6天前
🎈 建議場合:#即興食飯 #暢談食飯 #普通拍拖 👤 建議人數:2人(最多可容納6人檯)💸 人均消費:$50-100【2個人食咗啲咩?】- 法式芝士漢堡($88)- 蕃薯條、梳打水+ $35- 印度風情漢堡($88)- 檸檬水(免費)⭐⭐⭐⭐⭐「價錢質素性價比完勝shake shack同five guys」今次真係俾尼間小店嘅burger驚艷到,同其他地方食到嘅完全唔同層次!佢所有包都係自家製,鬆軟得黎個底烘到脆脆地,同其他連鎖店個d又薄又濕立立嘅包完全唔同,無得比。包裏面嘅漢堡扒叫一塊就足夠,因為夠曬厚、足料,完全唔會乾憎憎,咬落去d肉汁不斷流出黎,係多到唔小心漏埋落條褲到,大家食個陣真係要小心!佢地用嘅牛肉係草飼無激素牛肉,係良心小店啊uwu法式芝士漢堡裏面嘅brie cheese份量完全唔手軟,自己睇,88蚊黎講多到傻左,超香濃嘅芝士味,都係個句,真材實料。自己可以額外加黑胡椒,我個人認為加左黑胡椒仲香d添。印度風情漢堡係一個比較無咁油膩嘅漢堡選擇,佢嘅雞都好juicy,配上薄荷醬夠曬特別,亦好襯我最鍾意嘅哈囉米(halloumi)芝士,香港真係好少見halloumi chees
👤 建議人數:2人(最多可容納6人檯)
💸 人均消費:$50-100
【2個人食咗啲咩?】
- 法式芝士漢堡($88)
- 蕃薯條、梳打水+ $35
- 印度風情漢堡($88)
- 檸檬水(免費)
印度風情漢堡係一個比較無咁油膩嘅漢堡選擇,佢嘅雞都好juicy,配上薄荷醬夠曬特別,亦好襯我最鍾意嘅哈囉米(halloumi)芝士,香港真係好少見halloumi cheese,食到個下不知幾開心。不過薄荷醬嘅味道同halloumi嘅口感唔係個個都鍾意,大家可以試下睇下岩唔岩食。
另外佢地嘅番薯條真係世一,平時香港唔係間間burger店都有番薯條,就算有都唔係處理得好好。但係smash'd嘅番薯條真正做到外脆內軟,唔係得頭尾脆,中間淋,而係無論幾大條,成條由頭脆到落尾,食左20分鐘都仲係脆嘅。重點黎啦,咁脆但係裏面居然係唔乾嘎,仲要唔係炸到燶個隻脆,係真係啱啱好,我自己都想偷師學點做到。
最後不得不提嘅係佢地嘅song selection真係100分,夠曬chill同old school。服務都係100分~ 店員全部都好nice好好人
總言之,尼間小店值得推介同二訪~
📍 Smash’d
西環堅尼地城吉席街21號昌輝大廈地舖 (港鐵堅尼地城站B出口 約5分鐘路程)