加HK$68 點了白酒忌廉汁大蜆, 蜆肉粒粒飽滿鮮甜, 酒香都算突出, 忌廉汁偏濃, 整體好入味🤗兩份主菜分別🔅炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁抵食又好味🤤厚切豬鞍,油脂分布平均,外層燒到少少脆口,肉質尚算嫩,十分juicy ~配上蘋果蓉一齊食,口味十分清新🔅炭燒美國安格斯肉眼+ HK148剛剛七成熟,沒有過熟~牛味十分濃郁,同豬鞍架一樣脆邊😙,肉質柔軟而有嚼感~🔅抹茶芝士餅🔅海鹽雪糕甜度適中,味道不錯嘅dessert推薦海鹽雪糕夠特別😆
今次同樣點了一份2人套餐 HK$688

兩份主菜分別
🔅炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁

🔅炭燒美國安格斯肉眼+ HK148

🔅抹茶芝士餅
🔅海鹽雪糕
甜度適中,味道不錯嘅dessert
推薦海鹽雪糕夠特別😆
🌟主打多國菜式🍴, 提供咖啡及酒精飲品🍻🪵簡約木系風配上柔和燈光💡, 營造輕鬆舒適氛圍😌🧘🏻‍♀️暫時放下白天的煩囂, 放工同朋友小聚👯🍽️好好享受美食, 渡過放鬆的時光💞📍位於佐敦與尖沙咀交界, 🚇佐敦站D出口🚶🏻沿柯士甸道直行, 🏑草地滾球會對面室內空間寬敞, 🪑座位間有足夠的距離👍🏻室外有少量座位, 供有🐶毛孩的食客用餐➕$40 升級套餐🆙☑️餐湯, 餐包, 餐飲及甜品🔸忌廉薯仔湯🥔配蒜蓉包 7/10🥣餐湯十分大碗, 🥔薯仔足料, 味道偏清新唔會偏重忌廉嘅濃湯咁飽膩😙🔸鵝肝牛肝菌扁意大利粉🍝 $198 7.5/10表面放上原塊鵝肝🪿, 油脂豐富🍄‍🟫牛肝菌醬掛滿意粉, 十分creamy😋仲有好多菇菌😻, 菇菇fans必點🙌🏻🔸炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁🐷 $318 7.5/10🕐製作需時, 約30分鐘🔪豬鞍已預先切分3件, 方便share食😉🐷厚身豬鞍, 肉質細嫩juicy😚好少肥膏, 基本上啖啖肉🥳🔸藍莓芝士蛋糕🫐🍰 6/10Cheesecake口感綿密細滑☺️🤏🏻薄薄一層餅底, 有助減膩🔸Latte☕️ (Hot) +$20 5.5/10🔸Love Shot🍹 +$59
🌟主打多國菜式🍴, 提供咖啡及酒精飲品🍻
🪵簡約木系風配上柔和燈光💡,
營造輕鬆舒適氛圍😌
🧘🏻‍♀️暫時放下白天的煩囂, 放工同朋友小聚👯
🍽️好好享受美食, 渡過放鬆的時光💞

📍位於佐敦與尖沙咀交界, 🚇佐敦站D出口
🚶🏻沿柯士甸道直行, 🏑草地滾球會對面

室內空間寬敞, 🪑座位間有足夠的距離👍🏻
室外有少量座位, 供有🐶毛孩的食客用餐

➕$40 升級套餐🆙
☑️餐湯, 餐包, 餐飲及甜品

🔸忌廉薯仔湯🥔配蒜蓉包 7/10
🥣餐湯十分大碗, 🥔薯仔足料, 味道偏清新
唔會偏重忌廉嘅濃湯咁飽膩😙

🔸鵝肝牛肝菌扁意大利粉🍝 $198 7.5/10
表面放上原塊鵝肝🪿, 油脂豐富
🍄‍🟫牛肝菌醬掛滿意粉, 十分creamy😋
仲有好多菇菌😻, 菇菇fans必點🙌🏻

🔸炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁🐷 $318 7.5/10
🕐製作需時, 約30分鐘
🔪豬鞍已預先切分3件, 方便share食😉
🐷厚身豬鞍, 肉質細嫩juicy😚
好少肥膏, 基本上啖啖肉🥳

🔸藍莓芝士蛋糕🫐🍰 6/10
Cheesecake口感綿密細滑☺️
🤏🏻薄薄一層餅底, 有助減膩

🔸Latte☕️ (Hot) +$20 5.5/10
🔸Love Shot🍹 +$59 6/10
Apple|Lime|Peach|Mint|Rum
以Rum做基底, 配上清新水果🍎🍑
整體好refreshing😌
  • 鵝肝牛肝菌扁意大利粉
2024-07-30 203 瀏覽
餐廳坐落山林道嗰頭,喺佐敦同尖沙咀之間,採用木系簡約暖色風格,闊落有空間感!晚市時段特別爆棚,好多客人都食佢哋個晚市套餐,包咗所有嘢:餐湯、蒜蓉包、沙律、主菜、甜品同飲品,性價比之選!除咗套餐,仲可以叫啲小食,仲可以飲返兩杯chill下🍻,係同朋友傾偈聚腳嘅好地方!------------------------------🍽️◖Dinner Set for 2◗ $688 for 2— ᴀᴘᴘɪᴛɪᴢᴇʀ —🥗/凱撒沙律沙律菜加上香脆煙肉粒同芝士,鮮甜清脆,配上微鹹嘅沙律醬,一啲都唔覺得寡— ᴍᴀɪɴ —🍝/羅勒青醬野菌粗管意粉羅勒青醬好香,均勻裹上粗管意粉,加入蘑菇、車厘茄同芝士,味道幾豐富,粗管意粉偏硬身,幾鍾意個口感🐖/炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁切好三大嚿,肉質偏瘦但唔會太乾柴,配上蘋果蓉,都可以伴碟嘅沾上紅桑子汁,食到炭香味,酸酸甜甜特別開胃!— ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ —🍰/抹茶芝士蛋糕套餐包埋一份甜品,有芝士蛋糕同雪糕可以揀。芝士蛋糕抹茶同芝士味都夠出,甜度啱啱好,超creamy軟滑!— ᴅʀɪɴᴋ —🫖/英式伯爵茶🍋/檸檬水🌟 Encore指數:9/10
— ᴀᴘᴘɪᴛɪᴢᴇʀ —

🫖/英式伯爵茶
🍋/檸檬水

🌟 Encore指數:9/10
2024-07-27 328 瀏覽
尖沙咀情調小餐館Potluck Eatery木系氛圍· 舒適悠閑ꕺ牛油果他他蟹肉($208)擺盤有心思· 估唔到味道上都有驚喜他他係蟹肉、蕃茄沙沙、牛油果組合· 口感層次豐富蕃茄酸甜令蟹鮮味更突出· 牛油果細滑綿密好岩夏天用黎開開胃口ꕺ炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁($318)豬鞍超級厚身·火喉把握得得好好肉質細緻仲有肉汁· 真係啖啖肉不過我比較鍾意厚塊豬鞍上· 食落會更開心!ꕺ鵝肝牛肝菌扁意大利粉($198)原塊鵝肝好有份量· 封煎後細嫩而油脂豐富牛肝菌醬汁香濃·菇香味重·醬汁完美掛滿意粉每口都大滿足ꕺ主菜仲可以+$40升級做套餐 忌廉西蘭花湯|蒜蓉包|抹茶芝士餅ꕺExpresso Martini先是咖啡香濃· 繼而是Vodka酒香咖啡控一定會愛上啊

尖沙咀情調小餐館
Potluck Eatery
木系氛圍· 舒適悠閑

ꕺ牛油果他他蟹肉($208)
擺盤有心思· 估唔到味道上都有驚喜
他他係蟹肉、蕃茄沙沙、牛油果組合· 口感層次豐富
蕃茄酸甜令蟹鮮味更突出· 牛油果細滑綿密
好岩夏天用黎開開胃口

ꕺ炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁($318)
豬鞍超級厚身·火喉把握得得好好
肉質細緻仲有肉汁· 真係啖啖肉
不過我比較鍾意厚塊豬鞍上· 食落會更開心!

ꕺ鵝肝牛肝菌扁意大利粉($198)
原塊鵝肝好有份量· 封煎後細嫩而油脂豐富

ꕺExpresso Martini
先是咖啡香濃· 繼而是Vodka酒香
咖啡控一定會愛上啊
2024-07-26 301 瀏覽
原來柯士甸道有好多有特色嘅餐廳㗎!今次就去咗呢間極具文青風格嘅「Potluck Eatery」食晚飯!😎💃😬一入到嚟就見到一幅畫牆,真係好適合鍾意打卡嘅我!😀😍店內空間十分寬敞、裝修走簡約木系嘅風格!感覺好似去咗一個園林一樣!好chill好舒服呀!😌1. 紅菜頭湯好creamy,好新鮮嘅紅菜頭味,高纖又健康,配上蒜蓉包,令人回味無窮!😀2. 芝士蟹肉焗大啡菇(2件),釀咗好多蟹肉,芝士份量也好多,好好味道!🤤3. 香草蒜蓉焗青口(4件),好香嘅香草同蒜蓉味,非常惹味!😋4. 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁,豬鞍好厚身,肉質鮮嫩又juicy! 口感豐富,配埋薯仔同紅桑子汁,好特別嘅味道呀!🙌5. Beyond Ocean, 由青蘋果汁、梳打同blue curacao 組成,顏色漂亮,打卡一流!😍Potluck Eatery: 尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖

• 炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
這家咖啡廳位於尖沙咀 以木系裝潢與柔和燈光為主💡🌳營造出舒適的用餐環境 讓人一踏入感到放鬆的氛圍🪴ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ɴᴇᴡ ᴢᴇᴀʟᴀɴᴅ ʟᴀᴍʙ sɪʀʟᴏɪɴ ᴘʀᴏᴠᴇɴᴄᴀʟ𓋪 烤焗香草保雲蘇紐西蘭西冷羊排 ($𝟑𝟖𝟖)七成熟的西冷羊排 表面有一些麵包糠脆🐑 烤得金黃酥脆 內裡肉質鮮嫩多汁羊肉搭配上芥末/ (我個人最喜歡的) 薄荷醬🌱吃超上來 一點也不會過騷呢 ✧⁺⸜(・ ᗜ ・ )⸝⁺✧ʀɪɢᴀᴛᴏɴɪ ᴡ/ ᴡɪʟᴅ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍs ɪɴ ʙᴀsɪʟ ᴘᴇsᴛᴏ sᴀᴜᴄᴇ𓋪羅勒青醬野菌粗管意粉 ($𝟏𝟔𝟖)充滿了森林的氣息 粗管意粉搭配野生蘑菇再加上香氣撲鼻的羅勒青醬💚每一口都能品味濃郁的青醬和芝士香🧀而且粗管意粉是我喜歡的軟硬度 口感不錯( ˃̶᷄‧̫ ˂̶᷅๑ )ғʀɪᴇᴅ ᴄᴀʟᴀᴍᴀʀɪ ᴡ/ sǫᴜɪᴅ ɪɴᴋ ᴍᴀʏᴏ 𓋪 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 ($𝟗𝟖)這天突然很想吃炸物˘ᗜ˘ 便挑選了這道小食🦑脆炸魷魚外皮香脆 內裡鮮嫩再搭配特製的墨魚汁沙律醬🖤🩶增添了一絲神秘與濃郁的風味 不錯哦~𓋪 ᴜᴘɢʀᴀᴅᴇ 升級套餐 (+$𝟒𝟎)包括餐湯及餐包、甜品及餐飲𓋪 蜜桃梳

這家咖啡廳位於尖沙咀 以木系裝潢與柔和燈光為主💡
🌳營造出舒適的用餐環境 讓人一踏入感到放鬆的氛圍🪴

𓋪 烤焗香草保雲蘇紐西蘭西冷羊排 ($𝟑𝟖𝟖)

七成熟的西冷羊排 表面有一些麵包糠脆
🐑 烤得金黃酥脆 內裡肉質鮮嫩多汁
羊肉搭配上芥末/ (我個人最喜歡的) 薄荷醬🌱
吃超上來 一點也不會過騷呢 ✧⁺⸜(・ ᗜ ・ )⸝⁺✧

𓋪羅勒青醬野菌粗管意粉 ($𝟏𝟔𝟖)

充滿了森林的氣息 粗管意粉搭配野生蘑菇
再加上香氣撲鼻的羅勒青醬💚
每一口都能品味濃郁的青醬和芝士香🧀

𓋪 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 ($𝟗𝟖)

這天突然很想吃炸物˘ᗜ˘ 便挑選了這道小食
🦑脆炸魷魚外皮香脆 內裡鮮嫩
再搭配特製的墨魚汁沙律醬🖤🩶
增添了一絲神秘與濃郁的風味 不錯哦~

𓋪 ᴜᴘɢʀᴀᴅᴇ 升級套餐 (+$𝟒𝟎)
包括餐湯及餐包、甜品及餐飲

𓋪 蜜桃梳打(+$𝟐𝟎)
𓋪 洋甘菊茶

這次的用餐體驗 無論是食物的質量
服務質素 還是環境的氛圍 都讓人挺滿意 💗
喜歡休閒舒適環境的你 絕對值得去這裏一訪喲(〃´𓎟`〃)

📍 𝐏𝐨𝐭𝐥𝐮𝐜𝐤 𝐄𝐚𝐭𝐞𝐫𝐲 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓