2025-03-15 1270 瀏覽
位於香港天后的ROJO餐廳,是一家充滿西班牙風情的餐酒館,Tapas 及飲品為西班牙菜一個重要菜系及飲食文化,而rojo 則提供了新派Fusion西班牙菜,結合亞洲元素的Tapas 及飲品。前菜Tapas To Start在前菜中,我們選擇了五款菜式,每一道都是一個驚喜:⭐️位於香港天后的ROJO餐廳,是一家充滿西班牙風情的餐酒館,Tapas 及飲品為西班牙菜一個重要菜系及飲食文化,而rojo 則提供了新派Fusion西班牙菜,結合亞洲元素的Tapas 及飲品。前菜Tapas To Start在前菜中,我們選擇了五款菜式,每一道都是一個驚喜:⭐️蕃茄銀魚柳多士:酸甜的蕃茄醬搭配脆脆的多士和鹹香的銀魚,層次豐富。⭐️黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬:簡單卻有質感的沙律,黑毛豬火腿的鹹味與薯仔的清新相互襯托,蛋黃醬增添了奶油感。⭐️黑松露芝士風乾火腿比堅尼:黑松露的泥土香氣與風乾火腿的鹹味完美結合,芝士增加了口感的豐富度。⭐️西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅:內含大量薯粒和溶透芝士,搭配咸香臘肉腸,口感十足。⭐️黑松露野菌芝士可樂餅:外脆內軟,可樂餅內黑松露香氣與野菌泥土味道相互補充,非常美味。⭐️主菜Plato P

前菜Tapas To Start

在前菜中,我們選擇了五款菜式,每一道都是一個驚喜:
前菜Tapas To Start
在前菜中,我們選擇了五款菜式,每一道都是一個驚喜:

⭐️主菜Plato Principal
選擇了西班牙墨魚汁飯(八爪魚)。這道墨魚汁飯以八爪魚為主,味道十分濃郁,墨魚汁的濃郁與八爪魚的鮮嫩完美結合,米飯吸收足夠汁液,味道豐富,讓人感受到西班牙的傳統美食。

⭐️甜品Postre

⭐️西班牙肉桂油條,朱古力醬,雪糕
這道甜品的油條外脆內軟,肉桂粉香氣與朱古力醬甜味相互襯托,雪糕增加了清爽感,非常適合結束一頓美餐。

總體而言,二人餐是一個非常划算的選擇。

這裡的環境舒適,富情調,非常適合與朋友或伴侶共享美食。
2025-03-12
2025-05-30 288 瀏覽
今日約過朋友來到砲台山《ROJO》食西班牙菜,地鐵站行過嚟幾分鐘,交通好方便。 這餐廳主打融入亞洲元素的fusion 餐前小吃及飲品,Tapas及飲品是西班牙菜一個重要菜系及飲食文化。朋友叫咗個60分鐘Free flow,有紅酒白酒汽酒一小時任飲,MOSCATO果味比較濃,好好飲,$90呢個價錢好抵。黑毛豬火腿薯仔沙律配蛋黃醬~西班牙出名黑毛豬,呢個風乾火腿同薯仔甘筍都好夾。烤金文拔芝士配梅果醬~烤過嘅金文拔芝士仲暖暖哋,切落淋淋的,入口軟滑,加咗自家製嘅紅莓醬,更加提升味覺享受,堅好食,這個真係超級推介,極級要讚,一定要點!炸薯條配松露蛋黃醬~熱辣辣炸起,香噴噴,沾黑松露蛋黃醬,越食越可口。西班牙墨魚汁飯(八爪魚)豬腩肉~黑蚊蚊嘅墨魚汁飯,配八爪魚及墨魚仔,加入豬腩肉特別香,呢個配搭好新穎,整體上呢個西班牙飯都做得唔錯。
黑毛豬火腿薯仔沙律配蛋黃醬~
西班牙出名黑毛豬,呢個風乾火腿同薯仔甘筍都好夾。
烤金文拔芝士配梅果醬~
炸薯條配松露蛋黃醬~
熱辣辣炸起,香噴噴,沾黑松露蛋黃醬,越食越可口。
西班牙墨魚汁飯(八爪魚)豬腩肉~
2025-05-28
No pictures. I don't want to waste your time.The title is self-explanatory. I recently came back from a visit in Barcelona and enjoyed the tapas from Boqueria in Mercado la Boqueria in La Rambla. Since then, the missus has had the horn for paella and tapas. In the past  6 months, we've tried a few "Spanish" restaurants and the experience is a bit like a European chef cooking Chinese food- it might LOOK a bit like Chinese, but it somehow doesnt taste Chinese. So you can understand how pleasantly

So you can understand how pleasantly surprised I was to find that most of the tapas and the seafood paella brought me some memories of that summer in 2024.
Let's start with the downers;
- The toilet floors in both the male and female (my wife confirmed) were sticky. I don't want to broach the subject further.
- The Jamon Potato Salad was just that.

Now for the full review:
You will choose 5 tapas in the Set for 2 and apart from the disappointment of said potato salad, the rest were good, with some taking me back to Barcelona. They were as follows;
Tortilla- potato and cheese-filled with chorizo. This is the best I've had in Hong Kong so far. Even missus couldn't stop eating it.
Tomato Anchovies Toast- order this. I don't care if you've never had it. This is divine. This is Barcelona. Try it. If you don't like it, at least you can tell people you've tasted it and have an opinion on it. As Spain/ Basque as you can get.
Truffle Jamon Bikini- well... it's toast with some truffle paste from a jar. If you love truffle, then I guess you could order it. It didn't really do it for me.
Croquetas de Truffle Mushroom- Yeah, it's alright. Try it. You only live once, right?

Main/ Plato Principal;
Seafood Paella (King Prawn, Clams, Mussels, Squid) (+$38 )
While I'm not saying this is the best thing since sliced paella, this at least had fresh seafood and kind of reminded me that paella should have saffron in it. I will say that this isn't authentic but it was damned delicious.

Dessert/ Pastre;
Churros, dark chocolate dip and vanilla ice-cream. I was too full after gorging on the paella and the missus ate almost all of the churros before oddering me the last bite. While she LOVES churros, I must be honest and say the churro was a tad bit oily for my palette and I suspect the oil wasn't hot enough during the frying process. Still, it's better than that baked stuff they sell in Disneyland Hong Kong.
題外話/補充資料: Come here and try it out. It's in Fortress Hill. It's cosy. The boss looks a bit like Ethan Hawke. He's friendly and so are his staff. You can thank yourself for trying this place out. I'm not paid to be kind about this place. I enjoyed it and I'll be back. TRY THE TOMATO ANCHOVIES TOAST.
2025-05-25
試食活動
  • Tomato Anchovies Toast. Seafood paella
2025-05-25 147 瀏覽
食咗二人套餐,感受到西班牙菜與亞洲元素的巧妙融合。套餐任選五款小食、一道主菜及甜品。Tomato anchovies toast酸甜番茄與鹹香鯷魚相得益彰,開胃效果極佳。 Padron pepper微辣刺激,口感爽脆。 Pumpkin Croquette外酥內軟,南瓜的甜味與蟹肉的細膩融合得恰到好處。 Truffle Jamon Bikini及Truffle Mushroom Croquette以黑松露的濃郁香氣提升了整體風味,令人回味無窮。Groupa, seafood stew好大份,估唔到每種海鮮都鮮味十足,煮得恰到好處,魚肉鮮嫩,湯汁濃郁,吸晒湯汁嘅薯仔仲要好味到我想一個人食晒!充分展現了西班牙海鮮料理的精髓。甜品部分更是驚喜,餐廳侍應特別招待了新推出的 巧克力脆餅,濃郁的巧克力風味搭配酥脆口感,為整頓晚餐畫上完美句點。

食咗二人套餐,感受到西班牙菜與亞洲元素的巧妙融合。

套餐任選五款小食、一道主菜及甜品

Tomato anchovies toast
酸甜番茄與鹹香鯷魚相得益彰,開胃效果極佳。

Padron pepper
微辣刺激,口感爽脆。

Pumpkin Croquette
外酥內軟,南瓜的甜味與蟹肉的細膩融合得恰到好處。

以黑松露的濃郁香氣提升了整體風味,令人回味無窮。

Groupa, seafood stew

2025-05-09 285 瀏覽
餐廳位於炮台山,距離地鐵站約5分鐘,還算方便快捷。餐廳主打傳統西班牙的美食,香港難得還有如此正宗的味道。西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅,切開就是滿滿的蛋汁,入口滿滿蛋香,配搭西班牙軟臘肉腸,入口又多了一重口感。加上西班牙軟臘肉腸的獨有味道,就是美味的來源。西班牙燒乳豬配青蘋果茸和燒新薯,西班牙燒乳豬的外皮香脆可口,內裡肉汁豐富,不油膩,搭配青蘋果茸的酸甜,更能消除乳豬中的油脂味,兩者成了天作之合,也全因廚師的手藝。
餐廳位於炮台山,距離地鐵站約5分鐘,還算方便快捷。
餐廳主打傳統西班牙的美食,香港難得還有如此正宗的味道。
試食活動
非常高水準的外賣。今日中午路過,考慮是否晚餐來吃,結果太懶轉叫外賣,想不到非要高質。本來好猶豫叫唔叫乳豬,驚送到黎淋晒唔好食,驚喜地乳豬送到來仍然好脆,保持得好好,仍好有肉汁好香,極力推薦。蕃茄黑毛豬多士,送到來居然多士仲好脆,整件多士味道好夾好好味😋😋,四片分開兩個盒以免叠住,好有心機。海鮮飲好多料,好抵食蒜頭蝦好新鮮,不過叫左海鮮飯可以不用叫呢個蝦。好有心機,以後一定去試堂食👍🏼👍🏼

海鮮飲好多料,好抵食

蒜頭蝦好新鮮,不過叫左海鮮飯可以不用叫呢個蝦。

好有心機,以後一定去試堂食👍🏼👍🏼
2025-04-27
外賣送餐
  • ROJO suckling pig
  • 西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯
  • 西班牙燒乳豬
2025-04-19 74 瀏覽
今晚和朋友到食西班牙菜,餐廳幾有格調,氣氛不錯。Tapas 是西班牙菜的特色,這餐廳有很多種類的Tapas,各有特色,感覺好正宗。番茄銀魚柳多士,番茄味濃郁,銀魚有獨特的香味,賣相吸引,多士鬆脆,整體食味平衡。黑機露芝士風乾火腿比堅尼,份量足,黑松露香濃得來不會有一種太怪的味道,配搭火腿、芝士,加上香脆的多士,足以令人回味。烤金文拔芝士莓果醬,比想像中要好味,芝士烤得超軟滑,芝士都幾大塊,配搭脆多士,很滿足。西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅,好大份的前菜,見到都流口水,廚師控制火喉精準,蛋的熟度恰到好處,超香滑。西班牙八爪魚墨魚汁飯,超多八爪魚,相當爽口,不乾柴,食粒烤得好均勻,夠油亮,味道很好,最麻煩就是食到滿嘴烏黑。甜品都不錯,肉桂油條,朱古力醬配雪糕,朱古力醬熱,雪糕凍,一冷一熱的配搭幾好味,而且不太甜。

• 西班牙八爪魚墨魚汁飯
  • 西班牙蛋餅
2025-04-18 117 瀏覽
一間位於隱世西班牙小店,吃的都是比較地道嘅西班牙菜式,裝修幾舒服、待客周到。menu有多款Tapas 種類,我點了幾款小吃和招牌乳豬。Jamon Potato SaladJamon Iberico,Potato,Mayyonise黑毛豬火腿超香,和薯仔很配合 ,用一個砵仔碗成載著,薯仔🥔salad 香甜,而且用蛋黃醬可令人開胃。Broccolini TortillaBroccolini, Potato, Egg西蘭花苗,西班牙蛋餅🥞我叫這個做西班牙pancake, 有亞洲fusion 日本感覺,egg pancake 包裹著大量西蘭花苗和蛋,有一些蛋汁,口感相當豐富。Rojo Suckling Pigs 🐖 一定要吃餐廳signature西班牙燒乳豬,外皮燒得好松脆,好厚肉但已經好腍身,配有新薯和青蘋果蓉,可減去肥膩感。整體來講都滿意朋友安排的晚飯🥣

Jamon Potato Salad

Broccolini Tortilla
Broccolini, Potato, Egg
西蘭花苗,西班牙蛋餅🥞

Rojo Suckling Pigs 🐖

整體來講都滿意朋友安排的晚飯🥣

2025-04-02
  • Jamon Potato Salad
2025-04-15 197 瀏覽
應友人邀約嚟天后「ROJO」食晏。餐廳主打西班牙菜,店內裝潢型格,牆身以雙直間作裝飾,配以石牆吧檯及橫置酒櫃,時尚有型。點咗兩份午餐,套餐包 Daily Tapas、餐湯、主菜、咖啡/茶或 ROJO 特飲。餐湯濃稠幼滑,炸魚外脆內軟。慢煮鴨胸、菠菜、忌廉意大利飯:鴨胸煮得啱啱好,肉質飽滿,皮脆肉嫩,食落完全無油膩感,好吃!意大利飯沾滿忌廉汁,入口濕潤帶嚼勁。紅酒燴牛面頰肉、薯茸、雜菜:牛面頰炆得非常軟熟,糯而不爛,吃時更帶陣陣牛脂香,醬汁濃而不膩,薯茸好滑溜,入口即溶。朱古力布朗尼:蛋糕細細件,質感鬆軟,甜度適中,食完好想再食。餐飲點咗即磨咖啡 同 ROJO 特飲,咖啡香濃幼滑,草莓茶冰涼清爽,解渴一流!
2025-04-04 495 瀏覽
精美的食物,有情調的氛圍,適合三五知己聚會、慶祝、拍拖~要讚嘅係上菜速度,差不多食完先會上下一度,控制食物溫度及品質👍🏻最簡單~2人Set!😆Tapas to starts(任選5款)🇪🇸黑毛豬火腿薯仔沙律色彩繽紛,視覺先吃~清新開胃😉🇪🇸西班牙白毛豬風乾火腿(24個月)薄如蟬翼的切片~自然的鹹香,脂肪與肉質比例恰到好處~🇪🇸西班牙蟹肉南瓜可樂餅一口咬落去外酥內軟~南瓜的甜碰上滿滿蟹肉😌簡單但充滿驚喜。🇪🇸黑松露芝士風乾火腿比堅尼金黃外皮與豐富的內餡~每一口都散發出誘人的香氣,這道經典小吃,滿足了味蕾😋🇪🇸青口配香檳忌廉汁香檳忌廉汁配上青口,香滑奶油配上香檳~令人陶醉不已🥂🇪🇸主菜-西班牙燒乳豬配青蘋果茸西班牙燒乳豬外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,散發誘人香氣。搭配清新的青蘋果茸,甜甜地,平衡豬肉的油膩。豐富層次與風味,令人回味無窮。🇪🇸甜品-西班牙肉桂油條配雪糕脆脆Churros配雪糕~的搭配,係幸福的滋味♥️

精美的食物,有情調的氛圍,適合三五知己聚會、慶祝、拍拖~

最簡單~2人Set!😆
Tapas to starts(任選5款)

黑毛豬火腿薯仔沙律

🇪🇸黑毛豬火腿薯仔沙律
色彩繽紛,視覺先吃~清新開胃😉

西班牙白毛豬風乾火腿(24個月)

🇪🇸西班牙白毛豬風乾火腿(24個月)
薄如蟬翼的切片~自然的鹹香,脂肪與肉質比例恰到好處~

西班牙蟹肉南瓜可樂餅

🇪🇸西班牙蟹肉南瓜可樂餅
一口咬落去外酥內軟~南瓜的甜碰上滿滿蟹肉😌簡單但充滿驚喜。

黑松露芝士風乾火腿比堅尼

🇪🇸黑松露芝士風乾火腿比堅尼

青口配香檳忌廉汁

🇪🇸青口配香檳忌廉汁
香檳忌廉汁配上青口,香滑奶油配上香檳~令人陶醉不已🥂

主菜-西班牙燒乳豬配青蘋果茸

🇪🇸主菜-西班牙燒乳豬配青蘋果茸

甜品-西班牙肉桂油條配雪糕

🇪🇸甜品-西班牙肉桂油條配雪糕
脆脆Churros配雪糕~的搭配,係幸福的滋味♥️

黑毛豬火腿薯仔沙律
西班牙白毛豬風乾火腿(24個月)
西班牙蟹肉南瓜可樂餅
黑松露芝士風乾火腿比堅尼
青口配香檳忌廉汁
主菜-西班牙燒乳豬配青蘋果茸
甜品-西班牙肉桂油條配雪糕
2025-03-30 595 瀏覽
今天去的餐廳位於天后,是一間以西班牙菜為主打的餐廳,餐廳以黑色為主調,有個大吧枱,座位舒適。午市套餐有餐湯、小食、主菜及飲品,可以度過一個悠閑的週末。卡邦尼意粉🍝麵條彈牙不軟爛,煙肉香口加分,蘑菇增加了口感。醬汁充滿濃郁的蛋香,芝士的奶香平衡得剛剛好。香煎鯛魚柳🎣魚肉煎得少許金黃色,肉質細嫩香滑。黑醋汁酸甜明亮,配有綿密的薯仔和爽脆的蘆筍,清新不膩口。炸魚塊 🐟外層十分酥脆,內裡魚肉香嫩。沙律醬味道有驚喜,沾著吃很上癮。特飲☕️是日特飲為草莓紅茶,熱紅茶配上新鮮草莓塊,茶香不膩喉,暖心又暖胃。

卡邦尼意粉🍝

香煎鯛魚柳🎣

炸魚塊 🐟

特飲☕️
今日同事Last Day, 同佢去公司附近的木星街,食個散水午餐先,我哋行行下,見到一間格調好Chill的隱世西餐廳~ROJO,ROJO的服務員都態度良好,食物水準又高,俾到人賓至如歸嘅感覺日式燴豬軟骨、薯茸、雜菜豬軟骨燉得非常軟嫩,幾乎可以用叉撕開,醬汁濃郁,帶有甜味和鹹味的平衡。薯茸滑順,與豬軟骨的醬汁搭配非常合適。雜菜則增添了清脆的口感,讓整體味道更加豐富慢煮穀飼黃油雞、薯茸、牛肝菌汁慢煮過的雞肉鮮嫩多汁,肉質非常細膩,與黃油的香氣結合得恰到好處,薯茸同樣滑順,與牛肝菌汁融合後更添風味

日式燴豬軟骨、薯茸、雜菜

慢煮穀飼黃油雞、薯茸、牛肝菌汁
2025-02-28
午餐
2025-03-14 637 瀏覽
係公司附近搵到呢間新派Fusion西班牙餐酒館試試佢呢到D lunch set呢到幾好坐 就算係2人枱都唔會太細張而且服務都幾好 就算全院滿座 都保持住好好既態度呢點我好欣賞👍🏻 ▪️餐湯 & Tapas有餐湯同埋Tapas送 炸魚好香口 配埋Tartar Sauce食 好開胃👍🏻▪️Braised Port Cartilage豬軟骨要整得好食都唔係咁易 而呢到既豬軟骨煮得超級軟嫩而不柴配埋特製豬軟骨嘅醬汁 薯茸好滑身又夠有微微牛油香整個Combination都好夾▪️Angus Beef with PotatoAngus Beef 我地叫左7成 表面煎到微微焦昋 脂肪分布均勻 食落去唔會太油膩而且牛味幾重 Lunch Set本身包餐飲 朋友叫左個士多啤梨茶本身我地以為係茶包 點知真係有士多啤梨果肉又幾特別wo
係公司附近搵到呢間新派Fusion西班牙餐酒館

Lunch Set本身包餐飲 朋友叫左個士多啤梨茶
本身我地以為係茶包 點知真係有士多啤梨果肉
又幾特別wo
2025-03-11 709 瀏覽
近排去咗天后食一間西班牙菜 好有驚喜 呢間餐廳主推融入咗亞洲元素嘅tapas 幾好食😚𝑆𝑒𝑡 𝐹𝑜𝑟 𝑇𝑤𝑜 $582𝑇𝑎𝑝𝑎𝑠 𝑇𝑜 𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡👅𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝐽𝑎𝑚𝑜𝑛 𝐵𝑖𝑘𝑖𝑛𝑖呢個係兩塊多士入面夾住黑松露芝士同風乾火腿 黑松露味都幾突出 芝士幾香 好味😋👅𝑇𝑜𝑟𝑡𝑖𝑙𝑙𝑎 呢個係西班牙蛋餅 以薯仔同埋軟臘腸做餡料 蛋餅煮到啱啱好 切開仲有少少半流心狀態🤤👅𝐶𝑟𝑜𝑞𝑢𝑒𝑡𝑎𝑠 𝑑𝑒 𝑃𝑢𝑚𝑝𝑘𝑖𝑛 𝐵𝑙𝑢𝑒 𝐶𝑟𝑎𝑏 𝑀𝑒𝑎𝑡 (2𝑝𝑐𝑠)呢個可樂餅炸得幾鬆脆😙入面夾住蟹肉南瓜蓉 甜甜地 同埋都食到一絲絲嘅蟹肉 幾好味👅𝐶𝑟𝑜𝑞𝑢𝑒𝑡𝑎𝑠 𝑑𝑒 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚 (2𝑝𝑐𝑠)呢個都好夠熱辣辣 咬落好香黑松露同野菌味😛👅𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑑 𝐶𝑎𝑚𝑒𝑚𝑏𝑟𝑒𝑡 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒呢個好有驚喜😍芝士好軟滑 再配啲莓果醬同多士 一齊食落冇咁漏𝑃𝑙𝑎𝑡𝑜 𝑃𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙👅𝑃𝑢𝑙𝑝𝑜𝑠 𝐼𝑛𝑘 𝑃𝑎𝑒𝑙𝑙𝑎 (𝑂𝑐𝑡𝑜𝑝𝑢𝑠)佢嘅西班牙墨魚汁飯都幾大碟 味道唔錯 八爪魚份量都算多 食落都唔會好韌😆𝑃𝑜𝑠𝑡𝑟𝑒👅𝐶ℎ𝑢𝑟𝑟𝑜𝑠 (2 𝑝𝑐𝑠) 𝑤/ 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝐷𝑖𝑝 𝐼

𝑆𝑒𝑡 𝐹𝑜𝑟 𝑇𝑤𝑜 $582

𝑇𝑎𝑝𝑎𝑠 𝑇𝑜 𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡
👅𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝐽𝑎𝑚𝑜𝑛 𝐵𝑖𝑘𝑖𝑛𝑖

👅𝑇𝑜𝑟𝑡𝑖𝑙𝑙𝑎

呢個都好夠熱辣辣 咬落好香黑松露同野菌味😛

👅𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑑 𝐶𝑎𝑚𝑒𝑚𝑏𝑟𝑒𝑡 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒

𝑃𝑙𝑎𝑡𝑜 𝑃𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙
👅𝑃𝑢𝑙𝑝𝑜𝑠 𝐼𝑛𝑘 𝑃𝑎𝑒𝑙𝑙𝑎 (𝑂𝑐𝑡𝑜𝑝𝑢𝑠)

𝑃𝑜𝑠𝑡𝑟𝑒
👅𝐶ℎ𝑢𝑟𝑟𝑜𝑠 (2 𝑝𝑐𝑠) 𝑤/ 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝐷𝑖𝑝 𝐼𝑐𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚
Churros食落都幾鬆 帶少少軟糯口感 再配埋朱古力同雲呢拿雪糕 好味😝

總括嚟講 呢間西班牙菜真係幾高質 大家要嚟呢度一試啊🥰

😋 好味:8.99/10
🤑 價錢:8.00/10
🤗 服務:7.76/10
😝 環境:7.88/10
😚 衞生:7.85/10
🤩 整體:8.63/10
2025-03-05 708 瀏覽
感覺餐廳好有人情味,因為keep住見到有佢哋嘅熟客,而且生日仲會準備甜品同埋播生日歌🎂同埋餐廳主推融入亞洲元素的Fusion Tapas同飲品🍸今次叫咗個二人餐,除咗可以選擇一個主菜同埋甜品,仲可以選擇五個Tapas!-西班牙青椒,蒜粒🫑平時青椒唔係太多人接受到,但係鍾意食辣嘅我反而想試吓西班牙嘅!新鮮的青椒焦香四溢,搭配炸蒜粒的香氣,好想即刻加個撈麵🤣-蕃茄銀魚柳多士🍅蕃茄和銀魚柳搭配得恰到好處~多士外脆內軟!幾開胃!-黑松露芝士風乾火腿比堅尼👙說實話,我係唔知比堅尼係咩嘢,所以叫😂😂原來係類似三文治嘅物體🤣黑松露味濃!鹹香更是為整道菜增添了豪華感!-西班牙蟹肉南瓜可樂餅🥔第一次見圓形可樂餅👀 蟹肉鮮甜,而南瓜🎃好香甜~如果調味再濃少少就正!-烤金文拔芝士,莓果醬🧀依個絕對係成餐嘅MVP!!芝士烤得恰到好處,外焦內嫩。好少食熱嘅芝士,仲要係切幾大嚿都得🥹食落去好軟熟好重芝士味!!估唔到清新嘅莓果醬同芝士係咁夾!好好食!!-西班牙墨魚汁飯(八爪魚)🐙外形誘人,香氣四溢。又係會食到成個嘴黑色🤣八爪魚口感彈牙份量都幾多!-西班牙肉桂油條🍨經典的油條,外脆內軟,西班牙嘅甜品非佢莫屬

-西班牙青椒,蒜粒🫑

-蕃茄銀魚柳多士🍅
蕃茄和銀魚柳搭配得恰到好處~多士外脆內軟!幾開胃!

-黑松露芝士風乾火腿比堅尼👙

-西班牙蟹肉南瓜可樂餅🥔

-烤金文拔芝士,莓果醬🧀
依個絕對係成餐嘅MVP!!

-西班牙墨魚汁飯(八爪魚)🐙
外形誘人,香氣四溢。又係會食到成個嘴黑色🤣
八爪魚口感彈牙份量都幾多!

-西班牙肉桂油條🍨
經典的油條,外脆內軟,西班牙嘅甜品非佢莫屬
  • 烤金文拔芝士,莓果醬
  • 蕃茄銀魚柳多士