2024-09-12
好多人推薦呢間餐廳有情調,預約左,來到大約等左一陣就可以入座啦~~~餐廳大部份都係情侶,見到好多人慶祝生日、紀念日~因為好多人上甜品嘅時候,甜品上可以免費加祝賀嘅說話,感覺餐廳都幾sweet ❤️成餐飯都幾有法國🇫🇷餐桌禮儀feel~一開波會比好幾款餐具,感覺都幾有趣,每食完一道菜,店員就會收走相對應嘅餐具,留返剩餘嘅餐具比下一道菜享用~牛油果田園沙律$128田園沙律有牛油果、柑、聖女果、青蘋果及沙律菜等,配搭黑醋汁,甜甜酸酸,都幾清新,食材都好新鮮,好fresh~一開波開左個胃口😆燒美國安格斯熟成肉眼扒10oz $510點餐時店員建議5成熟最好食,上到嚟都可以接受,食落唔會太生,而且仲保存咗牛肉嘅原味,好好食,好香牛味,而且個牛扒表面香脆,有層次~~真心唔錯!牛扒可以選擇點鹽、芥末醬或者佢配俾你嘅醬汁~~個人感覺點鹽食原味最好食👍👍👍牛扒配以沙律解膩~都好細心!法式白酒忌廉煮藍青口$208青口份量都幾多,而且忌廉汁富有香濃嘅洋蔥🧅和蒜味,而且醬汁味道香濃,一啲都唔Hea🫣感覺真係飛咗一轉去法國食緊青口~~入面仲有少少雞髀菇,菇味再配搭埋原本嘅忌廉汁,都係好夾👍👍👍而且仲配咗2個麵包點醬
牛油果田園沙律$128
燒美國安格斯熟成肉眼扒10oz $510
法式白酒忌廉煮藍青口$208
青口份量都幾多,而且忌廉汁富有香濃嘅洋蔥🧅和蒜味,而且醬汁味道香濃,一啲都唔Hea🫣感覺真係飛咗一轉去法國食緊青口~~入面仲有少少雞髀菇,菇味再配搭埋原本嘅忌廉汁,都係好夾👍👍👍而且仲配咗2個麵包點醬汁~~飽晒☺️☺️
烤波士頓龍蝦尾扁意粉$238
隻龍蝦尾都幾大件,肉質同口感唔錯,而且都幾有龍蝦的鮮味,食得出都係幾新鮮,唔係死蝦,食材好值得欣賞👍👍醬汁係龍蝦汁再配以蕃茄而成,同出邊嘅龍蝦汁唔一樣~都幾特別☺️☺️
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕$98
伴碟嘅底部閃閃發光,金光閃爍,超靚❤️用嚟拍影片打卡一流!見人好靚,所以我哋又叫左一份影下相😆朱古力心太軟仲係流心~心太軟唔算太甜,都幾好食!雲呢拿雪糕,但有少少香蕉味,都幾有趣🤣
今次成餐嘅體驗都唔錯,餐廳浪漫得嚟真係幾有情調,好好彩坐中窗口位,可以一邊食飯一邊望住個景,真係好有氣氛~~下次可以再嚟食❤️❤️