餐廳: Puppuccino
資訊:

澳南這附近又開了新餐廳,今晚約了友人來試試。餐廳走歐陸式風格。個人覺得室外裝潢比室內的更有特色和心思,這天氣坐室外格外舒服。•我們兩個都不太肚餓,只點了兩個main試試: •巨型豬胺排配紅菜頭牛油果莎莎 $188完全想不到是炸豬排的烹調方式😂 炸到金黃色的豬排,一入口肉不像平時吃到的炸豬排薄身和肉質乾身,這件豬排肉質又厚又鮮嫩,沒什麼油膩感,份量十足,有驚喜! 搭配上紅菜牛油果莎莎,感覺清新,口感豐富。•原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉 $268大大件龍蝦尾和看上去非常creamy的意粉,賣相吸引。用叉子捲了一口意粉放入口,果真十分濃郁creamy,濃到有些少偏咸了。調汁料/明太子醬汁大概下得重手了🙈 龍蝦肉質彈牙,好在味道不會太濃,剛好配著意份吃。意粉中拌著三文魚籽,增加層次,享受三文魚籽在口中爆開的滋味。今天天氣舒服,坐在餐廳的outdoor感覺舒服。建議來之前book位,我們今日walk In但好在一早就到達餐廳,吃飯時間頗多客人和狗仔,十分熱鬧。•As usual, menu for ref

我們兩個都不太肚餓,只點了兩個main試試:

巨型豬胺排配紅菜頭牛油果莎莎 $188

原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉 $268
原隻龍蝦尾配三文魚籽明太子意粉

As usual, menu for ref

巨型豬胺排配紅菜頭牛油果莎莎
餐廳樓底超高空間感十足,仲有室外位置俾毛孩郁動。我見大部分養大型犬隻嘅客人都選擇坐室外,而細狗仔坐室內時老闆仲搬咗張BB櫈俾狗仔,話狗仔會坐得舒服啲喎😆。睇得出老闆真係好錫毛孩,淨係寵物零食都買咗五六款😮。餐廳環境有格調之餘,食物質素不論係味道定賣相都好得👍🏻:🥗#自選沙律組合($48)▪️平時好少食菜嘅我會主動叫沙律,都係因為見到餐廳吧枱個邊有個大形溫室植物櫃▪️果然自己種嘅沙律菜係新鮮啲(份量仲幾多)▪️配#意大利黑醋,酸酸尾尾更開胃😍▪️另外要加一款配料,我地揀咗雞蛋($18),唔知點解啲蛋白好彈😂🐷#巨型豬鞍扒配紅菜頭牛油果莎莎 ($188)▪️豬鞍扒厚度分分鐘有4cm😱▪️老闆話佢哋先用低溫慢煮再油炸,所以做到外皮酥脆但入面唔會乾,入面嘅肉粉色亦係正常嘅😛▪️一定要點汁食(有食日式吉列豬扒嘅感覺)▪️紅菜頭新鮮爽脆又解膩▪️成個set會跟埋少少沙律菜🐔#招牌海鹽黑椒烤雞 (半份) ($168) 配#麻辣牛油燒汁、#風乾蕃茄阿根廷青醬▪️醬汁有十款選擇咁多(10揀2)▪️烤雞香飄十里,一切落去啲雞汁爆曬出嚟😍▪️兩款醬汁同樣出色,直頭覺得自己係中國同阿根廷來回飛😂▪️麻辣牛油燒汁—又鹹又辣好惹味▪️風乾蕃

餐廳環境有格調之餘,食物質素不論係味道定賣相都好得👍🏻:

🥗#自選沙律組合($48)
▪️果然自己種嘅沙律菜係新鮮啲(份量仲幾多)
▪️配#意大利黑醋,酸酸尾尾更開胃😍

🐷#巨型豬鞍扒配紅菜頭牛油果莎莎 ($188)
▪️豬鞍扒厚度分分鐘有4cm😱
▪️一定要點汁食(有食日式吉列豬扒嘅感覺)
▪️紅菜頭新鮮爽脆又解膩
▪️成個set會跟埋少少沙律菜

▪️醬汁有十款選擇咁多(10揀2)
▪️烤雞香飄十里,一切落去啲雞汁爆曬出嚟😍
▪️兩款醬汁同樣出色,直頭覺得自己係中國同阿根廷來回飛😂
▪️麻辣牛油燒汁—又鹹又辣好惹味
▪️風乾蕃茄阿根廷青醬—味道較清新,青草蓉比例上都幾多,橄欖油反而唔太重
🔸建議餐廳可以比客人揀要唔要蒜頭同甜薑,以免造成浪費

🍝#牛骨髓配烤雞忌廉意粉 ($188)
▪️原條牛骨髓烤到微微焦香,牛嘅油脂香味非常濃郁
▪️烤雞忌廉意粉嘅份量都唔細,忌廉濃稠,配意粉一流
▪️本身以為牛骨髓加忌廉會好重口味,結果意外地夾

Btw見到餐廳條長樓梯落地下室就多嘴同老闆嗲咗兩句🙈,原來下面遲啲會開寵物酒店美容同滑雪場(?),加埋各款寵物零售產品✨,老闆話希望4月順利開放俾大家😆。
2023-03-28 60 瀏覽
🤞🏻又發掘了一間高質Fusion 菜餐廳😋 今晚黎到將軍澳海濱<Puppuccino> 一間動物友善西餐廳。 環境寬敞舒適,很多好可愛既毛孩,氣氛好熱鬧,笑聲不絕的快樂氛圍-而餐廳的食物亦相當有驚喜,絕對是用人心製作🔸卡邦尼汁龍蝦尾三文治 $168早前在東京旅行,食過人氣大熱龍蝦三文治,很回味!而今晚在餐廳點選這份龍蝦尾三文治🦞🥪亦相當高質 ♥️多到滿瀉的蟹籽,與龍蝦肉放在意式麵包上,賣相吸晴。 卡邦尼忌廉汁很香滑,龍蝦啖啖肉很爽彈。 配上沙律菜及另加上軟滑牛油果,口感十分豐富-🔸招牌海鹽黑椒烤雞 $168烤雞登場氣派十足! 雞肉厚實嫩滑多汁,配上沙律新鮮中和油膩感。特別地可以選擇兩款自家很醬汁,蒜蓉牛油汁很香濃,而最特別是西班牙燒紅椒醬,微辣刺激味蕾。配上不同醬汁,味道富層次感➖🔸法式粗薯 $68薯條從來都是我的最愛! 選擇了風乾蕃茄阿根廷青醬及味噌蜜糖牛油醬,味道很有驚喜➖🔸Fruit Punch🍹

而餐廳的食物亦相當有驚喜,絕對是用人心製作
🔸卡邦尼汁龍蝦尾三文治 $168

🔸招牌海鹽黑椒烤雞 $168

🔸法式粗薯 $68

🔸Fruit Punch🍹

2023-03-25 69 瀏覽
將軍澳海傍又有高質餐廳忙左成個星期,星期五夜晚就chill一chill來試食呢間寵物友好餐廳,入到去已經見到好多可愛嘅狗仔,可以同寵物一齊享受美食,裝修都好有型,好cozy巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎炸豬鞍扒肉質柔軟多汁,肥瘦相間,紅菜頭牛油果莎莎就比較清爽,兩樣嘢好match,口感好豐富。黑胡椒海鹽烤雞,雞皮烤到好香脆可口,肉質鮮嫩多汁,加上適量的黑胡椒和海鹽,仲有好多醬料可以揀(可以揀2-3款),我地揀左招牌蒜蓉牛油汁,西班牙燒紅椒醬,同英式燒汁。烤雞本身就冇太濃嘅調味,配埋唔同醬料就有唔同風味👍👍👍印象最深刻嘅就一定原隻龍蝦尾明太子三文魚籽意粉。龍蝦尾肉質鮮嫩多汁,明太子醬汁味道非常濃郁,三文魚籽增添左啲鮮活感,絕對係這家餐廳的招牌菜,值得一試!🦞嘢飲我地就揀左mojito同fruit crush,fruit crush有西柚味,非常清爽🥤總之自己有養寵物或者鐘意狗仔嘅人絕對值得去試下!餐廳嘅食物都令人驚喜。聽講餐廳下層仲有一個毛孩天地,下次會帶埋我隻貓貓去試下!
將軍澳海傍又有高質餐廳

巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎

2023-03-25 71 瀏覽
以下價錢須+1******************************平日黎食都見到好多帶住狗狗嘅食客🥰餐廳店員好nice好friendly從佢地同狗狗嘅互動睇得出佢地好鐘意小動物💗***🥢牛骨髓配烤雞忌廉意粉 $188大大條牛骨髓非常吸睛😍好少見有呢樣嘢食嘅餐廳忌廉意粉本身已經好出色好好味加入骨髓拌勻後脂香滿溢 口感倍感creamy絕對會再encore🤤***🥢魷魚鬚 $38呢個又係好出色🤤魷魚爽口燒汁又香 燒得啱啱好一啲都唔韌 正👍🏻可惜小鳥胃冇試埋其他燒物 小遺憾***🥢墨西哥粟米脆片配牛油果醬 $108一上枱心諗哇會唔會太大碟應該有4人份量😂脆片上淋上溶化芝士牛油果醬似新鮮果泥 啱哂牛油果控除左牛油果醬 仲有鮮茄醬同不知名白色醬😂***🥢洋甘菊茶 $48呢個又要讚洋甘菊落得一啲都唔孤寒塞滿左茶隔每一口都飲到濃烈嘅洋甘菊香🤤
以下價錢須+1
牛骨髓配烤雞忌廉意粉
洋甘菊茶洋甘菊查
魷魚鬚
2023-03-24 60 瀏覽
跨灣大橋通車後發現調景嶺同將軍澳海旁附近有好多美食,而且唔係千遍一律既連鎖門市,立時變成美食天堂。比較有情調同特色的是西餐廳,有好多有室外位置,而且可帶家中狗仔一齊進食添!今日去呢間餐廳連寵物既餐牌都有,真的照顧周到!內在佈置色彩配搭好鮮艷、獨特,有室外室内坐位,地下仲有一層添!今晚天氣不冷不熱,有少少風,好適合坐外面!這間餐廳款式多樣化,有前菜、小食、串燒、沙律、意粉、肉類主食、三文治等,連飲品都超多選擇。好彩店員主動介紹餐廳特色菜,等我可以參考一下。店員亦非常有禮貌,值得一讚!點了煙三文魚紅菜頭牛油果莎莎,估唔到有成五大朵三文魚花花,紅菜頭亦好鮮甜,不過好似唔覺有牛油果??見到西餐有麻辣手撕雞食覺得幾特別,所以一試。個人認為麻辣味唔夠辣,而且有少少鹹,不過份量多,旁邊的蕃茄及青瓜好鮮甜,蔬菜亦好新鮮。最期待的主食出場啦,牛骨髓烤得好香,果種油脂味好正,用小匙挖出牛骨髓,再拌入意粉。加上意粉本身好creamy, 好好食😋配埋pussy foot mock tail 就好圓滿啦!

今日去呢間餐廳連寵物既餐牌都有,真的照顧周到!

今晚天氣不冷不熱,有少少風,好適合坐外面!

煙三文魚紅菜頭牛油果沙沙

麻辣烤雞三文治

牛骨髓烤雞忌廉意粉

Pussy  foot

配埋pussy foot mock tail 就好圓滿啦!

煙三文魚紅菜頭牛油果沙沙
牛骨髓烤雞忌廉意粉
Pussy  foot
將軍澳南最近開左幾間新餐廳,假日放下狗之餘,又可以食下野,放鬆下其實帶住狗仔已經少左好多選擇,就算比狗仔一齊坐,又只係得返OUTDOOR有OUTDOOR既餐廳,又未必間間都好食難得遇到呢間食物質素唔錯,裝修美觀,服務態度又OK的餐廳下層仲有狗狗GROOMING1。招牌烤雞賣相唔錯,烤的時間剛剛好,所以D肉好嫩滑又JUICY 仲有多歡醬汁配搭,今次就揀左法式香檳汁同招牌香蒜汁2隻食落都同烤雞好夾,推薦 2。清酒硯辣肉腸意粉一定要讚下D硯好好味,又大隻,又有清酒味。難得硯意粉煮完隻硯無縮水意粉亦都煮得剛剛好,軟硬度適中3。烤魷魚比想像中好味,夠JUICY4。ICED CAPPUCINO 一般,建議試下其他特飲。總結: 值得一試再試
有OUTDOOR既餐廳,又未必間間都好食
難得遇到呢間食物質素唔錯,裝修美觀,服務態度又OK的餐廳
下層仲有狗狗GROOMING

1。招牌烤雞
賣相唔錯,烤的時間剛剛好,所以D肉好嫩滑又JUICY
仲有多歡醬汁配搭,今次就揀左法式香檳汁同招牌香蒜汁
2隻食落都同烤雞好夾,推薦

招牌海鹽黑椒烤雞

2。清酒硯辣肉腸意粉
意粉亦都煮得剛剛好,軟硬度適中
清酒硯辣肉醬意粉

3。烤魷魚
比想像中好味,夠JUICY
烤魷魚

4。ICED CAPPUCINO
一般,建議試下其他特飲。
Iced Cappuccino

總結:
 值得一試再試
2023-03-18
招牌海鹽黑椒烤雞
清酒硯辣肉醬意粉
烤魷魚
上網見到海濱又多一間pet friendly餐廳,都多主人帶埋寵物食飯。不過我係為左牛骨髓意粉而黎,!兩個人叫左三樣野,蕃茄水牛芝士大蝦沙律、牛骨髓配烤雞忌廉意粉同埋巨型豬鞍扒。🥗蕃茄水牛芝士大蝦沙律本身想試叫starter,但見餐廳有一排櫃水耕沙律菜,就想試下有咩分別。沙律菜以baby spinach為主,仲有大同細蕃茄,醬汁就係黑醋醬。baby spinach葉嫩,蕃茄都夠甜。可惜無咁鐘意呢款水牛芝士,口感比較實,芝士味都較淡。🍝牛骨髓配烤雞忌廉意粉賣相相當打卡able,有一整條牛骨髓。店員提醒先將牛骨髓刮起撈意粉一齊食。忌廉意粉本身做得出色,忌廉濕潤度同意粉口感都剛好,撈埋烤香左嘅牛骨髓,多左重牛嘅脂香,幾有特色,推薦。🍗巨型豬鞍扒上台先知原來係炸,比較少見咁厚嘅炸豬鞍。切開後,炸衣唔算厚,話豬鞍好嫩就一定呃人,但都算易咬個種。塊豬真係好巨型,好彩伴碟有沙律同紅菜頭莎莎解膩。餐廳最大賣點應該係pet friendly,餐廳有pet menu,唔怕啲狗仔淨係望住主人食。食飯期間見到啲店員都幾熱衷同啲狗仔玩,仲請佢地食凍乾零食,氣氛幾好。

🥗蕃茄水牛芝士大蝦沙律
🍝牛骨髓配烤雞忌廉意粉

🍗巨型豬鞍扒

2023-03-20 44 瀏覽
將軍澳開咗條新將藍隧道,朋友約我駕車入將軍澳體驗下,晚上去將軍澳海濱長廊搵食,朋友話有間Puppuccino ,食物同環境都唔錯,帶我去食返餐,餐廳環境優雅,設室內外座位,主打優質fusion 菜,因為餐廳係可以帶愛寵一齊入座,所以還提供健康的寵物餐單。招牌海鹽黑椒烤雞半份,即叫即烤,烤雞色澤金黃,肉嫩入味,醬汁有多款選擇,揀咗招牌蒜蓉牛油汁和秘製黑椒汁,前者蒜蓉牛油汁帶點咸味,十分香濃。後者黑椒汁的辛香帶來口味上的刺激,十分惹味!還有酸物伴上,可以解膩醋胃。巨型豬鞍排配紅菜頭牛油果莎莎,豬排厚切,以吉列方式炸至金黃色,外脆肉嫩,配上紅菜頭牛又莎莎有清新口味!植物肉醬芝士薯條,值物肉醬口感濕潤,反而沒有原本動物肉的羶味,既是素食,卻不失惹味。薯條係即炸,十分香脆。法式焗薯角又香又脆,佐酒一流!

還有酸物伴上,可以解膩醋胃。

法式焗薯角又香又脆,佐酒一流!
2023-03-19 644 瀏覽
將軍澳唐今日開咗呢間有情調嘅意大利餐廳,之前經過已經覺得個feel幾好,今晚帶埋屋企人嚟撐枱腳Dinner menu如下:呢度環境個主要顏色係粉色同紫色,幾夢幻💜💜有分outdoor同indoor, 重點係pet Friendly, 將軍澳而家越來越多Pet friendly 嘅餐廳, 對於有貓狗嘅朋友真係一大喜訊第一次見outdoor area餐廳會提供埋蚊拍水👍🏻👍🏻好細心既餐廳,抵讚👍🏻叫左 1️⃣廣東牛坑腩意大利煲仔飯哩道係非常創新的菜式,將傳統的廣東牛肉腩與意大利煲仔飯結合在一起,中西合璧味道非常獨特。牛腩肉軟嫩多汁,肉質韌性強,米飯係意大利飯底,非常creamy,濃烈嘅忌廉味,個飯軟軟地濕濕地,鬆軟爽口。煲仔飯的燒焦香味更加加分,一打開嗰蓋熱辣辣,又香又好味,值得推介2️⃣牛骨髓配烤雞忌廉意粉哩道菜又係非常特別,第一次見有咁大塊牛骨髓配意粉。道菜結合了牛骨髓和烤雞兩種食材,再搭配上忌廉意粉,味道豐富而獨特。牛骨髓的豐富骨髓熬製咗好耐,食之前將d骨髓 撈埋去啲面度,牛骨髓豐富骨髓和烤雞的鮮嫩肉質加埋忌廉融合一齊,散發出濃郁的肉香和骨髓的濃郁滋味。整體上口感呈現出豐富的層次感,非常值得

Dinner menu如下:

叫左 1️⃣廣東牛坑腩意大利煲仔飯

2️⃣牛骨髓配烤雞忌廉意粉

哩道菜又係非常特別,第一次見有咁大塊牛骨髓配意粉。道菜結合了牛骨髓和烤雞兩種食材,再搭配上忌廉意粉,味道豐富而獨特。牛骨髓的豐富骨髓熬製咗好耐,食之前將d骨髓 撈埋去啲面度,牛骨髓豐富骨髓和烤雞的鮮嫩肉質加埋忌廉融合一齊,散發出濃郁的肉香和骨髓的濃郁滋味。整體上口感呈現出豐富的層次感,非常值得推薦

嘢飲方面Bartender 為我哋調配咗兩杯free style

綠色的名為Flower blossom,, 有Rum and gin底,主要係熱情果口味

粉紅色名為Beloved,主要係玫瑰和荔枝味道,有Vodka,酒精濃度濃d

Beloved 個味道會有淡淡嘅花香味,不過就唔算好甜;反而Flower blossom幾易入口,甜甜地,飲落好refreshing 💜 個人中意flower blossom多啲;

好chill 又有情調既意大利餐廳,下次同朋友可以來呢度飲杯嘢同食嘢👍🏻
  • 牛骨髓配烤雞忌廉意粉
  • 廣東牛坑腩意大利煲仔飯
呢間餐廳不論環境, 食物, 服務都係五星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境: 裝修設計有時尚感, 有戶內戶外位置。坐位舒適, 枱與枱之間有算夠距離。相對寧靜, 適合暢飲傾偈。 食物有fusion 特式, 滿足視覺, 味覺。菜式推薦: 1. 慢煮三杯雞意大利煲仔飯 $158極度推薦菜式,中西合璧, 雞肉多肉少骨, 嫩滑, 意大利飯熱辣辣😋🤤2. 韓式泡菜煙肉炒腸粉 $88韓風配港式腸粉, 夠野味🔥3. 蒜香牛油蜜糖烤雞翼$88大大隻, 烤得夠脆, 蒜香牛油蜜糖剛合得剛好, 味道可口😝4. 招牌海鹽黑椒烤雞(半隻)$168有好多醬汁提供選擇, 可以選兩款, 滿足食客不同既口味🧡員工服務: 員工態度好好十分friendly, 抵讚!

環境: 裝修設計有時尚感, 有戶內戶外位置。
坐位舒適, 枱與枱之間有算夠距離。
相對寧靜, 適合暢飲傾偈。

食物有fusion 特式, 滿足視覺, 味覺。
菜式推薦:
慢煮三杯雞意大利煲仔飯

1. 慢煮三杯雞意大利煲仔飯 $158
2. 韓式泡菜煙肉炒腸粉 $88
韓風配港式腸粉, 夠野味🔥

3. 蒜香牛油蜜糖烤雞翼$88
大大隻, 烤得夠脆, 蒜香牛油蜜糖剛合得剛好, 味道可口😝

4. 招牌海鹽黑椒烤雞(半隻)$168
有好多醬汁提供選擇, 可以選兩款, 滿足食客不同既口味🧡

員工服務: 員工態度好好十分friendly, 抵讚!
韓式泡菜煙肉炒腸粉
慢煮三杯雞意大利煲仔飯
韓式泡菜煙肉炒腸粉
2023-03-15 559 瀏覽
餐廳食物款式多元化,環境優雅舒適,設有室內及室外坐位,仲有寵物餐單,絕對係毛孩嘅好去處🤩✦ 麻辣烤雞沙律 $108採用優質水耕沙律業,非常爽脆配辣度適中嘅麻辣烤雞,好惹味✦ 慢煮三杯雞意大利煲仔飯 $158沒想到係一間寵物Cafe有煲仔飯供應推介大家必食呢個煲仔飯,一打開煲蓋,超級香噴噴,帶點微辣,飯粒口感煙韌彈牙👍🏻✦ 牛骨髓配烤雞忌廉意粉 $188牛骨髓嘅牛香撲鼻,一喺意粉配一啖牛骨髓,係一種非常滋味嘅享受😎✦ 海膽濃汁蟹肉意粉 $268海膽濃汁very juicy,每條意粉掛滿海膽汁,蟹肉滿滿,不錯的✦ 植物蟹肉餅 $88採用植物肉蟹餅基本上同平時食嘅蟹肉餅完全無特別,蟹與肉份量分佈平均,煎得好脆身✦ 蜂蜜粟米串燒玩松露牛油醬 $38粟米表面微微燒焦,表滿塗滿蜂蜜與松露牛油醬,好惹味😋✦ 墨西哥粟米脆片配牛油果醬 $108推介小食之一,脆片連毛孩都想食,牛油果醬配粟片脆片係絕配吖👍🏻Puppuccino 仲有提供Pet Menu 連毛孩都有自己嘅餐單,非常吸引😍餐廳下層籌備緊一個毛孩天地,有專屬毛孩飄雪場,又有寵物美容服務,大家要密切留意🤩

✦ 麻辣烤雞沙律 $108
採用優質水耕沙律業,非常爽脆
配辣度適中嘅麻辣烤雞,好惹味

✦ 慢煮三杯雞意大利煲仔飯 $158
沒想到係一間寵物Cafe有煲仔飯供應

✦ 牛骨髓配烤雞忌廉意粉 $188

✦ 海膽濃汁蟹肉意粉 $268

✦ 植物蟹肉餅 $88

✦ 蜂蜜粟米串燒玩松露牛油醬 $38
粟米表面微微燒焦,表滿塗滿蜂蜜與松露牛油醬,好惹味😋

✦ 墨西哥粟米脆片配牛油果醬 $108

• 慢煮三杯雞意大利煲仔飯
2023-03-15 49 瀏覽
今日嚟到將軍澳海旁餐廳呢邊都幾多選擇今次去咗間新開嘅餐廳 係寵物Friendly環境真的很不錯 無論日頭定夜晚嚟到都幾有feel🖖🏻呢度菜式以fusion菜比較多今次嚟到韓式泡菜煙肉意粉份量都幾大㗎~呢個配搭望落好似好多人都有整 但食落去幾新鮮泡菜同煙肉呢個配搭加埋煙靭嘅意粉真的很不錯🤤意粉都幾掛湯少少辣辣地好開胃雖然細細杯但飲落去好濃嘅瑪奇朵豆味幾突出 奶味亦都唔會蓋過咖啡嘅香味呢個芝士蛋糕都幾有誠意 雖然細細份但食落去都幾幾欣賞嘅芝士食落去好厚實但唔會好膩加埋新鮮嘅士多啤梨同藍莓呢啲莓果平衡返酸甜味最後餐廳仲做緊宣傳 如果follow佢哋Social Media仲可以免費拎一份細薯條雖然話細薯條但份量覺得兩個人share都已經很足夠🫣係我鍾意嘅粗薯條 似係氣炸唔會好肥膩 調味啱啱好!.鍾意食西餐或者fusion菜嘅大家可以嚟呢度一試都幾有特色㗎😆
今日嚟到將軍澳海旁餐廳

幾欣賞嘅芝士食落去好厚實但唔會好膩
加埋新鮮嘅士多啤梨同藍莓呢啲莓果平衡返酸甜味
細薯條

雖然話細薯條但份量覺得兩個人share都已經很足夠🫣
係我鍾意嘅粗薯條 似係氣炸唔會好肥膩 調味啱啱好!
2023-03-14
韓式泡菜煙肉意粉
Macchiato
芝士蛋糕
細薯條
聞藍塘傲有間新開寵物餐廳, 我當然要帶埋我嘅小精靈一齊去試下啦, 我哋大約五點半就到食個early dinner, 餐廳有一部分係半露天式, 喺而家涼涼哋嘅天氣坐真係超舒服招牌海鹽黑椒烤雞半份 $186招牌蒜蓉牛油汁黑松露牛油醬 另加 $18唔怪得話係招牌, 佢嘅外皮烤得卜卜脆, 裏面仍然保留到肉汁, 夠嫩滑食落完全唔會乾爭爭, 我仲撕咗啲雞胸肉畀我嘅小精靈食, 佢都不知食得幾滋味佢嘅伴碟都好有特色 有中式嘅酸薑同蕎頭, 除咗有解膩作用仲可以開胃口巨型豬鞍扒配紅菜頭牛油果莎莎 $188豬鞍扒外面係吉列包住, 一件足有寸半厚, 同樣烹調技術拿捏得非常好, 豬鞍肉keep住粉紅色保留肉汁, 咬落非常鬆軟, 配埋紅菜頭醬汁一齊食特別清爽Tarani Cabernet Sauvignonby glass $55I,'m Your Organic Whiteby glass $48樓梯下面原來仲有一個神秘地方, 不久將會開始寵物美容, 到時你就可以帶埋家中嘅小寵物過嚟做美容服務, 而主人亦可以喺度邊食邊等, 絕對係一眾貓奴狗奴嘅喜訊
喺而家涼涼哋嘅天氣坐真係超舒服

招牌海鹽黑椒烤雞半份 $186
招牌蒜蓉牛油汁
黑松露牛油醬 另加 $18

巨型豬鞍扒配紅菜頭牛油果莎莎 $188

Tarani Cabernet Sauvignon
by glass $55
I,'m Your Organic White
by glass $48

樓梯下面原來仲有一個神秘地方,
平時夜晚嚟到呢間寵物友善餐廳🥰🐶🐱可以揀坐外面咁啱天氣涼涼地勁舒適仲要可以曬月光🌝可以見到間店嘅裝修靚之外入夜打埋啲燈再加添咗超浪漫氣氛😇😇😇😇瘋狂影相 好似去咗外國✈️隔離枱都有唔少狗狗客人~~仲可以見住路人放狗狗🐶🐶入到戲肉啦,先叫牛骨髓配烤雞忌廉意粉☺️自己係第一次叫牛骨髓撈落意粉,咁大條骨覺得好新奇,超香但最痴線反而係個忌廉汁忌廉汁真係食得多,但佢呢個真係異常地超好食🤔🤔🤔🤔🤔🤔!!!!!仲叫咗個魷魚小食,好香又淋~好易咬~~this 慢煮三杯雞意大利煲仔飯都見好多人叫,煲仔飯又有特色,啲飯吸晒啲汁好香🤤9點半前叫指定酒飲仲有7折🙃🙃🙃所以忍唔住飲咗兩杯~~~🥃🥃🥃🥃🥃🥃最後貪心食埋甜品,清清腸胃😃食完再影咗陣相先走😚總結成餐飯都一分錢一分貨,真係好食高質,酒又抵飲😋😋
平時夜晚嚟到呢間寵物友善餐廳🥰🐶🐱
可以揀坐外面
咁啱天氣涼涼地勁舒適仲要可以曬月光🌝

可以見到間店嘅裝修靚之外
入夜打埋啲燈再加添咗超浪漫氣氛😇😇😇😇
瘋狂影相 好似去咗外國✈️

隔離枱都有唔少狗狗客人~~
仲可以見住路人放狗狗🐶🐶

入到戲肉啦,先叫牛骨髓配烤雞忌廉意粉☺️
自己係第一次叫牛骨髓撈落意粉,
咁大條骨覺得好新奇,超香
但最痴線反而係個忌廉汁

仲叫咗個魷魚小食,好香又淋~好易咬~~

this 慢煮三杯雞意大利煲仔飯
都見好多人叫,煲仔飯又有特色,
啲飯吸晒啲汁好香🤤

9點半前叫指定酒飲仲有7折🙃🙃🙃
所以忍唔住飲咗兩杯~~~🥃🥃🥃🥃🥃🥃

最後貪心食埋甜品,清清腸胃😃

食完再影咗陣相先走😚

總結成餐飯都一分錢一分貨,真係好食高質,酒又抵飲😋😋