2024-11-28 97 瀏覽
假日同朋友突然間好想食燒肉,見到呢間嘢幾有特色有燒肉定食!價錢又唔係好貴,即刻試吓。 正值今日係星期二,香蔥薑汁牛五花做緊優惠,呢個肉本身已經醃咗,所以燒起上嚟非常惹味,啖啖肉汁好Juicy。另外亦都叫咗個雞豚之盛盒,雞肉好出色,只要燒果時自己控制岩個熟度,就可以燒到雞肉非常多汁又鮮嫩。豚肉就正正常常不過不失啦。平民價錢一餐食到雞牛豬 值得一試!

豚肉就正正常常不過不失啦。

平民價錢一餐食到雞牛豬 值得一試!
2024-11-25 64 瀏覽
呢間係我都幾鐘意食嘅烤肉店,價格親民,可以用平民價食烤肉。環境正常乾淨,客人都幾多。當時叫左個200g牛胸腹套餐。肉質鮮美,油脂豐富,令人滿足。非常推薦放工想用少錢享受下烤肉嘅人去食。

2024-11-17
2024-05-21 937 瀏覽
1。服務質素(需要改善)-不能換桌就直說,對客人說謊心感反感-2。空間環境(整體不錯)3。用膳時間接受(一小時)4。衛生程度(理想)5。有送餐機械人(新鮮)6。食物(保持水準值得一讚)
1。服務質素(需要改善)
-不能換桌就直說,對客人說謊心感反感-
2。空間環境(整體不錯)
3。用膳時間接受(一小時)
4。衛生程度(理想)
5。有送餐機械人(新鮮)
6。食物(保持水準值得一讚)

2024-05-17 1110 瀏覽
阿女超鍾意嘅食堂,成日都會黎食嘅RUD燒肉店。我地點左牛五花,牛舌同埋豬腩肉一如以往嘅好食,牛5花肉質有咬口而且香肉味,不過佢嘅調味蔥比較咸,大家記得唔洗再加醬油。宜家牛5花仲減價,自己就最鍾意食豬腩肉,燒到脆卜卜惹味又好好食!而牛舌就比較薄,如果厚d會好食好多。 每個set跟一碗胡麻椰菜絲,一碗有豆腐粒既 日式海苔味噌湯,一碗白飯(加$6轉紫菜珍珠 飯)另外再加左可口可樂呢間餐廳每晚都要排長龍,如果想食記得早d去排隊。

阿女超鍾意嘅食堂,成日都會黎食嘅RUD燒肉店。

我地點左牛五花,牛舌同埋豬腩肉

而牛舌就比較薄,如果厚d會好食好多。

呢間餐廳每晚都要排長龍,如果想食記得早d去排隊。

2024-04-20 1248 瀏覽
今日第一次同朋友試!佢地午市最近有個星期一至五大激安!見到好多人也order,一於試試!🎷今日星期五係雞松板胼腩肉片!有雞肉同腩片各一碟,又有沙律、日本飯、湯!其實已經好豐富!
今日第一次同朋友試!

今日星期五係
雞松板胼腩肉片!

有雞肉同腩片各一碟,又有沙律、日本飯、湯!其實已經好豐富!

2024-03-18 1450 瀏覽
呢間都食過幾次㗎啦,不過始終比Y字日本過江龍差少少,不過近我呀嘛,唔使出去外面滿食,清緊假,又揀咗放埋個星期一,之前食開星期六,都無咩優惠套餐㗎,不過都唔算貴嘅。呢間燒肉比較特別嘅係有機械人送餐,幾得意。估唔到平日食咁平,佢星期一至五每日都有個特價餐,有個特價餐牌俾人揀。我覺得最正係星期一呢個優惠餐,真係好抵,$78有3款肉,豬/牛/雞都齊晒,加埋成360g肉,啱晒心大心細唔知揀咩肉嘅人,所以12點鬆啲,啱啱放飯時間已經坐到9成滿,好彩我1個人都唔使等啫,到我食完出到門口已經要等位啦。味道就不過不失啦,可能係我食嗰個餐比較平啩,啲醬料,我就最鍾意燒肉汁,甜甜哋好好味,蒜蓉醬就麻麻哋啦,係酸酸哋嘅,我唔太慣嗰隻味,仲有一款檸檬薑汁,今次就無試,不過之前食過有少少辣咁啦,都唔係我杯茶

2024-03-18
2024-03-11 889 瀏覽
喺香港仔行完山 天氣又好凍 所以揀黎食燒肉 暖啲😋😋✨200g 牛胸腹 牛舌 $98200g 份量都幾多其實 我食完100g都覺得差唔多夠 $98真係好抵食 👍🏻👍🏻 仲要肉嘅質素好好😋😋牛舌好嫩 牛胸腹好有油脂感 😋😋😋✨200g 牛胸腹 Karubi 牛肉片 加紫菜蛋飯$118Karubi 牛肉都好嫩又有油脂香 牛味香濃 都好好食👍🏻👍🏻 個飯加左紫菜同蛋更加正總括嚟講味道都好好👍🏻👍🏻呢個價錢食到咁嘅份量同質素真係好抵食!!!推薦!味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️❤️❤️服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰午餐人均~$108(唔收+1)
喺香港仔行完山 天氣又好凍 所以揀黎食燒肉 暖啲😋😋

✨200g 牛胸腹 牛舌 $98

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️❤️❤️
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️💔

💰午餐人均~$108(唔收+1)
窩心地擁啖燒肉,新開嘅店擊中我嘅燒肉味蕾!🍱行到店門口,閒雜人等唔太多,等位都幾快,店內有自己一格嘅座位,感覺就好似讀書咁專注。店家嘅燒肉拼盤真係可以話係人見人愛,肉質靚到喺口裡散開,雞肉咁滑,牛肉嘅油花分佈均勻,煮得啱啱好嘅豚肉又香又爽口。柚子蒜蓉汁真係咁味美,一試難忘,帶啲爽口微酸,湊曬燒肉。😋海苔味噌湯溫暖胃,紫菜珍珠飯更加係惹味,啖啖飯都夾住紫菜既香味。呢家店嘅燒肉,煙韌適中,真係岩哂要一個人悠閒享受美食嘅時光。食物質素跟份量絕對是拍住良心講價,任食散燒肉質素一流,愛肉之人絕對唔好錯過!粒粒皆辛苦嘅飯食,這次嘅燒肉體驗,真係讓人笑口常開,心情大好。下次,係時候試吓其他款式嘞!🤤

2024-01-11 700 瀏覽
今次我黎到一間讓人興奮嘅燒肉店,磅礡食客嘅熱情真係令人心癢癢。掂啊,一家大細就嚟個幸福燒肉時間啦!安格斯肉眼扒,燒到啱啱好,起啲火香,張嘴一咬,嘩,即刻軟化晒,肉味濃郁得嚟唔膩口。豚腩肉,平靚正個詞用嚟形容佢真係一點兒唔誇張,外皮微酥,入面嘅肉汁喺口裏散開,好過癮。蝦蝦,你真係大隻哩,燒得啱哩啲,嗜食功夫一嘢入口,夠哂鮮,求其啲海鮮店都未必有得較。啲雞脾肉都照顧得好,燒肉界嘅白滑美人,一啖啖食落去,真係點都唔會覺得面子。珍珠飯彈牙,清埋哩個海苔味增湯,又平衡咗啲油膩。特別啲嘅係,你可以單飛燒肉,一個人嚟都有得揀,唔怕尬場,可以自在咁投入烤肉嘅世界。埋尾,個青蘋果檸檬梳打,酸酸甜甜喺嘴裡打個轉,嗌嚟啖啖清新,真係完美收場。總括嚟講,呢度肯定係慳家朋友外出食肉嘅心頭好👍!

2023-10-24 1446 瀏覽
今日來到香港仔市政大樓對面有間叫RUD燒肉,忍唔下午都要食下燒肉添。望到menu價錢唔貴,安心order多2款來試試先。食物上枱感覺性價比高,我最鍾意香蔥薑漬牛五花,因為燒肉來講真好少連埋咁多蔥一齊燒,口感及燒完嘅味道簡直好過一般牛五花啊。還有呢度嘅汁比較特別,亦係好少見。有機會u可以再來食
$100都唔洗就想食燒肉,係$100都唔洗!燒肉定食有牛、豚、雞可選,牛肉🐂肉質腍 ,豚腩肉口感柔軟🥰,雞脾肉🐔夠哂嫩滑餐廳性價比好高,能按食量選燒肉份量,200g 肉可以食到好飽!同埋醬汁特別好味,有火辣薑汁、柚子蒜蓉汁同燒肉汁🤤定食包括(日式海苔味增湯、飯、日式時菜)亦可加配燒物、小食和飲品。飲品方面,白桃烏龍冷泡茶味道就清清地, 玫瑰荔枝冷泡茶味道濃又唔會甜🥤 餐廳仲有一人枱,自己一個人嚟食燒肉都唔會覺得尷尬🤭但提提大家,餐廳性價比咁高一定多人食,記得早啲去攞飛啦!推薦指數4.5/5______________________________📍RUD燒肉 (香港仔中心)香港仔香港仔中心5期地下B及C號舖
$100都唔洗就想食燒肉,係$100都唔洗!

同埋醬汁特別好味,有火辣薑汁、柚子蒜蓉汁同燒肉汁🤤

餐廳仲有一人枱,自己一個人嚟食燒肉都唔會覺得尷尬🤭

但提提大家,餐廳性價比咁高一定多人食,記得早啲去攞飛啦!

推薦指數4.5/5

📍RUD燒肉 (香港仔中心)
香港仔香港仔中心5期地下B及C號舖
15 分鐘 (堂食)
2023-06-25 1642 瀏覽
我最近去了一家燒肉店,試了他們的一人份燒肉,讓我有些好評和一些遺憾。首先是口感,燒肉的牛肉質素一般,不夠鮮嫩多汁,但是份量適中,比較適合一個人享用。另外,他們的乳酸梳打很好喝,口感清爽,是一個不錯的選擇。然而,整體來說,這家燒肉店的CP值還算不錯,價格比較實惠,讓人覺得物有所值。總體來說,這家燒肉店的一人份燒肉牛肉質素一般,但是份量適中,價格實惠,是一個CP值還算高的選擇。如果你在意牛肉的質素,建議考慮其他燒

2023-06-15 1355 瀏覽
#搞串個pantry今次又同大家介紹一間一人燒肉店🔥,記得之前同大家講過一間位於沙田河畔花園嘅燒肉。今次要介紹嘅呢間燒肉🍖,係我哋覺得最平嘅一人燒肉店🤩,而且佢有好多間分店,喺香港仔、#九龍灣 、#將軍澳 、粉嶺、#觀塘 、#元朗 、藍田、#青衣 、西灣河、天水圍,都有分店,我相信大家應該可以好方便咁試到呢一間燒肉店💕!!呢間燒肉店嘅價錢真係幾抵玩🤑,所以一到午餐、晚餐時間就會好多人排隊。我哋今次就嗌咗🔴牛胸腹燒肉定食(300g)($92)、🔵牛小排•牛胸腹燒肉定食(200g)($106)、🟣雞腿肉(120g)($22)。而定食入面包含肉類之外,仲有麵豉湯🍲、沙律🥗、飯🍚。另外加$6可以轉紫菜飯,加$10可以轉紫菜玉子飯。仲有係,呢間燒肉嘅餐廳每間分店嘅價錢都有少少分別😮。牛胸腹燒肉定食(300g)🌟🌟🌟🌟300g牛胸腹用咗兩個碟去裝,而每一塊牛胸腹都幾厚😜,好多油脂,一燒落去🔥,會有好香嘅牛油味,非常有燒肉嘅感覺。食落口非常腍🥳,雖然係最平嘅牛肉部位🐮,但食落都可以滿足到大家對牛味、油脂感嘅追求🫦!!同時,店家係每一個位置都放咗好多唔同嘅調味料。牛小排•牛胸腹燒肉定食(200g)🌟🌟
#搞串個pantry

牛胸腹燒肉定食(300g)🌟🌟🌟🌟

牛小排•牛胸腹燒肉定食(200g)🌟🌟🌟
牛肉都係好多,同樣都係用咗兩個碟嚟裝。明顯牛小排嘅油花分佈靚啲🤩、平均啲。牛小排燒落去,都明顯會結實啲,食落口比較偏重有濃郁嘅牛肉味道😝,同時都比較有咬口。而跟餐嘅紫菜飯都非常正,飯粒軟硬適中,紫菜平身亦有麻油香味、咸味🤤。

呢間一人燒肉店,確實比起另外一啲一人燒肉店平,而肉類質素、環境埋風亦都對得住個價錢🙌🏻。如果大家有機會嚟試嘅話,比較推薦大家叫最普通嘅牛胸腹就OK啦💕!!
2023-05-25
20 分鐘 (堂食)
2023-05-30 1036 瀏覽
香港仔開咗間一人燒肉 見價錢唔貴就入去試下😂😂同大部分嘅一人燒肉舖頭一樣都係用QR code落單 叫咗個100g牛腹胸 牛舌套餐都不過百 再加上9點之後有優惠加10蚊有多100g牛腹胸 認真抵食呀!👍🏻
2023-05-23 953 瀏覽
同朋友聚會吹水,吹到8點幾先去食飯,行過見到呢間野勁多人排緊隊,就拿拿聲拎張飛,點知呢頭拎完果頭就截龍,冇得再拎飛,好似好受歡迎咁喎......!望清楚個餐牌,原來9點後入座的話,加多$1有多一碟指定既肉(牛胸腹)!睇嚟個個都係為咗呢個優惠喎!到9點鬆少少,終於到我地入座啦!我咩野肉都想試下,所以叫左個燒肉拼盤之盛合180g,一次過滿足晒我對豬牛雞既欲望,再加多一蚊多碟牛肉。但係見到多三十蚊就可以雙倍肉咁抵,就忍唔住改叫咗360g(多一倍)果種了!一嚟到都俾個份量嚇親,估唔到呢個價錢可以食到咁多肉肉!個爐火都幾搶火,火力夠,牛肉類燒一燒就食得~朋友見到我個set有雞,都擔心個雞會唔會燒到好老,點知又滑又有汁,都幾好食!真係難怪會咁多人排晒隊啦,佢地仲要係入晒會拎盡晒優惠嚟食!呢個價錢食到咁多肉肉,真心可以再嚟食!

到9點鬆少少,終於到我地入座啦!

一嚟到都俾個份量嚇親,估唔到呢個價錢可以食到咁多肉肉!