2024-09-22
假日,去左尖沙咀睇Cosplay表演,之後到左亞士厘道一間主打德國及澳地利菜的樓上店,餐廳的環境擺放了多支結他,裝修擺設都好有格調。在星期六、日晚上8點後,還有樂師吹奏經典的情歌,提供一個Live music的環境,令人心情愉悅放鬆。👫🍽️🇩🇪🇦🇹🎸🪈🎼✨ Shirley Temple($72),呢一間店同時也是一間樓上的酒吧,提供多款酒品的選擇。不過我就選Mocktail無酒精的飲品。味道是薑汁汽水加檸檬汁再溝了一櫻桃汁,既清新又帶一點甜味。🍸🍹🥃🧊✨ Roasted Pork Knuckle($288),其中德國鹹豬手是餐牌上的廚師推介食品。整份豬手送上枱時,已經將豬手去骨,切做一片片,方便容易食。豬手的外皮烤得好脆,應該是用上了黑啤傳統的方法醃鹹豬手,令鹹豬手的肉質更加軟嫩,帶有啤酒的甘香味道,豬手點上黃芥末醬味道更香。周邊還配有酸椰菜、什菜沙律和烚薯仔,尤其酸椰菜非常醒神開胃。🐷🔥🥗🥔✨ Fish and Chips($185),這裡的炸魚和薯條色澤炸得金黃酥脆,魚柳外脆內嫩,味道都唔錯,整份食完都幾飽。🐟🍟🌟 店員姐姐很好客,提議我地下一次黎之前,記得先在Openrice訂座,
🌟 店員姐姐很好客,提議我地下一次黎之前,記得先在Openrice訂座,食滿$450,就可以以半價優惠享用德國鹹豬手或雜錦腸拼盤一客。✅
🌟 喜歡飲酒的朋友就可以選$259起的Free Flow優惠,無限任飲生啤、紅酒、白酒等超過14款酒精飲品。🍺🍻🥂🥃🍸🍹🍷🍾