餐廳: Puppuccino
資訊:

2023-06-30 95 瀏覽
呢度係寵物友善㗎😍見到好多小狗🐶落地下果層食嘢原來落一層有❄️飄雪❄️樂園俾小狗🐶們享受下落雪嘅環境🤍🩶下次一定要帶埋主子黎呢度玩❤️「招牌海鹽黑椒烤雞🐔」皮脆 肉質咬落唔會嚡熠熠仲有多款醬汁可以揀我地揀咗(招牌蒜蓉牛油汁、風乾蕃茄阿根廷青醬)「法式粗薯」身為薯條🍟控嘅我地 對🍟無法抗拒一樣都有唔同醬汁揀㗎我地揀咗(法式香檳汁、味噌蜜糖牛油醬)「巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎」超大份豬鞍 外皮炸得好脆 咬落感覺似食緊燒肉咁 配返紅菜頭 中和返食肉嘅油膩感仲有戶外位㖭座位都算幾闊落呀呢間餐廳位置都算多有地下一層可以俾主子chill下想體驗飄雪❄️樂園可以預約定餐廳會提供大人嘅羽絨、雪靴主子怕凍嘅話要自備衫仔啦💖
呢度係寵物友善㗎😍
見到好多小狗🐶落地下果層食嘢
原來落一層有❄️飄雪❄️樂園
俾小狗🐶們享受下落雪嘅環境🤍🩶
下次一定要帶埋主子黎呢度玩❤️

「招牌海鹽黑椒烤雞🐔」
皮脆 肉質咬落唔會嚡熠熠
仲有多款醬汁可以揀
我地揀咗(招牌蒜蓉牛油汁、風乾蕃茄阿根廷青醬)

「法式粗薯」
身為薯條🍟控嘅我地
對🍟無法抗拒
一樣都有唔同醬汁揀㗎
我地揀咗(法式香檳汁、味噌蜜糖牛油醬)

「巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎」
超大份豬鞍 外皮炸得好脆
咬落感覺似食緊燒肉咁
配返紅菜頭 中和返食肉嘅油膩感

仲有戶外位㖭
座位都算幾闊落呀
呢間餐廳位置都算多
有地下一層可以俾主子chill下
想體驗飄雪❄️樂園可以預約定
餐廳會提供大人嘅羽絨、雪靴
主子怕凍嘅話要自備衫仔啦💖
2023-06-28 61 瀏覽
哇!我昨天去了將軍澳的Puppucino,真是太棒了!這是一家寵物友好的餐廳,我們重見到好多狗仔!我們點了三道菜,包括水牛芝士大蝦沙律(加黑醋)、藍青口配麵包和牛骨髓配白汁雞肉意粉。說實話,每一道都非常美味!首先是水牛芝士大蝦沙律,加上黑醋的味道更加特別。份量十足,大塊的水牛芝士非常吸引,而新鮮的蝦子肉質彈牙,搭配新鮮的沙律菜,口感非常棒!藍青口配麵包也非常好吃!新鮮的藍青口肉質鮮美,而麵包搭配牛油更加香口!最後是牛骨髓配白汁雞肉意粉,這是我的最愛!牛骨煮得非常入味,而白汁意粉更是美味!意粉煮得剛剛好,有著彈牙的口感,再加上白汁和嫩滑的雞肉,味道簡直太好了!總的來說,Puppucino真是一家非常棒的寵物友好餐廳!不僅食物美味,而且還可以帶上狗狗一起享受美食,真是太方便了!下次一定還會再來的!

2023-06-22 72 瀏覽
今日黎到將軍澳行下,朋友帶我黎左呢間西餐廳食飯,估唔到又幾有驚喜。首先餐廳面積都幾大,有分室內同室外位置,餐廳亦都好welcome帶埋寵物黎,依家中有雪景比狗狗玩同打卡添!環境裝修都好舒適,座位闊落,好岩同朋友打卡傾計!我地點左個牛坑腩rissoto,好有特色地用左中式煲仔飯既手法去炮製,估唔到出到黎又幾好味!成煲都好juicy多汁,牛腩炆得好好,夠晒淋同入味!!牛骨髓配烤雞忌廉意粉:唔係好多餐廳有提供牛骨髓,估唔到呢度有!非常之香,令人食指大動!而意粉都唔錯,掛汁,好香忌廉味道!!麻辣烤雞凱撒沙律:烤雞切成雞絲,方便同沙律撈埋一齊食,而且份量都幾大碟!!蒜香牛油蜜糖雞翼:香脆香口,小吃必點!

環境裝修都好舒適,座位闊落,好岩同朋友打卡傾計!

蒜香牛油蜜糖雞翼:香脆香口,小吃必點!
2023-06-18 192 瀏覽
將軍澳海濱真係越黎越多新餐廳,Puppuccino 裝修同配色都好出眾,仲要有pet menu 有寵物食既撻同燒賣真係好有gimmick ,仲有爆谷同Puppuccino*建議12:00左右黎到,12:30開始多啲人流🐄牛骨髓配烤雞忌廉意粉$188刮左牛骨髓落啲意粉到撈,令每條意粉都帶有小小牛脂味,味道正常無想像中咁特別,牛骨髓超大件🐓麻辣烤雞三文治$98一份可以兩個人share,麵包意式軟包口感,雞絲份量多都幾辣,仲有小小沙律菜,成個感覺都幾fresh🐙魷魚鬚$38•豬頸肉$38燒得好香唔係乾身個種串燒,個汁帶小小甜🍟法式粗薯(Free)即叫即炸,上枱超辣手🔥食落好香脆,粗薯一咬入面薯蓉好綿滑❤️最怕係外燶內未熟🍓Strawberry Kiss$78低糖人士表示甜度適中,士多啤梨味唔太濃係清清地既士多啤梨香,好解膩💫整體食物質素都唔錯,食物賣相好精緻,款色多,愛寵人士真係要過黎打卡🐾
*建議12:00左右黎到,12:30開始多啲人流

牛骨髓配烤雞忌廉意粉

🐄牛骨髓配烤雞忌廉意粉$188
麻辣烤雞三文治

🐓麻辣烤雞三文治$98
魷魚鬚•豬頸肉

🐙魷魚鬚$38•豬頸肉$38
燒得好香唔係乾身個種串燒,個汁帶小小甜

法式粗薯

🍟法式粗薯(Free)
Strawberry Kiss

🍓Strawberry Kiss$78

麻辣烤雞三文治
法式粗薯
今日去咗位於將軍澳海濱長廊嘅Puppuccino食晚飯餐廳內分2層,下層為寵物區,狗狗可以在這層玩樂,餐廳還提供Pet Meun,主人同竉物可以一齊chill因為我哋冇寵物,咁我哋都係集中睇返主meun的食物,發現原來都有好多唔同國家同地方的菜式,還有素菜選擇,可以照顧唔同客人的需要。天氣炎熱,我們先來啤一啤,涼透心英式炸魚薯條炸魚表面係一層薄薄的炸漿,內𥚃嫩滑,薯條外脆內軟,不沾茄汁都非常好味,食唔停口。原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉龍蝦尾啖啖肉,肉質彈牙,三文魚籽,咬落去充滿三文魚油慢煮三杯雞意大利煲仔飯這個意大利煲仔飯,融合港、台、意大利三個地方的fusion菜,創意冇限'煲仔飯雖然少了一份焦香,亦都冇損它的味道,味道帶有少許麻辣味非常惹味。煙三文魚凱撤沙律三文治包身煙靭,好有咬口Puppuccino 繽紛盛宴最後點了一道甜品,幸福滿滿。食飽飽,仲可以在海濱長廊散下步,吹吹海風
今日去咗位於將軍澳海濱長廊嘅Puppuccino食晚飯

天氣炎熱,我們先來啤一啤,涼透心

英式炸魚薯條

原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉
龍蝦尾啖啖肉,肉質彈牙,三文魚籽,咬落去充滿三文魚油

慢煮三杯雞意大利煲仔飯

煙三文魚凱撤沙律三文治
包身煙靭,好有咬口

Puppuccino 繽紛盛宴
最後點了一道甜品,幸福滿滿。

食飽飽,仲可以在海濱長廊散下步,吹吹海風
2023-06-08
  • 慢煮三杯雞意大利煲仔飯
  • 原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉
2023-06-10 79 瀏覽
最近經朋友介紹先知將軍澳海濱長廊一帶原來有好多高質素餐廳。適逢有朋友生日,就選左其中一間叫‘’Puppuccino‘’西餐廳試下。近海傍環境真係好舒服,呢間係一間寵物友善餐廳,極受養狗人士歡迎,因為可以同佢哋嘅狗狗拍拖散完步後,再撐下枱腳。餐廳環境俾人一種復古優雅感覺,有室內及室外坐位, 亦有兩層,下層面積非常之大,完全可以滿足人寵共處時光。食物質素同樣唔錯,原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉-龍蝦肉厚,意粉每一口都充滿著濃烈嘅醬汁,好滿足😋最估唔到竟然有煲仔飯食,點左慢煮三柸雞意大利飯。用意大利米煮煲仔飯都係第一次試,有創意。英式炸魚薯條配啤酒一絕,1664 Draught帶有果香甜味,飲完仍有餘香。最期待甜品環節😍Puppuccino 紛盛宴最愛就係心太軟同tiramisu,一次過滿足晒,雙倍幸福。

最期待甜品環節😍
Puppuccino 紛盛宴
最愛就係心太軟同tiramisu,一次過滿足晒,雙倍幸福。

最近發現屋企附近開咗間新餐廳睇落環境裝修好靚有得坐室內或者室外我哋一行兩人去咗食晚餐由於今晚好熱 所以我哋揀咗室內😂如果唔怕熱嘅 坐室外其實好好feel 環境一流😆入面基本上一台就有一隻狗 呢間餐廳真係冇改錯名😄 好狗狗friendly!!!今晚我哋叫咗三樣嘢食清酒蜆辣肉腸意粉呢個好好食! 好足料份量都唔少👍🏻價錢喺呢邊一帶嘅餐廳嚟講 算係好抵食我同屋企人都一致認為呢碟意粉係今晚最好食!煙三文魚紅菜頭牛油果莎莎呢個都幾大碟 食落清新做前菜來講一流👍🏻黑椒海鹽烤雞呢個我哋叫咗半隻份量唔少仲有一啲蔬菜做配料同時呢個餸可以俾我哋揀兩款汁我哋揀咗青醬汁同埋蒜蓉牛油汁兩款都唔錯👍🏻另外我哋加咗法式焗薯做配菜碟焗薯一上到枱,我都呆一呆出奇地大碟,上面仲有芝士一齊焗😍有誠意 一啲都唔hea最後埋單加埋一total $541每人三百蚊唔洗 食到勁飽係呢邊海邊啲餐廳黎講 性價比真係好高係澳南呢邊食嘢 真係唔平😂我同屋企人都認同 可以再encore!Btw 其實我本身係想坐出面但呢幾日實在太熱 下次有機會一定要試吓坐outdoor!!!夜晚一定幾chill下🤤
最近發現屋企附近開咗間新餐廳
睇落環境裝修好靚有得坐室內或者室外

我哋一行兩人去咗食晚餐
由於今晚好熱 所以我哋揀咗室內😂
如果唔怕熱嘅 坐室外其實好好feel 環境一流😆

今晚我哋叫咗三樣嘢食

呢個好好食! 好足料份量都唔少👍🏻
價錢喺呢邊一帶嘅餐廳嚟講 算係好抵食
我同屋企人都一致認為呢碟意粉係今晚最好食!

煙三文魚紅菜頭牛油果莎莎

同時呢個餸可以俾我哋揀兩款汁
我哋揀咗青醬汁同埋蒜蓉牛油汁
兩款都唔錯👍🏻
另外我哋加咗法式焗薯做配菜
碟焗薯一上到枱,我都呆一呆
出奇地大碟,上面仲有芝士一齊焗😍
有誠意 一啲都唔hea

最後埋單加埋一total $541
每人三百蚊唔洗 食到勁飽
係呢邊海邊啲餐廳黎講 性價比真係好高
係澳南呢邊食嘢 真係唔平😂
我同屋企人都認同 可以再encore!

Btw 其實我本身係想坐出面
但呢幾日實在太熱
下次有機會一定要試吓坐outdoor!!!
夜晚一定幾chill下🤤

• 清酒蜆辣肉腸意粉
2023-05-30 1449 瀏覽
藍塘傲格林威治村有間動物友善餐廳,大部份客人都會帶埋他們的毛孩子一帶用餐,好溫馨。小編當日下午茶時段嚟,簡單叫咗幾款串燒同前菜,味道唔錯呀,之後老闆帶我哋去餐廳下層,哇哇,原來係另一個天地。地方正在裝修,會係另一間唔同風格嘅餐廳,最特別係有一間全港獨有人造真雪空間,溫度長期低於零度,香港咁熱嘅地方竟然有雪玩,大推!𝚈𝙰𝙺𝙸𝚃𝙾𝚁𝙸◇ 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 魷魚鬚魷魚鬚串燒賣相最得,魷魚鬚比魷魚本身燒出嚟會燶啲香口啲◇ 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 牛脷牛脷兩大塊,爽口富彈牙感,亦都好入味◇ 𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗿𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 蜂蜜栗米串燒配松露牛油醬栗米夠甜,燒得夠香,配上松露牛油醬更惹味𝙰𝙿𝙿𝙴𝚃𝙸𝚉𝙴𝚁𝚂◇ 𝗕𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗼𝗯𝗲𝗹𝗹𝗼 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗢𝗺𝗻𝗶 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 焗植物肉醬芝士大啡菇(含紅菜頭)大啡菇一直係小編至愛,更愛嘅係上層有植物肉醬,健康選擇,更更愛係有紅菜頭,美爆嘅紅色加上清甜味道,今餐嘅最愛,必食◇ 𝗢𝗺𝗻𝗶 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗖𝗮𝗸𝗲 植物蟹肉餅植物蟹肉餅反而只係中規中矩,暫時蟹肉還是真的比較好味,不過

𝚈𝙰𝙺𝙸𝚃𝙾𝚁𝙸
◇ 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 魷魚鬚
魷魚鬚串燒賣相最得,魷魚鬚比魷魚本身燒出嚟會燶啲香口啲

◇ 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 牛脷
牛脷兩大塊,爽口富彈牙感,亦都好入味

栗米夠甜,燒得夠香,配上松露牛油醬更惹味

𝙰𝙿𝙿𝙴𝚃𝙸𝚉𝙴𝚁𝚂

◇ 𝗢𝗺𝗻𝗶 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗖𝗮𝗸𝗲 植物蟹肉餅
植物蟹肉餅反而只係中規中矩,暫時蟹肉還是真的比較好味,不過可能只係習慣問題
𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 魷魚鬚
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 牛脷
下午茶
𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 魷魚鬚
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 牛脷
2023-05-25 618 瀏覽
將軍澳海濱一帶多西餐廳,見呢間Puppuccino好似都幾吸引。餐廳個名好似好難讀😝原來係解Puppy x Cuppucino, 因為餐廳係pet friendly,下面仲有basement,等一班狗主&毛孩可以Enjoy一齊食飯~一入嚟俾Bar枱後個自家水耕蔬菜Impress咗🤣真係返farm-to-table喎!自選沙律($104)(柚子醬汁+烤雞+烤南瓜)柚子醬較清新冇咁heavy, 羅馬生菜新鮮,烤南瓜幾香,不過烤雞原來係切條雞肉😆唔係想像中的香煎/烤煮法英式炸魚薯條($118)薯條份量多,賣相討好。魚肉幾新鮮Juicy, 同他他醬好夾。蒜香牛油蜜糖烤雞翼($88)原來有五隻咁多,開心😆雞翼脹卜卜,甜味出啲,okay燒牛脷($38)醬汁比較濃,偏厚身,要趁熱食如果唔係會有啲韌,有牛味牛骨髓配烤雞忌廉意粉($198)牛骨髓係平時煲湯至愛😍撈落意粉可以令意粉更香口。本身意粉嘅忌廉汁都令意粉質地好厚,兩樣加埋反而好似冇咁突出到牛嘅香味,分開食會好食啲。同埋好飽肚😀

自選沙律($104)(柚子醬汁+烤雞+烤南瓜)

英式炸魚薯條($118)

蒜香牛油蜜糖烤雞翼($88)

原來有五隻咁多,開心😆雞翼脹卜卜,甜味出啲,okay

燒牛脷($38)

醬汁比較濃,偏厚身,要趁熱食如果唔係會有啲韌,有牛味

牛骨髓配烤雞忌廉意粉($198)

2023-05-22
2023-05-25 78 瀏覽
大多數的寵物友善餐廳通常都有分戶外和室內。有經驗的朋友都知道,有帶寵物的通常都要坐戶外,但意外地Puppuccino主動表示可以坐室內。我們一入到去發現唔記得幫狗狗帶紙尿片,餐廳亦很好地免費提供了。蒜香牛油蜜糖烤雞翼 $88雞翼烤至金黃色,牛油蜜糖味十足但不會太膩,雞翼肉質嫩滑多汁。英式炸魚魚柳 $118素食的朋友可以選擇用植物魚柳作替代。雖然餐牌寫是前菜,但份量和主食冇分別。珍寶龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉 $278龍蝦意粉配上豆芽和食用花,觀賞性十足,擺盤打卡一流。龍蝦肉實彈牙,明太子很入味。每樣野份量都很大,兩個人食兩個前菜加一個主食已經好飽。本來打算再叫一個甜品,好彩打算最後先叫,如果唔係應該食唔曬。另外餐廳亦提供寵物menu

蒜香牛油蜜糖烤雞翼

珍寶龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉 $278

另外餐廳亦提供寵物menu
  • 珍寶龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉
2023-05-24 65 瀏覽
呢間餐廳好dog friendly🥰內外都可以比寵物入去有好多人都帶住自己毛孩去食飯🤩我地選擇左坐出面 點知熱到飛起🫠😂😂好彩Daddy收工太陽都未落山☀️仲有自然光 影相好靚😆Staff都好nice又同阿女玩又同Teddy玩☺️阿女都係一貫作風好nice咁say hi👋🏻 有埋pet menu🥰好有heart❤️蒜香牛油蜜糖雞翼🐥評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炸得好香脆卜卜 咬落去好juicy 肉汁鮮嫩雞皮面仲有蒜香蜜糖 令人食到停唔到英式炸魚薯條🍟評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻估唔到係咁大份🙈炸到外脆內嫩炸魚厚身又脆香 配埋他他醬更有風味薯條亦都係即炸 好香口 但唔會好油膩 燒酒烤豬肋骨🐷評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻係用慢煮嘅方式 所以肉質係好嫩滑配左一層燒烤醬加小小辣醬味 口感昇華燒豬頸肉🐷評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個豬頸肉比100分 燒得超好食咬落有微微嘅脆 肉汁豐富 口感嫩滑三文魚羊肉甜薯撻🥧比較mini但睇得出好用心製作 擺盤都好靚味道我就唔知喇但我嘅毛孩食得好滋味🤤
呢間餐廳好dog friendly🥰內外都可以比寵物入去

三文魚羊肉甜薯撻🥧
比較mini但睇得出好用心製作 擺盤都好靚
味道我就唔知喇但我嘅毛孩食得好滋味🤤
2023-05-23 885 瀏覽
尋日行開將軍澳就搵左間新餐廳食下,呢啲都幾好食。🍚🍛慢煮三杯雞,意大利煲仔飯 $168煲仔飯煮果然係熱辣辣🔥 打開個個都要搵張紙巾隔住,先唔會辣親手~一打開蓋,再有一陣雞煲嘅味道沖擁而出,係真係幾似三杯雞嘅味道。入口 taste 落會因為溫度高,所以會覺得有啲spicy ~ 但攤凍咗之後,我哋覺得其實都係 acceptable 我平時連10小辣都唔食嘅人都食到。texture 都唔錯,飯粒均勻軟身。大概一塊雞扒斬開有三塊雞件咁,Title講慢煮、出品都真係非常之林身、嫩滑。雞肉本身作為白肉,配上味道比較濃嘅三杯雞醬汁都幾夾。🥗沙律入到餐廳最Amazing見到嘅係佢地有保溫櫃自己種植沙律菜,令到我好想Order 沙律嚟試下有幾好食。Menu 裡面有自己配搭,自己揀。呢一款係:沙律菜 + 烤雞 + 烤南瓜 + 柚子醬汁。味道整體都幾高質清新,老婆特別中意烤雞及烤南瓜。餐廳煮雞都幾有水準!值得食雞。🍢🍖串燒串燒價錢都算係咁,因為一嚟都嚟兩串(牛舌就一串)。每款串燒都係同一款燒肉汁,但因為肉類不同,會有不同Texture。🐮一口牛粒 $48👅牛脷 $38🐖西班牙黑毛豬腩肉 $58豬頸肉 $3
尋日行開將軍澳就搵左間新餐廳食下,呢啲都幾好食。

🍚🍛慢煮三杯雞,意大利煲仔飯 $168

🥗沙律

🍢🍖串燒

🐮一口牛粒 $48

👅牛脷 $38

🐖西班牙黑毛豬腩肉 $58

豬頸肉 $38

2023-05-23
  • 🍚🍛慢煮三杯雞,意大利煲仔飯
2023-05-19 70 瀏覽
今日放工後,想和家中狗狗一齊去cafe,夜晚就係隔離將軍澳海濱散步附近有間cafe最多毛孩,所以帶埋佢去搵老友同埋我都想搵好野食呢間都好多特式菜式可以試下,同埋放假食下炸物仲有唔少salad choiceDrink menu 就可以睇下coffee 或者wine煙三文魚紅菜頭牛油果莎莎個人喜好,鍾意紅菜頭夠甜,而且三文魚配埋沙律菜一齊食好夾味同埋紅菜頭都好多,三樣野一齊食都好滋味植物肉醬芝士薯條(含紅菜頭)真係好鐘意佢用紅菜頭整咩都夾味無論係炸薯條,佢都可以整到熱辣辣同埋芝士味好香濃,夾埋紅菜頭嘅甜,返唔到轉頭仲有芹菜架牛骨髓配烤雞忌廉意粉第一次食牛骨髓,估唔到配埋意大利粉,一齊係咁濃味好似日本嘅特濃豬骨湯咁上面仲有香草配埋一齊烤,簡直將味道昇華!芝士蛋糕食完主餐,再食芝士蛋糕真係特別開胃唔太甜嘅芝士蛋糕,上面仲有士多啤梨同埋龍珠果我覺得個配搭非常好!今日終於同家中毛孩完成晚餐任務,陣間可以一齊去海濱散步!P.s. 隔離嘅BB仔竟然望住佢

附近有間cafe最多毛孩,所以帶埋佢去搵老友
同埋我都想搵好野食

呢間都好多特式菜式可以試下,同埋放假食下炸物

仲有唔少salad choice

Drink menu 就可以睇下coffee 或者wine

煙三文魚紅菜頭牛油果莎莎

個人喜好,鍾意紅菜頭夠甜,而且三文魚配埋沙律菜一齊食好夾味

同埋紅菜頭都好多,三樣野一齊食都好滋味

植物肉醬芝士薯條(含紅菜頭)

真係好鐘意佢用紅菜頭整咩都夾味

無論係炸薯條,佢都可以整到熱辣辣
同埋芝士味好香濃,夾埋紅菜頭嘅甜,返唔到轉頭

仲有芹菜架

牛骨髓配烤雞忌廉意粉

第一次食牛骨髓,估唔到配埋意大利粉,一齊係咁濃味
好似日本嘅特濃豬骨湯咁

上面仲有香草配埋一齊烤,簡直將味道昇華!

芝士蛋糕

食完主餐,再食芝士蛋糕真係特別開胃

唔太甜嘅芝士蛋糕,上面仲有士多啤梨同埋龍珠果
我覺得個配搭非常好!

今日終於同家中毛孩完成晚餐任務,陣間可以一齊去海濱散步!

P.s. 隔離嘅BB仔竟然望住佢

2023-05-19 61 瀏覽
晚飯叫咗個牛腩煲仔飯同埋一啲串燒。好快,五分鐘內煲仔飯同串燒都嚟咗。所以唔好預期有煲仔飯風味,個沙煲其實同一個碗或者個碟冇乜分別。當係牛腩飯食都ok,不過就唔值呢個價錢。串燒咁快就燒好,都唔會有乜特別預期。
2023-05-19
今日約了Shuan 在將軍澳吃午餐。行到藍塘傲附近,有一間名叫 Puppuccino ,能夠看到外面美麗景色,就選這間吃飯吧。我們選了:水耕菜沙律、龍蝦白酒忌廉汁意粉和Americano蘑菇忌廉湯、香煎鱸魚配蕃茄銀魚柳汁和Cappuccino清酒蜆辣肉腸意粉Puppuccino有室內和室外餐桌,可以根據自己的喜好選擇用餐環境。如果怕熱,可以在室內涼爽的冷氣中享用食物,如果想看外面,遠眺海景,可以在室外用餐。室內裝修非常舒服和舒適,感到非常放鬆和愉悅。清酒蜆辣肉腸意粉的辣味非常夠,非常香口、增進食欲和可過口辣癮。龍蝦白酒忌廉汁意粉的龍蝦非常彈牙,證明非常新鮮,而且白酒忌廉汁的味道非常濃郁,令人回味。香煎鱸魚配蕃茄銀魚柳汁的鱸魚煎得剛剛好,魚皮香脆,肉質爽滑,而且搭配蕃茄銀魚柳汁的味道非常美味。蘑菇忌廉湯的口感非常滑順,而且味道非常濃郁,做得好好👍🏼。服務員的態度非常友善和殷勤,值得嘉許。這又是一個美好的午餐。

我們選了:
水耕菜沙律、龍蝦白酒忌廉汁意粉和Americano
蘑菇忌廉湯、香煎鱸魚配蕃茄銀魚柳汁和Cappuccino
清酒蜆辣肉腸意粉

蘑菇忌廉湯的口感非常滑順,而且味道非常濃郁,做得好好👍🏼。

服務員的態度非常友善和殷勤,值得嘉許。

這又是一個美好的午餐。

龍蝦白酒忌廉汁意粉
香煎鱸魚配蕃茄銀魚柳汁