2021-02-06 362 瀏覽
餐廳位於海港城連卡佛裡面,第一次去都搵左一陣。可以用海港城免費泊車👍餐廳係Cafe格局,菜單主要都係all day breakfast, 麵包,蛋糕,丼飯,意粉,咖啡等。本身期望不大,因為睇落食物都係大路cafe野。食落味道有驚喜,超乎預期😆🥐午餐肉炒蛋牛角包:新鮮熱辣,午餐肉份量多而且脆口,味道平衡好好,唔覺太膩🍟小食叫左炸墨魚嘴+炸蕃薯條。都好新鮮熱辣,墨魚嘴咸左小小☕飲品/甜品叫左Affogato (咖啡加雲尼拿雪糕),都唔錯

🍟小食叫左炸墨魚嘴+炸蕃薯條。都好新鮮熱辣,墨魚嘴咸左小小

唔經唔覺開始咗食素嘅生活差唔多一個月🤭🌱自己幾享受 同埋冇想像中咁難實行! 香港都算幾多餐廳提供到合適選擇 冇諗過連all day breakfast都可以揀有素嘅option揀~開心🥰-✏️All Day Green Breakfast with Homemade Jam ($128)喵喵多士🐱|芝士焗椰菜花🥦|薯角🥔|沙律菜🥗|雙份日本炒蛋🍳|茄汁焗豆🥫雖然係素食 但望落去都幾豐富🤭最驚喜係嗰大大個芝士焗椰菜花😂😂份量十足 而且調味好吸引 芝士嘅鹹香令到味道唔會單調🙊炒蛋炒幾滑 而且保留到蛋汁🐥喵喵多士外形好得意 配埋佢嘅自家製無花果果醬幾好食啊 不過成份餐定價真係有少少過於進取🤔🤔🤔

為左杯朱古力而來但發現野食偏日式💛 毫不猶疑地一入去就叫左杯crazy chocolate ($55) 睇落真係同餐牌個名一樣覺得好痴_線😂 勁多朱古力多到就滿瀉😍 其實係正嘅但點都好咪又係杯朱古力 都冇真係咁特別🙈 當食下午茶就叫左牛角包🥐 估唔到又真係幾好食😋 個炒蛋真係好滑🤤 然後加埋個avocado wasabi paste 又出奇地夾同好食😳 wasabi 味出到但唔會話好辣好攻鼻 絕對有驚喜😙 感覺來食下午茶都真係唔錯😀
crazy chocolate
2021-01-18
crazy chocolate
2021-01-29 271 瀏覽
位於連卡佛內的人氣食店😋假日下午不斷有人龍在排隊🔻Crazy chocolate $55作為朱古力愛好者必須叫😜面頭混合左三種朱古力撈埋一齊飲係超級香濃! 但又唔會太甜 不過細杯左啲 幾啖就飲哂🤣***🔻照燒雞溫泉蛋飯 $98雞肉都幾嫩滑撈埋隻溫泉蛋落香軟既飯粒度絕配😋***🔻鰻魚滑蛋飯 $118鰻魚有3大塊 都幾肥美但鰻魚汁可以多番少少會更好😬滑蛋就熟左少少***🔻炸墨魚嘴 $48粉漿夠薄夠脆墨魚嘴有啲細粒 不過都幾有咬口👍🏻
位於連卡佛內的人氣食店😋

粉漿夠薄夠脆
墨魚嘴有啲細粒 不過都幾有咬口👍🏻
  • 痴_線朱古力
2021-01-28 149 瀏覽
一向覺得sensory ZERO幾好食, 有下午茶當然要試一試!食咗呢個炒蛋牛角包🥐加芥辣醬, 味道幾有層次, 炒蛋不過不失, 牛角包微暖脆香, 整體來說幾好味! 個餐包一杯$40以下的飲品, 試左flat white, 拉花用心! 會再來!
!

2021-01-28
下午茶
2021-01-28 175 瀏覽
📍 sensory ZERO -廚師幫你諗好意粉其實就係蒜香蜆肉意粉🍝意粉超級足料 蒜味超香濃啱哂中意重口味嘅朋友仔‼️而且蜆肉份量都好多 味道都幾鮮甜 食哂意粉之後都淨底好多蜆肉😛意粉口感亦剛好😋-香煎鱸魚蕃茄意大利飯一上枱就已經聞到好香嘅蕃茄味🥰鱸魚有兩大塊 煎到好香肉質好嫩滑 正🤤意大利飯嘅質地煮得好好口感外軟韌👍🏻配埋蕃茄醬汁稠而不膩 酸酸地十分開胃☺️😋-痴_線朱古力淨係賣相已經值一百分💯啲朱古力真係多到痴_線😂上面有不同款嘅朱古力 有黑朱古力、牛奶朱古力🍫見到咁多朱古力以為會偏甜 但飲落又唔會仲帶點苦味😚整體來講味道濃郁又唔會太甜 中意飲朱古力威化嘅朋友可以試吓😉-Latte咖啡嘅拉花都幾靚 味道方面都幾香濃 口感順滑 唔錯☕️☺️🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消費💰: HKD 175Lamlam脷指數🤤: 8/10性價比⚖️: 7/10
📍 sensory ZERO

人均消費💰: HKD 175
Lamlam脷指數🤤: 8/10
性價比⚖️: 7/10

2021-01-24 188 瀏覽
就是點了兩主菜 一飲品和牛飯痴線朱古力熱飲真的枱枱都大大概概食緊飲緊呢兩款和牛飯$158和牛係靚嘅 靚食材自然好吃 不用說痴線朱古力$55本人覺得太濃濃了 但其實愛朱古力熱飲者 會大愛 超香濃!鰻魚飯$1183片鰻魚大大塊 性價比高整餐最有驚喜 滑蛋是真滑蛋很有蛋味整體食物飲品都高質排隊入坐最疲倦😅

就是點了兩主菜 一飲品

和牛飯
痴線朱古力熱飲
真的枱枱都大大概概食緊飲緊呢兩款

和牛飯$158
和牛係靚嘅 靚食材自然好吃 不用說

痴線朱古力$55
本人覺得太濃濃了
但其實愛朱古力熱飲者 會大愛 超香濃!

鰻魚飯$118
3片鰻魚大大塊 性價比高
整餐最有驚喜 滑蛋是真滑蛋很有蛋味

整體
食物飲品都高質
排隊入坐最疲倦😅
  • 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
2021-01-06 300 瀏覽
/打卡熱店☺️/新出既時候成個ig都比依杯朱古力🍫洗晒板😍終於吸引到我去試試佢杯朱古力😎.Crazy Chocolate $55見佢啲朱古力🍫多到滿瀉😌上黎到既時候唔算係熱辣辣🙈但係暖既,依家飲就岩岩好😃飲落去唔係諗得甘濃,甘重朱古力味😂但唔會係奶水味,cp值黎講唔會算好高🙈不竟都成60蚊杯.蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 $118如果中意食鰻魚既你😍可以黎試食,鰻魚都算肥美😏唔算多骨😌整體黎講都不錯啊❗️
/打卡熱店☺️/
Crazy Chocolate $55

蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 $118
2021-01-03 352 瀏覽
📍Sensory ZERO一間好的咖啡店和餐廳能讓你回頭很多次,這間就是其中一間🤎食物和飲品質素都好,而且性價比高,重點是!吃了這麼多次,質素還是一樣維持( ´ ▽ ` )ノ- 痴_線朱古力 $55 這杯應該是鎮店之寶吧!面層散上了黑白巧克力碎和可可粉,底層是用比較濃度高的巧克力,兩者達到中和的效果,配合的非常好!喜歡巧克力的你一定要點,包你過一個開心的一餐🤤- 巨•午餐肉 芝士| 雙份日本滑蛋 牛油果芥末醬 牛角包 $58 看圖就見到午餐肉有多厚吧!而且有兩大條,如果女生小鳥胃也是方便share來吃。午餐肉每邊都是脆脆的,裡面保留Juicy口感。而特別要說的是牛油果芥未醬酸酸甜甜的味道,讓人更開胃,而且解了一點本身的油膩感。做的非常好,也是必點之一!- 日式芝麻手羽先 $55手羽是日語雞翼的意思,每隻雞翼也是炸得十分均勻,也是做到外脆內嫩滑的口感,不錯!😋
📍Sensory ZERO

一間好的咖啡店和餐廳能讓你回頭很多次,這間就是其中一間🤎

- 痴_線朱古力 $55
- 巨•午餐肉 芝士| 雙份日本滑蛋 牛油果芥末醬 牛角包

- 日式芝麻手羽先 $55

- 巨•午餐肉 芝士| 雙份日本滑蛋 牛油果芥末醬 牛角包
2020-12-30 158 瀏覽
又一間已經食過好多次嘅cafe,而且位置十分方便,係尖沙咀、銅鑼灣等熱門地點都有分店。食物質素非常唔錯,而且價錢好合理,值得推薦!🥳・巨.午餐肉爆料牛角包學個名話齋,呢個牛角包真係好爆料,有好厚切條狀嘅午餐肉、炒日本滑蛋、芝士,配上牛油果芥末醬,成件事真係滿足到一個點!日式芝麻手羽先雞翼炸到好脆卜卜,十分香口,而且裏面肉嫩有肉汁👍🏼👍🏼不過今次略嫌佢炸得有點過火,但好彩都唔影響味道。btw, 成日食手羽先,其實有無手羽後?🤔痴_線朱古力作為一個朱古力控,去到每間cafe都會叫朱古力飲。呢間cafe嘅朱古力係我心目中都幾高評分。表面有好多朱古力碎及泡沫,飲之前要攪拌均勻,味道頗濃郁,不會太甜,冬天飲都幾岩!

巨.午餐肉爆料牛角包

2020-12-29
10 分鐘 (堂食)
2020-12-22 229 瀏覽
行完誠品好肚餓,就去連卡佛入面既Sensory Zero,夠近同好易搵。平日2點半黎到,大把位😆望到Menu有個牛角包系列,好多選擇、價錢不貴。✨鰻魚牛角包 $78真身同Menu一樣,賣相好吸引。牛角包餡料大份,要撐大個口先可以原隻塞入口,切開先可以輕鬆食😌牛角包烘到金黃色,好鬆軟。餡料有兩塊又肥美又厚既蒲燒鰻魚,加雙份日本滑蛋,配埋牛油果芥末醬,味道好rich😋✨痴_線朱古力呢個真係好痴線,勁吸引,可以話係招牌。我諗好多人為左佢黎打卡。朱古力奶再灑上朱古力碎,溶埋一齊好香好滑,又有少少黑朱古力既苦澀味,唔會過甜👍海港城黎講,呢度價錢抵食,加上食物真係好味,可以黎食多幾次。不過要留意返,有d食物只係指定時段先有,午市係沒有All Day Breakfast同牛角包系列😅

望到Menu有個牛角包系列,好多選擇、價錢不貴。

✨鰻魚牛角包 $78

✨痴_線朱古力

蒲燒鰻魚牛角包、痴_線朱古力
蒲燒鰻魚牛角包
蒲燒鰻魚牛角包、痴_線朱古力
蒲燒鰻魚牛角包
  • Crazy  Chocolate
2020-12-14 150 瀏覽
「痴_線朱古力」廣受一眾女士歡迎,是打卡必選的飲品。的而且確,我為此而來,看看什麼葫蘆賣什麼藥。甫上桌,那震撼感覺攝入眼球,賣相澎湃滿分,誠意之作!入口更沒有令人失望,混合了幾款朱古力而成,無添加任何額外的糖分,包括底層嘅黑朱古力,面層就有白朱古力和朱古力碎,再灑上朱古力粉,簡直俘虜了我這個朱古力控,每口都是朱古力及可可粉的本身味道,甜道平衡得宜,不是想像中的過甜,濃郁醇厚的朱古力味,真材實料,十分邪惡!「澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯」,大概有六、七塊牛,肉味香濃,但略嫌燒得過熟,入口較為韌口!日本米飯粒分明,配以溫泉蛋和海苔送飯一流!
「痴_線朱古力」廣受一眾女士歡迎,是打卡必選的飲品。
的而且確,我為此而來,看看什麼葫蘆賣什麼藥。

甫上桌,那震撼感覺攝入眼球,賣相澎湃滿分,誠意之作!

日本米飯粒分明,配以溫泉蛋和海苔送飯一流!

• Crazy  Chocolate
2020-12-10 170 瀏覽
第一次去的話,覺得餐廳有點難找。 餐廳唔大, 侍應服務一般,仲漏左單。 我地點左日式豬軟骨溫泉蛋飯、 鰻魚滑蛋飯、 加左2隻炸雞翼, 見咁多人推薦佢嘅癡_線朱古力, 賣相又幾吸引,就試吓啦。杯朱古力上到黎真係幾靚, 我先食面個浸朱古力, 幾好味,唔會好甜。 而杯朱古力可能糖分都偏少, 苦苦地。 日式豬軟骨飯都唔錯, 但豬軟骨好少中伏滑蛋饅魚飯嘅鰻魚好好食, 都算厚肉, 又甜又香雞翼剛剛炸好,熱辣辣, 好香口( 亦好熱氣😅) ,午餐加$25 就有2隻
第一次去的話,覺得餐廳有點難找。
餐廳唔大, 侍應服務一般,仲漏左單。
日式豬軟骨飯都唔錯, 但豬軟骨好少中伏

滑蛋饅魚飯嘅鰻魚好好食, 都算厚肉, 又甜又香

2020-12-06 431 瀏覽
成日經過見到間野要排長龍,所以一路冇機會試。咁啱今日放假就陪老婆去排下😃今日嚟到尖沙咀分店,地點方便,就係海港城正門長樓梯隔離。不過餐廳座位唔多,雖然前面得七個人但都等咗差唔多25分鐘先入到去坐。內部裝修唔錯,我哋叫咗Crazy Chocolate,炸墨魚嘴,蒲燒三層鰻魚滑蛋飯同埋澳洲和牛肩肉扒溫泉蛋飯-🥢Crazy Chocolate ($55)嚟到呢度必嗌嘅signature嘢飲,賣相已經好吸引,望落似係一件藝術品多過一杯朱古力,啲content係多到流晒出嚟,表面灑滿咗黑白朱古力碎,飲落好濃香但又唔會好heavy,暖暖地咁樣秋冬飲一流🙃-🥢炸墨魚咀($48)比想像中大碟,但真係幾好味,咸咸地,炸粉唔會太厚,配埋個蛋黃醬食幾好味,適合一大班人食嗰陣叫😋-🥢澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158)雖然呢度啲碗唔係話大,但和牛真係俾咗算多,而且塊塊都算厚,肉味香濃,有少少食刺身嘅感覺🙆🏻‍♂️而溫泉蛋同埋珍珠米飯都係來自日本,撈埋一齊食口感一流🤭-🥢蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118)呢個飯三塊鰻魚都一樣好厚肉同少骨,啖啖肉,而且唔會落咗太多醬汁蓋過咗魚本身嘅鮮味,撈埋滑蛋同飯食,口感非常豐

🥢Crazy Chocolate ($55)
🥢炸墨魚咀($48)
🥢澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158)
🥢蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118)
呢個飯三塊鰻魚都一樣好厚肉同少骨,啖啖肉,而且唔會落咗太多醬汁蓋過咗魚本身嘅鮮味,撈埋滑蛋同飯食,口感非常豐富🥳
總括嚟講,我相信我會好快再嚟食過😎
Crazy  Chocolate
炸墨魚咀
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯
2020-12-05 125 瀏覽
食到好食既鰻魚飯好!開!心!🙌🙌🙌其實sensory ZERO尖沙咀店都好易搵,我仲要行多轉先睇到😂可能系太肚餓個腦唔夠用😂蒲燒三層鰻魚滑蛋飯,鰻魚都幾厚身,有焦香又唔肥膩,蛋就好順滑,米飯粒粒分明又有米香,一啖魚×蛋×飯就系幸福既味道啊!🤤🤤完美提拉米蘇,cream同coffee既味道就濃啲,酒味就比較弱?本身我都有啲擔心好早上嚟等到食果陣個cake會浸濕咗口感會變差,但系都唔會,整體個balance從味道到口感都唔錯,同埋一杯都幾大😂自家制姜汁紅茶,我本身其實唔系好中意姜汁嘢,ginger bread同ginger soda都敬謝不敏😂睇到一茶匙姜蓉跟埋杯紅茶都有啲驚😂不過飲落去都幾好飲?姜味唔會好濃,整體又有甘香,意外唔錯🙈同埋我好中意個茶匙吖!!!!!可唔可以order餐具😂😂蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 8/9自家制姜汁紅茶 7/9完美提拉米蘇 7/9OVERALL 7.5/9會!再!幫!襯!🙌🙌
食到好食既鰻魚飯好!開!心!🙌🙌🙌

同埋我好中意個茶匙吖!!!!!
可唔可以order餐具😂😂

蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 8/9