3天前
假日嚟到又一城,真係好多人!今次揀咗呢間餐廳都等咗差唔多半個鐘。因為有六個人嘅關係所以俾咗兩張細圓枱我哋,座位舒適度嚟講就真係差啲啦,嘢食唔係好夠放之餘,亦都好難share嘢食。是日餐湯係粟米湯,飲落去又粒粒粟米響入邊,都算幾足料。個包就略嫌有啲硬。車厘茄蟹肉手饗扭紋粉呢個味道唔錯,佢食落去一啲都唔鹹,而且食到蕃茄蓉入邊,酸酸地咁幾開胃,係意粉份量比較少,不過佢都幾有咬口,唔錯。煙肉雞蛋薄餅食落去唔係好似卡邦尼既味,係蛋黃汁加煙肉加蛋嘅味道混合,薄餅底都算脆,中間隻蛋有小小流心係加分位。焦糖香蕉法式多士•煙肉•楓糖忌廉焦糖味幾香,加上多士都幾脆口,連埋楓糖忌廉一齊食都幾好味!不過就食唔慣煙肉配多士,鹹鹹甜甜感覺麻麻布里芝士牛肉漢堡 伴薯條牛肉漢堡味道就普普通通,牛肉就有啲乾身啦,反而薯條就炸得唔錯。加配嘅香蕉批都幾好味,食落去咁烏市嘅順滑,而且有淡淡嘅香蕉味,個撻皮幾鬆脆,唔錯冰茶、熱咖啡佢哋啲餐飲要加錢,如果唔想加錢嘅就係飲冰茶,味道都OK,但係要飲咖啡就要加錢,感覺有啲唔抵。呢間餐廳嘢食算係OK,不過如果多人嚟就唔建議啦,因為座位麻麻,而且等野食時間都比較耐,唔太建議假日過嚟等位。
車厘茄蟹肉手饗扭紋粉
煙肉雞蛋薄餅