2025-06-29
今日叫咗Puradak Chicken試佢哋嘅招牌炸雞,真係有驚喜又有啲失望位! 首先講吓 **Corn-So Amazing 炸雞** 🌽,真係冇改錯名!外皮脆卜卜,仲有啲甜甜哋嘅粟米味,好惹味!雞肉算係juicy,不過雞胸部位就爭啲,有啲鞋口,如果全部位都咁嫩就完美啦~ 至於 **瘋狂蒜香炸雞** 🧄,老實講,有啲普通。蒜味係有嘅,但唔算好突出,同其他炸雞店差唔多,冇乜特別驚喜。如果鍾意重蒜味嘅可能會覺得唔夠癮。 最後試咗 **泡菜煎餅** 🥢,厚度係夠嘅,但係外皮已經唔脆,有啲淋咗,泡菜味都算濃,但口感扣咗分。 整體嚟講,Corn-So Amazing 真係值得試,其他就見仁見智啦! #PuradakChicken #炸雞控 #食評 #韓式炸雞 #美食日記