2022-06-03 414 瀏覽
🥐Sensory ZERO相信大家都吾陌生,今日黎到黃竹坑分店,再嘗好邪惡既Crazy Chocolate🍫 蘋果肉桂焦糖鬆餅不過不失,略嫌鬆餅有點乾,肉桂焦糖醬可以多番少少🥲感味爆料牛角包<車厘茄 • 馬斯卡彭芝士 • 焦糖香蕉>呢款岩素食的朋友;其他牛角包款都有牛油果醬,唯獨係呢款冇,如果唔食牛油果嘅朋友仔,可以試下呢款啦😋😋牛角包算鬆脆,車厘茄份量好少吾多夠喉😗芝士好creamy👍🏻食到停吾到口~日式芝麻手羽先(4隻 $55)即叫即炸,好脆😆下午茶不二之選╰(*´︶`*)╯痴_線朱古力($55)假日下午茶時間黎到,買主食可以加$40換一杯野飲,吾使用原價叫😊😊感覺賺左😆Crazy Chocolate如其名,又邪惡又好飲,只提供熱飲,面頭既朱古力好好味💛會想再encore😜😜記得趁熱飲!法國朱古力牛奶呢杯叫左凍飲,又係一飲愛上,記得攪勻先好飲❤總結:飲品好出色🤪黎到可以唔食嘢,但一定要飲朱古力🤤🤤🤤📍sensory ZERO (One Island South )黃竹坑香葉街2號One Island South G01號舖#ktravelneat黃竹坑站 #ktravelneat南
🥐

蘋果肉桂焦糖鬆餅
不過不失,略嫌鬆餅有點乾,肉桂焦糖醬可以多番少少🥲

感味爆料牛角包

日式芝麻手羽先(4隻 $55)
即叫即炸,好脆😆下午茶不二之選╰(*´︶`*)╯

痴_線朱古力($55)

法國朱古力牛奶

#ktravelneat黃竹坑站 #ktravelneat南區 #ktravelneat咖啡店 #ktravelneat黃小店#ktravelneat飲品 #黃竹坑美食 #黃竹坑 #南區美食 #南區 #香港美食 #相機食先 #Sensoryzero #crazychocolate #邪惡朱古力 #南朗山 #hkcafe #wongchukhang #hkfoodies #hkeatstagram #hkyummyfood
2022-06-03 456 瀏覽
其實我都唔知點定義呢間係咪cafe🤔佢係自己排隊去買嘢食再睇號碼去拎嘢食👐🏻好似food court咁😗但佢d食物又好似cafe咁😂🔸澳洲M+和牛温泉蛋飯🐮$158有差唔多十塊和牛💫和牛好淋而且牛味唔算好重😚好食😆飯應該係一碗飯份量🍚本身有燒汁再加埋温泉蛋🥚真係好鬼正🤪🔸澳洲M+和牛藜麥沙律🥗$168呢個完全唔係我鐘意食嘅嘢🫢係屋企人叫嘅💁🏻‍♀️和牛同樣有差唔多十塊😙沙律包括有沙律菜,車厘茄🍅紅菜頭同藜麥,係健康之選💫🔸蒲燒三層鰻魚滑蛋飯🐠$128滑蛋正常🥚而鰻魚都係正常水準🙌🏻屋企人食呢個都話ok😗🔸痴_線朱古力🍫 +$15 (lunch set)爆多朱古力😚打卡真係一流📸飲落超濃朱古力但唔會好甜🥰朱古力控必叫🤩🔸痴_線朱古力咖啡☕️+$20 (lunch set)其實同痴_線朱古力差唔多只不過係咖啡☕️如果唔想咁多朱古力可以叫呢個🙌🏻🔸初吻+$10其實姐係cappuccino🤣屋企人話都係正常水平🤍

🔸澳洲M+和牛温泉蛋飯🐮$158

🔸澳洲M+和牛藜麥沙律🥗$168

🔸蒲燒三層鰻魚滑蛋飯🐠$128
滑蛋正常🥚而鰻魚都係正常水準🙌🏻屋企人食呢個都話ok😗

🔸痴_線朱古力🍫 +$15 (lunch set)

🔸痴_線朱古力咖啡☕️+$20 (lunch set)

🔸初吻+$10
其實姐係cappuccino🤣屋企人話都係正常水平🤍
2022-06-01 272 瀏覽
#brunch #黃竹坑呢間head quarter 真係好大,仲好近地鐵站,嚟開呢邊一定要嚟拜訪ʕ •ᴥ•ʔ(仲有係因為唔知附近仲有咩好食)眼睛亮晶晶茶🍵 🫖-$95好香,滿滿的藍莓香味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)牛角包—車里茄|馬斯卡彭芝士|焦糖香蕉🥐🍌-$48滿足咗一大早想食甜品的慾望(=´∀`)人(´∀`=)感味·大滿足早餐—無花果伯爵茶果醬🥣-$128呢個果醬超好食,搽唔晒諗住帶返去但係唔記得咗啊!(。 ́︿ ̀。)#sensoryzero #茶 #tea #breakfast #brunch #lunch #hkfoodie #hkfood #hkcafe #cafe #香港
#brunch #黃竹坑

眼睛亮晶晶茶🍵 🫖-$95
好香,滿滿的藍莓香味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

牛角包—車里茄|馬斯卡彭芝士|焦糖香蕉🥐🍌-$48
滿足咗一大早想食甜品的慾望(=´∀`)人(´∀`=)

感味·大滿足早餐—無花果伯爵茶果醬🥣-$128

🥐蒲燒鰻魚配雙份日本滑蛋牛角包💰$86🍽無肉大滿足早餐配自家製果醬💰$140.⚡️正所謂一人之計始於晨,早餐梗係有幾豐富食幾豐富🤡 @ 出咗名係杯澎湃熱朱古力,不過早餐就費是叫,免得太heavy😌.⚡️ 蒲燒鰻魚牛角包好足料,牛角包亦係即叫即焗熱,非常唔錯( ´͈ ᗨ `͈ )全日早餐份量亦不錯,主要係為咗貓貓吐司而叫🐱🍞🤣
🥐蒲燒鰻魚配雙份日本滑蛋牛角包
💰$86
🍽無肉大滿足早餐配自家製果醬
💰$140

2022-05-23 211 瀏覽
來到黃竹坑,近年多左好多餐廳,今次呢間原來有好多分店,而黃竹坑呢間係總店,很大很美的,間中還會有拳擊比賽全店都係自助式入位,自己中意坐邊都得,出去counter點完食物就等叫number自己拎,像快餐店模式。我們點了一個All day breakfast , 一個出名既滑蛋鰻魚飯,一杯flat white 同一杯凍朱古力咖啡鰻魚份量充足,燒得好好味,配滑滑的蛋係完美嘅All day每一項食物都唔錯,焦糖香蕉同喵喵多士都十分特別。賣相好好睇個人感覺評分:食物味道 - 食物賣相 - 餐廳環境 - 店員服務 - 性價比 -

鰻魚份量充足,燒得好好味,配滑滑的蛋係完美嘅

滑蛋鰻魚飯

2022-05-17
滑蛋鰻魚飯
  • All day breakfast
2022-05-02 206 瀏覽
放假,不敢去郊野,人多過城市,好久未來黃竹坑,探險,尋寶,出咗mtr,就見到佢,想話行遠的找別,但周圍好似好荒蕪,都係入去試吓。 話,未見咁高樓底及地方大到酒樓咁大,掛一對龍鳳呈祥,舊式酒樓婚宴那種,以前覺得老套,當少了,才發現是中國文化藝術品,雕刻工匠賣少見少。 坐在大廳中,發現有不同款式櫈-班房櫈,中式椅,膠椅,梳化椅,連枱款色都多樣,主人從舊傢私店取來,其實又環保又有特色。 素意粉$92,有椰汁味的黃咖喱,但無咖哩味不辣,黃瓜翠玉瓜,本菇,爽口,不油。 肉鬆芝士雙蛋牛角包$58,穌皮牛油味不重,不像風,不會一路食一路碎落,雙蛋一般香,牛油果芥末醬,牛油果難食出,整體都及格。 乾果燕麥片乳酪$38,滑, 柸底樱桃醬,溝埋酸酸甜甜,開胃。 價格在此區較貴的的。

,雕刻工匠賣少見少。

價格在此區較貴的的。
2022-04-17
2022-03-24 2515 瀏覽
呢間歸為headquarters,樓底高,座位都非常多。落完單可以睇投射於牆上嘅單號等出去拎餐。不過店員服務態度麻麻哋,我同另一客人出去拎嘢食時,店員唔會主動問你咩單號,由得你自己搵。明明餐盤上嘅號碼係對住店員,而唔係對住客人,我想自己睇又睇唔到,要問佢哋先肯話俾你知個餐係咪你🙄🥐巨午餐肉/芝士/雙份日本滑蛋/牛油果芥末醬 牛角包 $88午餐肉煎得好香,而且好厚啖啖肉;炒蛋用咗日本雞蛋,份外嫩滑;加埋芝士同埋牛油果芥末醬鹹鹹甜甜咁,好開胃。美中不足係個牛角包略嫌唔夠香脆,價錢有啲進取😂🍚Rice of the day: 照燒鯖魚飯配炒滑蛋 $128照燒鯖魚有四件,完全冇骨,味道鹹鹹哋,幾好食;炒滑蛋就一貫香滑,但我自己就覺得啲珍珠米好濕,朋友就覺得都無問題🤔🍫痴__線朱古力 Hot crazy chocolate +$10想來呢間好耐,其實就係為咗想試呢杯咁澎湃嘅朱古力。髒髒朱古力來講佢都算幾乾淨,學朋友話齋我呢杯有杯柄,拎起嚟都好方便。面層有啲白朱古力、朱古力粉同埋朱古力,所以飲落非常濃郁,朱古力迷一定要試👍🏻👍🏻☕️痴__線朱古力咖啡 Hot crazy mocha +$15朋友表示

朋友表示無杯柄無咁方便,但好在其實每一杯旁邊都有濕紙巾,認真夠細心!朋友話呢杯mocha飲落嘅朱古力味都好濃郁,值得一試😋😋
2022-03-19
10 分鐘 (堂食)
  • Crazy  mocha
2022-03-13 440 瀏覽
行完南朗山,十分肚餓,還未食飯,已經下午4點幾,要趕喺禁堂食前🕕六點鐘醫飽肚,原定已經計劃好一間餐廳,可惜無開,行左成條街,都無餐廳營業🤷,4:45分左右,諗住返屋企個頭開餐,點知發現新大陸,唔理食咩,衝咗入去先! 原來餐廳是自助形式, 唔緊要有得食就可以,餐廳環境寬敞,樓底好高真.豬扒藜麥沙律$128🥗諗住填飽肚,點知好有驚喜, 豬扒🥩又淋又香口, 沙律菜新鮮,沙律菜🥬,紅菜頭,藜麥,橙🍊,蕃茄仔🍅,配埋個沙律汁不得了🥣,好fresh既感覺!柚子唐揚雞飯🍗$118🍚餐牌強調用日本米,賣相可以,食落口,點樣可以做到外面脆口,入面滑溜! 柚子汁🥣係靈魂,食晒食個飯! 凍鮮奶咖啡🥤,跟餐優惠$35中規中矩

真.豬扒藜麥沙律$128🥗

柚子唐揚雞飯🍗$118🍚

凍鮮奶咖啡🥤,跟餐優惠$35
中規中矩

2022-03-12
2022-02-22 354 瀏覽
𝖢𝗋𝖺𝗓𝗒 𝗐𝖾𝖺𝗍𝗁𝖾𝗋 𝗇𝗈𝗐 𝗂𝗇 𝖧𝖪 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝖼𝗈𝗇𝗍𝗂𝗇𝗎𝗈𝗎𝗌 𝗋𝖺𝗂𝗇 𝖺𝗇𝖽 𝖺 𝗏𝖾𝗋𝗒 𝖼𝗁𝗂𝗅𝗅𝗒 𝗐𝖾𝖺𝗍𝗁𝖾𝗋.. 𝗍𝗁𝗈𝗎𝗀𝗁 𝗍𝗁𝗂𝗌 𝗂𝗌 𝖽𝖾𝖿𝗂𝗇𝗂𝗍𝖾𝗅𝗒 𝖺 𝗉𝖾𝗋𝖿𝖾𝖼𝗍 𝖾𝗑𝖼𝗎𝗌𝖾 𝗍𝗈 𝗂𝗇𝖽𝗎𝗅𝗀𝖾 𝗂𝗇 a 𝖼𝗎𝗉 𝗈𝖿 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖿𝗅𝗈𝗐𝗂𝗇𝗀𝗅𝗒 𝖽𝖾𝗅𝗂𝖼𝗂𝗈𝗎𝗌 𝗁𝗈𝗍 𝖼𝗁𝗈𝖼𝗈𝗅𝖺𝗍𝖾 𝖽𝗋𝗂𝗇𝗄.𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙝𝙖𝙙:✨𝘾𝙧𝙖𝙯𝙮 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 - 𝟓𝟎𝙝𝙠𝙙 (𝟏𝟎/𝟏𝟎)✨𝘿𝙖𝙧𝙠 𝙘𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙖 - 𝟓𝟎𝙝𝙠𝙙 (𝟗/𝟏𝟎)✨𝙨𝙊 𝙘𝙧𝙤𝙞𝙨𝙨𝙖𝙣𝙩 𝙬/ 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬 𝙨𝙩𝙪𝙛𝙛𝙞𝙣𝙜 58hkd (𝟗/𝟏𝟎)𝖳𝗁𝖾𝗒 𝗁𝖺𝗏𝖾 𝖺 𝗐𝗂𝖽𝖾 𝗏𝖺𝗋𝗂𝖾𝗍𝗒 𝗈𝖿 𝖽𝖾𝗅𝗂𝖼𝗂𝗈𝗎𝗌 𝗅𝗈𝗈𝗄𝗂𝗇𝗀 𝗆𝖾𝖺𝗅𝗌 𝖿𝗋𝗈𝗆 𝗍𝗁𝖾𝗂𝗋 𝗆𝖾𝗇𝗎..𝗌𝗈 𝗒𝗈𝗎 𝖼𝖺𝗇 𝗁𝖺𝗏𝖾 𝖻𝗋𝖾𝖺𝗄𝖿𝖺𝗌𝗍, 𝖻𝗋𝗎𝗇𝖼𝗁, 𝗍𝖾𝖺 𝖺𝗇𝖽 𝖽𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋! 𝖠𝗇𝖽 𝗍𝗁𝖾 𝗉𝗅𝖺𝖼𝖾 𝗂𝗇 𝗍𝗁𝖾𝗂𝗋 𝖶𝗈𝗇𝗀 𝖢𝗁𝗎𝗄 𝖧𝖺𝗇𝗀 𝖻𝗋𝖺𝗇𝖼𝗁 𝗂𝗌 𝗋𝖾𝖺𝗅𝗅𝗒 𝗁𝗎𝗀𝖾!

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙝𝙖𝙙:

Dark  chocolate  mocha
So  croissant  with  overflow  stuffing
Dark  chocolate  mocha
好耐 好耐 冇去黃竹坑 ...咁啱來呢區做嘢,梗係搵吓有咩好吃的 ...見到好多朋友推介這間的 Crazy Chocolate 和喵喵多士一於嚟嘆個早餐 ~~點了份感味早餐 ... 喵喵多士配自家製果醬〈HK$55〉早餐包一杯 HK$40 以下的飲品儍媽 +HK$10 配了杯原價 HK$50 的 Crazy Chocolate杯「痴_線朱古力 Crazy Chocolate」真係好 crazy ...上面的朱古力碎多到滿瀉 ...用了法國 Valrhona 朱古力、黑朱古力和白古力 ...入口順滑濃厚,超濃郁的可可香味但是飲落又冇想像中咁甜膩,配埋可愛的喵喵多士真係超幸福 ~~ ~~喵喵多士一客有兩件,喵喵造型小小塊超可愛自家製果醬有三款比你揀 ... 法國士多啤梨玫瑰果醬、法國無花果有機伯爵茶果醬和法國粒粒雜莓紅茶果醬儍媽揀了 → 法國無花果有機伯爵茶果醬標榜 100% 純天然、低糖、無添加的自家製果醬味道清甜帶點伯爵茶香味,裡面仲有很多果肉 ~~黃竹坑旗艦店地方很大,還有個 boxing 擂台簡約工業風格,環境寬敞、樓底好高,空間感十足儍媽坐在角落的靠窗梳化位,好大塊落地玻璃窗,景
好耐 好耐 冇去黃竹坑 ...
咁啱來呢區做嘢,梗係搵吓有咩好吃的 ...
一於嚟嘆個早餐 ~~
點了份感味早餐 ... 喵喵多士配自家製果醬〈HK$55〉
早餐包一杯 HK$40 以下的飲品

上面的朱古力碎多到滿瀉 ...
入口順滑濃厚,超濃郁的可可香味
喵喵多士一客有兩件,喵喵造型小小塊超可愛
自家製果醬有三款比你揀 ...
儍媽揀了 → 法國無花果有機伯爵茶果醬
標榜 100% 純天然、低糖、無添加的自家製果醬
味道清甜帶點伯爵茶香味,裡面仲有很多果肉 ~~
黃竹坑旗艦店地方很大,還有個 boxing 擂台
簡約工業風格,環境寬敞、樓底好高,空間感十足
儍媽坐在角落的靠窗梳化位,好大塊落地玻璃窗,景觀開揚舒適
** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2021-09-23
2022-01-18 437 瀏覽
呢間Zero我係去左好多次㗎啦,一黎我住附近,好方便,出左黃竹坑地鐵站就到,二黎嘢食都幾唔錯,所以我都會同屋企人同埋朋友嚟呢度食。今次我同男朋友去完海洋公園玩,順便帶佢嚟呢度食。佢呢間話係Hand Quartee,不過呢就冇人serve你既,所以小費都慳返,我就冇乜所謂,佢入邊啲擺設好似用中小學既凳,我都係冇乜所謂,我入嚟都係食嘢嘅!今次我叫咗嘅就係燒雞、全日早餐、瘋狂朱古力飲品,同埋綠茶雪糕嘅,佢個綠茶雪糕係啱啲唔食得牛奶嘅人食,即素雪糕啦,不過都有綠茶味㗎 !佢個全日早餐我成日都會食㗎啦,都算係有質素嘅!我反而最鍾意係佢嗰個無花果果醬,非常清香!個燒雞都唔差既!至於朱古力,鍾意嘅夠飲啦!有埋Kitkat㗎 !
  • All day breakfast
2021-12-04 858 瀏覽
想起幾年前係 Island South 返工的日子,突然有種時光匆匆、歲月不待既感概。香葉道幾間餐廳之中我最喜歡 Sensory ZERO,雖然餐廳以工業風格裝修,甚至留左1/5位置擺放一個摶擊擂台,但極高樓底都會帶來一種空曠舒適既感覺。(滑蛋鰻魚飯+ Ice Americano $148)今次我點既係滑蛋鰻魚飯,擺盤沒有太大的講究,但厚厚既鰻魚就令我垂涎欲滴鰻魚選材十分優秀,厚道適中,處理得宜,入口即化。滑蛋亦沒有過老或令人難受的重牛油味,可以分隔開肥厚鰻魚的油脂口感。Ice Americano 不過不失,喜歡濃味或酸豆的可以特別向Staff提出。餐廳環境對用餐體驗有很大影響,希望再次來臨時仍保持如此水準。

但極高樓底都會帶來一種空曠舒適既感覺。
(滑蛋鰻魚飯+ Ice Americano $148)

鰻魚選材十分優秀,厚道適中,處理得宜,入口即化。

2021-12-02
  • 滑蛋鰻魚飯
2021-12-02 422 瀏覽
好耐無入來黃竹坑囉記得以前係度返工時多數都係茶記快餐依架開左幾間特式餐廳今次試試依間先好耐無入黃竹坑澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯和牛肉嫩重牛味配合蛋香好正🤤鰻魚滑蛋飯鰻魚汁要夾白飯再配埋蛋食好好食🤤依間值得再去食
好耐無入來黃竹坑囉

鰻魚汁要夾白飯
再配埋蛋食
好好食🤤

依間值得再去食

黃竹坑 無限高樓底✌🏻豐富早餐 好好味😋地點:黃竹坑A2 出口 步行約2分鐘1. 午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包$58- 非常嘅邪惡午餐肉🙂分量十足,總共有兩大舊😃仲配上左濃口嘅芝士🎯非常好食嘅牛角包🥐喺第二度真係搵唔到,另外環境一流。非常舒適🌎2. 大滿足早餐配自家製果醬$128- 當中包括多士,烤芝士腸,薯角,沙律,日本沙律🥗,茄汁焗豆。打卡一流 ,當中配合自家果醬。極度豐富✌🏻食完非常精神,完美結合,成個all day 🍳另外配合左一啲嘅火箭菜✅同埋一啲嘅秋葵☺️地點:黃竹坑香葉道街2號One Island South G01 號鋪名稱:Sensory Zero(One Island South)好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
黃竹坑 無限高樓底✌🏻
豐富早餐 好好味😋

地點:黃竹坑A2 出口 步行約2分鐘

1. 午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包$58

2. 大滿足早餐配自家製果醬$128

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-11-27 343 瀏覽
Food Court行程, 自己搵位, 自己買, 自己攞, 食完重要自己收, 第一次去試唔知, 如果一早唔會食, 因為我一向都唔鍾意食food court, 其實成個自助服務應該一早喺門口標明, 因為唔係人人鍾意, 而且到底員工有咩做?係咪出糧返嚟監視客人有冇自己工作??