Shibui本身意指一啲脫俗時尚感嘅事物,帶俾人走過風霜歲月、沉穩內斂嘅感覺,呢度嘅佈置同餐點都有濃濃嘅復古風,令人不期然慢落黎。渋いShibui和牛可樂餅用左100%宫崎A4和牛,店家homemade嘅手打肉餅食得出餡料肥瘦均勻,外皮香脆,蘸上檸檬蛋黃醬風味十足。鰻魚玉子燒伴炒麵甚具份量嘅主食,一碟係原條鰻魚配上玉子燒,另一碟係日式炒麵。玉子燒富有蛋香,點啲鰻魚汁更加滋味。炒麵唔會好油膩,木魚花上菜時仍然郁郁下好過癮。菠洱梳打中西合壁嘅特色飲品,第一啖係清甜嘅菠蘿味,再之後係淡淡嘅陳皮味,餘韻不盡。青い空漸變藍色未飲已經心曠神怡,打卡之選。將檸檬雪笆撈勻梳打水,好refreshing又解喝。昭和布丁最體現到復古風嘅甜品,車厘子的骰可愛,焦糖布丁同埋忌廉一啲都唔過甜,食得開心又滿足。

渋いShibui和牛可樂餅

菠洱梳打

青い空

2022-11-26 13 瀏覽
見到個個都去旅行,我都好想去啊🥹可憎短期內都冇時間去,不過最近比我喺九龍城發現咗間餐廳,令我唔只一秒飛日本,仲有一種一秒穿越咗去昭和時代嘅感覺添🇯🇵哩間餐廳叫「Shibui 洋食屋」,裝修風格係復古日本風,由大門開始已經係滿滿嘅懷舊感覺🇯🇵 食物主打日式料理好似丼飯、蛋包飯、伴飯等等❤️除此之外仲有小食同甜品🍮至於飲品方面除咗有咖啡、茶之外,仲有唔同口味嘅朱古力飲品同埋4.3抹茶拿鐵🥰想特別啲嘅仲有Mocktail同埋Light cocktail 添🍹🍸💫和牛肉醬洋蔥圈和牛肉醬打得好smooth 好tasty 🤤而且仲mix咗好多芝士😌好吸引😍洋蔥圈外層炸得好香脆,入面就滿滿洋蔥味😚兩者加埋好match😛💫北海道豚肉生薑燒伴飯豚肉份量都幾多而且完全冇豬羶,生薑味微辣更令豚肉更加惹味😜而且可以減少油膩感,超讚🤩💫焦糖香蕉窩夫🧇窩夫一共有4塊,每一塊都好煙韌😗焦糖表面嘅香蕉好甜好好味🤤配埋焦糖雪糕真係好滿足💫月光蝶 (蝶豆花|洋甘菊|柚子)好夢幻嘅一杯飲品,上枱時係一杯紫色嘅冰配上洋甘菊+柚子汁😌跟住自己將汁倒落啲冰度😌哩個時候就出發magic moment 啦😙睇咗啲紫色嘅冰慢慢溶化變成一

💫和牛肉醬洋蔥圈

💫北海道豚肉生薑燒伴飯

💫焦糖香蕉窩夫🧇

💫月光蝶 (蝶豆花|洋甘菊|柚子)
好夢幻嘅一杯飲品,上枱時係一杯紫色嘅冰配上洋甘菊+柚子汁😌跟住自己將汁倒落啲冰度😌哩個時候就出發magic moment 啦😙睇咗啲紫色嘅冰慢慢溶化變成一杯紫色嘅飲品,成個過程真係好治癒啊🍹

最後留意返餐廳有每人不少於$100嘅最低消費同埋用餐時間係75分鐘啊😘
2022-11-24 73 瀏覽
放假來九龍城行街,見到有間好復古典雅嘅和風洋食屋,入到去好似返到去昭和年代~裝修好有年代感~🍛咖哩素菜飯 Lunch Set $108Lunch Set 包括前菜,湯品,飲品,我加咗$48 升級特飲&是日甜品~素菜包括西蘭花🥦,南瓜🎃,香菇,秋葵… 配上香濃嘅日式咖喱有濃厚嘅和風味道~前菜係醃蘿蔔,酸酸甜甜好開胃~湯品係🌽粟米忌廉湯,非常香甜,有濃厚嘅奶油味,仲有粟米粒粒嘅口感,好暖胃🥰~是日甜品係雲呢拿雪糕,非常香甜,奶味濃郁~鰻魚玉子燒伴炒麵 $148分量好多,鰻魚燒得好香,下面放咗玉子燒,炒麵炒得好香,加咗木魚絲好有日式風味~昭和布丁🍮 $48賣相好吸引,布丁好滑好creamy,口感Q彈,焦糖焦香味濃郁又唔會太甜~💙青空好靚嘅藍色😍,係由檸檬🍋,橙🍊,海鹽整成嘅梳打,上面放咗日本柚子雪芭,酸酸鹹鹹,非常清新,必食之選👍🏻

🍛咖哩素菜飯 Lunch Set $108
Lunch Set 包括前菜,湯品,飲品,我加咗
日式咖喱有濃厚嘅和風味道~

前菜湯品

前菜湯品
雲呢拿雪糕
青空
2022-11-22 12 瀏覽
呢間cafe 滿滿懷舊日式情懷,淡黃嘅燈光,加上深木色既傢俬,入咗餐廳後真係好似去咗場時光旅行。餐廳主要係日式料理,不過仲有酒類飲品提供,清酒同埋特色Cocktail都有,喺呢個環境小酌一下,都幾浪漫。鰻魚玉子燒伴炒麵星期六嘅下午佢都有提供午市套餐。個人推介呢個鰻魚玉子燒半炒麵。鰻魚嫩滑加上燒汁好好食,仲有玉子燒。炒麵份量多,男仔黎講都好夠食。名古屋風冷湯拌麵呢一個冷拌麵都幾特別,佢係古早嘅味道,主要係蔥、蒜片同薑蓉,加上大量嘅木魚,有淡淡的鹹香味。TopUp是日甜品 (午市套餐)呢個甜品有驚喜,佢嘅窩夫係用咗酥皮,所以係酥脆重牛油味。呢個雪糕亦都用咗高質雪糕,係見到雲呢拿籽既雪糕。昭和布丁呢個見到真係心心眼,佢用咗好精緻嘅容器,有復古feel 打卡影相一流。布甸口感都好滑。黑咖啡(熱)咖啡就正正常常。魔杖佢除咗Cocktail之外仲有無酒精版嘅Mocktail 。呢杯魔杖好出色,入邊有香茅,青檸,青瓜等等,味道豐富得來又清新。

名古屋風冷湯拌麵

TopUp是日甜品 (午市套餐)

黑咖啡(熱)
咖啡就正正常常。

魔杖
時光倒流 回到昭和年代的日本🕰️🇯🇵 估唔到係呢個咁現實嘅香港,竟然係九龍城到有一個空間令我有幾秒回到昭和年代😂 行到去餐廳嘅門口,已經feel 到好日本昭和風,好似一道時空門咁😂😂入到去啲裝修同枱櫈都有feel 🕰️我地點左一個芝士旋風蛋包飯,蛋包飯中間有雞肉,上面有芝士,味道啱啱好👍🏻鰻魚玉子燒炒麵配咖啡,鰻魚同玉子味道好夾😋青空特飲🍹 藍色嗰杯青空特飲上面有一球柚子Sorbet ,建議溝埋一齊飲,就可以中和返兩樣嘅酸同甜👍🏻布丁更加唔使講🍮😚一個真係唔係好夠喉,一人兩個都唔會太過份😂😂

鰻魚玉子燒炒麵配咖啡,鰻魚同玉子味道好夾😋

2022-11-19 19 瀏覽
極之想食蛋包飯,今日行經九龍城,竟然比我發覺有間充滿昭和年代的日式洋食屋,有六七十年代日本懷舊風踏入室內,以木製傢俬為主,擺設更有古董電話, 吊燈、及各色家呂都帶著昭和風芝士旋風蛋包飯外型相當吸引,蛋香味濃,火炙芝士炙至半溶狀態,蛋口感順滑,蛋包住番茄炒飯,味道酸酸甜甜,好有日本家庭幸福感覺鰻魚玉子燒伴炒麵鰻魚肉質大件厚實肥美,用傳統蒲燒汁,令鰻魚香味更濃郁香甜,玉子燒得又香又滑,另外炒麵另上,放上日本人愛食的木魚碎,炒麵充滿油香,連埋椰菜絲、蘿蔔條、洋蔥,好有煙軔感赤之富士造形似富士山,是赤色火山系,以洛神花、桑莓、玫瑰及檸檬為主,味道酸酸咪咪,打卡一流菠洱梳打非常特別,以陳皮、普洱、菠蘿及紀洲南高梅為主,味道有濃郁普洱茶香及陳皮味, 再加入菠蘿看甜味及梅子微酸的感覺,酸甜味混合得不錯

赤之富士

菠洱梳打

2022-11-18 17 瀏覽
同朋友預約咗6:30時段6:20到就可以入去入面有四至五張枱有一家大細亦都有情侶黎食餐廳裝修得好有feel 睇得出有擺心思係每一個小細節食物價錢比想像中fair 唔係出面嗰啲好狼死嘅Cafe 價別印象深刻嘅係明太子雞翼!10分推介!
同朋友預約咗6:30時段
6:20到就可以入去
入面有四至五張枱
有一家大細亦都有情侶黎食
餐廳裝修得好有feel 睇得出有擺心思係每一個小細節
食物價錢比想像中fair 唔係出面嗰啲好狼死嘅Cafe 價
別印象深刻嘅係明太子雞翼!10分推介!
想喺九龍城試吓泰式餐廳以外嘅新選擇?今日分享一間好有風味嘅日式餐廳俾大家可以過去打下卡。.🍗燒明太子雞翼 睇外表以為係平平無奇嘅燒雞翼 點知食落去啲餡咇出嚟嘅時候就知道有幾惹味,雞翼位置係已經去咗骨嘅,所以食落去啖啖肉,好味。.🥠SH1BUI和牛可樂餅 ⭐️推薦超香嘅和牛味,採用宮崎A4和牛,用咁高級嘅牛去整可樂餅真係少見,但係出到嚟個效果可謂一絕,炸得啱啱好嘅外皮到食落去爆曬肉汁既內餡都係令人好喜歡嘅組合,非常推薦。.🧀芝士旋風蛋包飯旋風蛋包飯外觀相當ok,做到旋風嘅效果,上邊有一塊火炙過嘅芝士,拎嚟打卡幾好。有啲美中不足嘅係內裏嘅蕃茄飯不算太出色。.🍚SHIBUI咖喱素菜飯咖喱香味濃郁,素菜出色。若然可以比我揀埋辣度就更加好啦😋. 🧇焦糖香蕉窩夫(配日本沖繩海鹽雪糕) ⭐️推薦呢款焦糖香蕉窩夫 焦糖即時燒製香脆 窩夫香軟 雪糕香甜。 整件事甚至乎比主菜更出色,推薦大家過嚟食的時候可以點多幾款小食!

🍗燒明太子雞翼
🥠SH1BUI和牛可樂餅 ⭐️推薦
都係令人好喜歡嘅組合,非常推薦。
🧀芝士旋風蛋包飯
🍚SHIBUI咖喱素菜飯
咖喱香味濃郁,素菜出色。若然可以比我揀埋辣度就更加好啦😋
🧇焦糖香蕉窩夫(配日本沖繩海鹽雪糕) ⭐️推薦
燒明太子雞翼
SHIBUI咖喱素菜飯
焦糖香蕉窩夫
2022-11-15
燒明太子雞翼
焦糖香蕉窩夫
2022-11-15 579 瀏覽
今年仲未有時間去日本旅行,唯有搵間復古嘅日式西餐廳扮去咗日本,之前已經bookmark咗呢間餐廳好耐,早幾日放假就同女朋友一齊去打個卡。走到餐廳門前就已經被復古嘅門面所吸引,店內嘅裝潢和擺設更加充滿懷舊嘅氣息,舊式嘅電話、舊式嘅鐘、舊式嘅餐桌座椅和地板,店內還播放住日文歌曲,彷彿回到昭和時代日本嘅感覺。▪️芝士旋風蛋包飯 $88芝士火灸至半溶狀,蛋夠嫩滑,蛋香味濃郁,底下嘅飯用咗蕃茄汁好炒,濕潤度啱啱好,大人同小朋友都好啱食。▪️鰻魚玉子燒伴炒麵 $148炒麵跟鰻魚玉子是分開上的;鰻魚燒到好香肥美啖啖肉;嫩滑嘅玉子加埋甜甜地嘅鰻魚醬汁,配上木魚、紅蘿蔔絲同椰菜炒麵非常惹味。▪️昭和布丁 $48焦糖醬唔會太甜,布丁蛋香味濃,口感軟滑,上面嘅cream 夠棉密順滑,呢個甜品我真心推介。▪️4.3抹茶拿鐵 $58抹茶選用京都嘅宇治抹茶,抹茶唔會太澀容易入口同埋香滑嘅鮮奶完全融合,都幾好飲。▪️特濃朱古力 $58有原味/焦糖/榛子,我揀咗焦糖,因我鍾意焦糖嘅香甜味道,棉滑嘅朱古力加埋軟滑嘅cream同焦糖,味道唔會太甜啱晒我。總結:店內嘅座位唔太多,食物還可以,好適合打卡,昭和布甸真心推薦。

▪️芝士旋風蛋包飯 $88

特濃朱古力

2022-11-12
4.3抹茶拿鐵
特濃朱古力
九龍城真係變咗高質Cafe集中地🤤 有次行街經過見到呢間感覺神秘又復古嘅日式洋食屋,然後吸引咗我入去👹㊙️ 餐廳室內裝修充滿昭和年代嘅復古氣息,真係有一刻以為自己唔喺香港☺️Shibui主打西日料理,全部都幾吸引,同男朋友叫咗幾樣嘢嚟試吓😙🔸️// 三式薯條 $𝟲𝟴超推介❤️‼️ 我同男朋友平時都好少食薯條因為唔好食熱氣嘢,但係呢度嘅薯條我哋食唔停😆🍟 薯條炸得香脆,仲配有三款醬汁: 渋いShibui醬、黑松露芝士醬、大阪和風醬🧡 我哋都覺得黑松露芝士醬最好味🍄🧀🥰 Shibui醬有少少青豆同埋香草嘅味,都幾特別🌿🔸️// 鰻魚玉子燒伴炒麵 $𝟭𝟰𝟴日式炒麵好惹味,係我鍾意嘅大阪燒醬🤤🍝 鰻魚玉子燒冇太大驚喜,但係加埋一齊非常滿足😚🔸// 焦糖香蕉窩夫 配 沖繩海鹽雪糕 豆腐雪糕 $𝟳𝟴以為係厚身嗰款傳統窩夫,原來係Croffle🥐 細細件好迷你,口感軟糯+少少煙韌好特別💛沖繩海鹽雪糕有驚喜🤤 想encore多一球🥹 豆腐雪糕都有淡淡嘅豆腐香味,唔錯☺️🍨🔸// 抹茶拿鐵 $𝟱𝟴餐廳用上日本4.3 牛乳,唔係講笑牛奶味非常香濃😍🥛🐄 值得一試🍵⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 8/10 🐽

🔸️// 三式薯條 $𝟲𝟴

🐽 Revisit: Yes❤️
下午茶
焦糖香蕉窩夫 配 沖繩海鹽雪糕 豆腐雪糕
抹茶拿鐵
經過時見到舖面已經好吸引,好有日式小店風格九龍城中的一間特式小店🍛芝士旋風蛋包飯火炙滑蛋上面加上芝士食到口感滑流,又食到芝士香味🍝鰻魚玉子燒伴炒麵鰻魚玉子 & 炒麵係分開上所以份量真係幾多鰻魚大條而且無骨🍹青い空賣相吸睛的特飲藍色飲料上面加上白色雪芭🍨酸酸甜甜,好fresh🍟三式薯條最特別係醬料Shibui醬、黑松露芝士醬、大阪和風醬每款都好特別得黎又唔奇怪🍘Shibui 可樂餅利用宮崎A4和牛自家手打的可樂餅外層酥脆,入面鮮嫩肉碎唔會好結實但和牛餡料就好Juicy而且檸檬蛋黃醬都好夾👅味道:❤️❤️❤️❤️🍔賣相:❤️❤️❤️❤️🏝環境:❤️❤️❤️❤️🤵🏻服務:❤️❤️❤️❤️📸打卡:❤️❤️❤️❤️💵價比:❤️❤️❤️💌環境好岩打卡,好有心思佈置食物質素好好,落足功夫🏠shibui 洋食屋 九龍城侯王道22號地舖🔖cafe·hightea🚇交通:港鐵宋皇臺站,步行5分鐘☎️電話:5502 6292
經過時見到舖面已經好吸引,好有日式小店風格
九龍城中的一間特式小店

🍛芝士旋風蛋包飯
火炙滑蛋上面加上芝士
食到口感滑流,又食到芝士香味

🍝鰻魚玉子燒伴炒麵
鰻魚玉子 & 炒麵係分開上
所以份量真係幾多
鰻魚大條而且無骨

🍹青い空
賣相吸睛的特飲
藍色飲料上面加上白色雪芭🍨
酸酸甜甜,好fresh

🍟三式薯條
最特別係醬料
Shibui醬、黑松露芝士醬、大阪和風醬
每款都好特別得黎又唔奇怪

🍘Shibui 可樂餅
利用宮崎A4和牛自家手打的可樂餅
外層酥脆,入面鮮嫩肉碎唔會好結實
但和牛餡料就好Juicy
而且檸檬蛋黃醬都好夾

👅味道:❤️❤️❤️❤️
🍔賣相:❤️❤️❤️❤️
🏝環境:❤️❤️❤️❤️
🤵🏻服務:❤️❤️❤️❤️
📸打卡:❤️❤️❤️❤️
💵價比:❤️❤️❤️

💌環境好岩打卡,好有心思佈置
食物質素好好,落足功夫

🏠shibui 洋食屋
九龍城侯王道22號地舖
🔖cafe·hightea
🚇交通:港鐵宋皇臺站,步行5分鐘
☎️電話:5502 6292
2022-11-06
午餐
2022-11-12 31 瀏覽
終於都去左九龍城呢間昭和風嘅Cafe啦! 成間Cafe都勁日本feel, 門面靚不特止,入邊啲枱嘅燈啊枱櫈都好有feel~其實本身對佢哋嘅嘢食冇乜期待,但係食完之後又覺得未唔錯,唔係得個樣嘅嘢食~鰻魚玉子燒伴炒麵: 原來個炒麵同鰻魚玉子燒係分開上,鰻魚勁大條,鰻魚汁甜甜地鰻魚肉質又唔會乾,份量都幾多而且價錢又唔貴,幾好~九州青蔥豬肉丼飯: 相比起鰻魚,呢個比較普通,但係啲豬肉肥瘦分明,燒得都唔錯, 但因為個飯冇乜汁,食落有啲dry和牛可樂餅: 牛肉味幾香,炸得啱啱好又唔會油,好味最後仲叫咗杯特飲同個布甸~杯特飲個柚子雪芭好好味,而且成杯嘢飲酸酸甜甜咁樣好開胃~我覺得整體都幾好,又可以打卡~

鰻魚玉子燒伴炒麵:

和牛可樂餅: 牛肉味幾香,炸得啱啱好又唔會油,好味

我覺得整體都幾好,又可以打卡~
2022-11-10 281 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai.lok今日去市區搵到一間復古風餐廳,淨係見到門面已經忍唔住想入去😍門面岩晒打卡📸唔好以為餐廳只係外面好睇,入面店主都好花心思,每一個位都裝飾得好靚👍想知道又靚又好玩地方?  fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得  ______________________________芝士旋風蛋包飯 ( $88 )見好多人點,可能個外型好吸引,食落先發現原來芝士同滑蛋做得好夾,係旋風狀滑蛋加上芝士真係好有心思,滑蛋表面固狀,但內裡半流心,記得撈埋啲飯食,更加特顯滑蛋細滑同味道。鰻魚玉子燒伴炒麵  ( $158 )本身依個鰻魚玉子燒伴炒麵係fai點,但lok發現依個鰻魚係無細骨,lok已經自己搶左黎食😂鰻魚表面微烤過,令到醬汁更入味同香口,而且仲要做到外脆內軟,玉子做到軟身又唔散,口感好好。炒麵都有好多料,木魚碎,紅蘿蔔條,椰菜,洋蔥,大大份包你食得飽。升級$48 是日甜品&特飲fai.lok覺得依$48一定要加,因為杯特飲冰
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

fai.lok今日去市區搵到一間復古風餐廳,
淨係見到門面已經忍唔住想入去😍
門面岩晒打卡📸
唔好以為餐廳只係外面好睇,
入面店主都好花心思,
每一個位都裝飾得好靚👍
芝士旋風蛋包飯 ( $88 )
芝士旋風蛋包飯
見好多人點,可能個外型好吸引,
食落先發現原來芝士同滑蛋做得好夾,
係旋風狀滑蛋加上芝士真係好有心思,
滑蛋表面固狀,但內裡半流心,
記得撈埋啲飯食,更加特顯滑蛋細滑同味道。

鰻魚玉子燒伴炒麵  ( $158 )
鰻魚玉子燒伴炒麵
本身依個鰻魚玉子燒伴炒麵係fai點,
但lok發現依個鰻魚係無細骨,
lok已經自己搶左黎食😂
鰻魚表面微烤過,令到醬汁更入味同香口,
而且仲要做到外脆內軟,
玉子做到軟身又唔散,口感好好。
炒麵都有好多料,木魚碎,紅蘿蔔條,椰菜,洋蔥,
大大份包你食得飽。

升級$48 是日甜品&特飲
fai.lok覺得依$48一定要加,
因為杯特飲冰藍色好靚,
打卡真係一流👍而且仲有個雪糕係上面,
最愛有埋雪糕的特飲,有得食又有得飲。
另外是日甜品
唔好睇佢寫是日甜品就以為會好馬虎,
已經好耐無食過個窩夫可以腍得黎又好彈牙,
最重要最重要係中間有麻糬‼️‼️煙煙韌韌好正,
而且仲要配埋沖繩海鹽雪糕,真係落足料。

Shibui 可樂餅 ( $98 )
Shibui 可樂餅
fai.lok係見到佢材料係用宮崎A4和牛整,
所以心郁郁叫埋😋
平時和牛漢堡包就見得多,
和牛可樂餅真係好少見,
仲要係自家手打製做,
外層好脆,和牛餡料就一定Juicy,
但無諗過整做可樂餅到可以咁好食。
2022-11-05
午餐
Shibui 可樂餅
【九龍城•打卡一流の昭和風洋食屋 🇯🇵】📍Shibui 洋食屋由門口到餐廳既每一吋都感受到🏮日本情懷🇯🇵 一片深啡色木設計,以白色紗罩簾🪟和溫柔的懷舊枱燈作點綴,顯得份外典雅。再配上輕快舒服嘅日本歌曲,就好像乘坐了時光機穿越到昭和年代 👅7/10🍜味噌奶醬燒雞塊烏龍麵烏龍麵同個味噌奶醬汁好夾,creamy得黎味鹹鮮既味噌中和左奶油既膩 ^з^北海道豚肉生薑燒伴飯 🐽豚肉燒得夠香 餸飯一流 如果白飯再做得粒粒分明啲就Perfect池喇赤い富士🗻✨意思係赤富士 : 指富士山在清晨日光的照耀下呈現紅色的現象,主要發生於晩夏至初秋之間,日本民間視為一種吉兆。好飲!用洛神花、玫瑰、雜莓同檸檬而做成,酸酸甜甜是日甜品 - 雪糕Waffle🍦🧇Waffle好得意 食落有啲似手抓餅 鬆軟 香口! 夾住凍冰冰既雲呢拿雪糕 口感勁豐富🧊🔥
【九龍城•打卡一流の昭和風洋食屋 🇯🇵】

📍Shibui 洋食屋

👅7/10

🍜味噌奶醬燒雞塊烏龍麵

北海道豚肉生薑燒伴飯 🐽

赤い富士🗻

好飲!用洛神花、玫瑰、雜莓同檸檬而做成,酸酸甜甜

是日甜品 - 雪糕Waffle🍦🧇
2022-11-07 30 瀏覽
Omg!!我同朋友一直都好想試,終於去食到🤣 佢店面嘅裝修超級靚,超日系!真係有去咗日本嘅感覺🥰 無論係食物打卡定係個人打卡都一流📸 如果大家想去嘅話,記得book訂先,因為佢座位唔算好多。.🥢 唐揚小食拼盤 $98芝士粒·雞軟骨·魷魚圈一口炸物,即叫即炸,熱辣辣!唔會炸過龍,如果大家想食下小食炸物都唔錯!🍝 鰻魚玉子燒伴炒麵 $148我見到差唔多枱枱都有order!日式炒麵加椰菜加大量木魚絲🤣鰻魚發揮正常,玉子幾好味,有蛋香又好滑。🍮 昭和布丁$48又是美美的打卡品💕 好滑身但係個質感覺得實咗少少🤏🏻不過冇損佢的美味🥰🤣🍹 月光蝶 $58超美的飲品!我原本係ig見到有杯藍色嘅🍹但我去嗰日見到冇咗🥲🥲 不過發現原來依杯蝶豆花都好美!味道就係柚子糖漿。

如果大家想去嘅話,記得book訂先,因為佢座位唔算好多。
🥢 唐揚小食拼盤 $98
芝士粒·雞軟骨·魷魚圈