2024-09-29 60 瀏覽
事緣買完一杯乳酪雪糕之後企近門口度食,跟住職員就話唔好喺度食,而且趕我哋走,態度非常差。下次吾會再黎食,之前喺旺角分店度食都冇咁嘅問題,香港服務業差唔係冇原因,所以啲人個個都北上。
2024-08-04 143 瀏覽
同朋友食完飯又心思思想食下甜品🍧就諗起呢間yogurt 😍今次叫左Mango fever🥭想講呢講既yogurt 真係勁大杯,絕對可以當一餐食!頂頂粒芒果雪葩超fresh ,入面仲有芒果布甸,芒果粒等等材料,食完真係超級大滿足😂
同朋友食完飯又心思思想食下甜品🍧

就諗起呢間yogurt 😍
今次叫左Mango fever🥭

想講呢講既yogurt 真係勁大杯,絕對可以當一餐食!

2024-08-03 115 瀏覽
Smile Yogurt乳酪雪糕界世一,乳酪味濃亦唔會太酸!雖然大約$60/杯都唔算平,但勝在份量超足,食一杯真係唔使食飯。今次食咗兩款味,分別係左邊A款(Vanilla Sky $54)配料有杏仁酥片、雲尼拿汁、芒果、藍莓、脆粒,好FRESH嘅味道配搭,有啲酸味水果配搭,比較開胃。右邊係G款Mango Fever $69有芒果、芒果布甸、棉花糖、芒果雪葩,全杯都係芒果主題,芒果愛好者嘅可以試下。
左Vanilla Sky$54 右Mango Fever$69
外賣自取
天氣雖然好凍~但都無阻想食雪糕嘅心🤣本身想喺西貢食乳酪雪糕~點知去到岩岩Closed😭突然諗起返屋企經沙田~可以去買Smile食🤩今次揀咗Coffee再額外加抹茶麻糬~好好食🤤
Coffee額外加抹茶麻糬
Coffee額外加抹茶麻糬
2024-02-03 187 瀏覽
天氣回暖,想食返啲凍嘢,Smile Yogurt 由第一間K11店開始食, keep 到一貫水準Wild Summer 菠蘿脆片不太甜,荔枝配Froyo酸酸甜甜好味 用OpenRice餐飲券有八五折下次再試其他味
用OpenRice餐飲券有八五折
下次再試其他味
Wild  Summer
2024-02-03
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
Wild  Summer
2024-01-10 185 瀏覽
今日食飽飯,有啲口痕想食甜品!去左沙田新城市嘅smile yogurt 食乳酪雪糕,叫左一杯叫The garden嘅乳酪雪糕試試😋配料好豐富,千層網酥口感有啲類似蝴蝶酥,好濃牛油味,幾香口。荔枝玫瑰汁味道都唔算好出,唔係好食到荔枝味,反而桂花果凍有驚喜,但彈口得黎有少少桂花香,配埋啲雪糕一齊食好正!杯底仲有啲餅乾碎同蛋白脆可以中和番雪糕個甜味。整體都好滿足,但份量比較大杯,建議兩個人share🤤

2023-12-12 188 瀏覽
昨天在此分店預訂了生日蛋糕,問smile yogurt有冇提供生日牌,大量雀斑嗰位中年女店員用非常冷漠的口吻告知有兩款生日牌提供,分別係紅色同粉紅色,想襯返個蛋糕就同佢講想配返粉紅色那款,全個購買過程該店員都係keep住冇笑容冇音調好唔願意你幫襯嘅咀臉。到今日去拎蛋糕,中年女店員繼續貫徹佢冇笑容冇音調嘅服務態度,再指揮灰色年青高大男店員拎蛋糕比我,比蛋糕我check時冇打開全個盒,只係開左一邊,仲要佢係放喺高枱上面比我check,基本上只係睇到蛋糕側邊,蛋糕面完全睇唔到😑咁都算,提佢比個粉紅色生日牌比我,佢哦完一聲都係比返橙色嗰個,由於我覺得佢態度都同女店員一樣,非常一般,所以我專登望下個生日牌啱唔啱,果然兜口兜面提都係錯,叫佢換返比我,佢同女店員都聽到但完全唔覺得有問題,一聲唔好意思都冇。其實成個沙田連城以至新城市都係蛋糕店,蛋糕志在慶祝時開開心心,但拎蛋糕已經令人唔開心,咁嘅服務幾好食都假啦!唔會再幫襯沙田分店,唔想做嘅就唔好做啦,好多人等住有工返!服務想比0星!
唔會再幫襯沙田分店,唔想做嘅就唔好做啦,好多人等住有工返!
服務想比0星!
鮮芒果熱情果蛋糕
2023-10-23 218 瀏覽
行過好想食雪糕,即管試試呢個同Korres聯乘嘅《仲夏養膚希臘乳酪杯》🍽️ (6./10)Components 🧪 -藍莓🫐-焦糖杏仁脆片-Macaron -蝶豆花果凍-餅碎整體其實不過不失嘅,但係個Macaron嘅味好人工甜,而我本身最期待嘅就係個macaron🥺所以如果有下次,我都係揀番Premium嘅choices喇,因為整體都冇乜特別,主要都係餅碎同埋蝶豆花果凍🤣🤣🤣Revisit!?YES💗(但唔係呢隻味)

Components 🧪
-藍莓🫐
-焦糖杏仁脆片
-Macaron
-蝶豆花果凍
-餅碎

Revisit!?
YES💗(但唔係呢隻味)
2023-09-21 209 瀏覽
光看賣相已經非常吸引,定時會推出最新口味。左邊是Passion Love,有朱古力榛子布甸、士多啤梨脆粒、自家製脆粒、紅莓棒棒、士多啤梨、紅絲絨蛋糕以及心形朱古力(HKD75)右邊是Smile 2023,有千層酥網、士多啤梨、士多啤梨脆粒、馬卡龍、黑加侖子布甸、芝士脆粒以及、自家製脆粒 (HKD72)多層次配料,口感不錯又好味,沒有油膩感,即點即製乳酪雪糕香口可滑,酸酸甜甜,消暑開胃。希臘乳酪比普通乳酪多咗一重過濾程序,過濾咗其中水份同乳清,所以味道比普通乳酪更濃郁,蛋白質亦比普通乳酪高兩至三倍,仲含有豐富活性益生菌,有助促進腸道健康,提升抵抗力。

光看賣相已經非常吸引,定時會推出最新口味。

10 分鐘 (堂食)
$80 (宵夜)
  • Passion Love
  • Smile 2023
2023-09-15 135 瀏覽
今日咁啱經過新城市,見到這一間乳酪雪糕店,叫了一個vanilla sky,入面有Almond Flakes, vanilla sauce, mango, homemade crumbs同blueberry。感覺食料新鮮,味道不錯,價錢雖少貴,但鐘意食乳酪嘅朋友一定要試試。
2023-08-26 150 瀏覽
📍Smile Yogurt & Dessert Bar經常行過都見到鋪頭門口有好多人拎住一杯杯froyo,賣相好吸引(๑ ́ᄇ`๑)最後都係俾佢哋吸引左入去試吓~選擇有好多!對於有選擇困難症嘅人嚟講真係一大難題φ(゚-゚=)🍽食物👍🏻I Love Green Tea $68 7/10✨第一層係芝麻片、糯米糍同brownies,全部都係綠茶味~綠茶/味唔算太濃,帶少少回甘,糯米糍同brownies都有啲偏甜,不過因為個base係原味yogurt,甜度唔高帶點酸酸maymay,所以整體幾夾~煙韌嘅糯米糍同厚實嘅brownies 令成杯嘅口感更豐富~✨中間有一層係綠茶布甸,呢層冇咁甜,綠茶味都突出左,軟滑嘅布甸又令成杯層次提升左~✨最後有自家製脆粒,有啲似木糠布甸,整體同Yogurt都好夾~✨成杯真係好足料!自己食晒一杯之後可以連飯都唔洗食🤣同埋froyo真係買少見少,好懷念以前可以自己唧Yogurt然後toppings加爆嘅年代🥹(出賣年齡系列)而家雖然唔可以自己唧,但係食一啖啲回憶返晒嚟~~(轉圈圈)👛人均消費 ~$68(冇加一)⏱冇限時
📍Smile Yogurt & Dessert Bar

🍽食物
👍🏻I Love Green Tea $68 7/10

👛人均消費 ~$68(冇加一)

⏱冇限時

2023-07-12 267 瀏覽
最近天氣太熱,小編重新迷上咗𝚂𝚖𝚒𝚕𝚎 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝近呢兩個月起碼食咗𝟺、𝟻 次!ᕕ( ᐛ )ᕗ➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡𝚂𝚖𝚒𝚕𝚎 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 $𝟻𝟺個𝚢𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚋𝚊𝚜𝚎 係一如既往嘅好食~曲奇同啫喱食落都有香濃咖啡味一𝚍 都唔敷衍(≧◡ ≦) ♡推介畀想食甜點又怕太𝚑𝚎𝚊𝚟𝚢 嘅你🫶🏻
最近天氣太熱,小編重新迷上咗𝚂𝚖𝚒𝚕𝚎 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝
近呢兩個月起碼食咗𝟺、𝟻 次!ᕕ( ᐛ )ᕗ

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡𝚂𝚖𝚒𝚕𝚎 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 $𝟻𝟺
個𝚢𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚋𝚊𝚜𝚎 係一如既往嘅好食~
曲奇同啫喱食落都有香濃咖啡味
一𝚍 都唔敷衍(≧◡ ≦) ♡
推介畀想食甜點又怕太𝚑𝚎𝚊𝚟𝚢 嘅你🫶🏻
Smile  Coffee
2023-07-08
其他
Smile  Coffee
2023-03-01 604 瀏覽
試過好多乳酪雪糕都係偏酸既。但依間既乳酪雪糕一D都唔酸,仲好好食😆😆而且門口會放D雪糕模型係度,好吸引🤤🤤🥢Wild Pineapple $52有塊菠蘿脆片插係乳酪雪糕度,菠蘿脆片有D薄,食到淡淡既菠蘿味。個面會淋左D紅桑莓汁同荔枝肉,酸酸甜甜咁,幾夾。中間個層有芒果肉同自家製脆粒,甜甜既芒果同脆粒加埋個雪糕一齊食,好有口感🤤令人食完一啖再接一啖,停唔到落黎😋🥢Vanila Sky $52有塊杏仁脆片插係乳酪雪糕度,杏仁片好香脆,幾好咬😆個面會淋左D雲呢拿汁,令到杯雪糕更香雲呢拿乳酪味。中間個層有芒果同自家製脆粒🤤最底個層係藍梅,但藍梅就酸左少少。評分:味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️整體:⭐️⭐️⭐️⭐️————————————————————————

🥢Wild Pineapple $52

🥢Vanila Sky $52

評分:
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
整體:⭐️⭐️⭐️⭐️

————————————————————————
2022-11-13 540 瀏覽
Smile yogurt已經係開左好多年,都算係乳酪雪餅既始祖👍🏻前排經過好想再食返多年無食既味道,所以就簡左款classic既試下🤣✨The Garden 當日因為咁岩無左紅梅棒,就用左蝴蝶酥黎取代 味道岩岩好,唔太甜又唔太酸 味道同配料夾得好😋桂花啫哩好清新,夾埋酸酸甜租既乳酪雪糕就岩岩好👍🏻坦白講價錢唔算平,不過如果偶爾掛住乳酪雪糕,或者經過口痕想食,都係值得一試😆擺盤咁靚仲可以用黎打卡Tim🤭

✨The Garden
當日因為咁岩無左紅梅棒,就用左蝴蝶酥黎取代
味道岩岩好,唔太甜又唔太酸

擺盤咁靚仲可以用黎打卡Tim🤭
The  Garden
2022-11-01 350 瀏覽
以前係街食親乳酪雪糕都係偏酸,搞到對乳酪雪糕印象麻麻,同女朋友行街經過,佢話好好食,咁就試下啦叫左autumn treats,但係我發現原來Menu係冇呢樣野🤔可能係新出Autumn Treats ($62)上層有杏仁脆片同埋朱古力糯米糍,中間個層有栗子果肉,最底個層係芒果。呢杯野真係一路食一路有驚喜,首先佢嘅配料好好食,杏仁片好脆又香,仲要好大塊,好足料,加埋芒果醬同朱古力糯米糍又幾夾,最驚喜係食到下層有栗子同芒果肉,覺得好fresh,係估唔到呢兩樣野係可以咁夾,好特別好好食😋差D漏左重點,就係佢嘅乳酪雪糕一D都唔酸,同埋D配料一齊食簡直係Perfect match,望住杯雪糕相又想食🤤

Autumn Treats ($62)
Menu

2022-10-28