2024-08-19 71 瀏覽
回頭指數:⭐️▪︎僅針對所描述奶昔1. 味道:❤️❤️❤️🤍🤍2. 價錢:❤️🤍🤍🤍🤍3. 打卡:❤️❤️❤️🤍🤍4. 等候:❤️❤️❤️❤️❤️5. 位置:❤️❤️❤️❤️❤️食物:開心果奶昔價錢:$64評價:◇無法選擇甜度的開心果奶昔◇全糖對平常習慣喝微糖的實在太甜了😟♡濃郁的開心果味 X cream X cereal X milkshake◇好貴餐廳:SHAKE SHACK地址:柯士甸道西一號 圓方一樓1005-1006號舖營業時間:星期一至日上午10時至晚上10時
回頭指數:⭐️

營業時間:
星期一至日
上午10時至晚上10時

2024-08-06 140 瀏覽
今日同朋友黎到圓方睇戲, 睇完戲搵地方開餐! 揀左shake shack 😍衝住個芝士波浪薯條去❤️兩個都點了 ShackBurger+ 一份Cheese Fries!個漢堡包正常發揮!重點都係想食個波浪薯條+ 芝士!超級好味但邪惡😂

個漢堡包正常發揮!

重點都係想食個波浪薯條+ 芝士!超級好味但邪惡😂
2024-06-19 392 瀏覽
路過見到新出左牛油果burger同chicken bacon,即試!本身都鐘意食 burger, 好耐無食過覺得好食嘅 burger !!🍔 但今次尼個 double avocado burger 同 avocado chicken bacon 令我會再食返快餐!我會再返尼食!首先 order 同事好好禮貌,burger 拎上手溫度夠熱(我鐘意熱啲的), 先食 double avocado burger , 好 juicy, 好有牛肉味,唔係一塊塊個啲硬硬牛肉😍👍🏻👍🏻之後再食 avocado chicken bacon , 因為食左牛肉先,諗住會比下去!點知食落又唔會喎! 雞肉仲可以揀雞胸/雞髀肉,真係各有千秋!兩個我都好鐘意,雖然比出面burger貴啲,但我之後都會再返轉頭再食,大家不妨試下呀!

2024-05-23 326 瀏覽
外賣一樣好食今次叫咗牛肉漢堡芝士煙肉薯條同埋熱狗第一次食佢哋牌子嘅熱狗,佢哋嘅熱狗🌭️腸牛肉味很濃,十分特別。薯條亦很好吃😋我比較喜歡薯條及芝士分開放到自己食嘅時候先放在一起
外賣一樣好食
今次叫咗牛肉漢堡芝士煙肉薯條同埋熱狗

外賣送餐
2024-04-16 378 瀏覽
平時好少食shake shack,多數都食五條友,個日路過好肚餓,見到佢出新嘢就去咗食~Dark Meat Chicken Shack佢塊雞扒用博博嘅粉漿拎去炸(。・ω・。)ノ!!食落脆卜卜~但同時間雞肉,啱啱好熟,非常嫩滑多汁🤤🤤🤤🤤🤤Uii Matcha Cookies & Cream Shake減緊肥都忍唔住要叫一杯🤣!呢杯shake好好好好飲!綠茶味好濃😚入邊仲有好多脆嘅餅乾!一邊飲嘢一邊又有嘢咬下~

Dark Meat Chicken Shack
佢塊雞扒用博博嘅粉漿拎去炸(。・ω・。)ノ!!
食落脆卜卜~但同時間雞肉,啱啱好熟,非常嫩滑多汁🤤🤤🤤🤤🤤

2024-03-13 390 瀏覽
🍽️ SmokeShack $69The SmokeShack cheeseburger offers a combination of flavors with the addition of smoked bacon, cherry pepper, and ShackSauce. The burger itself was well-cooked, with a juicy and flavorful patty. The smoked bacon added a smoky and savory element to each bite, while the cherry pepper provided a subtle hint of heat. However, it would have been more satisfying if the portion size were larger or if there were additional side options included.
🍽️ SmokeShack $69

2024-03-12 280 瀏覽
呢間餐廳係一間國際知名嘅快餐連鎖店,進駐香港,好受歡迎。首先,我要講下佢哋嘅「熱狗」。Shake Shack嘅熱狗係一個經典嘅選擇。佢哋用新鮮嘅烤麵包夾入美味嘅熱狗,再加上你喜歡嘅配料,例如蔥、芥末醬同埋洋蔥醬。每一口都帶有熱狗嘅獨特風味同麵包嘅鬆軟口感。其次,Shake Shack嘅「雞肉漢堡」同「雞肉塊」都非常受歡迎。佢哋嘅雞肉漢堡係用新鮮嘅雞肉製作,夾入麵包同埋你喜歡嘅配料,例如生菜同埋特製醬汁。每一口都帶有多汁嘅雞肉味道同麵包嘅口感,非常滿足。而雞肉塊就更加簡單直接,每一塊都炸得金黃酥脆,內裡肉質嫩滑。如果你鍾意雞肉漢堡或者雞肉塊,記得試下佢哋嘅「雞肉漢堡」同「雞肉塊」。最後,Shake Shack嘅「芝士薯條」: 佢哋嘅薯條炸得正常。而上面灑上嘅芝士醬,增添咗味道同層次感。但芝士味唔突出。總括而言,「Shake Shack」喺香港嘅快餐界非常受歡迎。佢哋嘅菜單上有好多經典嘅選擇,包括經典嘅「熱狗」、美味嘅「雞肉漢堡」同「雞肉塊」,以及「芝士薯條」。
呢間餐廳係一間國際知名嘅快餐連鎖店,進駐香港,好受歡迎。

2023-10-23 748 瀏覽
星期一重陽節老公無啦啦要返工,我走過去同佢一齊食lunch,我揀左食shake shack。我地揀左single shackburger, chicken shack, cheese fries, milk tea shake.Single Shackburger難得有夾住番茄既漢堡包,塊漢堡扒鹹鹹地,唔係好鬆軟個種,但塊包就好鬆軟。Chicken Shack揀左雞腿既部位,炸得幾脆,算厚身,有啲像麥香雞。Cheese Fries係波紋薯條,夠脆,但我地都覺得薯條配茄汁好食啲。Milk Tea Shake飲落好幼滑,但味道似泰式奶茶多過港式奶茶,同埋都幾甜下,一定要share飲。

Single Shackburger
Single  Shackburger

Chicken Shack
揀左雞腿既部位,炸得幾脆,算厚身,有啲像麥香雞。
Chicken  Shack

Cheese Fries
係波紋薯條,夠脆,但我地都覺得薯條配茄汁好食啲。
Cheese Fries

Milk Tea Shake
Milk  Tea  Shake
2023-10-23
2023-10-18 394 瀏覽
每次來園方,小朋友們都說要吃這家。哥哥喜歡各類漢堡,弟弟喜歡熱狗。一人一款奶昔,冰冰涼很好喝。有時外賣買回家也不錯。這裡的漢堡份量十足,肉餅厚實多汁,醬料豐富,是漢堡愛好者的好選擇。
2023-09-26 382 瀏覽
Shake Shack其實Shake Shack 到香港咁耐都冇食過佢,早排有一日想食burger,就走左入去食。Set $146堂食就叫左個set,有一個包一個小食同一個野飲,計過之後發現其實個價錢係等於三樣加埋,但會多左杯Frozen Custard。Dark Meat Hot Chicken ($61)係一個幾辣既雞堡,第一啖咬落去嚇親,因為比我想像中辣,唔鍾意食辣嘅朋友可能未必接受到。而雞肉嘅嫩滑程度就正常。Buffalo Spiced Cheese Fries ($43)佢所謂嘅buffalo 係求其加少少粉上去,一啲buffalo味都冇,可能廚房驚我辣親掛,個包就識落咁多辣粉,buffalo 粉就俾多少少好似慷慨俾你咁。結論係佢同普通嘅芝士薯條一樣,食得多就會好滯。Black & White Shakes ($42)杯shakes 食梗burger 飲既話都唔錯,食完哂所有野再飲佢既話好似飲梗糖水咁,食包既時間唔算好耐,但佢溶既速度好快,最後飲剩一半掉咗。Frozen Custard (Vanilla)由於佢係同個burger 一齊上,建議大家一開波就食,因為你食完個bur
Shake Shack

Set $146

Dark Meat Hot Chicken ($61)

Black & White Shakes ($42)

Frozen Custard (Vanilla)
由於佢係同個burger 一齊上,建議大家一開波就食,因為你食完個burger 佢一定溶哂。佢其實就係一杯雲呢拿雪糕,冇咩特別。

ShackBurger $54
另外要單叫左一個burger,食落牛肉味都好濃郁,就但佢可能有少少煮過龍,個牛肉係好乾身,但牛肉漢堡配埋蕃茄芝士同生菜都冇咩好彈,哩個組合冇得輸。個包就好軟熟香口,但佢太軟身好難咬開。

Overall: CP值唔算太高人均其實都要$100,唔算好平又唔算好貴,分量唔算好多,但某啲食物都幾個漏下。如果想求唔中伏有穩定質素嘅可以食佢,分店嚟講都算好方便。但如果同樣價位唔介意地點既話,有更多更好食嘅選擇。

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
分量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌑🌑🌑
Overall: 正常💩

加一服務費:❎

Shake Shack
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區1樓1005-06號舖
中環金融街8號國際金融中心商場4樓4018號舖
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG53號舖
金鐘金鐘道88號太古廣場L1樓105A號舖
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2樓217-219號舖
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
東涌達東路20號東薈城名店倉地下G20號舖

#dog尖沙咀 #dog圓方 #dog柯士甸 #dog中環 #dog金鐘 #dog銅鑼灣 #dog沙田 #dog東涌
2023-09-02 354 瀏覽
因為打8號風球嘅關係,佐敦很多食肆都關門,幸好圓方大部分食肆都有開。但因為時間緊迫,要配合香港打風嘅習俗🤣,趕到supermarket 360 買食物,所以就揀了快靚正嘅 shake shack做午餐。 點了兩個最簡單的Shack Burger, 加了pickles 同洋蔥都係免費, 兩個加埋 $116, 非常好味。其實每次都想試雞扒包,因為佢都有好幾款選擇,例如辣同唔辣,雞胸雞腿等等,但每次都放棄唔倒個漢堡,下次一定要下定決心試下先得。

2023-09-01
來到圓方逛街,介紹大家來吃Shake Shack🍔🍟現在介紹我們在Shake Shack 吃了什麼吧1️⃣🍔Shack Burger (Single)這個係牛肉漢堡包,今次吃一層,基本一層已經夠,因為牛肉大大塊,多汁,濃味👍正💕2️⃣🍔BBQ Chicken Shack大大塊BBQ味炸雞做餡料,淡淡肉,多汁,又脆又滑,入哂味,賣相極吸引💕3️⃣🍟BBQ Cheese FriesBBQ味芝士薯條,我中意食芝士一定食,大大份💕4️⃣🍟Fries這是原味大大份香脆薯條💕5️⃣🥤雲呢嗱朱古力奶昔又香濃又滑的雲呢嗱朱古力味奶昔👍6️⃣🥤士多啤梨奶昔又香濃又滑的雲呢嗱士多啤梨奶昔👍📍Shake Shack📍柯士甸道西一號 圓方一樓1005-1006號舖
來到圓方逛街,介紹大家來吃Shake Shack🍔🍟

現在介紹我們在Shake Shack 吃了什麼吧

1️⃣🍔Shack Burger (Single)

2️⃣🍔BBQ Chicken Shack

3️⃣🍟BBQ Cheese Fries
BBQ味芝士薯條,我中意食芝士一定食,大大份💕
4️⃣🍟Fries

📍Shake Shack
📍柯士甸道西一號 圓方一樓1005-1006號舖
2023-08-20
2023-08-19 191 瀏覽
Shake shack 嘅 New Territories Twist 好正啊!𥚃面有朱古力 frozen custard、朱古力脆餅、棉花糖醬、花生醬、灑上朱古力碎。特別適合鍾意用匙羹刮花生醬食既人同埋又鍾意食朱古力既人,簡直係度身訂造🥰。不過一般人可能食1啖2啖就停喇😅,其實佢唔係好甜,因為花生醬有少少咸味,平衡返朱古力既甜,所以佢係膩⋯⋯我叫既係Double ,我覺得唔好貪心😂,Double 一個人食真係太多,請三思🙏🏻。
2023-07-27 254 瀏覽
SHAKE SHACK人氣漢堡包店🤩🤩今日去尖沙咀行街街,去到圓方,就決定食漢堡包!!紐約街頭的人氣漢堡包店!100%全天然安格斯牛肉製作!十分吸引啊!我點了兩個漢堡包,兩杯飲品,一份薯條😋😋~芝士漢堡包,芝士蕃茄生菜,配上牛肉漢堡,味道滿分。大滿足。要吃兩個漢堡包呀!~香脆波浪薯條,夠脆,有質感,美味!~美式檸檬紅茶,大大杯,冰凍夏日飲品,味道也不會太甜😍😍食物美味! 食物用心製作的漢堡包 !餐廳環境也十分整齊和整潔。店員也有禮貌。店舖設有自助洗手機,十分貼心,十分讚。牛肉生菜番茄也在微笑 ! !有質素的美式快餐🤩🤩Eat is good 😋😋
SHAKE SHACK人氣漢堡包店🤩🤩
~香脆波浪薯條,夠脆,有質感,美味!
~美式檸檬紅茶,大大杯,冰凍夏日飲品,味道也不會太甜😍😍
2023-07-26 221 瀏覽
今日同阿仔去圓方睇完戲,行行下見到“Shake Shack”🍔,大家不約而同對望咗一眼👀,然後發出會心微笑🤭,見未到食晚飯時間,就食返個tea先😋。BBQ ShackMeister $64漢堡麵包烘過🍔,又香又軟熟🥰,牛肉漢堡🐂牛香味濃,配埋炸得非常香脆嘅紅蔥頭(比較起洋蔥圈更加香口)及秘製BBQ醬汁😍,真係忍唔住一口接一口😋。BBQ Chicken Shack $58雞柳🐓同樣炸得十分香脆,肉質保持嫩滑🥰,加埋秘製BBQ醬汁,又香又惹味😋,飽底再加有酸酸地嘅醃青瓜🥒,令整體味道增添一份清新,醒胃得黎又平衡油膩感,更覺好食😋。總括而言,係一間值得推介嘅中價位漢堡包。

BBQ ShackMeister $64

BBQ Chicken Shack $58

總括而言,係一間值得推介嘅中價位漢堡包。

2023-07-22
5 分鐘 (堂食)
下午茶