餐廳: ROYAL INN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-12 367 瀏覽
估唔到The One裏面居然有一間咁靚咁好睇嘅法式餐廳佢一入門口就有好多花,真係好適合打卡,食物方面都唔錯。我首先叫咗一份龍蝦忌廉湯作為頭盤,龍蝦湯好濃郁,然後仲會有一塊好長嘅餅乾作為配搭。接著係主菜嘅燒三文魚通粉。三文魚燒得剛剛好,保持住魚肉嘅鮮嫩多汁,仲可以擠少少檸檬汁落去添,配上通心粉,質感煙韌,更加凸顯出三文魚嘅美味。佢哋嘅通心粉仲好貼心咁樣喺切開咗一粒粒,好方便食。我另外仲叫咗一份豬鞍,豬肉質細嫩,燒烤得恰到好處,肉汁豐富,肥瘦均勻 ,每啖都可以感受到豬肉嘅鮮甜。搭配少許醬汁,更加提升豬肉嘅風味。
估唔到The One裏面居然有一間咁靚咁好睇嘅法式餐廳

佢一入門口就有好多花,真係好適合打卡,食物方面都唔錯。

2024-09-11 361 瀏覽
有時候女仔都想搵啲打卡餐廳影下相📷今次揀左間尖沙咀嘅超精緻餐廳!成間餐廳都用左宮廷風格裝修~充滿歐式古典氣息😍仲有好多靚靚鮮花🌷一路食一路打卡都幾正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐟 香煎三文魚伴薯蓉依個三文魚煎得好香😍有足夠油份唔會好乾~配埋檸檬汁酸酸地吃落仲香口~同埋個薯蓉調埋牛油勁香勁夠味~係唔錯嘅main dish🙆🏻‍♀️🍝 香草牛油燒帶子意粉勁大隻帶子配香草醬食落唔單調同埋唔會腥~加上個茄汁意粉酸酸地夠入味又好食~🥣 磨菇湯同 ☕️latte超濃磨菇味~同埋配餐包都好好食~而叫埋杯latte送上左靚靚嘅拉花(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)心情都靚啲~總結係一間又靚又好食嘅西餐廳~真心大家可以著靚啲去打下卡😍因為裝修真係好靚好好影🙆🏻‍♀️
有時候女仔都想搵啲打卡餐廳影下相📷
今次揀左間尖沙咀嘅超精緻餐廳!
成間餐廳都用左宮廷風格裝修~
充滿歐式古典氣息😍
仲有好多靚靚鮮花🌷
一路食一路打卡都幾正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🐟 香煎三文魚伴薯蓉

依個三文魚煎得好香😍
有足夠油份唔會好乾~
配埋檸檬汁酸酸地吃落仲香口~
同埋個薯蓉調埋牛油勁香勁夠味~
係唔錯嘅main dish🙆🏻‍♀️

🍝 香草牛油燒帶子意粉

勁大隻帶子配香草醬
食落唔單調同埋唔會腥~
加上個茄汁意粉酸酸地夠入味又好食~

🥣 磨菇湯同 ☕️latte

超濃磨菇味~同埋配餐包都好好食~
而叫埋杯latte送上左靚靚嘅拉花(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
心情都靚啲~

總結係一間又靚又好食嘅西餐廳~
真心大家可以著靚啲去打下卡😍
因為裝修真係好靚好好影🙆🏻‍♀️
2024-09-10 389 瀏覽
尖沙咀假日lunch- Royal Inn Weekend 黎到尖沙咀,搵左間靚靚餐廳食lunch, 歐陸裝修,真係岩哂打卡😉今次order 左lunch set, 先黎左南瓜湯,main course點左牛油帶子意粉同All day breakfast,好似好易整咁😅擺碟係幾靚既😂意粉唔錯,帶子加上牛油蒜蓉好香;All day breakfast正常😂環境係幾靚,打卡岩哂☺️不過有時間限制架,訂位時要預時間啦😌
尖沙咀假日lunch- Royal Inn

5 分鐘 (堂食)
2024-09-09 385 瀏覽
法國風情的打卡餐廳,佈置如凱旋門一樣,佈滿了花草。喜歡打卡的你值得來嘗試,雖然在商場,設有室外和室內。有趣的事情就是發現部份客人都拿着花束進店。🍯|西班牙黑毛豬鞍架|濃郁的肉味,鞍架的部位特別能夠展現出這種特性。由於黑毛豬的飲食中包含大量橡果,使肉質帶有微妙的甘甜感,與鹽味相得益彰,提升了整體風味。🍯|煙三文魚忌廉香草手工戒指意粉|鮮美的煙三文魚配濃郁的忌廉醬汁,香草則可平衡忌廉的濃厚感。首次吃手工戒指粉,口感彈牙。🍯|焗蘋果金寶雲呢拿醬|最喜歡吃甜品,熱辣辣的蘋果金寶配搭醬汁,雲呢拿醬如同奶黃醬味道,與蘋果金寶匹配。

🍯|西班牙黑毛豬鞍架|

🍯|煙三文魚忌廉香草手工戒指意粉|

🍯|焗蘋果金寶雲呢拿醬|
  • 焗蘋果金寶配雲尼拿醬
2024-09-09 406 瀏覽
今日放假去咗尖沙咀The ONE Royal INN食個午餐,佢裝修非常優雅,到處有花擺設及意大利式石膏像擺設,猶如皇室風情花園一樣。今日我哋點咗兩個午市套餐,頭盤分別選擇Soup Of Day 同埋Daily Salad ,個湯好看濃,係打碎咗嘅番茄做嘅,沙律有芝士片同煙肉片,加添咗一啲風味。主菜方面有Provencal Lamb Rack $168同埋Pan Seared Salmon Fillet $168,羊架有兩大件,肥瘦均勻,做得好香,配菜有薯角,蘆筍等,份量剛剛好,三文魚扒煎得好香脆,配上薯泥,番茄仔同蘆筍,份量剛好。而我哋嘅餐飲就跟set 配咗杯Lemon Tea 同埋Coke,簡單又舒服放鬆嘅一餐。
到處有花擺設及意大利式石膏像擺設,猶如皇室風情花園一樣。

今日我哋點咗兩個午市套餐,
頭盤分別選擇
沙律有芝士片同煙肉片,加添咗一啲風味。

三文魚扒煎得好香脆,配上薯泥,番茄仔同蘆筍,份量剛好。

2024-09-09 332 瀏覽
今天到訪了位於尖沙咀 The ONE 1樓的 Royal INN,為一家宮廷風法式花園餐廳,以純白色為主調,設有華麗的歐式拱門及浮雕裝飾,入口充滿濃郁的歐式花園氛圍,環境優雅舒適,猶如置身歐洲宮廷的感覺香煎三文魚拌香橙忌廉汁這道香煎三文魚拌香橙忌廉汁非常可口!三文魚的表面煎得金黃焦脆,魚肉內部保持著粉嫩的色澤,口感非常嫩滑。香橙忌廉汁: 橘黃色的醬汁應該帶有濃郁的橙香和奶香,酸甜的滋味可以很好地平衡三文魚的鮮味。配菜: 配菜有蘆筍和馬鈴薯泥,蘆筍的清脆和馬鈴薯泥的綿密口感,都能為這道菜增加豐富的層次。餐湯味道也很不錯 湯的表面有一層奶油,濃稠度很合適,口感很順滑。配料豐富: 湯面上撒了一些香草碎,增加了視覺上的享受,也提升了湯的香氣。搭配麵包: 旁邊的麵包可以蘸著湯一起吃,可以中和湯的酸味,增加口感的豐富度。這間餐廳環境優美舒適,員工服務也很好很貼心, 下次再來試試其他菜式👍😃

香煎三文魚拌香橙忌廉汁

這道香煎三文魚拌香橙忌廉汁非常可口!

餐湯味道也很不錯
湯的表面有一層奶油,濃稠度很合適,口感很順滑。

2024-09-09 268 瀏覽
Royal Inn嘅裝修係宮廷風,睇落真係好Grand,仲有個凱旋門拱門,入面全部都係花嘅裝飾💐同朋友嚟食飯打卡一流🥰Daily Salad🥗今日嘅沙律係凱撒沙律,有生菜、芝士、鹹煙肉同埋麵包粒🥬🧀🥓🍞Lobster Soup🦞飲落都幾濃郁,好重龍蝦味,唔會太鹹,仲有塊多士可以浸落啲湯度食🥖King Prawn Romesco Risotto呢個大蝦意大利飯賣相唔錯,用上左紅椒汁,味道幾香,意大利粉都煮得好有咬口Scallop Spaghetti Marinara🍝大大粒帶子煎得好香,意粉有好多蕃茄蓉,食落蕃茄味濃郁🍅

Daily Salad🥗

Lobster Soup🦞

King Prawn Romesco Risotto

Scallop Spaghetti Marinara🍝
大大粒帶子煎得好香,意粉有好多蕃茄蓉,食落蕃茄味濃郁🍅
2024-09-06 352 瀏覽
一入門口已經超多花花裝飾佈置,就好似進入左一個法國宮廷間屋咁☺️ 好似變左貴婦🤣 好有feel 周圍都係打卡位,有不同乾花 望住d花食飯好正!首先上既係 Escargot 香草田螺焗薯 $118上枱個時係熱辣辣,仲見到d油係到滋緊 ,員工都好細心講 小心碟熱,大家食既時候 唔好店到碟呀!田螺好大粒,佈滿住香草🌿 夾埋脆麵包同埋薯蓉食,相當好味呀!個脆麵包十分香口!大推呢道菜❗️ Iberico Pork Rack 西班牙黑毛豬鞍架 $268咬落去黑毛豬鞍架,肉質鮮嫩多汁,帶有微微嘅堅果炭燒香氣,配菜亦都吸收晒d味,唔洗點汁都好入味。Linguine Vongole $168香蒜白酒鮮大規扁意粉🍝蜆肉鮮甜大粒,配埋韌性十足嘅意粉形成咗絕妙嘅口感對比。落左好多蒜去炒,超重蒜香味同橄欖油嘅香氣交融,令到意粉充分吸收左蜆嘅鮮味。

周圍都係打卡位,有不同乾花
望住d花食飯好正!

首先上既係 Escargot 香草田螺焗薯 $118

Linguine Vongole $168
香蒜白酒鮮大規扁意粉🍝

2024-09-06 367 瀏覽
去尖沙咀食飯,揀左呢間環境好chill的打卡餐廳試下。🌟 炭燒12oz安格斯西冷牛扒炭燒安格斯西冷牛扒肉質鮮嫩多汁,燒烤的香氣令人垂涎三尺,脂肪比例非常好,每一口都能感受到肉的醇厚,外皮焦香,內裏柔滑👍🏻🌟香烤西蘭花苗香烤西蘭花苗清新可口,外表烤香,內裡卻保留了豐富的營養,輕輕一咬,能感受到其鮮甜口感✨🌟炒菠菜燒烤菇炒菠菜燒烤菇,口感層次分明,菠菜柔軟,菇嚼勁,炒至恰到好處,保持了蔬菜的原汁原味💗🌟熱情果薄荷梳打熱情果薄荷梳打清爽無比,酸甜的熱情果味與薄荷的清香非常搭配,炎炎夏日中感受一陣涼風🍃
去尖沙咀食飯,揀左呢間環境好chill的打卡餐廳試下。

🌟 炭燒12oz安格斯西冷牛扒

🌟香烤西蘭花苗

🌟炒菠菜燒烤菇

🌟熱情果薄荷梳打
2023 瀏覽
  • 炭燒12oz安格斯西冷牛扒
2024-09-06 288 瀏覽
尖沙咀Royal Inn,純白色系主調跟高樓底空間,用餐環境華麗優雅,打造了充滿陽光愜意的氛圍,坐喺度同朋友傾偈好舒適。歐式宮廷風雙人下午茶套餐,三層都有不一樣的口感。甜點有四款:巴斯克芝士蛋糕迷你鮮果撻柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕七彩馬卡龍甜點既造型好有心思,甜而不膩。芝士香味濃郁,馬卡龍細細地,一啖一件,份量啱啱好。咸點有三款:巴馬火腿蜜瓜摩洛哥芝士餅乾鴨肝幕斯配無花果咸點高質,巴馬火腿和摩洛哥芝士,口感咸香,鴨肝香味十足。海鮮小點心有四款:龍蝦多士蟹肉三文魚子鬆餅黑魚子煙三文魚西米薄脆香煎北海道刺身帶子以上乘食材打造一系列精緻的小點心,鬆餅烤焗得好鬆軟,西米薄脆真係脆卜卜。飲品:套餐包兩杯$28或以下飲品,另外無酒精飲品可享半價優惠。總結,餐廳環境優美,食物有水準,喜歡打卡既女士們一定唔可以錯過,享受美好的下午茶時光。

歐式宮廷風雙人下午茶套餐,三層都有不一樣的口感。

甜點有四款:

咸點有三款:
巴馬火腿蜜瓜
摩洛哥芝士餅乾
鴨肝幕斯配無花果

咸點高質,巴馬火腿和摩洛哥芝士,口感咸香,鴨肝香味十足。

海鮮小點心有四款:
龍蝦多士
蟹肉三文魚子鬆餅
黑魚子煙三文魚西米薄脆
香煎北海道刺身帶子

飲品:
套餐包兩杯$28或以下飲品,另外無酒精飲品可享半價優惠。

下午茶
  • 蟹肉三文魚子鬆餅
  • 黑魚子煙三文魚西米薄脆
  • 香煎北海道刺身帶子
2024-09-03 462 瀏覽
今年夏天流行以白色衣服為主,看見白色衣服,就想到這裏的裝修以白色為主,一樣容易吸引女士。到來的時候時間尚早,不過6:30之後,看到很多年輕女士進場,她們大都喜歡這裏的環境可以打卡。香草牛油焗田螺$118,侍應將田螺放在枱面上,薯蓉呈現沸騰狀態,所以等了一會,才可以進食。是用的忌廉味道濃郁,牛油味道豐富,比田螺還要出色。法式大蒜蘑菇忌廉烤雞$258,烤雞已經將骨起出,雞皮香脆可口,雞肉軟硬適中,加上薯仔、草菇和忌廉汁,味道層次更加豐富。法式焗千層忌廉薯$68,這個Size Dish,不用跟主菜,可以散點。千層忌廉薯外表香表鋪滿了鮮忌廉,可以令到薯仔減少油膩感。焗蘋果金寶配雲呢拿醬$78 ,蘋果帶點爽脆和軟腍,口感非常複雜,加上肉桂粉份量十足,表面的酥皮又香脆可口。如果喜歡味道層次豐富一點,可以加入雲呢拿醬,層次感就更加豐富,這個甜品是全晚最出色的一道,想不到這裏的環境,居然創造這麼高質的甜品。👍👍👍👍👍Espresso $22 ,咖啡味道香濃,帶點酸和甘的香味,用來拌焗蘋果金寶,就非常合適。

2024-09-01 428 瀏覽
難得放假同老公拍拖去尖沙咀行街,晚餐決定搵間有情調嘅西餐廳 — 尖沙咀the one嘅Royal Inn。呢間餐廳以法國tone做裝飾,大大個仿凱旋門做正門嘅出入口,門前仲有好多好靚嘅花,藍色+白色+綠色嘅tone,超級優雅,令我諗返起我同老公結婚嗰陣時嘅花花裝飾。淨係門口呢個位已經殺咗我唔少電話memory,完全係一個超級正嘅打卡位。忍唔住拉住老公喺門口影咗幾張相先肯入餐廳。我哋今次叫咗:法式龍蝦濃湯、香蒜白酒鮮大蜆扁意粉、流心布袋芝士紫薯意大利飯、開心果蘋果肉桂班戟、Avocado Smoothie。法式龍蝦濃湯:味道香濃,質感幼滑,唔會太杰撻撻。配上一塊薄脆,多左一層口感。香蒜白酒鮮大蜆扁意粉:呢款意粉比較乾身,食到微微嘅白酒香味,意粉上面加咗熟蒜同生蒜,配意粉嚟食更添一陣蒜香味,大蜆數量比想像中多。流心布袋芝士紫薯意大利飯:每一粒意大利飯都有紫薯包裹住,芝士唔會太過濃烈,微微嘅芝士香味配合紫薯意大利飯更好味。BB紅蘿蔔煮得啱啱好,軟硬適中,亦無青殼味。開心果蘋果肉桂班戟:呢個甜品打卡真係一流。班戟上面有一大堆果蓉,仲有一舊cream,上面配上食用鮮花+果乾,賣相吸引!!味道亦好

開心果蘋果肉桂班戟:呢個甜品打卡真係一流。班戟上面有一大堆果蓉,仲有一舊cream,上面配上食用鮮花+果乾,賣相吸引!!味道亦好好味,果蓉酸酸甜甜,班戟厚度適中,大推!!!

Avocado Smoothie:好香好濃烈嘅牛油果香,冰冰凍凍,好飲!

呢間餐廳不失為約會拍拖/知己傾談嘅好選擇!亦都係花花愛好者嘅打卡好地方。
💐🌳位於the one商場,首先映入眼簾的是歐洲小鎮風情的戶外園區:浪漫的花束和綠色植物,凸顯整體空間的空間感和歐洲小鎮的浪漫悠閒氣息;桌椅以白色和藤質元素為主,餐桌上擺有精緻的白瓷和金色金屬餐具,營造出一種簡約優雅的環境和舒適休閒的氛圍。💎🇫🇷石雕裝飾的巴黎拱形門框,極富古典氣息歷史韻味,將一個優雅、氣派而又迷人的室內用餐空間劃分出來。華麗的水晶吊燈,彷如瞬間置身巴黎般奢華的浪漫;黑白格子地板給人經典而時尚的感覺。- Beef tartare $198🥩😋生牛肉保留了最原始的鲜嫩多汁的口感,配以生的黄油蛋黄,口感絲滑醇厚。牛骨髓鹹香濃郁,與生牛肉的清新鲜嫩形成對比,口感層次豐富。兩種食材的搭配,讓人聯想到奢華的牛排大餐,卻以輕盈優雅的形式呈現。- Baked Alaska $168🍯🍰🔥🍦由蜂蜜酒火烤得金黃酥脆的蛋白霜,裹住內裡的海綿蛋糕和巧克力冰淇淋球。既有一份現場火焰演繹的視覺體驗;蜂蜜酒的甜香會與蛋糕的奶香完美融合,形成一種獨特而迷人的味覺盛宴。絕對能俘虜女士的少女心。💕🦞Half Boston Lobster $128🦪Oyster $58📍Royal INN - 尖沙咀彌敦

- Beef tartare $198

- Baked Alaska $168

🦞Half Boston Lobster $128

🦪Oyster $58

📍Royal INN - 尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖
2024-08-28 436 瀏覽
炭燒12oz安格斯西冷牛扒華麗既擺盤 有外觀同豐富既食材🤩牛扒係三成熟 所以肉質仍好細嫩呢~牛味係唔錯的,加埋少少燒焦香味,豐富咗牛扒嘅層次感😚燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉有大大件既三文魚😍 三文魚煎得好香而且三文魚嘅肉質嫩滑,肉質唔會overcook咁實已經冇咗🩷手工戒指意粉比較厚身,所以咬口超級好😋yummmmy~RoyalINN(尖沙咀)餐廳地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖 #新餐廳 #咖啡#薄餅#意粉#据扒#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食
炭燒12oz安格斯西冷牛扒

燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉
手工戒指意粉比較厚身,所以咬口超級好😋yummmmy~

RoyalINN(尖沙咀)

好開心,又發現咗一個好姊妹聚腳好地方。餐廳環境好優雅舒適。佈滿花又有水晶燈。好靚好靚。樓底高空間感十足!入到去感覺去咗世外桃源咁。仲有靚靚既打卡位,啱晒好姊妹聚會影吓相。🤗食物質素高。食材好優質👍🏻 💁🏻‍♀️唔單止賣相令人眼前一亮🌸🌺☘️,而且好好味😋。餐廳服務態度亦都好好, 感覺好舒服整潔。1)手工牛油香煎蟹餅煎蟹餅上枱時已經聞到香噴噴。仲熱辣辣用料十足。好多蟹肉。上面鋪滿芒果肉粒。好鮮甜好好味。好夾好出色。而且餐廳有promotion。星期一仲有優惠價$18可以食到。非常推介😻2)香蒜白酒鮮大蜆扁意粉我好鍾意個炒意粉,香噴噴。👍🏻 大蜆鮮甜脹卜卜。意粉又彈牙。成個意粉都好美味好夾。 3)西班牙黑毛豬鞍架 💁🏻‍♀️❤️黑毛豬鞍架肉質Juice幼嫩👍🏻。肥瘦適中。伴碟沙律新鮮碧綠,再加埋秘製醬汁酸酸甜甜,好好味嘅❤️👍🏻4) 焗蘋果金寶配雲呢拿醬 😚👍🏻 甜度適中⭐️蘋果脆口,好香好夾。好有驚喜。好精彩好豐富😍👍🏻👍🏻👍🏻。食飽之後,仲可以一路傾偈一路飲嘢。打咭影相真係好適合好朋友好姊妹gathering 👍適用於好難得香港可以搵到一個咁舒服嘅聚腳地方,而且Menu仲有好多其他選擇。所以我都極
好開心,又發現咗一個好姊妹聚腳好地方。

1)手工牛油香煎蟹餅

2)香蒜白酒鮮大蜆扁意粉

3)西班牙黑毛豬鞍架 💁🏻‍♀️❤️

適用於好難得香港可以搵到一個咁舒服嘅聚腳地方,而且Menu仲有好多其他選擇。所以我都極之推介。會繼續嚟。
1958 瀏覽
2024-08-26