2024-10-24
喺韓國🇰🇷超高人氣炸雞店🐣香港都有得食,呢間既炸雞口味夠特別,同埋用先焗後炸方式🔥,肉質夠juicy💦外皮又夠香脆🍗 반반치킨半半炸雞(有骨) $238揀左青陽辣椒Maya味🌶️、瘋狂蒜香味🧄,平時甜辣或者醬油味炸雞食得多,第一次試青陽辣椒+美奶滋個,估唔到係咁夾😍美奶滋有青陽辣椒碎,甜中帶酸同辣,配埋辣椒一齊食好開胃解膩👏🏻蒜香味外層有蜜糖同香蒜粒,夠晒惹味😋雞肉入味,佢地既炸雞偏向似烤雞,夠哂多汁唔油膩💕高汁嘅半半炸雞🍗🧀黑芝芝波(原味) $58成日睇韓國吃播啲人食芝士波波好正,一份有5粒🍡外層係麻糬波波口感,裡面芝士非常拉絲,而且都好芝味😍記得要襯熱食🔥🍙🐮牛肉紫菜飯卷 $68有10件,個餡好足料👍🏻而且牛都幾入味,私心推食法可以點青陽辣椒美奶滋一齊食,更加正😋🍹西柚梳打 $28韓國好興Ade🍹,有氣所以飲落好清爽🫧,加埋西柚感覺就更加refresh ,啱晒配埋脆雞食overall炸雞食唔少,少不免會覺得無咁易有驚喜,但呢間真係有驚喜🤩先焗後炸令雞更加好食,個辣椒美奶滋(一定要夾辣椒🌶️食❗️)更加令人眼前一亮,推薦
🍗 반반치킨半半炸雞(有骨) $238
🧀黑芝芝波(原味) $58