2024-11-08 204 瀏覽
一向鐘意飲日本清酒🍶, 但找一間完全專注日本🎌酒文化嘅餐廳唔係好多, 聽到朋友🗣️話佢公司附近開咗間有堂食又賣日本清酒、威士忌嘅餐廳, 仲要响交通非常便利嘅中環, 所以第一時間去試下🏃。日本酒清酒🍶種類好多,餐廳老板😎係清酒鐵粉, 專業知識非常豐富, 除咗比較流行嘅清酒外, 仲有一啲特別好貨。🍭大嶺三粒米, 寒菊 True White叫咗一套三杯🥃嘅人氣皇大嶺三粒米,濃度漸增,有米味同水果味,每杯味感唔同, 清酒好玩就係每啖感覺特別,酒味有果甜🍎,甜美潤喉易飲。 再來杯寒菊 True White 純米大吟釀, 微微甘口😋,清爽又有層次, 配炸物🍤一流。🍭冬蔭功,麻辣,土匪燒雞肉串, 吉列炸蠔清酒🍶不一定只配魚生🦪🦪, 食濃味嘅串燒🍢都係清酒嘅好拍檔, 酒感更清新,而且吉列炸蠔🥟品質不錯, 炸皮薄薄酥脆, 蠔肉乾脆唔胡。 雞肉串就好惹味, 微辣嘅味道更能突出清酒啲清香。

🍭大嶺三粒米, 寒菊 True White

🍭冬蔭功,麻辣,土匪燒雞肉串, 吉列炸蠔

2024-11-04
5 分鐘 (堂食)
$300 (宵夜)
2024-09-21 323 瀏覽
俾我發現到中環擺花街開咗一間隱世又好坐嘅sake bar。 好舒服,好寧靜,可以同朋友慢慢坐,慢慢飲!老闆係一個清酒愛好者, 佢好熟悉所有清酒嘅歷史,製作過程!店內清酒滿滿,好精緻乾淨,要乜有乜。Happy hour 嘅tasting sake set 只係$99,仲係”九平治黑田庄”系列,有三杯,超吸引!果味香濃,微甘口,帶點淡雅米香,清爽怡人!至於 house sake , happy hour 都只係$68, 有三款酒,分別係甘,並,辛!我哋揀咗甘同辛甘-愛山, 荔枝香味,好清甜辛-龍水泉, dry身少少,微甜除咗清酒,亦有一啲簡單嘅日式串燒,小食等,用嚟送酒,真係一流!雞串燒保留到雞肉嘅肉汁鮮味,至於酒豚乾就送酒一流!我哋仲叫咗蟹肉餅同三文治,各有特色,三文治脆口又夠哂熱。至於蟹肉餅就好creamy。總抱嚟講,sake hub 係一個繁忙都市中一間寧靜嘅清酒屋,真係值得一去!

果味香濃,微甘口,帶點淡雅米香,清爽怡人!

我哋揀咗甘同辛
甘-愛山, 荔枝香味,好清甜
辛-龍水泉, dry身少少,微甜

2024-09-20
慶祝紀念
生日
周四放工,約了個嗜酒如命的老友吃飯小聚,今次他介紹我去呢間主打飲日本清酒的地方一試。呢間位於中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖的SAKE HUB,聽個店名就知道是專賣日本清酒的,單是看酒櫃就知道藏酒豐富,各適其適來自不同日本縣市的清酒,有大瓶的也有小瓶的,店子空間雖不大,但座位都相當寬敞舒適。自問飲酒唔多的我,真的無從入手,唔知點咩飲好,幸好朋友話不如試呢個SAKE TASTING SET ($99),因為佢上次同朋友都係先試了這個,然後再點其他小食。呢個SAKE TASTING SET會有三杯清酒,分別是寫樂純米酒、九平治黑田庄福地和龜泉CEL24 純米吟釀。這三種日本米酒酒精濃度適中,味道不乾喉,容易入口。甜度由淺入深,辛味的寫樂充滿橙皮的甘香,有小小辛辣感,喝完食慾大增。九平治黑田莊福地有點像甜橙的味道,龜泉的純味,帶梨香之餘並有米釀的香甜味。一邊細味清酒,老闆還娓娓道來其他酒品。除了TASTING SET,我們還點了三款雞肉串(沙嗲、冬陰、土匪雞),還有吉列豬扒烏冬伴酒。雞肉串燒彈牙惹味,烏冬夠Q,配上清甜清酒,真的大塊朵頤。

HOUSE SAKE TASTING SET

三款雞肉串(沙嗲, 冬陰, 同土匪)

吉列豬扒烏冬
2024-08-01
HOUSE SAKE TASTING SET
三款雞肉串(沙嗲, 冬陰, 同土匪)
吉列豬扒烏冬
推薦 - 環境、食物質素、清酒品項都好正🫶🏻⛩️隱匿於寂靜大廈中的,是一家環境清幽、燈光柔和昏暗、藏酒豐富的Sake酒吧。店內店家擁有豐富的清酒知識,為客人悉心介紹,並且與客人打成一片。由於早到了一會兒,我在酒吧裡查閱文件時,店家還貼心地將燈光調高了幾度,氛圍溫馨。🍶餐廳的 House Sake系列每星期更新一次,精心挑選甘辛口三種不同程度的清酒,為客人提供獨特的品嚐體驗。本週的甘酒是True White和 並酒是獺祭。獺祭酒感純淨細膩,酒體乾淨清爽,入口絲滑柔和,餘韻悠長。16%的酒精,適合搭配清淡的食物或單獨品飲。獺祭以現代科學化的釀造手法,結合傳統匠心,確保每一瓶酒維持穩定的高品質。其釀造過程巧妙控制甜味與酸度的平衡,使風味層次分明,酒香馥郁而不霸道。True White 酒體輕盈中帶活力,酒中散發出雄町米發酵後,帶來的清新的果香與淡淡的花卉香氣,米的自然甜味與恰到好處的酸度相輔相成,回甘優雅。此款酒的特色為無過濾生原酒:未經過濾與加熱處理,保留了酒液的原始風味,呈現新鮮純淨的口感,同時帶有更多的發酵層次感。🪕Sake tasting set,提供同一品牌的三款酒,每兩週更新一次,
推薦 - 環境、食物質素、清酒品項都好正🫶🏻

獺祭

True White

🪕Sake tasting set,提供同一品牌的三款酒,每兩週更新一次,本週是樂器。

- 樂器-Alternative 2024 Fresh HOP C系
酒體稠密細膩,入口輕盈順滑。啤酒花的加入為酒體增添了一絲獨特的苦韻,又有菠蘿的清新香氣,低酸柔甜,風味立體。

- 樂器正宗-槽垂中取(雄町 中取り)
酒體濃郁且圓潤,清新與厚實並存,尾韻乾淨。

- 樂器正宗-中取り
酒感滑順而有力度,米香純淨,並帶有隱約的果香,口感偏乾,帶有微辛感,尾韻清爽利落。

🍢串燒
雞肉甜嫩,冬陰功和土匪味微辣,很入味,很好吃,推薦!

日式照燒雞肉串 $27
冬陰雞肉串 $29
土匪雞肉串 $29

🍘小食
隱藏餐點 $88 燒乳鴿
外脆內嫩,即叫即製,不油膩。還很貼心的附上特色濕紙巾呢~

🎣日式照燒魚乾 $88
熱辣辣,惹味,一口接一口的下嘴小食。
5天前 0 瀏覽
以酒樽做的設計,氣氛座位,聊聊天之假日,互動中別有一番風味!擺滿日本清酒潮牌呢,罕有清酒和高級大廠清酒樂器正宗味道由甜到甘,酵母製備而成,入口會有熟成米飯之鮮味,香濃之酒味令人快樂,輕鬆之晚上清酒有令人印象深刻的豐富酸度,甜香口味,棒帶有白葡萄酒之酸甜味,清酒入門者果味清酒也很不錯,用上獨有抗氧化技術,濃郁香味。香氣,,快樂感,清酒溫和酸味和辛澀餘韻,聚腳飲酒好地方收工和同事輕輕鬆鬆靜靜地傾下計。
擺滿日本清酒潮牌呢,罕有清酒和高級大廠清酒
樂器正宗
清酒有令人印象深刻的豐富酸度,甜香口味,棒
帶有白葡萄酒之酸甜味,清酒入門者
果味清酒也很不錯,用上獨有抗氧化技術,濃郁香味。
香氣,,快樂感,清酒溫和酸味和辛澀餘韻,聚腳飲酒好地方
收工和同事輕輕鬆鬆靜靜地傾下計。
5天前 0 瀏覽
Happy Friday 同事們帶我到這間Sake Hub飲清酒宣洩一下工作的鬱悶 酒吧開業大概半年 於擺花街較為隱蔽的位置✨Happy hour✨🍶House Sake $68/90ml 🍶Sake tasting set $99 3*50ml🔹樂器正宗 純米吟釀 山田錦精米步合:60%味道幾平衡的一款 甜味與酸味平衡良好 幾適合入門飲sake的朋友仔Sake tasting set 會不定期更新 這一轉3款都是「榮光富士」 很有趣的體驗 同一酒廠 能夠品嚐到不同風味1️⃣榮光富士 龍吟虎嘯 純米大吟釀精米步合:50%偏甜的一款清酒 好像股有蜜瓜 酒質順滑容易入口 2️⃣榮光富士 SURVIVAL 純米大吟醸精米步合:50%飲第一啖覺得咸咸地 這款清酒較為厚身 店員介紹時提及會像blue cheese 比較特別 之後幾啖再飲都覺得柔軟順滑易入口 3️⃣榮光富士 闇鳴秋水 純米大吟釀精米步合:38%口感透明 中段飲到淡淡米香味 有餘韻🔸朝日鷹 山形縣 精米步合:55%店員介紹這一支是性價比之王 「高木酒造」有超過400年歷史 比十四代歷史還更悠久飲落口感滑順 有清香的果香味 米味温和 個人是日最

✨Happy hour✨

口感透明 中段飲到淡淡米香味 有餘韻

🔸朝日鷹 山形縣
精米步合:55%
飲落口感滑順 有清香的果香味 米味温和 個人是日最愛

飲酒當然要配番d小食 我們分別選了4款雞肉串燒 每款大約$25-$29一串 包括沙嗲、冬陰功、土匪及地獄麻辣味 基本上雞肉都嫩滑入味 送酒不錯
另外是日Secret menu有清酒煮蜆 加了辣的湯汁仍然清甜 想飽肚點亦可選擇日式烏東 我們還配了吉列炸蠔 炸粉不算太厚 炸得很酥脆

現在還有買一枝sake第二支半價的優惠 可以繼續跟朋友品嘗清酒談心
  • Sake  tasting  set
2024-11-23 0 瀏覽
平時都有飲吓梅酒🍸,覺得幾醒神開胃,今晚專誠上去擺花街20號嘅日式酒吧Sake Hub飲吓清酒🍶。酒吧燈光柔和,擺滿日本各式各樣的清酒,讓顧客大開眼界!🍾👀🍾👀Order咗: 🍾甘 寒菊銘釀True只含15%酒精,酒味清醇畧帶甘甜可口,女士也可以淺嘗杯中物。🍸佐酒小食:🇯🇵日式烏冬配雞肉串燒X2烏冬熱辣辣爽滑彈牙好味,料唔多,配🍥🍥和黑木耳。雞肉串少少甜香軟滑,佐酒是最佳配搭!👌🏼🦪吉列炸𧐢𧐢夠晒新鮮食出陣陣海水味道,炸到外面脆卜卜,點少少沙律醬更添風味,再飲啖SA KE, 賞心樂事!放工不妨帶埋同事友好上來飲番杯醒吓腸胃啦!🍸🍸#清酒#日式酒吧#炸物#sake hub

Order咗:
🍾甘 寒菊銘釀True

佐酒小食:
🇯🇵日式烏冬配雞肉串燒X2
烏冬熱辣辣爽滑彈牙好味,料唔多,配🍥🍥和黑木耳。
雞肉串少少甜香軟滑,佐酒是最佳配搭!👌🏼
🦪吉列炸𧐢

放工不妨帶埋同事友好上來飲番杯醒吓腸胃啦!🍸🍸
#清酒
#日式酒吧
#炸物
#sake hub

2024-11-19
  • 雞肉串燒
星期五與一班朋友Happy Hour,選了位於中環、開業約半年的<Sake Hub> 😊。Happy Hour時間為下午4:00-8:00,有House Sake / Sake Tasting Set 選擇。<House Sake $68/90ml>樂器正宗 本醸造 中取👉精米步合:麴米60%, 掛米70%|原料米:夢の香👉口感滑順,味道甘酸帶點果香,層次豐富,後勁酒味較明顯~<Sake Tasting Set / $99 3x50ml - 會定時更換>1️⃣榮光富士 龍吟虎嘯👉精米步合為50%|米種: 羽州譽👉散發哈密瓜般的果香,味道清甜,餘韻悠長,口感清爽順滑舒適2️⃣榮光富士 SURVIVAL 倖存者👉精米步合為50%|米種: 玉苗👉發酵味較強,有點blue cheeze味道,酒味濃厚,其微妙味道與後勁達至完美平衡3️⃣榮光富士 闇鳴秋水👉精米步合: 38 %|米種: 出羽之里👉味道有點似檸檬cheese cake,微甘口,又帶少少酸,順喉有層次Happy Hour 又點少得佐酒小食,店內小食選擇都不少,今次揀了:▫️雞串燒<沙嗲、冬陰功

<House Sake $68/90ml>
樂器正宗 本醸造 中取
👉精米步合:麴米60%, 掛米70%|原料米:夢の香
👉口感滑順,味道甘酸帶點果香,層次豐富,後勁酒味較明顯~

1️⃣榮光富士 龍吟虎嘯
👉精米步合為50%|米種: 羽州譽
👉散發哈密瓜般的果香,味道清甜,餘韻悠長,口感清爽順滑舒適

2️⃣榮光富士 SURVIVAL 倖存者
👉精米步合為50%|米種: 玉苗

3️⃣榮光富士 闇鳴秋水
👉精米步合: 38 %|米種: 出羽之里

▫️雞串燒<沙嗲、冬陰功、土匪、地獄麻辣>
雞串全部都肉嫩Juicy,特別喜愛冬陰功味。
▫️吉列炸蠔
蠔鮮肉嫩,薄薄的炸粉,吃時酥脆不油膩
▫️隱藏菜單<清酒煮蜆>
大大隻蜆鮮嫩冇沙,蜆湯清甜,加上店員落了少少辣椒,更顯蜆的鮮味 !

值得一讚,店主服務好好,與客人打成一片!大家亦不要錯過《11月限定優惠》:
▫️買清酒2枝,第2枝半價
▫️以$98 獨享首杯50ml JUYONDAI 十四代
▫️Cocktail 買2杯,第3杯免費
2024-11-22 0 瀏覽
講到係飲野 我個人就都幾喜歡飲sake既今次要為大家介紹既係 - Sake HubSake Hub係位於中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖顧名思義餐廳主打係飲sake為主佢地有好多唔同種類既sake可以飲除左sake之外 佢地仲有多款助酒小食個人大愛個雞肉串必點麻辣味 佢係超麻 Location : CentralPrice : $150-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10
講到係飲野 我個人就都幾喜歡飲sake既

個人大愛個雞肉串
必點麻辣味 佢係超麻

Location : Central
Price : $150-$200/p.p
誤打誤撞找到間隱世又專業的sake bar,平時下午會做清酒零售生意,也會有Happy hour和深宵時段,老闆是專業唎酒師,這次上去招待我們的店員友善熱情,加上美酒佳餚令用餐體驗非常好🤭🍶tasting set (3 x 50ml)$99 HH 每2星期轉一次今次試到常見嘅三粒米:火入れ 原酒、無濾過生原酒、夏のおとずれ美人魚 欣賞佢包括比較少飲到嘅2024版美人魚(果香清甜不膩)一次過試晒三款直接比較到唔同口味非常入門級friendly🍶house sake $68 HH 有三款: 甘、並、辛我們選了➡️寒菊 True White 純米大吟釀 無濾過 生原酒女生應該會比較喜歡這種乳酸感覺重的清酒酒櫃滿滿,而且款式由親民到貴酒包羅萬有店員又專業,真的能根據我們的喜好俾意見我們還試了➡️十四代別撰諸白➡️朝日鷹特撰本釀造兩杯都是$99@ CP值超高!食物方面還不錯喔隔離枱在吃串燒,反應不錯我們想要暖胃的所以試了店員推薦的➡️清酒煮硯➡️炸蠔全部熱辣辣,一啖清酒一啖海鮮真係一流🥹

🍶tasting set (3 x 50ml)
$99 HH
每2星期轉一次
今次試到常見嘅三粒米:
火入れ 原酒、無濾過生原酒、夏のおとずれ美人魚
欣賞佢包括比較少飲到嘅2024版美人魚(果香清甜不膩)
一次過試晒三款直接比較到唔同口味
非常入門級friendly

🍶house sake
$68 HH
有三款: 甘、並、辛
女生應該會比較喜歡這種乳酸感覺重的清酒

酒櫃滿滿,而且款式由親民到貴酒包羅萬有
店員又專業,真的能根據我們的喜好俾意見
我們還試了
➡️十四代別撰諸白
➡️朝日鷹特撰本釀造
兩杯都是$99@ CP值超高!

食物方面還不錯喔
隔離枱在吃串燒,反應不錯
我們想要暖胃的所以試了店員推薦的
➡️清酒煮硯
➡️炸蠔
全部熱辣辣,一啖清酒一啖海鮮真係一流🥹
位於中環擺花街樓上嘅Sake店,今年六月新開張,除咗係酒吧之外,仲係零售店,大量日本清酒選擇。店舖裝修日本木系、加上各類酒瓶作為擺設、仲有一隻大熊打卡位。氣氛清幽,適合情侶朋友把酒談心,更適合朋友包場嘅小型酒會。🍶🍶🍶SAKE TASTING SET $99 / 3x 50ml大嶺 3粒 Ohmine 山田錦 火込 純米大吟釀大嶺 3粒 Ohmine 出田錦 生 純米大吟釀 大嶺 3粒 Ohmine 美人魚 純米大吟釀~ 山口縣的「大嶺3粒米」是在日本海內外均大受酒迷追捧的清酒系列。以酒米之王「山田錦」為釀造原料,散發豐富的吟釀。三杯味道都甜甜地,易入口,啱哂我哋女士飲🤭,其中一杯~中間「生原酒」獨有的微碳酸感,整體增添清爽的口感。吟釀香氣更豐富,清酒的原有風味亦更突出。🍶 HOUSE SAKE $68 / 90ml~ 有三款可以選擇,今次揀咗「鍋島 山田錦 純米吟釀」,鍋島的經典純米吟釀之一,這款清酒有平穩的吟釀酒香,帶有像菠蘿及蘋果般的果香,甜味輕巧的酒質,豐厚的米味,清爽而順滑,口感新鮮。HAPPY HOUR (1600-2000)佐酒小吃:🌶️冬蔭雞肉串 $29 / PC

大嶺 3粒 Ohmine 山田錦 火込 純米大吟釀
大嶺 3粒 Ohmine 出田錦 生 純米大吟釀
大嶺 3粒 Ohmine 美人魚 純米大吟釀

🍶 HOUSE SAKE $68 / 90ml

HAPPY HOUR (1600-2000)

佐酒小吃:
🌶️冬蔭雞肉串 $29 / PC
🌶️🌶️土匪雞肉串 $29 / PC
🌶️🌶️🌶️地獄麻辣雞肉串 $29/PC
~ 點咗三款辣味,最鍾意地獄麻辣,夠哂刺激。

🤨隱藏菜單 $88
~ 原來係清酒煮蜆,清酒加上蒜蓉指天椒,更顯沙白的鮮味,味道香濃美味。
2024-11-09
2024-11-10 84 瀏覽
中環Sake Hub歎吓 sake 🍶呢度款式好多,每星期都有不同 House Sake 推出,老闆細心介紹各款 Sake 特色🥰Sake Tasting Set🍶Tasting Set 有三款清酒,由淡香到濃郁,好有層次大嶺三粒米。大嶺三粒米來自山口縣的人氣酒造「大嶺酒造」,所有酒款都以當地最高級的「弁天水」來釀造大嶺三粒米火入れ山田錦 原酒 🍶酒精濃度14.5%香氣帶有鳥取縣產的二十世紀青梨的清香,入口是麝香葡萄和蘋果的甘酸味道大嶺三粒米 季節限定 山田錦 無濾過生原酒 🍶酒精濃度14.5%果香豐富,米味溫和,餘韻細緻,甜中帶些微氣泡的清新口感大嶺三粒米 夏之到訪 山田錦 純米大吟釀 🍶酒精濃度12.5%開瓶散發出青蘋果般的新鮮水果香氣,質地清爽,「山田錦」的米旨味溫和蔓延口腔,收結輕快,整體味道甜中帶微酸。又名美人魚🧜‍♀️ 酒樽上的酒標是由日本知名插畫家「たなかみさき」設計,在淡淡湖水藍色的酒樽上繪上暢遊中的「美人魚」天之戶 純米大吟釀🥂45%精米研磨度味道較豐富,一層層味道好優香,散發出香檳甜味,亦充滿濃郁米香味,加上微微辣味,可以享受不同層次味道😋串燒及乳鴿仔配清酒好享受
中環Sake Hub歎吓 sake 🍶

Sake Tasting Set🍶
Tasting Set 有三款清酒,由淡香到濃郁,好有層次

大嶺三粒米火入れ山田錦 原酒 🍶
酒精濃度14.5%

大嶺三粒米 季節限定 山田錦 無濾過生原酒 🍶
酒精濃度14.5%
果香豐富,米味溫和,餘韻細緻,甜中帶些微氣泡的清新口感

大嶺三粒米 夏之到訪 山田錦 純米大吟釀 🍶
酒精濃度12.5%

又名美人魚🧜‍♀️

天之戶 純米大吟釀🥂
45%精米研磨度

串燒及乳鴿仔配清酒好享受,可以 chill 吓飲吓好正

2024-11-08 27 瀏覽
想避開蘇豪一帶酒吧的喧鬧,找到了一樓上清酒吧小店型式經營,環境舒適寧靜,適合優靜地品嚐清酒地方不算很大,但藏酒量豐富,周圍擺滿各式各樣清酒 裝修非常有格調,一張長形吧枱再加旁邊的長凳House Sake並鍋島純米吟釀果香四溢,微辛口Sake Tasting Set大嶺三粒米帶有濃郁的旨香,酸酸甜甜的口感吉列炸蠔日式烏冬蠔肉香脆可口,肥美多汁,口感細緻燒鳥土匪雞肉串醃料不馬虎,香口嫩滑,佐酒的好拍擋地獄麻辣雞肉串麻辣汁調和得恰到好處,惹味開胃
想避開蘇豪一帶酒吧的喧鬧,找到了一樓上清酒吧
小店型式經營,環境舒適寧靜,適合優靜地品嚐清酒
地方不算很大,但藏酒量豐富,周圍擺滿各式各樣清酒
裝修非常有格調,一張長形吧枱再加旁邊的長凳
House Sake並鍋島純米吟釀果香四溢,微辛口
鍋島純米吟釀
Sake Tasting Set
吉列炸蠔日式烏冬蠔肉香脆可口,肥美多汁,口感細緻
吉列炸蠔日式烏冬
燒鳥土匪雞肉串醃料不馬虎,香口嫩滑,佐酒的好拍擋
土匪雞肉串
地獄麻辣雞肉串麻辣汁調和得恰到好處,惹味開胃
地獄麻辣雞肉串
2024-11-06
鍋島純米吟釀
Sake Tasting Set
吉列炸蠔日式烏冬
土匪雞肉串
地獄麻辣雞肉串
2024-11-07 96 瀏覽
Sake Hub中環擺花街18-20號嘉賓商業大廈高層地下9號舖經開中環,老友放工想去chill下,帶咗我去飲 Sake 食串燒,環境舒適氣氛好,正呀喂!😽HOUSE SAKE並 鍋島 純米吟釀米味香濃,酒精感慢慢滲出,口感順滑,後勁不错。😸辛 天の戶 純米大吟釀辣度適中純度高,一啖串燒,一啖Sake,完美配搭。😻冬蔭雞肉串🌶香茅味濃,口感煙韌,酸辣度適中,好開胃。😁土匪雞肉串🌶🌶口感嫩滑,辣度提升,香氣四溢,好惹味。😋地獄麻辣雞肉串🌶🌶🌶麻辣汁調和得恰到好處,辣得好過癮,喜歡食辣的朋友不能錯過。🤤吉列炸蠔即叫即炸,炸油新鮮,外層香脆,內層新鮮嫩滑。趁熱食,加沙律醬一口一件,大滿足。💖生詰 十四代 做緊優惠,一杯唔使一百蚊。😘Sake Hub 環境舒適又夠Chill,食材新鮮高質,Sake 好飲款式多,還會再來。😎🤘🏻
Sake Hub

中環擺花街18-20號
嘉賓商業大廈高層地下9號舖

HOUSE SAKE

並 鍋島 純米吟釀

米味香濃,酒精感慢慢滲出,口感順滑,後勁不错。😸

辛 天の戶 純米大吟釀

辣度適中純度高,一啖串燒,一啖Sake,完美配搭。😻

冬蔭雞肉串🌶

香茅味濃,口感煙韌,酸辣度適中,好開胃。😁

土匪雞肉串🌶🌶

口感嫩滑,辣度提升,香氣四溢,好惹味。😋

地獄麻辣雞肉串🌶🌶🌶

吉列炸蠔

生詰 十四代 做緊優惠,一杯唔使一百蚊。😘

2024-11-06
2024-11-02 38 瀏覽
#fatchubelly中環📍 Sake Hub (中環)💥 大嶺 三粒米 山田錦大嶺酒造嘅sake一向酒精度較低充滿果汁感清香而三粒米系列喺清新嘅基調上都各有特色🍶火入れ 原酒 vs 無濾過 生原酒 🔥兩種sake都帶水晶梨酒香同清脆嘅口感🍐分別在於消毒過濾嘅處理所以後者嘅香味比較突出👅層次更加豐富夏のおとずれ 美人魚 🧜‍♀️2024年夏日期間限定嘅sake🎐酒精濃度更加低口腔充滿清新蘋果同柑橘香氣🍎🍊aftertaste甜而不膩💥 日式雞肉串🍗今次試咗沙嗲、醬燒同冬蔭風味嘅日式雞肉串燒每款都燒得非常惹味🍢配合sake一齊享用真係一流💥 日式照燒魚乾魚乾帶淡淡的煙燻香🐡加上煙靭口感絕對係佐酒嘅不二之選🥂Sake Hub (中環)中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖
#fatchubelly中環

📍 Sake Hub (中環)

💥 大嶺 三粒米 山田錦

酒精濃度更加低
口腔充滿清新蘋果同柑橘香氣🍎🍊
aftertaste甜而不膩

💥 日式雞肉串🍗

今次試咗沙嗲、醬燒同冬蔭風味嘅日式雞肉串燒
每款都燒得非常惹味🍢
配合sake一齊享用真係一流

💥 日式照燒魚乾

魚乾帶淡淡的煙燻香🐡
加上煙靭口感
絕對係佐酒嘅不二之選🥂

Sake Hub (中環)
中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖