【炸雞🍗配啤酒,啤酒買一送一】@puradakhk_official最近追緊韓劇《以家人之名》,唔知點解一睇韓劇就好想食炸雞🍗咁啱係旺角做完運動,順便嚟到奧海城呢間開業一周年,好多炸雞款式,座位又好舒適嘅Puradak chicken🐓 🤍佢地仲做Beer PROMOTIONS ,啤酒係3-7pm 時段買一送一🍻‼️🔶輕量無骨炸雞 ($138)我哋揀咗Corn so amazing(+$30),玉米味好香濃,炸雞外皮亦好酥脆,肉質鮮嫩,調味恰到好處。🔷韓式炒粉絲 ($88)份量適中,口感Q彈,搭配豐富的韓式調味,味道層次分明。🔶炸蝦 ($78)一個好抵食嘅小食拼盤,有炸蝦有薯條。炸蝦外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。🔷三得利金裝生啤 ($48)口感清爽,啤酒花的香氣適中,適合搭配各種小食。🔶菠蘿梳打 ($28)飲品甜中帶酸,菠蘿的清香味道讓人耳目一新,配炸雞就啱哂!#Laglag美食推介 #foodielagblah韓國菜#foodielagblah旺角📍:PURADAK CHICKEN (奧海城3期) (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓UG68, UG71-73號舖.........
炸雞🍗配啤酒,啤酒買一送一】
@puradakhk_official

🔶輕量無骨炸雞 ($138)

🔷韓式炒粉絲 ($88)
份量適中,口感Q彈,搭配豐富的韓式調味,味道層次分明。

🔶炸蝦 ($78)

🔷三得利金裝生啤 ($48)
口感清爽,啤酒花的香氣適中,適合搭配各種小食。

🔶菠蘿梳打 ($28)
飲品甜中帶酸,菠蘿的清香味道讓人耳目一新,配炸雞就啱哂!

#Laglag美食推介
#韓國菜#炸雞#啤酒#啤酒買一送一#粟米炸雞#炒粉絲
2024-10-26
  • 半半炸雞
🇭🇰 Tai Kok Tsui 大角咀|PURADAK CHICKENPuradak Chicken is one of the most renowned 🏆 Korean fried chicken chains and I think a lot of people have heard of it before! It is finally my turn to try it! 😆 It also happens to be their 1 year anniversary 🎉 of their Olympic City branch too! We have the option to order separately but we tried their fried chicken 🍗 with fries 🍟 set! It is called Chill with Chicken & Ade set, which include 2 fried chicken flavour of choice, a mix of fries, and 2 ade! 🥤: ⬛️ Gimm

⬛️ Gimme Basak: ⬛️
As a big seaweed lover, 😍 of course I have to order this! The chicken is nice but the seaweed is even better! 🤩 I love how heavy the seaweed flavour is! They also have a few large pieces of fried seaweed on top! 🥹

🧄 Mad Garlic Sauce: 🧄
Another must-try flavour for me is the MAD garlic flavour. 😆 With the chicken totally submerged in garlic sauce, every bite was very satisfying!

🍟 Mixed French Fries 🍟
Their mixed fries consist of crinkle, waffle, wedge, etc. 👀 They added corn powder 🌽 on top but I like to dip them with the fried chicken sauce even more! 🤤

🍍 Pineapple Ade and Green Apple Ade 🍏
They are both full of sweetness and refreshing going with all the fried food! 👍

📍Shop UG68, UG71-73, UG/F, Olympian City 3, 1 Hoi Wang Road, Tai Kok Tsui
💲Price per person: $185 + 10% service charge
2024-10-19
  • 半半炸雞
2024-10-02 445 瀏覽
今晚黎到奧海城搵朋友傾計食飯, 朋友就建議食呢間韓式炸雞, 佢話呢到既炸雞有好多唔同既Fusion味道, 一定要黎試下~*半半(有骨)配送酸蘿蔔半半有好多味, 我都唔知試咩味好, 就問下店員意見, 店員好似係OPPA, 佢介紹左最人氣既青陽辣椒MAYO和原味俾我地, 就咁決定~>青陽辣椒MAYO<不愧為最人氣的, 呢種醬的味道都係第一次食, 幾特別, 小小辣又唔會太辣, 帶點酸, 食落去好惹味, 越食越想食, 停不了口 !>原味經典<原味就比較傳統的味道, 但就可以食到內裡的原味,不過食過青陽辣椒MAYO, 我變左喜歡食呢種味道了, 哈哈! 多謝OPPA介紹蔘雞湯(Ginseng chicken soup) 上年去韓國我都必食人蔘雞湯, 見呢到有一定要食, 而家又入秋, 當然要補補佢, 哈哈! 人蔘雞湯熱辣辣送上枱, 用瓦煲保溫, 裏面加咗少少米, 應該有半隻雞, 份量好多, 雞肉煲到好軟腍, 湯有人蔘味, 正, OPPA仲問我要唔要泡菜, 佢話餸呢個湯好味, 我當然十分讚同又食埋啦, 哈哈!黑芝芝波5件(Black cheese balls )揀左爆栗

*半半(有骨)配送酸蘿蔔

>青陽辣椒MAYO<

>原味經典<

蔘雞湯(Ginseng chicken soup)

黑芝芝波5件(Black cheese balls )

揀左爆栗味(Consomme), 唔好睇佢好似無咩特別, 我推介一定要食, 可以當甜品, 芝士波放上了芝士粉可以點黎食, 一咬開, 就會見到黃黃地色既爆栗, 口感煙靭彈牙, 味道又得意, 好味!

啤酒: Suntory Gold Draft ~配炸雞絕配

想讚一讚呢到服務都好好, 員工十分友善, OPPA又好細心, 主動俾左杯暖水我朋友, 因為佢唔飲凍飲~
2024-09-26
  • 青陽辣椒MAYO炸雞
  • 黑芝芝波
2024-10-01 485 瀏覽
在尖沙咀曾經試過、過江龍及韓國人主理的Puradak炸雞店,原來在奧海城也有分店,環境更是很不錯,經過奧海城三期時就被她吸引,吃了一頓慢活舒適的晚餐😄✏️位置(9/10):奧海城三期接駁天橋旁,地點超方便✏️環境(9/10):空間感十足,單邊大洋台座位,讓人舒適✏️服務(9/10):侍應十分主動又友善,掃碼下單後上菜很快✏️食物(8/10):食物味道正宗,價格合理🌟半半炸雞(有骨) - $238太太喜歡食炸雞,但口味有點花多眼亂,便選了每樣口款一半的半半炸雞,點了帶蒜香口感滑的瘋狂蒜香,以及味道甜美微辣的韓式甜醬味口味,少有不採用雞髀肉,口感更佳🥰🌟牛肉大醬湯 - $138大醬湯味道香、豆味濃,用料十足,牛肉都夠多,又有不少金菇及辣椒,相當開胃又好味😋🌟海鮮煎餅 - $128炸得香脆,口感不錯,餅亦夠大,而海鮮不算多,魷魚比例大,但香味夠,味道很不錯😉🏠Puradak Chicken(奧海城)📬大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓UG68, UG71-73號舖

✏️位置(9/10):奧海城三期接駁天橋旁,地點超方便
✏️環境(9/10):空間感十足,單邊大洋台座位,讓人舒適
✏️食物(8/10):食物味道正宗,價格合理

🌟半半炸雞(有骨) - $238

🌟牛肉大醬湯 - $138

🌟海鮮煎餅 - $128

🏠Puradak Chicken(奧海城)
2024-09-25
2024-09-22 572 瀏覽
今次我地黎奧海城玩,呢個商場都好大,有成3期都有排行,2期過3期條橋一過就係呢間炸雞店,佢環境感覺似cafe,但其實係韓式餐廳黎😆半半炸雞(有骨)($238)半半炸雞就係每半隻雞可以揀一隻味,有骨同冇骨係同價,我地鐘意食有骨多d,佢真係原隻炸雞,有齊所有部位,可以砌得番一隻雞出黎,另外仲配有酸蘿蔔🐥青陽辣椒MAYO炸雞呢款係佢地既招牌味道,餐牌都寫住Best,唔好睇咁多辣椒會好辣,其實d醬唔係好辣,綠色辣椒帶有微微既泡椒味,個MAYO醬超級正,又夠曬多,唔怪得係Best既口味🌶️原味經典炸雞炸雞我都鐘意食原味,炸得夠乾身,肉質嫩口,皮夠脆,原味我都覺得好食食,但MAYO雞比較起黎真係冇得輸🤪乾式烤豬肉定食($88)定食係lunch先有,星期一至五仲有買3送1優惠,佢有齊前菜,湯,同主菜,個烤肉煮得幾惹味,唔會太乾身,撈飯食都冇問題👍🏻韓式烤牛肉石鍋拌飯($88)呢個係另一個lunch set,同樣都有前菜同湯,石鍋飯材料豐富,入面好多菜料,肉既份量都唔少,我最鐘意就係個底d隻焦,係石鍋飯既精髓🤤Lemonade(跟餐+$12)Plum Ade (跟餐+$12)Ade係一種韓式既飲品,係水

半半炸雞(有骨)($238)

青陽辣椒MAYO炸雞

原味經典炸雞

乾式烤豬肉定食($88)

韓式烤牛肉石鍋拌飯($88)

Lemonade(跟餐+$12)
Plum Ade (跟餐+$12)
Ade係一種韓式既飲品,係水果味既有氣梳打,佢既水果甜味都好夠,size又大,都值得一試🍋🍹

Grape Bong Bong ($18)
呢罐細細既提子罐裝飲品相信都唔陌生,裡面有果肉既香濃提子汁🍇

呢間餐廳個炸雞真係世界級,特別係個MAYO醬,下次我叫曬成隻都係呢個味,定食價錢算抵食,有齊曬前菜同湯,石頭鍋飯會比較特別有韓式風格多d,呢餐都好食得好滿意😄
2024-09-15
  • 青陽辣椒MAYO炸雞
2024-11-09 0 瀏覽
過江龍韓式炸雞🍗 餐廳主打韓國菜及韓式炸雞 喺韓國有炸雞界Prada嘅美譽~ 係韓國NO.1高級烤焗炸雞!雞件先焗後炸 將油份逼出再炸至酥脆 油膩DOWN 口感UP~ 口味亦多樣 而秘製黑炸雞喺韓國就最出名!====᪥ 半半炸雞(有骨) $238CORN-SO AMAZING x 紫菜脆脆炸雞🍗半半炸雞可以自由選擇兩款口味~ 有骨同無骨都係一樣價錢 炸皮香脆可口、肉質嫩滑多汁😆᪥ 黑芝芝波 $58芝士波波外邊香脆 入面係甜甜地嘅芝士🧀 好食~᪥ 炒年糕(韓式甜醬)$78年糕偏硬身一啲 但個醬幾好食~
====

᪥ 半半炸雞(有骨) $238
CORN-SO AMAZING x 紫菜脆脆炸雞🍗

᪥ 黑芝芝波 $58
芝士波波外邊香脆 入面係甜甜地嘅芝士🧀 好食~

᪥ 炒年糕(韓式甜醬)$78
年糕偏硬身一啲 但個醬幾好食~
原來佢哋奧海城分店已經開業一周年啦~今次就嗌左佢哋個Half-Half Chicken Ade set by glass!呢個set 包咗2隻味嘅炸雞、爆粟什錦炸薯同2杯梳打,其實呢個set 份量真係好多!好抵食!!同朋友兩個女仔真係食唔哂,而炸雞有得選擇有骨或無骨,同可以選擇2隻味,我就揀咗Corn-so Amazing同韓式甜醬~炸雞啖啖肉,同埋用咗先焗後炸嘅方法,令到肉質好juicy,而且有好多口味選擇,個人最鍾意Corn-so Amazing,面頭灑上咗粟米湯粉🌽,好濃郁 好出色~飲品方面揀咗檸檬梳打同西柚梳打,配炸雞飲一流!另外嗌多左個傳統辣炒年糕,好有驚喜!!年糕質感好QQ 比較軟糯,醬汁又唔會太辣,唔太食得辣嘅朋友都可以食到呢~
原來佢哋奧海城分店已經開業一周年啦~

另外嗌多左個傳統辣炒年糕,好有驚喜!!
2024-11-03 0 瀏覽
黑白大廚咁熱播搞到都想食下韓國菜今次就去左奧海城食炸雞餐廳位於三期轉角位真係睇唔到就會行過左🙃當日menu有好多野都賣曬無骨炸雞都沒有了所以叫左半半有骨雞揀左粟米同紫菜味炸雞粟米炸雞面頭灑滿蒜粉甜甜地配合埋充滿肉汁嘅雞肉滋味無窮🤤另一款紫菜炸雞同樣好juicy味道比較清爽但最後都係鐘意點個粉食🤣大醬湯都幾足料牛肉豆腐櫛瓜薯仔滿滿一碗隨湯連白飯一碗撈飯食真係好正最後搭個海鮮煎餅呢個配搭絕對無敵飽肚雖然已經好努力唔嘥野但最後都食淨一塊—————————————————————⦾ 粟米拼紫菜炸雞 $238⦾ 牛肉大醬湯 $138⦾ 海鮮煎餅 $128⦾ Mango ade $88
黑白大廚咁熱播
⦾ Mango ade $88
2024-10-28
  • 粟米炸雞
2024-11-01 0 瀏覽
呢間炸雞店剛剛進駐香港嘅時候曾經引起一陣騷動,每逢食飯時間排隊嘅人龍長到不得了。估唔到時間飛快,原來佢哋奧海城呢間分店都已經開業一周年,終於搵到去食呢間韓國炸雞界嘅名牌店。呢度最出名食炸雞,雖然得兩個人,但係為咗試多啲味道,都嗌咗兩份半半炸雞,一次過試晒四款味道!🤣有醬汁嘅炸雞分別嗌咗秘製黑炸雞同埋辣卡邦尼年糕炸雞。黑醬油味係佢哋嘅招牌,鹹鹹甜甜嘅味道平衡得好好,而且仲配上咗香脆嘅炸蒜片,香脆嘅口感係口中爆發;辣卡邦尼年糕炸雞可以一次過滿足咗食年糕同埋炸雞嘅願望,而且韓國辣醬配卡邦尼汁不嬲係韓國食品嘅招牌醬汁,卡邦尼汁大大降低咗辣度,所以小小辣味但又夠惹味!乾身嘅炸雞就嗌咗Corn so amazing,呢款我覺得最好食,香甜嘅粟米粉令到炸雞同埋粟米嘅味道昇華到另外一個層次,而且因為係調味粉嘅關係,所以炸雞仲係keep住好香脆,唔會俾啲醬汁浸到腍咗;另外一款就嗌咗紫菜脆脆炸雞,呢一款仲有一片片韓國好出名嘅紫菜脆片,韓味十足。整體嚟講呢度嘅雞脂肪含量比較少,所以一啲都唔肥膩,而且用咗鮮焗後炸嘅方法,所以外皮係超級香脆,不過與此同時可能因為煮嘅工序多咗,就會偏乾少少,不過撈埋啲醬汁一齊食,

整體嚟講呢度嘅雞脂肪含量比較少,所以一啲都唔肥膩,而且用咗鮮焗後炸嘅方法,所以外皮係超級香脆,不過與此同時可能因為煮嘅工序多咗,就會偏乾少少,不過撈埋啲醬汁一齊食,就balance返晒👌🏻

同埋好值得一讚佢哋嘅職員都好好,又面帶笑容,好值得一讚👍🏻

2024-10-27 60 瀏覽
位於奧海城三期嘅Puradak Chicken,鋪位喺商場角落,環境開揚舒服。食飯範圍同行人路連住,唔會有阻隔,坐得好自在,加上店鋪係商場角位,唔會畀人圍觀,雖然開揚但又不失私隱度。店員主要用英文溝通,有啲係韓國人,服務好好,介紹菜單時又親切又專業。講返食物,除咗炸雞,仲有好多韓式選擇。韓式炒粉絲份量足夠,味道唔錯。炒年糕辣度調整過,唔會太辣,啱晒香港人口味。至於炸雞,真係不得了。可以雙拼,試多啲味道。蒜香味香甜惹味,外皮香脆,食完仲想食。Mayo辣椒味最深刻,Mayo醬同炸雞好夾,加埋綠色辣椒,幾辣下,辣得過癮。我仲叫多杯啤酒配住食,辣辣甜甜,停唔到口。Puradak Chicken係一個唔錯嘅選擇,無論環境定食物都值得推介!

2024-10-21 90 瀏覽
🍴半半炸雞(有骨)$238半半炸雞岩晒三心兩意,咩味都想試既小編🤣Corn so Amazing係每次黎都必叫😆而且永遠唔會令我失望😙極多既粟米🌽粉,食落咸咸甜甜🤩另外叫左黑炸雞🍗姐係黑蒜味😝極多汁,就算雞胸都唔鞋口😚-🍴韓式烤豬肉拌飯 $88Lunch set黎講好抵食,仲有拌菜😝韓式烤肉軟嫩多汁,加埋翠玉瓜,冬菇,豆芽,紫菜,唔同口感😜唔會太鹹,恰到好處🥰-🍴蔘雞湯(半隻)$98蔘雞湯的湯底濃郁醇厚,入口順滑,好香人參藥材味,入口微甘,雞肉製到非常軟嫩,入口即化!糯米軟糯可口,感覺就似食緊人蔘味嘅米粒咁-🍴黑芝芝波 $58一客五件,外層有QQ口感,內裏芝士鹹鹹甜甜🧀,一定要襯熱食!

🍴半半炸雞(有骨)$238

🍴韓式烤豬肉拌飯 $88

🍴蔘雞湯(半隻)$98

🍴黑芝芝波 $58
2024-10-20
又有韓國炸雞係香港開店🍗有別於大路口味 佢地好多款我都係第一次見 好似basil🌿辣卡邦尼年糕炸雞😝平時食開嘅韓式飯同湯都有~炸雞方面 鐘意甜鹹嘅我地揀咗Corn-so amazing 面頭超多粟米湯芝士粉 配料仲有焗粟米🤩隻味超似日本果隻粟米濃湯薯片 雞肉再juicy d就好🤔韓式石鍋拌飯肉同菜都多夠足料 勁大pot 牛肉大醬湯有金菇 翠玉瓜 豆腐等 稍微鹹少少🍗Corn-so amazing輕量無骨炸雞 ($138) (+$30 special flavor)🥘牛肉大醬湯 ($138)🍳韓式烤豬肉石鍋拌飯 ($138)🍐梨汁 ($18)🍎蘋果梳打 ($18)

🥘牛肉大醬湯 ($138)
🍳韓式烤豬肉石鍋拌飯 ($138)
🍐梨汁 ($18)
🍎蘋果梳打 ($18)
2024-10-18
2024-10-13 107 瀏覽
知道奧海城開左呢間韓國好出名既Puradak炸雞店,而且重有個全港首創既炸雞生日派對就一直想黎試吓,今日終於有機會黎試啦🥰果然黎到無失望,裝修格局偏文青風,炸雞超過10款口味可以選擇,包括招牌烤粟米芝士炸雞、秘製黑蒜炸雞、青陽辣椒炸雞等,推介香港店首度登場的魔蒜地獄炸雞,加入地獄級韓式辣醬、韓國炸蒜,辣勁十足又惹味,最鍾意佢地每款口味都可以揀有骨同無骨炸雞韓式烤牛肉蓋飯除咗烤牛肉重蘿蔔絲洋蔥絲同埋蘑菇,加上甜辣醬汁,鋪埋蛋同埋紫菜碎喺面一齊食,正呀辣炒年糕呢個係每次去韓國餐廳必食,唔食得辣唔好叫🤣食完辣嘢飲可樂最正,青蘋果梳打都唔錯

韓式烤牛肉蓋飯

辣炒年糕
呢個係每次去韓國餐廳必食,唔食得辣唔好叫🤣

食完辣嘢飲可樂最正,青蘋果梳打都唔錯

網上見到呢間分店做緊買一送一,捉緊優惠尾巴去試。$238有兩份全份無骨雞係好抵,包裝仲要好靚俾個環保袋裝。優惠係外賣先有,都要等一個鐘先有得攞,店員超好,主動叫我坐住等。未打開已經好香,打開直情不得了!份量都好大!一盒有十幾舊。帕布羅炸雞,係比較甜口嘅味,醬比較多,但唔影響脆度,唔辣。CORN-SO AMAZING 非常amazing!香甜!仲有幾舊粟米食下。比有醬嘅口味乾身脆口!兩個味嘅雞都大大舊,嫩滑有汁。原本仲以為無骨雞佢會俾啲鞋啲嘅雞件部分我,點知咁出色!要俾正價我都會再黎試其他味同回味下corn so amazing 。
網上見到呢間分店做緊買一送一,捉緊優惠尾巴去試。

未打開已經好香,打開直情不得了!份量都好大!一盒有十幾舊。

帕布羅炸雞,係比較甜口嘅味,醬比較多,但唔影響脆度,唔辣。

2024-09-30 168 瀏覽
早兩日喺奧海城心行完街後就去咗有名店炸雞Prada之稱嘅韓國過江龍PURADAK CHICKEN🍗 食晚餐🍴半半炸雞(有骨)🍗 $238-瘋狂蒜香蒜頭🧄切到好細,蒜蓉份量一啲都唔少咁先夠瘋狂😝好夠蒜香味仲帶甜甜嘅蜜糖🍯-紫菜脆脆炸雞比剛才蒜香會乾身香脆得多,炸雞上面滿滿嘅紫菜味粉,仲唔少得炸得好脆嘅紫菜有選擇困難症嘅我三心兩意當然揀半半炸雞試哂兩個味,PURADAK炸雞採用「先焗後炸」方式炮製,將油份逼出再炸至酥脆,唔會好油膩令到口感更佳👍🏻🍴傳統炒年糕🍢 $78 年糕好煙韌,仲有平時去韓國街邊小食嘅韓式魚蛋,甜甜辣辣好惹味🤤🥄豬肉泡菜湯🍲 $138熱辣辣嘅泡菜湯材料十足,豬肉🐖、泡菜、豆腐、金菇、年糕等,酸酸辣辣,送飯一流🍚

🍴半半炸雞(有骨)🍗 $238
-瘋狂蒜香