2016-05-01 916 瀏覽
好感恩 ,食到咁便宜,又高水準的漢堡包,食完會覺得m記食物是垃圾。大家都想知食這包的食後感,現在慢慢,仔細話比心急的你們啦!!現在是11am,餐廳剛開門,已經排隊長成咁,真誇張。本來10點出門,唸唔駛排隊,估唔到咁多香港人會咁早起身為食這包。我11am到,1點半就入到,又唔係未試過等咁耐,醫院等6小時都照等,所以等食這包,對我來說小兒科。到我入去啦,十分期待。原來一張桌只可以叫一次,有特別的優惠就有特別的規矩。***記得落單前比侍應睇““漢堡包相“”就可以享有$17.2(原價$172)食這包啦!!^v^個包到啦,原來半成熟,我小朋友食唔到,再叫侍應生來,可唔可以再整全熟,他說落單前唔講,我說你們無問我幾成熟。但他們服務態度都是有禮貌,無黑面。之後拿走再等………入去坐唔夠5mins,食物到,再等要30min先到,中途叫左幾次侍應,兩個都說就到啦,到會拿出來,第三個同我講,廚房重新再做一份比我,所以耐d ,一早同我咁講咪得囉==“30mins,過去,終於可以食得啦。味道:第一,薯條·······>入口外脆內軟,有好香薯仔味,比起m記什麼加$4有粗薯條,又垃圾,又騙錢。第二,漢堡包·
原來一張桌只可以叫一次,有特別的優惠就有特別的規矩。
30mins,過去,終於可以食得啦。味道:
第二,漢堡包······>十分有驚喜,完來個包好似奶油猪,又是外脆內軟,又似剛剛出爐的法包口感,加上一層牛油,勁香又脆。
第三,漢堡牛······>就算是全熟,它一樣有好多汁,唔乾身,好濃牛肉味。回憶m記,一件漢堡牛,又乾,又無牛味,牛肉乾好過食你塊漢堡牛,m記食物垃圾。
第四,無包飲品,可以叫杯水。
~~~~~~完~~~~~~
希望大家喜歡這篇食後感,不要說我煩,我知道有好多人想知道食這包有什麼規矩,所以我好用心寫給你們明白。晚安!!
2016-04-30
150 分鐘 (堂食)
$17.2 (午餐)
  • 薯條
上年老婆用會員優惠買左兩個月曆($298@),裡邊每個月都有一款免費餐飲贈券。三月份係牛扒&干煎辣明蝦双并,正價要$398啊!快D約埋呀仔三人行,唔係老婆唔記得用,又掉$落咸水海喇!每張枱可以用兩張贈券,咁當然用盡佢啦!淨左D贈券係度,咪又要記住住再黎多次咁煩,一次過用晒佢唔使煩.............但下個月又有贈券........其實要記住每個月來一次又真係幾煩..........不過免費來開飯,係唔應該抱怨嘅!唉!我同呀仔一人要了一個牛扒&干煎辣明蝦双并,一個黑椒汁,一個香蒜牛油汁。呢度D牛扒靚就唔使講,五成熟,粉紅肉,正!我個人比較鐘意呢個牛味濃D,但呀仔鐘意餐牌另外果款Premium Aged Prime Sirloin,話果款“林”D喎!至於D干煎明蝦就真係要讚一讚喇!大隻,爽脆,加左少少辣椒粉夠野味!一塊牛扒加六隻大蝦再加一個大焗薯和配菜,超飽!唯一要改善嘅係個焗薯,舊牛油雪得太硬,個焗薯雖然都暖暖地,但係都溶唔晒舊牛油.......老婆就食呢個加洲墨西哥烤薄餅,雞肉粒加勁多牛油粒和車打芝士,內暖外脆。老婆最鐘意!話減肥食都冇問題喎!緊係啦!我地 share 食,佢實際
快D約埋呀仔三人行,唔係老婆唔記得用,又掉$落咸水海喇!

一塊牛扒加六隻大蝦再加一個大焗薯和配菜,超飽!
焗薯舊牛油永遠都溶唔晒
老婆就食呢個加洲墨西哥烤薄餅,雞肉粒加勁多牛油粒和車打芝士,內暖外脆。老婆最鐘意!話減肥食都冇問題喎!緊係啦!我地 share 食,佢實際食得果兩件!緊係減到肥啦!
兩份牛扒係 RT月曆嘅三月優惠,係免費嘅!但雖另加正價加一($39.8 X2)。另外加洲墨西哥烤薄餅會員優惠半價,另加正價加一,埋單$222.4。平、靚、正!
2016-03-17
優惠券
三月份會員特價 Steak & Spicy Shrimp $178 (加原價10% ,$39.8)所以同老婆來食個豪 Lunch。兩個人叫左Steak & Spicy Shrimp,1/3 BBQ Ribs lunch set,餐茶加$18轉左杯Virgin Red Sangria,三月份特色小食Pork Sausage和優惠券送嘅Fish Finger。優惠券送嘅Fish Finger,四條炸得鬆脆,咬落魚肉又滑又 juice,作為餐前小食唔錯。Pork Sausage,普普通通啦!普通肉腸加薯蓉,冇乜特別,食完不次唔會再叫咁啦!Steak & Spicy Shrimp牛扒味濃,不過“鞋”口左D。蝦仁爽口,唔會煎得過熟,剛好。1/3 BBQ Ribs lunch set,豬肋骨一如以往又鬆又“林”,一切落去就離骨,係我老婆嘅至愛。不過佢話今次多汁左D,蓋過D肉味,我見佢係咁用刀刮走D汁。餐茶加$18轉左杯Virgin Red Sangria,老婆話好味,無酒精,中午飲唔怕醉。紅莓汁溝甜柑和青檸,甜甜地唔太酸喎!
所以同老婆來食個豪 Lunch。

Fish Finger
Pork Sausage
Steak & Spicy Shrimp
1/3 BBQ Ribs
Virgin Red Sangria
2016-03-02
1/3 BBQ Ribs
Virgin Red Sangria
話說今年情人節呀仔同我地一齊過,所以三人行。因為遲遲都未有 idea 去邊處食,所以拖到情人節前一日先打電話去 Ruby Tuesday 訂位。我第一句就問:請問情人節幾點有枱,佢答我9:00pm。噢!Sunday + 情人節都居然有位,九點就九點啦!搭正九點來到,都唔係等左幾耐,大約五分鐘就有位喇!因為大夜食,所以唔叫咁多野,費事瞓覺唔消化。Fsh & Clips with Shrimp應該唔使點介紹,即叫即炸夠晒脆,唯一彈嘅係D吉列蝦仁,D皮厚左D,如果換左煎蝦仁的話應該會更好味。Grilled Pork Rack有炭燒香味,又有肉汁,幾好。伴陳醋汁和水蜜桃夠清新。尤其鐘意個陳醋汁,拎黎拌Fsh & ClipsD沙律菜好夾。嘻嘻!California Club Quesadilla好有驚喜,超多牛油果加上雞肉粒,外皮脆脆地,正!Mini Cheddar Fries薯條應該唔使點介紹,不過都講小小,要襯熱食,唔係D芝士乾左試唔好味!Mega Mudslide 呢個幾好味!有D Baileys 酒 同雪糕好creamy,不過飲完幾飽。會員Memu 食品/飲品半價,每人二佰蚊超底。
搭正九點來到,都唔係等左幾耐,大約五分鐘就有位喇!
因為大夜食,所以唔叫咁多野,費事瞓覺唔消化。
Fsh & Clips with Shrimp
Grilled Pork Rack
California Club Quesadilla
Mini Cheddar Fries
Mega Mudslide
會員Memu 食品/飲品半價,每人二佰蚊超底。

2016-02-14
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節
California Club Quesadilla
2016-03-09 1096 瀏覽
好耐無食過RT既牛扒 今朝打去bk枱竟然有位 我好鍾意有沙律bar既餐廳 因為可以揀自己食既雜果粟米 所以一場黎到當然要叫個沙律 沙律材料都fill得幾快 又可以筆丫筆丫 滿滿的好有滿足感 今次同honey黎食 當然有手下留情 怕浪費左食物 而亦都因為想食扒至來 所以牛扒亦係必點 筆完個沙律返位個扒已經黎啦 雖然無想像中咁淋 但好有肉味 好有口感 蝦辣辣地又夠大隻 好正 ~ 仲有不得不讚呢個加洲餅 好得 又脆 又有芝士同埋勁多牛油果 食完實在太滿足 而飲品叫左一大杯檸檬特飲 剛剛好要來消濟 大滿足
而飲品叫左一大杯檸檬特飲 剛剛好要來消濟
大滿足
2016-03-08
現金券
  • 加州薄餅
2016-01-27 1395 瀏覽
一月份會員優惠$68 chocolate tall cake我又點會錯過呢!約埋friend 黎一齊 share。今天午餐我選子迷你漢堡$88,朋友就選了8安士牛排$158最喜歡頭盆跟湯那個香草牛油餅,超好味!蕃茄湯也幾好,不過不失。加$20要了個炸魚手指,這個好好味,脆漿夠胞,魚肉又滑又juice!主菜黎啦!8安士牛排一D都唔細塊,熟剛好七成,肉質唔錯,又有炭燒味。迷你漢堡我叫了牛和雞,牛肉有芝士非常濃味,“正”!雞呢~就夾生菜青瓜,比較淡味,唔係我杯茶。到chocolate tall cake喇!唔使講啦!一睇就知好吸引啦!一大塊朱古力蛋糕濃郁朱古力味,加上兩個雪糕球。只可以用“嘩”“嘩”“嘩”黎形容呀!因為有會員咭,午餐有八五折優惠。
今天午餐我選子迷你漢堡$88,朋友就選了8安士牛排$158
2056 瀏覽
最喜歡頭盆跟湯那個香草牛油餅,超好味!
蕃茄湯也幾好,不過不失。
炸魚手指
8安士牛排
迷你漢堡
chocolate tall cake
因為有會員咭,午餐有八五折優惠。
2016-01-14
炸魚手指
8安士牛排
chocolate tall cake
2016-01-25 1160 瀏覽
這幾天突然好想吃Ruby Tuesday啊 於是跟朋友提議到那裡聚餐點了露比三合一拼盤 蜜汁甜美的燒排骨配上炸得十分香脆的炸蝦和雞塊 另有蜜糖芥末醬和泰式辣醬燒排骨看起來雖然焦焦的 但吃切開時肉質鬆軟 入口亦非常Juicy 配上蜜汁甜甜的 炸蝦和炸雞塊 炸粉不多 吃起來炸蝦是彈牙的 配上泰式辣醬 很易一粒接一粒 吃光光😂 雞塊亦不乾而且還有少少汁 配👍🏼其後再配上mega size 的Zero Mojito 感覺就像有酒精又加了薄荷葉的檸檬茶 有酒飲 有得吃Burger 這個晚上感到超幸福唷
有酒飲 有得吃Burger 這個晚上感到超幸福唷
Zero  Mojito
Zero  Mojito
2016-01-13 1172 瀏覽
今日同老公食午飯,順便用之前買嘅2016月歷,裡邊每個月都有一張免費食品優惠卷,一月份係 chocolate tall cake。叫左兩個 set lunch 豬柳意粉和牛油果雞柳卷,再加$20 一客炸魚手指和免費嘅chocolate tall cake。湯後好味嘅。但係跟湯上嘅牛油香草餅就更好味。可惜唔記得影相。小食炸魚手指,剛炸好脆卜卜,魚有肉汁幾好。先後老公嘅豬柳,好似話慢煮,有少許肉汁,但係咬口都係有生煎咁好味。我個人唔鐘意通心嘅長意粉.........所以呢碟就麻麻喇!別外一個牛油果雞柳卷就唔錯,雞柳幾林,牛油果都好新鮮仲有兩片甜西瓜,我個人幾滿意。最後甜品chocolate tall cake,其實係朱古力Pond cake+兩個雪糕球+cream。朱古力Pond cake唔係樂甜,好濃朱古力味。不過 pond cake 好食極都有限,OK啦!

小食炸魚手指,剛炸好脆卜卜,魚有肉汁幾好。
題外話/補充資料: 我有會員片呢餐85折
2016-01-12
2016-01-02 1049 瀏覽
是日與同事食lunch到荃灣廣場Ruby tuesday前菜一件cookie 加 蕃茄湯蕃茄味濃 配脆口cookie 好好味燒雞扒意粉燒汁味濃郁 雞肉彈牙 意粉是通心的很特別 每口意粉都有白汁 口感一流
是日與同事食lunch
到荃灣廣場Ruby tuesday
前菜一件cookie 加 蕃茄湯
蕃茄味濃 配脆口cookie 好好味

燒雞扒意粉
燒汁味濃郁 雞肉彈牙 意粉是通心的
很特別 每口意粉都有白汁 口感一流

2015-12-22 1055 瀏覽
同朋友開開心心食飯. 但卻遭到不禮貌對待. 感覺極差1.由朋友坐下問侍應要幾杯水開始. 佢反問我們 : 等佢放底外賣先. 好冇? 然後很大力放水在枱面2.到下單. 我們詢問菜單中問題. 也顯示得不耐煩. 我們先查詢拼盤有些什麼, 侍應簡單回答可選四款. 但我們沒看清楚. 叫錯了芝士煙肉薯條,她即問: 咁你個拼盤仲要唔要ga ?我用中文下單.「豬肋骨拼雞翼」 但她卻用英文反問係咪要「Ribs & Wings」?3. 自助沙律吧中沒有粟米. 要問好幾次先有人添加4. 最後結帳,朋友有會員卡.職員需要核對姓名. 但朋友卻遺漏了銀包在公司,(由於她在十一月頭惠顧同一分店時. 職員並沒有核對. 她以為沒有需要.) 但該職員態度非常惡劣. 聲稱佢地冇可能唔對 ! 仲話你冇拎証明都無辦法 ! 我們再查詢那可否再申請用openrice 100元做會員那個優惠. 佢回覆那不是我們給的offer.我明白未能提供姓名核對是我們的責任. 但侍應是用我們是吃霸王餐那種語氣來招待 ( 重申一次. 結帳那位侍應態度係非常惡劣) 同一說話. 用不同語氣表達. 客人感受差天共地我們即場有向分店店長投訴, 從店長口中得知
同朋友開開心心食飯. 但卻遭到不禮貌對待. 感覺極差
3. 自助沙律吧中沒有粟米. 要問好幾次先有人添加
我們即場有向分店店長投訴, 從店長口中得知,負責結帳態度極差的侍應居然還要是經理

食物質數ok. 但如果係咁對客人. 食得咁委屈又唔開心. 我覺得冇人會去. 至少. 我以後都唔會再幫襯

話說我11月幫襯同一分店. 係非常愉快的. 估不到事隔一月. 服務會差咁遠
2015-12-09
2015-12-14 1048 瀏覽
有時LUNCH 雖然得一丁友, 但係都可以享受下。今日我都去RUBY TUESDAY,一個人都可以食得好開心。先來介紹一下南瓜湯,味道比較濃,亦都好creamy, 所以本人係幾喜歡。 佢仲上埋一個cookie 比我送湯,味道冇咩特別,但係同普遍西餐唔同。到主菜燒雞扒意粉啦,雞扒燒得岩岩好,加埋我最愛既白汁,盡將意粉既味道大大提升。講到意粉,呢個係通心意粉,所以食落去其實口感好特別。不過呢,白汁其實都幾漏,不過總括來講係一個好味同quality既lunch。By 大孖

By 大孖
2015-11-23
10 分鐘 (堂食)
2015-12-03 1035 瀏覽
Ruby Tuesday既野食好大碟,就連個甜品都大份個人架!我完全被佢個tall cake征服了!我深深既愛上左呢個tall cake, 超濃朱古力蛋糕配香滑忌廉同雲尼拿雪糕!蛋糕係有d似牛油蛋糕,實實地既口感,咁樣令蛋糕更加濃味,口感更好!夾埋雲呢嗱雪糕同忌廉岩岩好,一d都唔覺得滯!😍😍😍
  • tall cake
2015-11-24 983 瀏覽
一直想試下Ruby Tuesday,見有張六折coupon,所以同老婆去試一試。我地order左California Club Quesadilla,Triple Play, Ruby Refresher 同是日餐湯。先來California Club Quesadilla,最初食頭幾件覺得幾好味,裏面有啲雞肉、煙肉、芝士等,最驚喜係裏面有唔少牛油果,令整件烤餅ge味道提升不少。可惜食到最後一件時,成件烤餅裏面竟然有1/3係cheese,實在太膩了!不過整體上好味道。至於Triple Play,炸蝦同炸雞味道OK,而我最鍾意食ribs,佢肉質很腍,配上醬汁非常夾。 另外焗薯蓉味道不錯!Waiter介紹個是日推介38蚊豬扒餐,我本身好鍾意食豬扒,禁抵食當然要試下。當然一分錢一分貨,味道一般!另外order左是日餐湯–忌廉周打蜆湯。味道非常濃郁,但一碗小小ge餐湯要成62蚊,似乎貴左啲。加埋杯Ruby Refresher,今睌依餐非常滿足。
另外order左是日餐湯–忌廉周打蜆湯。味道非常濃郁
,但一碗小小ge餐湯要成62蚊,似乎貴左啲
。加埋杯Ruby Refresher,今睌依餐非常滿足。
2015-11-20
2015-09-01 2165 瀏覽
今晚男朋友早放工,18:00就已經可以食晚飯喇!因為收到露比既email,知道今個月做緊兩個超值promotion,忍唔住就先食為快了優惠一係$228兩個指定主菜,優惠二係$98有全份Ribs我倆今日胃口不太,所以只叫了一份ribs同自助沙律。跟ribs既薯蓉波比以前加多左好多牛油同香草,好食左好多,以前多數食剩😐今日在沙律吧成功夾左好多長通粉同生果而且食得太多薯仔沙律,好飽。呢次份Ribs好厚肉呀,味道依然水準,月尾應該會再食多次個Ribs$98連原價加一都只係$132。
今晚男朋友早放工,18:00就已經可以食晚飯喇!

優惠一係$228兩個指定主菜,優惠二係$98有全份Ribs

我倆今日胃口不太,所以只叫了一份ribs同自助沙律。
今日在沙律吧成功夾左好多長通粉同生果
而且食得太多薯仔沙律,好飽。
Ribs
Fosters
2015-09-01
Ribs
Fosters
  • ribs
2015-08-18 1803 瀏覽
上星期六和家人去食晚餐,大家好開心咁叫左好多碟,因為妹妹係會員,所以送一份 main course , 但職員無提醒我地已叫一份炸物拼盤,所以有兩大盤炸物,當然食唔晒啦!仲因為佢勁耐都無俾沙律隻碟我地,所以趁勢cancel 埋個沙律。漢堡包勁好味!炸物就得炸雞柳好味,其他就一般,偏喊。maga size drink 就好抵飲!
2015-08-15