2024-01-01 367 瀏覽
「Season Plus」係我經常聚會都會揀嘅餐廳🎈因為食物🥘飲品🥤同環境都好好😌.烤焗海鮮拼盤🌊有芝士焗原隻龍蝦🧀巴馬臣芝士焗扇貝2隻、蒜蓉翡翠螺、焗原隻大魷魚🦑芝士黑松露焗大蘑菇🖤扇貝同翡翠螺都好大隻😍肉質豐滿爽口😉大蘑菇超級Juicy🤤菇味超重💯.白酒忌廉煮藍貝青口500g🐚 青口鮮味無俾白酒忌廉遮住🍾肉質新鮮彈牙😙.番茄龍蝦意粉🍝有完整半隻龍蝦🦞肉質彈口😝意粉俾大量番茄醬同車厘茄包圍🍅勁開胃.日本一口和牛粒🐄和牛粒十分有咬口😆肉味濃郁又有肉汁👍🏻點少量黑胡椒同鹽更佳🧂.忌廉蘑菇湯🥣蘑菇同忌廉味道好Rich🍄食到蘑菇顆粒感😛加埋脆卜卜嘅蒜蓉法包🧄🥖真係好正😬.柚子芝士蛋糕🍰柚子酸甜清新🍊芝士蛋糕質感軟滑香濃😗.Mocktail🍸
柚子芝士蛋糕🍰柚子酸甜清新🍊芝士蛋糕質感軟滑香濃😗
Mocktail🍸
  • 烤焗海鮮拼盤
  • 日本一口和牛粒
  • 芝士黑松露焗大蘑菇
  • 海鮮拼盤
2023-12-01 105 瀏覽
一向都好鍾意食蠔😍「Season Plus」無論服務,定食物質素都非常出色💯.澳洲草字黑安格斯嫩肩里肌🥩口感柔軟細緻😉肉味香濃,沾上秘製醬汁😋好味道配有蘆筍🎍彩椒🫑烤大蒜🧄番薯條🍠🍟.青花瓷生蠔(3隻)🏺來自日本宫城縣🇯🇵十分肥美😛而且超級鮮甜Creamy😬特別係帶子位好Juicy👍🏻.風雅生蠔(3隻)🌊來自日本岩手縣🎌同樣肥大肉厚,入口滑嫩😗蠔味濃郁,帶淡淡甜味😌仲有After Taste☺️.中碼生蠔(2隻)🦪肉質爽脆,鮮美多汁🤤海水味較重,同時又帶有礦物味🧂.雪茄蝦卷🚬將新鮮蝦子剁成泥🦐再用捲皮包住炸🔥外層酥脆,內裡鮮嫩彈牙😆非常特別,又好味😙
  • 生蠔
  • 精選生蠔
  • 雪茄蝦卷
  • 美國中碼生蠔
  • 中碼生蠔
  • 生蠔拼盤
為媽咪慶祝生日提前好幾日打電話去訂枱,book左六點鐘,個職員仲話會提前一日打電話confirm order,見冇人打來就自己打去,係冇人聽。最後當日五點五十已經去到,一家人係門口喂蚊喂左半個鐘,都冇人開門,打去餐廳電話更加冇人聽,最後勁尷尬臨時轉場,好嬲!唔夠一個月前吃過一次,d食物唔錯,生蠔好抵吃,海鮮拼盤同鵝肝飯都好正,雖然地方比較隱蔽但餐廳內環境ok,先打算帶媽咪試下,點知佢d 安排會咁,劣評!
2023-10-16 464 瀏覽
Season plus 叫一枝$148 白酒,加$60 一打生蠔牛油果大蝦沙律$148, 沙律菜新鮮,但牛油果好少,蝦數量ok,但冇味Seafood Platter,冇靚靚擺盤,逐碟上,感覺似著通單點海鮮牛油蒜蓉澳洲龍蝦$398: 龍蝦新鮮肉甜彈牙,不過得幾啖肉要$398個人覺得太費忌廉白酒藍貝$128: 個汁好正,但藍貝煮過龍令肉又靱又鞋,浪費左汁燒魷魚$98: 魷魚煮得岩岩好,彈牙,可惜唔入味蒜蓉牛油刀貝$98小食拼盤$188: 有酥脆原味雞翼、雜錦風味腸拼盤、炸美國薯條配照松露芝士醫&韓式炸蝦餅,炸野夠熱就實好味啦,而每款有4件份量都ok,薯條既黑松露芝士醬一d黑松露味都冇,換左先有返少少松露味鳳蝦仙子$68: 朋友話唔好飲,賣相亦一般蜂蜜蛋糕$108: 播埋生日歌,寫字同有生日牌幾靚,不過一小件蛋糕收$108,仲要得兩款選擇,好唔抵

汁燒魷魚$98: 魷魚煮得岩岩好,彈牙,可惜唔入味

蒜蓉牛油刀貝$98
鳳蝦仙子$68: 朋友話唔好飲,賣相亦一般
2023-10-13 388 瀏覽
慶祝生日,屋企人揀咗e間餐廳。去餐廳路上係要經過後巷嘅,不過都好似搵到入到去,職員安排咗我地坐係一個佢聲稱無人會用嘅側門旁,坐底張凳係會擋住咗個門抦個種,但無耐隔離再隔離枱客就用咗佢出去食煙😓 其實餐廳都唔大,點解唔行正門去😥 希望餐廳職員可以放個牌叫啲人唔好用個度門🥺入正題,嘢食overall嘛嘛哋,生蠔幾好,隻隻都好大隻,但係熟食真係一般我哋叫咗支白酒,叫任何支裝紅白酒都可以 +$50 叫半打精選生蠔,職員本身叫我哋落咗生蠔先,食完再叫熟食。但我哋諗住叫埋先唔使煩,好彩叫咗先,因為生蠔要等好耐,食完2個starter 先上生蠔方面:$50 嘅精選生蠔喺西班牙蠔,幾好食Gillardeau 鮮甜👍🏻西班牙銀貝澳 (?) (職員講嘢都偏快,我都唔係聽得好清楚) creamy得黎唔會好黐口英國藍堡壘 媽咪話好好食👍🏻👍🏻👍🏻之後就係熟食🫠牛骨髓幾好食,加埋田螺好正,有塊包中和啲油脂青口🫣 過熟,熟到叉落去就知過熟,啲青口都已經嚡口e個係葡式乳豬🤔 唔知點解做到好似中式乳豬甘,個皮唔係葡式…肉就偏硬,都係過熟Tenderloin with foie gras我喺叫medium rare,落

生蠔方面:
$50 嘅精選生蠔喺西班牙蠔,幾好食
Gillardeau 鮮甜👍🏻
英國藍堡壘 媽咪話好好食👍🏻👍🏻👍🏻
生蠔

之後就係熟食🫠
牛骨髓幾好食,加埋田螺好正,有塊包中和啲油脂
牛骨髓配法式田螺

青口🫣 過熟,熟到叉落去就知過熟,啲青口都已經嚡口
青口

葡式乳豬仔

Tenderloin with foie gras
我喺叫medium rare,落單講明3成,上枱變咗medium well 7成熟🫠🫠🫠🫠 所幸個肉質都還可以。但如果你對扒好有要求,唔好叫
個鵝肝(定鴨肝) 無任何汁一齊食,亦煎唔夠,所以好油膩
Tenderloin  with  foie  gras

生蠔
牛骨髓配法式田螺
2023-09-25 478 瀏覽
經openrice訂座, 星期五若於19:30離座, 可享8折優寭, 店舖於18:00才準時開店😁 雖然店舖較隱蔽, 但都容易找到的😁入座後見到全場都SET滿晒, 店員說當晚全店滿座啊😄 所以座位比較密則則, 不過我們18:00第一枱就到達, 所以都不太迫😛由於一早在openrice睇定這間店的特別推介, 所以一心係去試生蠔, 同埋知道order一支餐酒, 就可以優惠價享用生蠔, 於是就點了一支白酒配一打生蠔😜UM...可以算是抵食...😜之後打開MENU就見到好多"推薦", 我們就揀咗1)雪茄蝦卷🤩足料, 好味😋😋咁啱我們兩個人, 一人兩條, 好味道😋😋真得推介👍🏼👍🏼2) 蘑菇湯+蒜蓉飽, 唔錯😋3) 牛油果大蝦沙律, 清新,  大蝦都幾大隻, 唔錯😋4) 牛骨髓焗田螺, 有驚喜, 很特別, 好味道😋😋真得推介👍🏼👍🏼5) 澳洲草飼黑安格斯嫩肩里肌, 見到個註解幾特別, 就試這個, 但我們略嚴牛肉太生了一點點😜總括來說這餐我們都很滿意, 很滿足😊😊, 服務都很好
之後打開MENU就見到好多"推薦", 我們就揀咗
2) 蘑菇湯+蒜蓉飽, 唔錯😋
3) 牛油果大蝦沙律, 清新,  大蝦都幾大隻, 唔錯😋
總括來說這餐我們都很滿意, 很滿足😊😊, 服務都很好
題外話/補充資料: 題外話:由於優惠會點選一支餐酒, 因為配生蠔有優惠, 今次點了白酒, 雪凍了, 聞和飲都唔係太覺得有酒味, 於是我就當水飲咁濟...但...走時就wing wing 地😂
2023-09-22
90 分鐘 (堂食)
  • 雪茄蝦卷
  • 牛骨髓焗田螺
2023-07-16 721 瀏覽
職員好有耐性☺️介紹d生蠔同支白酒都好啱口味🤤仲好好人幫我手安排驚喜比女朋友🤓經理仲專登換埋隻情歌👀You look so beautiful in white👰🏻‍♀️女朋友超級無敵感動👍🏻
職員好有耐性☺️
介紹d生蠔同支白酒都好啱口味🤤
仲好好人幫我手安排驚喜比女朋友🤓
經理仲專登換埋隻情歌👀
女朋友超級無敵感動👍🏻
一向都好鍾意食蠔,前排朋友帶了我去呢間比較隱世,專門食蠔嘅餐廳。❣️入面都幾多位,而且有櫻花deco,感覺幾舒服,仲唔會限時間趕你走❣️必點生蠔,無論係平價定特別d的,都有一定水準。個人極度推介:青花瓷!🦪🦪生蠔:1. 青花瓷❤️$78:- 非常impressive,大大隻之餘食落去超級鮮甜,仲好香海水味😋其實可以話鮮甜度、海水同creamy 程度都好balance- 後來聽店員講,原來好多人都為青花瓷🦪而去(畢竟真係比較少見嘅日本蠔款式)2. 令和之怪物$78- 比較fresh同爽口感,但都滿滿鮮味3. Gillardeau No. 1 $68- 比較肥美,口感爽且幾鮮甜(不過個人仲係好念念不忘青花瓷)🙈🦞意式蕃茄龍蝦意粉$158- 都幾抵食,呢個價錢有半隻龍蝦,肉質都彈口,意粉濃濃蕃茄味🐔酥炸雞軟骨$78- 都幾脆且唔油膩飲品方面,點了:🍸 PURPLE LAMBORGHINI $78: 旁邊用上玫瑰花點綴,夠特別。味道比較清新同fruity,有檸檬同熱情果香🍸summertime $68: 係開胃之選,滿滿青檸味配tonic微苦中帶甜味道,幾特別ps值得一讚嘅係,呢到服務都幾好,仲唔介

🦪生蠔:
1. 青花瓷❤️$78:

2. 令和之怪物$78
- 比較fresh同爽口感,但都滿滿鮮味

3. Gillardeau No. 1 $68

🍸 PURPLE LAMBORGHINI $78:
PURPLE LAMBORGHINI

🍸summertime $68:
summertime
係開胃之選,滿滿青檸味配tonic微苦中帶甜味道,幾特別

ps值得一讚嘅係,呢到服務都幾好,仲唔介意好detail咁介紹生蠔品種,真係長知識

如果你再問我,我都會為青花瓷🦪再來❤️❣️❣️

意式蕃茄龍蝦意粉
PURPLE LAMBORGHINI
summertime
青花瓷
今日要同大家分享一個超級浪漫嘅西餐廳,就係Season plus!😍佢地嘅菜式真係太驚艷啦,好多啦!🤯首先就係佢地嘅法國鵝肝多士,🦢配上鬆脆多士,鵝肝嘅香味完全融入啦!🤤😋再加上佢地嘅香烤牛骨髓配法式田螺,🐄🐌個個都係令人大呼過癮!好多人話嚟緊夏天唔啱食牛骨髓,但係呢個真係值得一試!👍最令我興奮嘅就係佢地嘅美國特級安格斯肉眼啦!🥩👀佢地嘅廚師真係太厲害啦,做到五成熟嘅肉眼,質感好嫩滑,加上佢地嘅獨家醬汁,味道真係無得頂!😍最後要推介嘅就係芝士黑松露焗大磨菇啦!🍄😋每個磨菇都係好大隻,焗得香脆,芝士黑松露味道濃郁,真係好適合嚟一齊分享!💕總括而言,Season plus係一個好浪漫嘅西餐廳,菜式多樣化,每一款都令人驚艷!😱加上佢地嘅服務好好,真係值得一試!如果你係食貨控,一定要嚟Season plus試試佢地嘅美國特級安格斯肉眼五成熟,真係會令你大呼過癮!😍不過要記得預訂位,因為人氣好高呀!💥
😍佢地嘅菜式真係太驚艷啦,好多啦!🤯

首先就係佢地嘅
法國鵝肝多士,🦢配上鬆脆多士,鵝肝嘅香味完全融入啦!
好多人話嚟緊夏天唔啱食牛骨髓,但係呢個真係值得一試!👍

最令我興奮嘅就係佢地嘅美國特級安格斯肉眼啦!
🥩👀佢地嘅廚師真係太厲害啦,做到五成熟嘅肉眼,質感好嫩滑,
加上佢地嘅獨家醬汁,味道真係無得頂!😍

最後要推介嘅就係芝士黑松露焗大磨菇啦!

2023-05-02
2023-05-27 739 瀏覽
今天到佐敦逛街,當然就唔會錯過season plus喇,地點方便,行完街就可以直接去餐廳,用了許多花花裝修,真的好適合打卡1. 愛爾蘭生蠔是來自愛爾蘭海岸的新鮮生蠔,體型過來來自外國,size唔細,入口絲滑口感清甜帶脆,非常美味。2. 雪茄蝦卷把生鮮蝦肉加上特製調料,再用薄麵皮包裹而成酥炸而成,外層酥脆,內裡鮮嫩,比一般蝦捲好吃很多,不知道外皮怎麼能做得和雪茄一樣深的顏色,真係超特別。3. 酥脆原味雞翼經過油炸而成的雞翅膀,炸過的香氣好誘人,表皮外層酥脆,內裡嫩滑,味道濃而不膩。4. 白酒煮蜆使用白酒和及多種香料爆炒煮熟蜆,蜆肉好大塊,新鮮的蜆口感柔韌,吃起來好多汁,味道十分鮮美。5. 白酒忌廉煮藍貝青口上來好大一盤,一個人都吃不完,用新鮮的青口,新鮮的肉質好有彈性,加忌廉增添濃郁的口感。6. 赤燒原條魷魚使用豐富調味料等燒煮魷魚,味道香濃,口感滑嫩卻同時有著嚼勁,是喜食燒烤的朋友不能錯過到一道。7. 西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋排高級黑毛豬品種,肉質細嫩多汁,味道香甜可口,味道濃郁,燒得軟爛,肉質非常鮮嫩,肉汁豐富,中意大口吃肉的我非常推薦8.香烤法式羊架一道傳統法國菜式,考驗主廚對火候

1. 愛爾蘭生蠔

2. 雪茄蝦卷

3. 酥脆原味雞翼

4. 白酒煮蜆

5. 白酒忌廉煮藍貝青口

6. 赤燒原條魷魚

7. 西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋排

8.香烤法式羊架
一道傳統法國菜式,考驗主廚對火候的掌控,烤的剛剛好,令到羊架口感適中不會硬,搭配醬料增添風味,讓羊味及醬料相得益彰。

9.卡邦尼意粉
濃郁的醬汁又唔會太甜,奶香味十足搭配溫泉蛋增添口感。

10.忌廉磨菇湯
嚴選新鮮的蘑菇和奶油,好的忌廉不但不膩還可以讓口感更滑順,濃湯口感細膩、味道濃郁,吃得到有蘑菇的顆粒感,還有火腿增加的層次感。

11. 牛肝菌鵝肝意大利飯
融合了多種不同食材和口味的料理,加入了牛肝菌和鵝肝等高級食材,
味道鮮美,肉質飽滿,口感豐富。鵝肝則是,口感嫩滑味道豐富、層次分明,牛肝菌和鵝肝的鮮美風味與意大利飯的口感相互交織,令人回味無窮。
雪茄蝦春卷
羊架
卡邦尼溫泉蛋意大利麵
  • 牛肝菌意大利飯
2023-05-27 438 瀏覽
聽人介紹尖沙咀有間好抵食,食材都是嚴選之外,餐廳寬敞很適合相約聚餐呀~⭐️愛爾蘭生蠔估唔到比法國生蠔更加出色,食起來肉質滑嫩,鮮美多汁,新鮮到唔需要醬料就好出彩。⭐️雪茄蝦卷新鮮蝦子剁成泥,再用捲皮包裹製成的蝦捲,口感酥脆蝦肉鮮美彈牙,成個好有創意嘅一道料理。⭐️酥脆原味雞翼味道非常香,口感脆得來又唔係硬,咬落去又好多汁,令人停不下來。⭐️白酒忌廉煮藍貝青口肉質鮮美多汁有彈性,青口嘅鮮味完全冇被忌廉醬遮住,仲有大大分好適合一群朋友一起share!⭐️赤燒原條魷魚新鮮嘅魷魚,燒得啱啱好,保留煙韌嘅肉質鮮嫩,西餐廳竟做出日本居酒屋水準嘅燒魷魚。⭐️香烤法式羊架每隻羊架都幾厚,竟然給到三隻,羊架口感柔軟細緻,有羊嘅香味但又唔騷,喜歡羊肉嘅朋友唔好錯過。⭐️卡邦尼意粉 配 溫泉蛋冇食過咁好食嘅卡邦尼意粉,濃郁嘅醬汁配上意粉超完美融合一起在口中那種Creamy的感受你一定要嚐嚐。⭐️白酒煮蜆爆炒後的蜆,十分鹹香入味,淡淡白酒香氣,配上彈牙的蜆肉,馬上被搶光喇!⭐️西班牙伊比利亞黑毛豬肋排肋排已經非常軟爛,入口即化又唔肥,味道香濃入味,好大一份自己一人好滿足亦可與朋友分享。⭐️牛肝菌鵝肝意大利飯義大利飯整得好適合亞洲
⭐️愛爾蘭生蠔
⭐️白酒煮蜆
西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋排
⭐️西班牙伊比利亞黑毛豬肋排
⭐️牛肝菌鵝肝意大利飯
義大利飯整得好適合亞洲人,不會好硬,鵝肝唔會太油膩,反而份量配上頓飯份量剛好,牛肝菌作為義大利頂級菇菌類配上香嫩的鵝肝,堪稱完美
⭐️忌廉磨菇湯
濃郁忌廉味搭配蘑菇,味道十分濃厚口感滑嫩仲食得到一粒粒既口感添!
雪茄蝦捲
卡邦尼意粉
白酒煮蜆
西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋排
忌廉蘑菇湯
Hey 大家好啊!今天要跟大家分享一個在尖沙咀的環境優美西餐廳,就是Season Plus。這裡的款式多樣,價錢也很合理,不管是用來約會還是和朋友聚餐都很適合。最讓我驚艷的是他們的生蠔拼盤,包括中碼生蠔、時令生蠔和令和之怪物。每一款都非常新鮮,口感鮮美,真的是必試的菜式!另外,他們的葡式乳豬仔和酥脆原味雞翼也是非常受歡迎的菜式。葡式乳豬仔的外皮烤得酥脆,內部卻非常嫩滑,肉質飽滿,而酥脆原味雞翼則是外酥內嫩,讓人欲罷不能。最後,我們來談談甜點。Season Plus的蘋果金寶蛋糕真的是太棒了!它的蘋果口味非常濃郁,配上脆脆的餅乾和奶油,讓人回味無窮。總之,Season Plus是一家非常值得推薦的西餐廳。他們的菜式多樣,價格合理,而且環境優美,讓人感到非常舒適。如果你還沒有來過這裡,千萬不要錯過了這個美味體驗哦!

葡式乳豬仔的外皮烤得酥脆,內部卻非常嫩滑,肉質飽滿,
而酥脆原味雞翼則是外酥內嫩,
讓人欲罷不能。

最後,我們來談談甜點。
Season Plus的蘋果金寶蛋糕真的是太棒了!
它的蘋果口味非常濃郁,配上脆脆的餅乾和奶油,讓人回味無窮。

2023-05-08
  • 美國中碼生蠔
  • 生蠔
  • 精選生蠔
叫咗凱撒沙律,原條生菜上碟,有個客自己切,行中高路線嘅餐廳嚟講真係第一次見到話有Parma Ham點知,成碟得一塊咁大把最離譜係明明我係叫牛扒四成熟,點知嚟咗個牛扒係全熟嘅,鞋口到PK…鵝肝意大利飯,味道正常,個人唔覺得好食生蠔正常,甜品幾好食服務態度良好不過整體食物質素真係一般,試過一次應該唔會再食
話有Parma Ham點知,成碟得一塊咁大把

鵝肝意大利飯,味道正常,個人唔覺得好食

生蠔正常,甜品幾好食
服務態度良好

不過整體食物質素真係一般,試過一次應該唔會再食
2023-05-20 307 瀏覽
今次主要係同朋友慶生,貪呢間餐廳有海鮮,有西餐,小食類型都多,咁朋友想食咩款式都滿足到一開始梗係食一round 蠔先,亦都係我此行嘅目的,當日無法國蠔,但有多款來自愛爾蘭,日本🇯🇵嘅蠔我哋要咗各一:中碼生蠔青花瓷令和之怪物米崎生蠔🦪生蠔新鮮然後,我哋叫咗酥炸雞軟骨,飲品🍸叫咗一杯PURPLE LAMBORGHINI甜品🍮叫咗一件柚子芝士蛋糕🍰一件蘋果金寶,一個配士多啤梨🍓雪糕,另一個配芝麻雪糕🍦除左有免費生日牌,仲可以即刻加朱古力名,慶生🎉一流。
今次主要係同朋友慶生,

一開始梗係食一round 蠔先,
亦都係我此行嘅目的,

當日無法國蠔,
但有多款來自愛爾蘭,日本🇯🇵嘅蠔

我哋要咗各一:
中碼生蠔
令和之怪物
米崎生蠔🦪
生蠔新鮮
然後,我哋叫咗酥炸雞軟骨,

飲品🍸叫咗
一杯PURPLE LAMBORGHINI

甜品🍮

叫咗一件柚子芝士蛋糕🍰一件蘋果金寶,
一個配士多啤梨🍓雪糕,另一個配芝麻雪糕🍦
除左有免費生日牌,仲可以即刻加朱古力名,慶生🎉一流。
呢間餐廳有一個紫滕花花牆可以影相 好靚呀📸️一開始行入去 好似入左熱帶雨林咁 仲有一個户外區 好chill😎.📌生蠔系列Size手掌咁大 鐘意食蠔既朋友唔好錯過🖐🏻試左其中兩款 非常新鮮 冇腥味 好滑溜🦪有冰鎮住 保持冰凍 keep住新鮮甜味🧊加咗檸檬同蕃茄汁好提鮮 唔加個味就好淡口🍋🍅日本蠔比法國清甜 蠔味相對冇咁突出 新手朋友可以從日本蠔著手🇯🇵1️⃣風雅 $68來自日本岩手縣 蠔味比青花瓷濃郁啲 海水味會多少少 清香爽甜 後勁有淡淡甜味 有餘韻🌊2️⃣青花瓷 $78來自日本宮城懸 超大隻 非常爽甜 蠔味清淡啲 適合啲平時唔食蠔嘅朋友試下👅.📌雪茄蝦卷 $108外型搞鬼 真係成盒雪茄咁🚬旁邊係蛋黃醬 配炸物真係好夾🥚春卷皮好特別 整到咖啡色 套埋圈圈真係好像真🤎炸得好香脆 蝦好大隻 用左原條蝦肉 爽口彈牙又新鮮🦐仲有雞脾菇喺入面增加口感 好得意🍄底部鋪滿柴魚 一齊食好香口🐟.📌French Beef Mousse Focacia $108法式牛肉慕絲包嘅吐司有輕輕烘過 邊邊位微脆 中間柔軟🥖牛肉混合牛油, 奶油整成mousse 🧈牛味香濃 味道似漢堡扒嘅牛味 帶油脂香🥩酸黃瓜唔太酸 加埋番茄

📌生蠔系列
1️⃣風雅 $68
2️⃣青花瓷 $78
生蠔系列

📌雪茄蝦卷 $108
外型搞鬼 真係成盒雪茄咁🚬
雪茄蝦卷

法式牛肉慕絲包嘅吐司有輕輕烘過 邊邊位微脆 中間柔軟🥖牛肉混合牛油, 奶油整成mousse 🧈牛味香濃 味道似漢堡扒嘅牛味 帶油脂香🥩酸黃瓜唔太酸 加埋番茄balance唔會太膩 一齊食唔錯🥒🍅

📌卡邦尼意粉配溫泉蛋 $128
Al dente嘅意大利麵 有麵芯口感 好正😍温泉蛋略嫌不夠流心 過熟 蛋漿無流出 不過日本雞蛋黃鮮橙色 蛋白濃稠 蛋汁撈埋意大利麵 更加香滑🍳配料有青瓜, 煙肉, 蘑菇, 洋蔥🥒🥓🍄🧅好少見卡邦尼有青瓜 都唔錯嘅 但感覺有點格格不入🙈醬汁好creamy 蘑菇有水份 幾好食😋份量好夠 兩個人share都得👭🏻
卡邦尼意粉配溫泉蛋

📌烤焗海鮮拼盤 $498
打卡一流 超級足秤 一大隻開邊龍蝦, 翡翠螺同青口各三粒, 原隻魷魚, 兩隻扇貝 仲有一朵大啡菇 上碟要趁熱食 芝士會好快硬🧀
烤焗海鮮拼盤
蒜蓉牛油芝士焗龍蝦嘅蒜味比青口同翡翠螺淡 肉質好煙韌 香口彈牙 非常鮮甜 但有點過熟 有膏 龍蝦鉗都好大隻 手指咁長🦞
烤焗海鮮拼盤
巴馬臣芝士焗扇貝都大隻 芝士焗過好香 肉質嫩口🤤蒜蓉翡翠螺 大大粒 夠厚身 啖啖肉 肉質豐滿 爽口彈牙 味道鮮美 火喉剛好 蒜蓉牛油香草醬超香 配搭得好好🐚烤蒜蓉青口個蒜味滲晒入青口到 成個感覺唔同晒 但略嫌香料味太重 搶風頭 仲有點鹹 不過口感好好🦪原隻大魷魚鮮甜爽口彈牙 但魷魚鬚鬚同邊位烤得有啲燶 食到炭燶味🦑芝士黑松露焗大啡菇嘅芝士同黑松露 色香味俱全 松露味好突出 焗得啱啱好 同時保留到菇嘅鮮甜菇味 勁juicy 水份好多 爆晒汁🍄
生蠔系列
卡邦尼意粉配溫泉蛋