The bright orange gates were incredibly nostalgic and a dime a dozen these days. Inside is spacious and airy despite it being on the busy Aberdeen St with many shops, cafes and bars in the proximity.Food wise, their Certified Angus Beef burgers lived up to expectation but does take a bit longer to cook as it was prepared upon ordering. The result was a juicy beef patty with a nice crust on the outside. In typical American burger joint fashion, all the condiments are available at each table to en

Food wise, their Certified Angus Beef burgers lived up to expectation but does take a bit longer to cook as it was prepared upon ordering. The result was a juicy beef patty with a nice crust on the outside. In typical American burger joint fashion, all the condiments are available at each table to enjoy (ketchup, mayo, yellow mustard, relish). Fries were also fried to perfection and piping hot. On paper, the 4oz burger patty may appear small but in tandem with the vegetables and rich flavour, it was more than satisfying.
2022-09-15
2022-11-22 257 瀏覽
👍🏻至尊焦脆漢堡 THE ULTIMATE SMASH $138小店主打兩種burger,其一係焦脆漢堡smash,特色係將漢堡扒壓平煎到焦脆漢堡扒選用安格斯牛肉,混和牛肩胛同牛腩,每日新鮮搓成免治漢堡扒而THE ULTIMATE SMASH就係全店最邪惡😈!中間夾住4層2oz安格斯漢堡扒、3層半溶芝士、醃瓜、洋蔥同蔬菜,配搭自家醬汁全店蔬菜都係嚟自香港有機農莊,新鮮爽口而每塊漢堡扒都煎得好焦脆,黑椒同焦香味明顯好香口,多重口感😛雖然肉汁唔算多,比較乾身,但就冇咁肥膩每層牛肉之間夾住芝士,充滿鹹香成個足足有成10cm厚,一啖咬唔哂,份量十足🤪!味道:8/10性價比:8/10-👍🏻雙層芝士漢堡 DOUBLE CHEESE BURGER $128另一種係傳統burger,夾住2層4oz安格斯漢堡扒、2層半溶芝士、醃瓜、洋蔥同蔬菜肉量同THE ULTIMATE SMASH一樣,係睇個人口味鍾意邊種牛肉口感多啲😎呢款漢堡扒較smash厚身,肉感較重,食到少少筋位有嚼口牛味比較明顯,但同樣略為乾身唔夠juicy麵包厚身鬆軟有牛油香,但醬汁偏多,令底下層包皮濕哂變腍加上好大個包,食起嚟都有啲論盡,

而THE ULTIMATE SMASH就係全店最邪惡😈!
全店蔬菜都係嚟自香港有機農莊,新鮮爽口
雖然肉汁唔算多,比較乾身,但就冇咁肥膩
每層牛肉之間夾住芝士,充滿鹹香
成個足足有成10cm厚,一啖咬唔哂,份量十足🤪!
性價比:8/10
THE ULTIMATE SMASH

呢款漢堡扒較smash厚身,肉感較重,食到少少筋位有嚼口
牛味比較明顯,但同樣略為乾身唔夠juicy
麵包厚身鬆軟有牛油香,但醬汁偏多,令底下層包皮濕哂變腍
加上好大個包,食起嚟都有啲論盡,同樣女仔都係一啖咬唔哂🤣
性價比:8/10
DOUBLE CHEESE BURGER

👍🏻Fish Sticks & Drink +$38
魚手指金黃香脆,即叫即炸,口感好特別,近似蟹柳
外脆內軟,而味道就有啲似魚蛋咁鮮甜,同平時個啲魚手指唔同,好食🤩
性價比:7/10

👍🏻Fried Chicken Bites & Drink +$38
炸雞粒份量估唔到咁多!直頭食極都有咁好抵食🤪
雖然雞肉唔算好大粒,但肉質都幾滑,炸得好香脆
灑上少少椒鹽調味,鹹鹹地微辣
性價比:9/10

📍#PowerBurger @powerburgerhk
上環鴨巴甸街29號地舖
深水埗黃竹街2K號地舖
西環西營盤第三街168-170號地下6號舖
DOUBLE CHEESE BURGER
2022-11-12 197 瀏覽
偶然經過被他們橙色的鐵閘吸引了,於是和老公抱著一試無妨的心情坐下,酒吧經理非常友善,我們叫他介紹一些特色飲品給我們,不消一會有兩杯非常漂亮的飲品出現在我眼前(不過忘記了飲料名字)青瓜味很清新很有特色,傾談下去才知道Bartender 是Robin的太太,她有多年在中環調酒的經驗,所以學懂了很多不同種類的cocktail 。一整晚試了很多特色cocktail, 小食又好吃價錢又合理,Robin兩夫婦又很友善,很高興認識了他們,我們已經光顧了兩次,大家大妨去支付一下小店,真的好chill
2022-11-11
2022-09-08 896 瀏覽
𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝚝𝚑𝚊𝚝 𝚐𝚒𝚟𝚎𝚜 𝚢𝚘𝚞 ℙ𝕆𝕎𝔼ℝ🍔💪有冇試過食四層牛肉漢堡❓😱睇餐牌有供應2或3或4層牛肉漢堡大食/細食嘅客人都照顧到又幾好喎😊原來呢間店舖第一間開喺深水埗而家喺中環鴨開設埋新分店橙色鐵閘配水泥牆門面擺咗大大幅burger相🍔店舖播住節拍音樂🎵感覺幾chill即時被吸引咗入去😆▫️POWER SMASH ($88)(2 × 2oz Certified Angus Beef Patty + Cheese)▫️ DOUBLE CHEESE BURGER ($128)(2 x 4oz Certified Angus Beef. Patty +2 x Cheese)漢堡即叫即製用上安格斯認證牛肉🐃牛扒有2oz或4oz厚度提供唔同口感burger餡料豐富芝士+酸瓜+洋蔥及大量羽衣甘藍🥬最正係個Homemade Sauce🤩成個漢堡食落勁Juicy💦食完唔會好油膩但又俾到你飽肚感覺套餐小食都有好幾款選擇薯條份量超多🍟真係提供充足能量大大力推介Fish Sticks魚手指🐟簡直係Menu上嘅Hidden gem💎‼️脆口嘅外層包住超香甜比目魚肉簡直食過返尋味好後悔無試到佢哋限量供應嘅
𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝚝𝚑𝚊𝚝 𝚐𝚒𝚟𝚎𝚜 𝚢𝚘𝚞 ℙ𝕆𝕎𝔼ℝ🍔💪

門面擺咗大大幅burger相🍔
店舖播住節拍音樂🎵
感覺幾chill
即時被吸引咗入去😆

▫️POWER SMASH ($88)

漢堡即叫即製

簡直食過返尋味
好後悔無試到佢哋限量供應嘅Fish burger🥹
會唔會返兜?唔使問我啦🤣
午餐
-𝙋𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 🍔其實林芝蓮本身對漢堡包冇咩特別偏好所以一直以黎都好似去食burger不過近排唔知點解突然有少少癮起想搵一個可以滿足到我呢個食肉獸既burger見到呢間主打即叫即整多層牛肉漢堡就想試下🍔Double Cheese Burger ($128)- 2 x 4oz Certified Angus Beef Patty, 2 x Cheese 一上枱就已經超香 肉汁都開始係度流入面夾住2層厚厚既4oz 牛肉 同2片芝士個牛扒煎得好夠火喚 外面焦脆 而入面大約5-7成熟 保留到勁多肉汁🤌🍔Max Power Smash ($108)- 3 x 2oz Certified Angus Beef Patty, 2 x CheeseSmash 既意思係一團牛肉去煎 一邊煎一邊壓薄 煎到外面完全焦脆所以食落去肉粒會係口腔彈開 口感豐富想講3層2oz 牛肉既厚度都唔講得少平時野食我都可以一啖過 但今次要分開好多啖先咬到一邊🤣脆脆既牛肉加融化緊既芝士= 滿足✨🍟Mixed Fries Set (+$25 combo with drinks)岩晒對蕃薯條同薯條有選擇困難症既人薯條係
𝙋𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 🍔

其實林芝蓮本身對漢堡包冇咩特別偏好
所以一直以黎都好似去食burger
不過近排唔知點解突然有少少癮起
想搵一個可以滿足到我呢個食肉獸既burger
見到呢間主打即叫即整多層牛肉漢堡就想試下

🍔Double Cheese Burger ($128)
2 x Cheese
一上枱就已經超香 肉汁都開始係度流
入面夾住2層厚厚既4oz 牛肉 同2片芝士
個牛扒煎得好夠火喚 外面焦脆
而入面大約5-7成熟 保留到勁多肉汁🤌

🍔Max Power Smash ($108)
Smash 既意思係一團牛肉去煎
脆脆既牛肉加融化緊既芝士= 滿足✨

岩晒對蕃薯條同薯條有選擇困難症既人
薯條係平時既幼身薯條
蕃薯條就粗啲 甜甜地 2款都炸得好香脆

🐟Fish Stick (+$25 combo with drinks)
個人幾中意呢款 加埋Mayo 好夾!
外面炸得酥脆 入面係墨魚丸質地
好鬆軟彈牙🥰 呢個值得一試🤗

呢個真係好滿足到食肉獸既慾望🥩❤️

2022-07-30
15 分鐘 (堂食)
午餐
  • Max Power Smash
2022-08-02 230 瀏覽
✨POWER FISH BURGER 💰128💫評分: 7.8/10📝炸魚即炸好有誠意,唔會好厚粉,超大塊同食落juicy,配自家製Tartare Sauce,除咗生菜之外,有超健康嘅羽衣甘藍kale💓✨THE ULTIMATE SMASH💰138💫評分: 7.4/10📝用四層2oz安格斯漢堡扒再加三層芝士,漢堡扒帶啲焦脆嘅口感,隨咗有pickles,同樣都有kale同生菜,好豐富🥳ℙ𝕠𝕨𝕖𝕣 𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣📍中環皇后大道中79-83號萬興商業大廈地下B號舖(中環🚇D2 出口行3分鐘就到)💫評分: 7.5/10💬上環新開分店唔算好多位,啲枱比較矮,行工業風,可以跟set配小食同嘢飲,配嘅小食都幾多選擇,炸魚條食落口感有啲似蟹柳但係會想食唔停好有特色,雞粒都好香口,仲有洋蔥圈可以揀🫶🏻,如果想健康唔食薯條,都有番薯條可以揀嚟食,最hoisum嘅係佢可以點mayo蛋黃醬,好似返咗去美國咁必點mayo,唔一定要點茄汁‼️❣️其他分店❣️📍深水埗黃竹街2K號地舖(深水埗🚇A2出口行6分鐘就到)📍西環西營盤第三街168-170號地下6號舖(西營盤🚇B3出口行3分鐘就到)🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴#Powe
POWER FISH BURGER

✨POWER FISH BURGER 💰128
💫評分: 7.8/10

✨THE ULTIMATE SMASH💰138
💫評分: 7.4/10

ℙ𝕠𝕨𝕖𝕣 𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣
📍中環皇后大道中79-83號萬興商業大廈地下B號舖
(中環🚇D2 出口行3分鐘就到)

💫評分: 7.5/10

❣️其他分店❣️
📍深水埗黃竹街2K號地舖
(深水埗🚇A2出口行6分鐘就到)
📍西環西營盤第三街168-170號地下6號舖
(西營盤🚇B3出口行3分鐘就到)

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#PowerBurger #上環 #香港美食 #上環美食 #上環 #香港美食 #上環 #香港美食 #雞堡 #漢堡 #魚堡 #牛肉漢堡 #漢堡包 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfoodie #hkfoodlover #hkfood #深水埗 #深水埗美食 #西營盤美食 #西營盤 #西環 #西環美食
2022-08-01 165 瀏覽
今次介紹既係正宗美式漢堡包🍔呢度個 🍔 真係好正~~~漢堡扒好厚實好多肉汁 牛味香濃再配埋自家秘製醬汁~~~~Lomo個口擘到最大都食唔到 😵‍💫😵‍💫但係醬汁太多 食到必哂出黎🤧另外 🍔 入面嘅紫洋蔥好甜 生菜係用有機嫁,好爽口所有漢堡包都係即叫即整 好鬼正🤤另外仲叫左洋蔥圈洋蔥圈好香甜 好脆 好香口 薯條就普通 ,冇咩特別驚喜 調味較少 ,食到有少少黑椒同鹽味 ,食物:🤤🤤🤤🤤環境:😍😍😍😍-最高為五星
今次介紹既係正宗美式漢堡包🍔

呢度個 🍔 真係好正~~~
漢堡扒好厚實好多肉汁 牛味香濃
再配埋自家秘製醬汁~~~~
Lomo個口擘到最大都食唔到 😵‍💫😵‍💫
但係醬汁太多 食到必哂出黎🤧
另外 🍔 入面嘅紫洋蔥好甜 生菜係用有機嫁,好爽口
所有漢堡包都係即叫即整 好鬼正🤤

另外仲叫左洋蔥圈
洋蔥圈好香甜 好脆 好香口

薯條就普通 ,冇咩特別驚喜
調味較少 ,食到有少少黑椒同鹽味

,食物:🤤🤤🤤🤤
環境:😍😍😍😍
-最高為五星
2022-07-12 166 瀏覽
店舖雖然略細但是裝修幾好,有歐美特色。每張枱都擺放醬料,等客人可以自己選擇。而且所有burger都係即叫即正製作過程中也能夠聞到超濃牛肉香味,令在等待的過程中按耐不住非常想食。 比較推介特色的burger是超薄多層漢堡,牛肉會偏薄但脆,非常美味。還有比較傳統的芝士加厚牛肉漢堡都十分美味。
升級焦脆漢堡,佐酒炸雞粒
雙層芝士漢堡,薯條
2022-07-10
10 分鐘 (堂食)
升級焦脆漢堡,佐酒炸雞粒
雙層芝士漢堡,薯條
2022-07-11 119 瀏覽
呢間小店主打正宗美式漢堡,每款都份量十足🇺🇸選用CAB認證安格斯牛,混合牛肩胛同牛腩,每日新鮮搓成免治漢堡扒,所以牛味特別濃且香嫰🐮💗Double Cheese Burger ($128)麵包搽上牛油烘脆,內𥚃鬆軟🍔依照傳統製法,以兩塊4oz厚身安格斯漢堡扒,明顯肉汁較多且油份足,食得出手打牛肉嘅顆粒感🐃夾住本地有機蔬菜,包括羽衣甘藍同羅馬生菜🥬另外加入小黃瓜同紫洋蔥中和膩感🧅最後配上2塊芝士同自家秘製醬汁,味道濃郁惹味🧀💗Drink + Fries (+$28)🥤Coke Zero🍟Fries:幼薯條金黃香脆,但欠缺調味,相對普通💗Max Power Smash ($108)焦脆漢堡嘅製法係將三塊2oz 嘅安格斯漢堡扒壓平再煎,追求焦薄脆香,口感較乾身,同時肥膩感較低🐃配有2塊芝士、小黃瓜、洋蔥、本地有機菜同自家秘製醬汁,口感更加豐富🥙💗Drink + Any 1 Side (+$38)🥤Coke🐔Fried Chicken Bites:炸雞粒外脆內嫩,非常juicy

💗Double Cheese Burger ($128)
💗Drink + Fries (+$28)
🥤Coke Zero
🍟Fries:幼薯條金黃香脆,但欠缺調味,相對普通
Double Cheese Burger Set

💗Max Power Smash ($108)
💗Drink + Any 1 Side (+$38)
🥤Coke
Max Power Smash Set
2022-07-10
Double Cheese Burger Set
Max Power Smash Set
2022-07-09 116 瀏覽
Power Burger (上環) 因為follow咗薯條控 見到佢有推介🍟就去試下呢一間嘅burger🫶🏻原來佢深水埗都有分店 上環分店係新開的 上環分店嘅裝修都幾有feel 但係就坐得唔係太舒服🤏🏻我自己就覺得佢嘅burger係普通 但係佢嘅小食炸雞 就出奇地好juicy好好味✔️另外薯條方面都點咗兩個 結論係都係覺得幼身薯條最好食!我係可以食唔停口的🥳📍 Power Burger (上環)上環鴨巴甸街29號地舖
就去試下呢一間嘅burger🫶🏻

📍 Power Burger (上環)
上環鴨巴甸街29號地舖
2022-06-29 663 瀏覽
呢間橙色型格burger店上環同深水埗都有,今次嚟新開張嘅中環新店,水泥牆裝潢環境破格,感覺chill d relax d今次揀咗2款burger作為晚餐☺️🍔Double Cheese Burger💰$128有2塊芝士+2塊 4oz Certified Angus Beef Patty仲有小黃瓜、洋蔥,配上Homemade Sauce,整體超好味!好耐無食過咁好食嘅burger,好感動🥺聽店員講漢堡扒唔係用急凍肉整,係自家製作,特別有口感同濕潤,芝士同漢堡扒溶為一體,非常juicy🉐🍔Chicken Smash (Daily Limited)💰982塊Natural Chicken Patty + Cheese + Onion, 一樣係Homemade Sauce,同樣好食,雞肉餅應該都係自家製,唔似出面現成嘅實的的,較有口感,另外好鐘意佢burger包,焗得香脆有溫度,高質軟熟🉐🍟Fries💰$25🍠Sweet Potato Fries💰$38好少見有炸蕃薯條,粗身好食又唔油,同行友人好歡喜👍🏻💰$290/2ppl🚩Power Burger @powerburgerhk 📍上環鴨巴甸

今次揀咗2款burger作為晚餐☺️

🍔Double Cheese Burger💰$128

🍟Fries💰$25

🍠Sweet Potato Fries💰$38
好少見有炸蕃薯條,粗身好食又唔油,同行友人好歡喜👍🏻

💰$290/2ppl
🚩Power Burger @powerburgerhk
📍上環鴨巴甸街29號地舖
2022-06-24
8 分鐘 (堂食)
  • Double  Cheese  Burger