2021-07-08
Sensory zero 連鎖良心高質café💛 我地果日係brunch時間去,唔算多人,有一半空位。好耐冇試過食一間人氣café唔係人聲鼎沸,環境十分寫意>,<🍫痴_線朱古力 $55‼️必飲 十分之適合打卡嘅一個熱飲,而且唔單止睇得仲好好飲👍🏼。朱古力味濃郁加上來自各地唔同甜度嘅朱古力碎喺表面,比底層濃郁嘅熱朱古力慢慢咁融化。打完卡之後可以將整個杯上嘅朱古力同埋朱古力碎混和,令到成杯飲品更加濃郁。侍應可以唔使提都一定會趁熱飲,因為真係飲到停唔到口🤤🥐🥑🧀肉鬆|芝士|雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬 牛角包 $58 一上菜見到就黎滿瀉嘅肉鬆已經俾佢過樣嚇親,用刀切落牛角包已經聽得出有幾鬆脆,配上醇濃嘅芝士連埋香口肉鬆一齊,食呢個配搭出奇地夾😋🍱滑蛋鰻魚飯 $143 佢哋嘅鰻魚飯亦都不過不失,食得出佢哋係用碳燒鰻魚加上標配嘅鰻魚汁,配上側邊嘅滑蛋嫩滑有蛋,食落外脆內軟。米飯用上日本珍珠米,粒粒分明整個配搭亦都唔錯😎🍝Pasta of the day (冬陰功海鮮意粉)$117 基本上每間餐廳我見到有冬陰功味嘅意粉都會忍唔住一試,但佢哋呢度嘅冬陰功意粉就略為失色。用咗粗身嘅意粉本應
🍫痴_線朱古力 $55
🍝Pasta of the day (冬陰功海鮮意粉)$117 基本上每間餐廳我見到有冬陰功味嘅意粉都會忍唔住一試,但佢哋呢度嘅冬陰功意粉就略為失色。用咗粗身嘅意粉本應係十分掛汁但佢哋嘅冬陰功湯汁就不太濃郁,而且有啲選用嘅海鮮亦都比較普通,一啲帆立貝同埋品質一般嘅蝦魷魚等等,食落感受唔到幸福嘅感覺。不過覺得海鮮都係其次,只要醬汁做得好嘅話意粉都唔會難食但呢度嘅醬汁就比較淡味,冇咗平時去泰國食冬陰功湯嘅嗰種濃郁嘅海鮮味同開胃個酸辣味道。
整體評分:
好味指數