一開店就已經bookmark左既餐廳🥰佔地7000呎超大間 仲可以帶埋寵物打卡~更有特設的狗狗🐶專屬餐單&寵物美容服務裝修以美國復古風為主調 有多個打卡位店主更特意邀請美國總廚設計餐單!Igable之餘質素都很不賴 特別推介burger🍔.門口有電話亭.電單車.搶眼霓虹燈等 營造出外國街頭快餐店感覺(!)店內更貼心地劃分左寵物區&非寵物區用明亮的橙色橫間梳化配搭黑白格地板再配搭枱上的復古小物 很有電影/mv場境feel( ¨̮ )︎︎♡.▫️流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡🍔 $168像快餐店般用小餐盤裝住 造型可愛用上日本蘭王蛋 色澤比平時更橙亮!一切就流心了🤤 蛋液再配搭厚厚的安格斯牛肉有肉感之餘好juicy 還帶滿滿的牛香加埋鹹香芝士和伴菜 整體口感豐富‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝.▫️松子忌廉燴黑松露雞絲尖通粉 $158滿滿忌廉汁 再帶點黑松露香😗通粉煙韌卦汁 味道香口配搭埋雞絲相對無咁油膩同單調.▫️焦糖奶昔 $68奶昔跟這個場景超搭的💕 忍唔住order黎打卡🤪奶味濃郁 焦糖甜甜的有夠邪惡!Cream上層還加了些爆谷粒增加口感
一開店就已經bookmark左既餐廳🥰
佔地7000呎超大間 仲可以帶埋寵物打卡~
更有特設的狗狗🐶專屬餐單&寵物美容服務
裝修以美國復古風為主調 有多個打卡位

店主更特意邀請美國總廚設計餐單!
Igable之餘質素都很不賴 特別推介burger🍔

門口有電話亭.電單車.搶眼霓虹燈等
營造出外國街頭快餐店感覺(!)

店內更貼心地劃分左寵物區&非寵物區
用明亮的橙色橫間梳化配搭黑白格地板

▫️流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡🍔 $168

像快餐店般用小餐盤裝住 造型可愛

用上日本蘭王蛋 色澤比平時更橙亮!

一切就流心了🤤 蛋液再配搭厚厚的安格斯牛肉

▫️焦糖奶昔 $68
焦糖奶昔

奶昔跟這個場景超搭的💕
忍唔住order黎打卡🤪
奶味濃郁 焦糖甜甜的有夠邪惡!
Cream上層還加了些爆谷粒增加口感
  • 流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡
2022-06-30 951 瀏覽
最近沈迷瘋狂煲梗stranger things🤭呢間餐廳超級無敵有stranger things入面出現過嘅餐廳feel,濃厚80年代風味🇺🇸呢度仲係一間寵物friendly嘅餐廳☺️▪️ 法式龍蝦湯配虎蝦 $88/ 跟餐+$58絕對有驚喜嘅龍蝦湯,口感濃郁,飲到尾好似飲緊一大舊龍蝦殼落肚😋無諗過係一間pet-friendly美式cafe有呢個質素嘅湯,值得一試👍🏻略嫌份量有啲細,如果換隻靚碟裝更好🤪-▪️流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $168無敵大嘅招牌牛肉漢堡🍔麵包好鬆軟,所有配料融合埋一齊,完全滿足到食burger嘅慾望。Side配嘅薯條亦都好香脆,充滿薯仔味,幾出色😁▪️63度溫泉蛋卡邦尼意粉拌巴馬臣芝士脆片 $158口感唔錯嘅carbonara🧀幾夠creamy !仲伴隨住一塊好得意嘅芝士脆脆😛都係果句,如果換隻靚靚碟上,視覺效果更好😆▪️曲奇奶昔 $78/跟餐半價嚟到一間咁stylish美式快餐店,點可以唔試吓佢嘅奶昔🥤順便打個靚卡😎曲奇底,朱古力醬,再加面頭一大舊忌廉,既邪惡又滿足😈

▪️ 法式龍蝦湯配虎蝦 $88/ 跟餐+$58
▪️流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $168

▪️63度溫泉蛋卡邦尼意粉拌巴馬臣芝士脆片 $158

▪️曲奇奶昔 $78/跟餐半價
  • 法式龍蝦湯配虎蝦
2022-06-27 57 瀏覽
喺將軍澳海旁一向都超多好嘢食~~呢一間Cafe真係好吸引到我💕個流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡🍔真係好好食😋牛肉好多汁 再加埋隻流心雞蛋同入面嘅配菜 口感好豐富😍最正就係佢哋個麵包 係自家製 食落好鬆軟!
2022-06-24 71 瀏覽
一個星期又過,話咁快又黎到開心週末食食日,去到呢啲時候當然就係要善待下自己眼耳口鼻啦😎所以食好少少都有原因嘅!近呢兩年喺將軍澳發展得咁快速嘅時候就真係多咗唔少人流,仲要一下子多咗幾個商場,即刻變咗另一個旺角。 🤣喺全新嘅環境底下基本上每一間餐廳都有佢哋嘅吸引力,就唔再係連鎖餐廳咁樣,所以一搵到有興趣嘅話基本上就即刻去品嚐下,其中Route 99 呢一度除咗可以欣賞到外面嘅景色之外裏面嘅格局亦都係非常創新同埋色彩繽紛。😝呢一度就劃分左寵物區同埋非寵物區,咁就係俾返唔同食客方便佢哋可以帶埋自己心愛嘅狗狗嚟一齊進食,🐶如果想靜靜地影吓相嘅話當然非寵物區就完全滿足到,一間餐廳兩種享受。🐶首先小食嚟啲重量級嘅啤酒脆漿炸魚薯條檸檬角配 他他醬,🍟無論係薯條定係炸魚,啤酒脆漿總有佢嘅吸引力就係好薄好脆嘅外層,食落去呢就冇咗油膩嘅感覺,🍟裏面嘅魚柳片片分明,🐟至於薯條當然即叫即炸,薯味十足,🤭每一條都係均勻嘅質地就冇一啲林一啲硬嘅情況。 最後他他將當然就係炸魚薯條必備嘅醬料!淨係食完炸魚薯條都已經飽咗一大半,咁就一於向甜品進攻,🍽叫咗款幾特別嘅榛子朱古力批伴烤棉花糖,🌰一個塔就包含咗幾個元素,面頭嘅烤

淨係食完炸魚薯條都已經飽咗一大半,咁就一於向甜品進攻,🍽叫咗款幾特別嘅榛子朱古力批伴烤棉花糖,🌰一個塔就包含咗幾個元素,面頭嘅烤棉花糖,變得更好拉絲同埋軟軟彈彈,之後裏面呢就係榛子醬,🌰而榛子醬同朱古力絕對係完美濃郁兩重奏,🍫當然太濃郁嘅時候就需要旁邊小小嘅生果來中和一下,🫐但呢一個絕對係令人滿足而且餐廳亦都好推薦嘅甜品😛

一個撻點夠喉,當然要叫埋脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬。 🧀呢一個芝士蛋糕絕對係從外觀上或者從味道上都係極之享受。 🍰芝士蛋糕食得多但係真正半熟芝士就真係絕無僅有,🧀見到中間留心芝士真係極之吸引,💛味道亦都係好濃郁嘅芝士味🤣有多重嘅味道同埋多重嘅質感,🧀外面偏硬而中間就好似一個夾心,食到尾段就有少少焦香嘅味道,😋當然淨係食芝士蛋糕就太寡,旁邊嘅焦糖脆餅就帶嚟更豐富嘅味道😝

Route 99 (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖
ʟɪꜰᴇ ɪꜱ ꜱʜᴏʀᴛ, ꜱᴘᴏɪʟ ʏᴏᴜʀ ᴅᴏɢ!✨流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 💰168💫評分: 8/10📝賣相好吸精,隻流心蛋好吸引,用蘭王蛋蛋味香好高質🫶🏻,安格斯牛肉漢堡扒好厚身牛味濃同鬆化,上面仲有芝士,加埋生菜、蕃茄同洋蔥,好豐富,拌碟有沙律🥗同粗身薯條🍟✨Route 99 炸雞翼 - 水牛城 💰88💫評分: 6.9/10📝水牛城雞翼汁好濃,略嫌鹹咗少少,伴碟有西芹條同蘿蔔條,仲可以點個醬嚟食‼️🔅推介🔅Lotus脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬💰78💫評分: 9/10📝擺碟好吸引,做到半熟流心效果,芝士味濃,微甜所以唔會好heavy🥰,面頭仲有塊lotus餅🫶🏻ℝ𝕠𝕦𝕥𝕖𝟡𝟡📍將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖(將軍澳🚇A2出口行9分鐘就到)💫評分: 8/10💬鋪面裝修好靚,嘢食配埋透心涼嘅檸檬茶就喺個滿足嘅下午,呢度仲可以飲milkshake‼️我哋坐咗卡位嗰度喺無寵物區,室內都有寵物區,見到寵物嘅食物都好吸引🥰,想帶埋寵物去cafe可以試吓依間,平日仲有weekday lunch set可以叫‼️❣️再訪?🅈🄴🅂#route99 #寵物Cafe #將軍澳 #小店 #將

✨流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 💰168

🔅推介🔅Lotus脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬💰78

💫評分: 9/10

ℝ𝕠𝕦𝕥𝕖𝟡𝟡
📍將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖
(將軍澳🚇A2出口行9分鐘就到)

💫評分: 8/10

❣️再訪?🅈🄴🅂

#route99 #寵物Cafe #將軍澳 #小店 #將軍澳美食 #tkocafe #香港美食 #café #cafehopping #cafe #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffee #hkcoffeelover #hongkongcafe #hongkongcafes #cafehopping #cafehoppinghk #followforfollow #foodieblog #小店 #漢堡包 #意粉 #打卡 #打卡cafe
#狗狗好去處 #狗狗cafe #寵物友善 #寵物友善餐廳
🔸打卡,坐得舒服,又多狗狗嚟玩😍呢間將軍澳西餐可以話係近期必去朝聖之選呀👍🏻🔸流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $168 - 水準好高,打穿隻蘭王蛋連埋牛肉同芝士一齊食,啖啖都好邪惡🥰牛肉本身夠Juicy,係好高質嘅漢堡包👏🏻🔸松子忌廉燴黑松露雞絲尖通粉 $158 - 忌廉濃郁,雞絲份量超級多,整體味道配搭中上😋🔸紅西柚蜜糖特飲 $48 - 甜度適中,西柚味強,都係幾好嘅選擇👏🏻🔸同埋佢地係有分寵物區同非寵物區,有個門封好晒😄所以就算你唔想接觸狗狗,或者驚有狗毛等等,都係可以放心去的😎😎

2022-06-19 69 瀏覽
要數打卡美式餐廳一定少不了 - Route 99 餐廳位於將軍澳Donki附近環境好靚 完全將舊美國風格🇺🇸搬到香港佔地逾𝟽𝟶𝟶𝟶呎 空間感十足天花 粉藍色 裝身粉紅色 地板黑白格 強烈對比再配上霓紅燈更有復古電單車🛵超適合影相📸️ 打卡! 而且更是一間pet friendly餐廳各位可以帶主子一齊去食飯啦🤤餐廳更提供寵物美容服務🛀貼心位 是劃分2個區域:寵物區、非寵物區。。🧀🥗巴馬臣芝士脆片拌牛油果泥香檸蟹肉沙律$1182塊巴馬臣芝士薄脆😍夾起牛油果泥 加牛油果配上香檸蟹肉沙律 整體開胃 又fresh 🐖🍖慢煮5小時慢煮美國豬背肋骨配燒烤汁$238慢煮豬背肋骨比平時燒的豬肋骨更易骨肉分離 肉質軟嫩入口有肉汁❤️ 而豬肋骨上一塊燒菠蘿🍍多汁香甜中和肉的飽膩感配上蔬菜同薯蓉超級滿足🦑香辣脆炸魷魚鬚配檸檬角及他他醬$𝟿𝟾快𝚍食🔥 香脆 熱辣辣每條魷魚鬚都好大條😂份量十足食落去香口惹味配他他醬 中和油膩感
要數打卡美式餐廳
天花 粉藍色 裝身粉紅色 地板黑白格
強烈對比
再配上霓紅燈
更有復古電單車🛵
超適合影相📸️ 打卡!
而且更是一間pet friendly餐廳

每條魷魚鬚都好大條😂
份量十足
食落去香口惹味
配他他醬 中和油膩感

朋友帶我沿住將軍澳海傍🌊,一路上走過無數間餐廳,最後我地揀左尼間走懷舊美式風格🕺、鮮艷奪目既餐廳🥳餐廳面積好大,有分寵物區同非寵物區,可以帶貓狗一齊黎玩。而兩個區域都佈置得好靚,好多打卡位📸ღ 三色醬芝士素菜墨西哥烤餅🍕 ($88)作為一個前菜,尼份烤餅真係好大份。烤餅分成6塊,裡面夾滿墨西哥辣椒酸瓜同三色椒🫑,好有墨西哥地道口味👍🏻 而且味道調至微辣,我都食到。三色椒清新爽口,仲有少少芝士,睇見到吸引🤩。旁邊有蕃茄沙沙、酸忌廉、牛油果醬;牛油果醬真係有牛油果肉🥑!咁多種配搭,未食過一定要試!ღ啤酒脆漿炸魚🐟&薯條檸檬角配 他他醬🍟 ($108)全碟大約有5件炸魚,份量都幾多;如果鍾意食炸野,一定好滿足🥳炸粉偏厚,但裡面既魚肉好軟熟,冇咩油膩感ღ 龍蝦汁燴薯仔粉 拌 香檸蟹肉及魚子🥔 ($208)🧡係美國好普及既薯仔粉,香港餐廳比較少有,估唔到尼度就有得食😋岩岩上枱既薯仔粉口感柔軟,擺耐左會多一份煙靭,愈煙靭愈好食👍🏻成碟薯仔粉以香濃豐厚既龍蝦汁包圍住,配上魚子醬✨同蟹肉🦀,新鮮冇腥味。ღ 芒果百香果特飲🥤芒果同百香果既配搭清香濃郁,份量都幾大杯,兩個人飲一杯岩岩好😍

ღ 三色醬芝士素菜墨西哥烤餅🍕 ($88)
三色椒清新爽口,仲有少少芝士,睇見到吸引🤩。

ღ啤酒脆漿炸魚🐟&薯條檸檬角配 他他醬🍟 ($108)
炸粉偏厚,但裡面既魚肉好軟熟,冇咩油膩感

ღ 龍蝦汁燴薯仔粉 拌 香檸蟹肉及魚子🥔 ($208)

ღ 芒果百香果特飲🥤
2022-06-13 60 瀏覽
今日帶2隻毛孩去威🥳🥳😆呢間位於將軍澳南嘅dog cafe成間舖頭設計好靚!好似80年代美式快餐嘅設計有粉紅色加tiffany blue 勁少女!舖頭門口有一個大韆鞦俾人打卡😍😍😍仲有架電單車,我見好多人放狗狗上去影相😆佢有個Dog Menu有幾款嘢食可以嗌俾狗仔食我哋揀咗狗式炸雞配薯條$99賣相勁可愛,真係好似一舊炸雞🍗我偷食咗一啖,係啲好重麥味搓埋一舊既野🤣狗仔食得好開心而我哋就嗌左: 特濃巴馬臣芝士黑松露薯條$68脆炸魷魚絲$98蘭王蛋美國安格斯漢堡$168溫泉蛋卡邦尼意粉$158真係樣樣都幾好味!薯條一定係不敗之選😆魷魚絲食落感覺好新鮮🤣🤣burger都冇得輸🤣係略嫌個意粉份量比較少🙈🙈🙈不過好好食所以最後仲加咗個甜品榛子朱古力批配烤棉花糖$78好甜好好食,不過個批有少少散🙊🙊總括而言,呢間餐廳好滿意,呢排都嚟咗幾次,不過今次先記得寫食評😛🦽: 門口有一級,都有少少高🙈如果有人幫手上一級就OK,餐廳入面位置闊落味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️🚗: 翩匯坊停車場 $200免1hr
今日帶2隻毛孩去威🥳🥳😆
呢間位於將軍澳南嘅dog cafe
成間舖頭設計好靚!
好似80年代美式快餐嘅設計
有粉紅色加tiffany blue 勁少女!
舖頭門口有一個大韆鞦俾人打卡😍😍😍
仲有架電單車,我見好多人放狗狗上去影相😆

佢有個Dog Menu有幾款嘢食可以嗌俾狗仔食
我哋揀咗狗式炸雞配薯條$99
賣相勁可愛,真係好似一舊炸雞🍗
我偷食咗一啖,係啲好重麥味搓埋一舊既野🤣狗仔食得好開心

而我哋就嗌左:
特濃巴馬臣芝士黑松露薯條$68
脆炸魷魚絲$98
蘭王蛋美國安格斯漢堡$168
溫泉蛋卡邦尼意粉$158

真係樣樣都幾好味!
薯條一定係不敗之選😆
魷魚絲食落感覺好新鮮🤣🤣
burger都冇得輸🤣
係略嫌個意粉份量比較少🙈🙈🙈不過好好食

所以最後仲加咗個甜品
榛子朱古力批配烤棉花糖$78
好甜好好食,不過個批有少少散🙊🙊

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: ⭐️⭐️⭐️
🚗: 翩匯坊停車場 $200免1hr
📌 Route99📍 將軍澳 Tseung Kwan O平時去嘅cafe好多都係行文青風🍂 今次黎到一間行50至60年代美式復古情懷嘅cafe!!✨ 裝修以粉紅色霓紅燈為主打造型格氣氛, 沿途有復古電單車🛵仲係pet friendly!!🐶🐱 可以帶狗狗美容同食野💕 不過咁啱我去個陣比較少人, 可以不斷打卡📸-(👑爲推薦) 流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $168 63 C溫泉蛋卡邦尼意粉 伴巴馬臣芝士脆片$158 👑焦糖奶昔 $68 👑蜜桃紅茶 $35-❥ ❥ 流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡平時食開漢堡佢地嘅蛋都係熟曬🤣 呢個漢堡上面就有一個橙黃色嘅日本蘭王蛋🍳輕輕一切 蛋液滿滿流出💕 沾滿麵包牛肉味道啱啱好✨ 食落juicy!! ❥ ❥ 63 C溫泉蛋卡邦尼意粉 伴巴馬臣芝士脆片呢個大推!!❤️‍🔥 味道真係好好👍🏻Creamy得黎唔會太膩🤓加上有溫泉蛋嘅蛋汁!! 撈埋意粉食好正😙最特別係上面加左塊巴馬臣芝士薄脆😍❥ ❥ 焦糖奶昔Milkshake奶味超級濃郁🥛加埋焦糖味道更富層次✨ 兩者味道都非常夾不過略甜🙈 如果無咁甜會比較好~❥ ❥ 蜜桃紅茶味道正常🤓 暖笠笠幾好飲-▫️味道:8.9

📌 Route99

❥ ❥ 流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡
平時食開漢堡佢地嘅蛋都係熟曬🤣
呢個漢堡上面就有一個橙黃色嘅日本蘭王蛋🍳
輕輕一切 蛋液滿滿流出💕 沾滿麵包
牛肉味道啱啱好✨ 食落juicy!!

❥ ❥ 63 C溫泉蛋卡邦尼意粉 伴巴馬臣芝士脆片

❥ ❥ 焦糖奶昔
Milkshake奶味超級濃郁🥛
加埋焦糖味道更富層次✨
兩者味道都非常夾
不過略甜🙈 如果無咁甜會比較好~

❥ ❥ 蜜桃紅茶
味道正常🤓 暖笠笠幾好飲
▫️味道:8.9/10
▪️賣相:8.5/10
▫️環境:10/10 ✨
▪️價錢:6/10
▫️服務:8/10
▪️Overall:8.7/10

🔍#CY將軍澳 #CYcafe #CY西餐廳 #CY意粉 #CY甜品
🔗 #route99 #tko #tseungkwanofood gkwanofood #將軍澳美食 #hkcafe #hongkong #hongkongfood
2022-06-07 70 瀏覽
天氣真係好熱今日仲想吽落雨就仲大獲焗到癲🥵同隻仔行將軍澳海濱其實都真係幾好先唔好講多唔多人環境乾淨,適合跑步啦、踏單車啦、遛狗啦、散步啦⋯⋯行行下突然想搵間餐廳食嘢歡迎小狗嘅餐廳都真係唔多哩間我上網睇到室內原先都擔心我隻仔會好嘈(對其他狗對罵)不過我老公都真係想涼冷氣試下啦!隻仔點都要試下架啦哩間餐廳有分「有狗區」同「沒有狗區」咁樣就可以盡情欣賞隔離啦,附近枱,帶入嚟嘅可愛小狗喇😍入到嚟就好cafe店4人梳化座位 顏色鮮艷好熱呀 凍coffee啱晒降溫餐牌嘢食唔算多選擇但勝在有我鍾意嘅all day breakfast 🤭味道好難輸架另外有張俾小狗🐶食物嘅餐牌我點咗西冷牛扒俾我隻仔都幾吸引見到我隻仔掛住食唔得閒吠隔離枱隻歌基,我就知好啱佢口味喇放假都係想一家人開開心心啫成舊水塊扒都覺得值得有兩處打卡位,哩度係裡面近門口都有打卡位,我就冇影底喇仲有狗狗美容室添,不過我冇入去,唔知係點🤪留意返,哩度係自助點餐就連拎杯水,餐具啦…都係自己行去拎係除下口罩前,最好就拎定晒先,免得又除又戴(哩part我會扣分,因為唔算有服務)會再嚟
天氣真係好熱
今日仲想吽落雨就仲大獲
焗到癲🥵
同隻仔行將軍澳海濱其實都真係幾好
先唔好講多唔多人
環境乾淨,適合跑步啦、踏單車啦、遛狗啦、散步啦⋯⋯

行行下突然想搵間餐廳食嘢
歡迎小狗嘅餐廳都真係唔多
哩間我上網睇到室內
原先都擔心我隻仔會好嘈(對其他狗對罵)
不過我老公都真係想涼冷氣
試下啦!隻仔點都要試下架啦

哩間餐廳有分「有狗區」同「沒有狗區」
咁樣就可以盡情欣賞隔離啦,附近枱,帶入嚟嘅可愛小狗喇😍

入到嚟就好cafe店

味道好難輸架

另外有張俾小狗🐶食物嘅餐牌
我點咗西冷牛扒俾我隻仔

都幾吸引
見到我隻仔掛住食唔得閒吠隔離枱隻歌基,我就知好啱佢口味喇

放假都係想一家人開開心心啫
成舊水塊扒都覺得值得

有兩處打卡位,哩度係裡面
近門口都有打卡位,我就冇影底喇

仲有狗狗美容室添,不過我冇入去,唔知係點🤪

留意返,哩度係自助點餐
就連拎杯水,餐具啦…都係自己行去拎

會再嚟

為食貓成日跑步都會經過澳南,見證住route 99由裝修到開業,但一直都無機會入去打下卡前幾日有朋友約我係附近食飯,我就毫不猶豫地book左呢間cafe環境Route 99主打pets friendly,主人可以帶寵物入去cafe環境超大,主人有足夠空間可以同佢地玩同影相👍🏾餐廳重有offer埋比寵物既餐牌tim ♥️真係非常貼心而為食貓因為只養左2隻貓咪,佢地又好怕出街😂所以就帶唔到佢地過黎…….不過cafe安排左我地坐係另一個空間(餐廳中又有另一間餐廳),對寵物敏感既朋友都唔駛驚For pets另一個獨立空間for no pets一大班女仔fd可以係入面打卡♥️♥️每個位都好值得影相,加埋d白色燈光,影出黎既相超高汁而且d卡位勁闊,勁舒服,真係好似去左另一個世界食物溫泉蛋卡邦尼意粉 (4/5)雞肉黑松露通粉 (4/5)雪糕香蕉waffle (4/5)3樣食物都大大碟,好足料,而且好靚💜早知我地2個女仔唔好叫2個粉啦為食貓覺得野食都係其次,最重要係個環境係香港好似無同類型既cafe而呢度環境超大之外(應該有幾千尺),又可以容納到有寵物同無寵物既朋友為食貓強烈推介鐘意打卡既人應該要黎下

For pets

另一個獨立空間for no pets

而且d卡位勁闊,勁舒服,真係好似去左另一個世界

食物
溫泉蛋卡邦尼意粉 (4/5)
溫泉蛋卡邦尼意粉

雞肉黑松露通粉 (4/5)
雞肉黑松露長通粉

雪糕香蕉waffle (4/5)
雪糕香蕉窩夫

為食貓覺得野食都係其次,最重要係個環境
係香港好似無同類型既cafe
而呢度環境超大之外(應該有幾千尺
),又可以容納到有寵物同無寵物既朋友

為食貓強烈推介鐘意打卡既人應該要黎下

溫泉蛋卡邦尼意粉
雞肉黑松露長通粉
雪糕香蕉窩夫
2022-05-27 62 瀏覽
呢間餐廳每次行過澳軍澳都好想試,但一直未有機會食,今日黎開呢頭探朋友,建議左食呢間,終於可以試下啦😁餐廳裝潢充滿懷舊美國風情,好colourful,店內仲有架復古電單車,夠晒吸晴👀👁🌟流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $168 🍔Burger 份量十足,用上日本蘭王蛋,蛋黃呈橙紅色,色澤光亮,蛋香非常濃郁,安格斯牛肉厚身,口感軟淋,仲有洋蔥、蕃茄、生菜、芝士,口感非常豐富😝配菜除左薯條,仲有沙律菜😋😋🌟Route 99美式早餐 $148 🧇🥗🍳🥓呢到既All day breakfast 真係好大份,有肉腸、大菇、薯餅、煙肉、沙律菜、炒蛋、窩夫🧇蛋係可自選炒蛋或煎蛋,而窩夫同牛角包亦可二選一,岩晒每個人既喜好😍窩夫香脆,配上牛油同蜜糖已經好美味😋薯餅同平時食開既唔同,好似薄餅咁,好特別🤩

🌟流心蘭王蛋美國安格斯牛肉漢堡 $168 🍔

🌟Route 99美式早餐 $148 🧇🥗🍳🥓

2022-05-26 100 瀏覽
來到將軍澳這裡,有點像去小旅行的感覺,環境像小森林的模樣。這次去了一家位於海旁附近的咖啡店,環境以外國風裝修,可以慢慢打卡一下📸。店裡分為寵物用餐區和非寵用餐區,可以帶愛寵一同用餐🙈。-💥熱玫瑰鮮奶咖啡 HKD$38 | 熱鮮奶咖啡 HKD$40,咖啡用黃色杯裝著挺搶眼的,另有心心拉花。熱玫瑰鮮奶咖啡味道香玫,玫瑰味不會太重😚。熱鮮奶咖啡奶味濃厚,兩杯咖啡味道濃郁,可以提神一下🤩。-💥Route 99美式早餐 HKD$148,這個份量十足,材料太陽蛋、肉腸、煙肉、燒烤蘑菇、油浸串茄、薯餅、焗豆、雜菜沙律配窩夫。薯餅是麵餅形狀的賣相,煎到金黃色口感較脆口🤤。窩夫口感鬆軟香甜,太陽蛋有少少燶邊效果挺脆🤩。-💥流心蘭王打蛋美國安格斯牛肉漢堡 HKD$168,這個賣相吸引的感覺,另有沙律和薯條拌著。蘭王蛋蛋味很香,安格斯牛肉肉味濃郁。薯條是粗身版本,熱辣辣吃的口感脆卜卜😚。-💥Lotus 脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬 HKD$78,這個賣相真的很吸引,因為是半熟賣相帶流心效果🥰。芝士蛋糕芝味濃厚,流心效果更香口。配著咸咸甜甜的醬,感覺挺特別的。-

2022-05-25
15 分鐘 (堂食)
將軍澳海旁有唔少靚餐廳✨作為一名Rider,今次就揀咗一間有架”Cafe Racer🏍”喺門口嘅美式餐廳😆 店員帶我哋去非寵物用餐區,係🇺🇸美式快餐店風格嘅佈置,每張枱都有唔同嘅擺設📺📽☎️,啱晒打卡📸📸.🍔辣味炸雞牛油果漢堡漢堡好厚身,多得塊炸雞嘅功勞👍🏻個沙律汁有少少辣味夠Juicy🤤除咗配粗薯條之外,仲有沙律菜🥗好豐富~.🟢蒜蓉炒法邊豆因為好少有得食所以order😂而所謂”法邊豆”就係長+幼身豆角~咬落偏淋身而爽口,適合做前菜👍🏻.🍰Lotus脆餅半熟芝士蛋糕(配海鹽焦糖醬)甜品係最期待環節😆果然冇失望!蛋糕口感軟淋淋,🧀芝士配焦糖好邪惡!兩個人share食完全覺得唔夠喉🥹 (🐗以為果枝裝飾用嘅滿天星都食得🤣). 🥤朱古力奶昔&百香果特飲🍹個人覺得奶昔係必點item!神還原美式好Rich果種奶油感,相對朱古力味無咁濃(個人鐘意黑朱古力🍫)飲管都係好經典嘅紅白扭紋,小細節都跟足美國風✨.呢間餐廳真係好靚✨望到隔離寵物區都好熱鬧🐶🐶座位又夠闊落,坐得好舒服、好relax😌都影咗好多好多相📸~呢度有寵物餐點提供😳😳下次一定會帶埋🐶🐶黎!.

🍔辣味炸雞牛油果漢堡

🟢蒜蓉炒法邊豆
Lotus脆餅半熟芝士蛋糕(配海鹽焦糖醬)

🍰Lotus脆餅半熟芝士蛋糕(配海鹽焦糖醬)

[飲品] 🥤朱古力奶昔&百香果特飲🍹
呢度有寵物餐點提供😳😳下次一定會帶埋🐶🐶黎!
Lotus脆餅半熟芝士蛋糕(配海鹽焦糖醬)