2022-06-17 237 瀏覽
I ordered a pasta and need to follow up 3 times. after 30 mins the staff told we to wait for 4 more minutes or if i prefer to just leave. Without any apologies or explanation. and I just leave as i feel that they are not even interested to serve food to me.
2022-06-03 424 瀏覽
多年沒有到Ruby Tuesday 今日剛巧到此用餐一向知道此餐廳是用會籍優惠會較為化算 以前都有幫襯是因友人有會藉才去 隱約記得多年前到時幾百蚊入會 但都算合理今天光顧完後只說一句:「絕不推介」🙅🏻‍♀️一行4大2小 一坐低 入咗一刻已經講交枱時間用餐時間只有1小時15分鐘 (其實心想實在太趕)一入座 服務員最用心😵‍💫就係銷售會籍 會籍價格$1200/720日 有會先會計算半價優惠 單項餐單其實所有價格算昂貴價錢相等於酒店價錢 意粉$200起 都只是簡單款色 反正而坐下就一試最後點了6-7菜色(見單)點餐後店員立即計算 游說入會半價比正價優惠價格會較花算 當然都心中有數 最後家人先買了$1200會藉 會藉沒有任何價格可用 只是以食品半價計算 最終單$1600多講真 因為買了會藉才以此價 但食品質素不符合價錢 正價故然太貴 半價亦只屬合格但今次若計來說 就接近$2900買單最後才看到冇信用卡有做七折優惠而開始直至到銷售會籍完 買單結算店員從提及過其他優惠😤 感覺有點被坑了個人覺得 如入會藉 應該豁免10%服務費單最後服務費亦以正價計算 ☹️☹️☹️連贈送甜品都會將它計一服務費當中😳😳😳單服務
多年沒有到Ruby Tuesday 今日剛巧到此用餐
一向知道此餐廳是用會籍優惠會較為化算
以前都有幫襯是因友人有會藉才去
隱約記得多年前到時幾百蚊入會 但都算合理
今天光顧完後只說一句:「絕不推介」🙅🏻‍♀️
一行4大2小 一坐低
入咗一刻已經講交枱時間用餐時間
只有1小時15分鐘 (其實心想實在太趕)
一入座 服務員最用心😵‍💫就係銷售會籍
會籍價格$1200/720日 有會先會計算半價優惠
單項餐單其實所有價格算昂貴
最後點了6-7菜色(見單)
最後家人先買了$1200會藉
個人覺得 如入會藉 應該豁免10%服務費
單最後服務費亦以正價計算 ☹️☹️☹️
連贈送甜品都會將它計一服務費當中😳😳😳
單服務費高至$280幾🤑🤑🤑
‼️‼️‼️即是此餐價實為$1200+$1667 = $2867🤑‼️‼️‼️
消費達到呢個價錢 確實有更多更好嘅選擇!
全程服務只是不過不失 連叫服務員加水亦較為怠慢 明顯服務員質素未達標準 服務效率欠佳
較多說明部份是服務是銷售服務那一刻
總括而言性價比絕對不值‼️

Steak  Tomahawk
2022-06-03
2022-05-22 272 瀏覽
因為有呢間餐廳嘅member食野會有半價 (以下價錢皆為半價後) 所以間唔中都會嚟呢度舒舒服服咁食下野😉******************************食物s: ✨RT Cheese Fries 露比芝士薯條 ($84)好邪惡嘅烤焗芝士薯條 🧀🍟配上黑松露醬 而且黑松露都好多 呢個配搭 又點會唔好食? ✨Taco Mango Shrimp Salad香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律🥗 ($119) 餐廳新出嘅沙律 第一次試個墨西哥玉米餅 一入口第一感覺係:好似角仔味既餅❗大蝦煎得好香 配上芒果醬嘅沙律 口感幾fresh🍀✨Fork Tender Ribs (Classic BBQ) 經典燒排骨 (經典燒烤汁) 🐷(Full-rack 全份 $214) 醬汁有經典燒烤汁或者蜜糖燒烤汁揀亦可以每隻味各一半個人就比較鐘意經典燒烤汁多啲呢碟每次上枱都會覺得幾震憾一條Full-rack 有12條骨慢煮嘅燒排骨 燒得好香面上淋上滿滿嘅燒烤汁獨食難肥呀😆一定要同親朋好友開心share先食得晒配菜有薯蓉同雜菜 正常發揮啦✨Shrimp Pesto Linguini 香煎明蝦香草意大利幼麵 🍝 ($
因為有呢間餐廳嘅member
食野會有半價
(以下價錢皆為半價後)
所以間唔中都會嚟呢度舒舒服服咁食下野😉

食物s:

✨RT Cheese Fries
露比芝士薯條 ($84)
好邪惡嘅烤焗芝士薯條 🧀🍟
配上黑松露醬 而且黑松露都好多
呢個配搭 又點會唔好食?

✨Taco Mango Shrimp Salad
香芒大蝦墨西哥玉米餅沙律🥗 ($119)
餐廳新出嘅沙律 第一次試

獨食難肥呀😆
一定要同親朋好友開心share先食得晒
配菜有薯蓉同雜菜 正常發揮啦

✨Shrimp Pesto Linguini
香煎明蝦香草意大利幼麵 🍝 ($144)
又係我最愛嘅香煎明蝦呀😜
實在好鐘意呢度嘅蝦
所以個個都讓晒比我食🤭
香草醬意大利面配上車厘茄
成碟食落感覺好香

✨Virgin Red Sangria
西班牙小紅莓特飲 (Mega Size) 🥂 ($138)
雪碧小紅莓汁 飲落甜甜的
裡面有青蘋果同紅蘋果

✨Tropical Sunrise
夏日陽光 (MegaSize) 🍹($138)
我喺呢度最愛嘅飲品💕

為食指數:8/10
性價比:7.5/10
環境舒適度: 9/10
2022-05-21 239 瀏覽
520跟老公來探店感覺有種踩雷的感覺這家連鎖店早就聽朋友說了剛好今天有機會就來嘗試一下本來想預定K11但是滿左@為了book得上最後選擇了家附近屯門店#做完一系列預定後按指定時間到達老實說不好找(找了好久才能找到~且用餐限時1.5小時)預留了一個角落位置#勉強可以接受吧畢竟高峰期不用等位已經非常好的了~人挺多的基本滿接下來服務員介紹了一下基本的以及會員優惠但是會員價雖然便宜一半但辦卡就要1200沒得當錢用只享受菜品半價而已有點不划算最後點了一份牛扒一份飯兩杯果汁買單800多總體評價環境評價服務評價食品評價總體價格高~食品出品一般#價格貴個人不太喜歡性價比不高不推薦
520跟老公來探店
感覺有種踩雷的感覺
這家連鎖店早就聽朋友說了
剛好今天有機會就來嘗試一下本來想預定K11
老實說不好找(找了好久才能找到~且用餐限時1.5小時)
接下來服務員介紹了一下基本的以及會員優惠

總體價格高~食品出品一般#價格貴
個人不太喜歡性價比不高不推薦
2022-05-20
情人節
露比經典漢堡 @$116: 漢堡扒不算太厚也不算太薄, 也有肉汁, 它就是一塊中規中矩的漢堡扒, 但就不太值$116這價錢了, CP值偏低,,, 溫泉蛋卡邦尼意粉 @$98: 醬汁比意粉多, 多得把意粉全蓋了, 意粉挺有彈性的, 不錯不錯, 特色加州墨西哥烤薄餅 @$298: 薄餅的餡有雞肉, 牛油果, 煙肉, 芝士... 滿滿豐富的材料, 每一口口感都很滿足, 但價錢和薄餅不能成正比, CP值低,,, 凍檸茶 @$0: 茶味沒有, 味道淡如水,,, 檸檬竟然只有1片?!... 定價不低的西餐廳, 但食物質量卻如此普通, CP值完全不及格, 仍有很大的進步空間, 加油!!!...

露比經典漢堡 @$116:

漢堡扒不算太厚也不算太薄,

也有肉汁, 它就是一塊中規中矩的漢堡扒,

但就不太值$116這價錢了, CP值偏低,,,

溫泉蛋卡邦尼意粉 @$98:

醬汁比意粉多,

多得把意粉全蓋了,

意粉挺有彈性的, 不錯不錯,

特色加州墨西哥烤薄餅 @$298:

薄餅的餡有雞肉, 牛油果, 煙肉, 芝士...

滿滿豐富的材料, 每一口口感都很滿足,

但價錢和薄餅不能成正比, CP值低,,,

凍檸茶 @$0:

茶味沒有, 味道淡如水,,,

檸檬竟然只有1片?!...

定價不低的西餐廳,

但食物質量卻如此普通,

CP值完全不及格,

仍有很大的進步空間, 加油!!!...

2022-01-24
2022-03-19 280 瀏覽
Join咗做會員得閒就去食啦食返抵佢今日去食炸芝士條睇吓我個仔食得幾滋味會員$38就有得食呀同埋Apple crumble呢個真係抵食呀40幾蚊會員價下午茶咪同個仔去撐下枱腳囉會員半價又係抵嘅
Join咗做會員
下午茶咪同個仔去撐下枱腳囉
會員半價又係抵嘅
2021-10-23
2022-03-12 226 瀏覽
一般食物質素都唔叫太差,唯獨是它的沙律就⋯我相信他們的沙律是由一個不吃沙律的廚師所做的,所以他不知道沙律應該怎樣做才好吃。如果你有去過California pizza 食地中海沙律,再去ruby Tuesday ,同樣是食地中海沙律。前者我會比100分,後者我會比15分,諗諗吓都係10分!另外做了會員後散嗌有半價,但係其實平心而論如果佢唔係半價你搵支槍指住我我都唔會幫襯!因為半價後的價錢只不過是較為合理價錢,也不算是很便宜。
2022-03-12
情人節lunch, 同老公order咗兩個premium set, 一個ribeye $268一個牛面頰肉闊條麵$168。呢個價錢嘅lunch set我諗有少少期望都好正路....但結果, ribeye 完全唔熱, 所謂黑椒汁我唔識形容似咩味😑 感覺大x樂嘅牛扒餐都好味過佢😒 牛面頰肉闊條麵仲顛! 同樣唔熱之餘味道食落竟然似牛腩麵😶 (但牛腩麵好食好多!!!) 我同老公邊食邊呻中伏勁無癮😒 自己好多年冇食Ruby冇諗過佢會變成咁! 除咗失望唔識形容! 仲要將正價同member price做到相差咁遠, 擺明想局人入會....但咁難食嘅嘢我諗正常人伏咗一次後都唔會再幫襯! sorry🙅‍♀️

2022-02-14
情人節
2022-02-04 235 瀏覽
衛生:有位侍應執枱時徒手拎起客人個口罩套包枱面上的食物殘餘後再傳菜!侍應主動安排卡位,坐得好舒服!經網上訂位可享半價優惠,所有野都好好食,但係正價就完全唔抵食,就算拆實後個價都係勉強叫正常價錢,叫左3款食物,半價再加一接近$700埋單,如果冇半價真係唔會黎食!蟹餅唔算好出色,但都算足料!牛柳配薯蓉,雖然d牛柳有根,但都整得好食,薯蓉好creamy好正,次次都會爭食!龍蝦麵係用波士頓龍蝦,材料就一般,但麵好好食!

侍應主動安排卡位,坐得好舒服!

經網上訂位可享半價優惠,
所有野都好好食,
但係正價就完全唔抵食,
就算拆實後個價都係勉強叫正常價錢,
叫左3款食物,半價再加一接近$700埋單,
如果冇半價真係唔會黎食!

蟹餅唔算好出色,但都算足料!
龍蝦麵係用波士頓龍蝦,材料就一般,但麵好好食!
2022-02-02 152 瀏覽
一向都有幫襯開其他分店,覺得做會員前價錢唔算平,但食物質素都唔錯。今日約開朋友喺呢區,所以都幫襯下,相信可以同其他分店差唔多水準,點知:龍蝦意粉 - 龍蝦 乾,硬,老仲要酸咗,今晚都唔知會唔會肚痛。肉眼扒 - 要求5成,最後結果7成,好老蒜蓉包 - 又乾又硬又冇蒜蓉,老實講x莉亞$10一個嗰啲仲好食好多!周打蜆湯 - 稀到好似粉加水,即沖包裝湯好飲過佢,同以前完全無得比。埋單三個人都要千幾蚊,食Outbxxk都無咁嬲,仲可以平1/3同好食好多倍!年初二開年飯,伏,伏、伏!永不再幫襯!!

肉眼扒 - 要求5成,最後結果7成,好老

年初二開年飯,伏,伏、伏!
永不再幫襯!!
龍蝦意粉
2022-02-01 163 瀏覽
Ruby Tuesday "was" one of my favourite restaurants some time ago,  but I am using "past tense" which is implying my disappointment when I was having a celebration of  Chinese New Year.   I have ordered a Prime Rib Eyes $458, Shrimp Posto Linguini $288, Garlie Bread and drinks for 2 people, I was expecting the food quality and taste will have surpise as I can tell from the price which is not quite down-to-earth...., eventually, it was just a very standard meal, taste so so, no surprise, I would rather go to 花園餐廳 Sweetheart Garden whereas the taste and price will be more friendly.  I was spending HK$11xx (non-member) and I am quite sure I am not goint to pay HK$1200 for joining their membership in order to have 50%, it's a joke if someone paying for the membership to buy such kind of indistinctive meal.  One thing I did enjoy is, the enviroment is cosy, quiet and waitress was quite helpful.
2022-01-30
10 分鐘 (堂食)
除夕
2021-12-03 498 瀏覽
七成肉眼扒好味唔嚡, 今日做promotion 四隻炸蠔48蚊,不過真係超細粒, 認真麻麻地, 原先 對個蟹餅有期待, 因為個個都話好食, 實際真係認真麻麻地, 下次絕對唔會 再食。 再嚟應該要試下佢個漢堡包。 今日我定係 經某個網站 預定有半價無需加入做會員, 網站有同信用卡做promotion食滿500再減100。 咁樣就覺得 抵啲,不過用餐時間只有90分鐘
2021-11-15 618 瀏覽
機緣巧合之下有一張六折嘅優惠券。叫咗一個crab cake, colossal burger and wagyu cheese burger. 望一望個正價,真係幾貴下。對我來講呢一間只不過係高級少少嘅快餐。如果用正價嘅價錢,唔抵。crab cakes 好好味。佢唔係炸嘅。好多蟹肉。有蟹味。Colossal burger 好大個。有震撼性。叫咗medium. 生熟程度啱啱好。好多肉汁。塊漢堡扒好厚。其實可以兩個人食 。漢堡包會跟薯條。薯條外脆內軟。好大條。和牛漢堡,非常之多汁。牛味比colossal prime beef burger 重。都係跟薯條嘅。非常之大個。好飽。服務態度好。職員有耐性解釋餐牌。味道同埋質素都好。上菜速度都可以。如果正價食就冇可能㗎啦。半價就合理好多。

如果正價食就冇可能㗎啦。半價就合理好多。
Colossal prime beef burger
Wagyu cheeseburger
Medium cooked Wagyu cheeseburger
Passion fruit smoothie
2021-11-14
用餐優惠
優惠券
Colossal prime beef burger
Passion fruit smoothie
2021-11-08 484 瀏覽
難得今日放假,所以過左巿中心行陣。知道屯門開左間RT,所以過黎試下。因為有半價咭原故,所以食得豐富D。不過坦白講,依家覺得呢度食野都唔平!先叫左杯 Mega size Ruby Refresher, 佢既SIZE 明顯比以前細杯左. 大蝦波菜麵, 味道尚可, 仲感覺較乾身, 好漿口.大蝦爽口既.蟹肉餅真材實料喎, 入面又真係蟹瞉碎骨喎! 特級AGED PRIME 西冷扒連焗薯 肉質都算軟熟, 有牛香味, 煎得唔會overcook, 連孩子都肯食完再食, 再配上一個焗薯, 超級飽肚.最後還是忍唔住叫甜品要雪糕brownie繼續喜歡呢個朱古力brownie, 口感溫暖軟滑, 有少許朱古力漿 (雖然偏甜, 但我很喜歡)上面既忌廉同雪糕, 當然被孩子KO了.整體食物質素可以, 但配上原價既話, 我就未必會選擇黎食了. 因為實在太貴.
因為有半價咭原故,所以食得豐富D。
不過坦白講,依家覺得呢度食野都唔平!

大蝦波菜麵, 味道尚可, 仲感覺較乾身, 好漿口.
大蝦爽口既.

蟹肉餅
真材實料喎, 入面又真係蟹瞉碎骨喎!

特級AGED PRIME 西冷扒連焗薯

最後還是忍唔住叫甜品要雪糕brownie
上面既忌廉同雪糕, 當然被孩子KO了.

2021-10-01
用餐優惠
優惠券
2021-10-18 540 瀏覽
It’s seriously overpriced! 服務還算不錯,侍應見我冇order飲品有埋你問我要唔要杯水,好細心,味道一般,已冇咗初開張時覺得好好食,近幾次嚟都有啲失望,冇以前咁好食。今日叫咗個 impossible cheese quesadilla,偏鹹,食唔到有Swiss cheese 嘅香味。重點係比以前細咗一倍。冇誇張。細片咗好多,薄咗,芝士少咗好多。以前一個order可以分兩餐食,依家一餐食得晒,完全冇咗美國餐嘅特色。就算有半價membership都要考慮吓再食唔食 。