餐廳: Sole Mio
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2025-04-21 12 瀏覽
Located on the upper floor in a random building in soho. Not the easiest place to find BUT it’s definitely worth a visit! We ordered one lunch set and one brunch set. Mushroom soup with garlic bread, cold cuts and cheese, 2 mains and drinks. The grilled porkchop was so juicy and tender. Nice ambience, good food, generous portion. And the gentlemen there are super friendly, thanks for treating us limoncellos to have our palates refreshed

2025-04-21
2025-02-16 248 瀏覽
同新朋友去食西餐,從中環至半山自動扶手電梯一路搭上嚟半山就會去到呢間樓上意大利菜舖頭。可能因為呢頭都多西餐而且呢度已經係比較高嘅位置,所以客人不多,平日成晚只有我哋呢枱。一個dinner set有前菜、主菜同甜品或飲品,只係$300內一個人,以意大利菜嚟講算幾抵。前菜嘅焗蒜頭同bruschetta已經好有驚喜,個包焗到好脆好香口。主菜有唔少意粉同薄餅選擇,我揀咗個linguine alle vongole,味道清清地有淡淡嘅白酒香,啲蜆份量唔錯而且感覺幾新鮮,linguine真係煮到al dente,擺碟都相當靚。甜品係standard意大利嘅Tiramisu,食落不過不失。食飯途中老闆幾次聊我哋傾計,又介紹呢度每星期都有跳舞班/跳舞活動,各方朋友們可以嚟玩下,而餐廳環境都有傳統意大利餐廳嘅vibe,加上客人唔多所以坐得好舒服。整體而言係間我會考慮encore嘅餐廳。

2024-10-10 720 瀏覽
再訪Sole Mio 今次係同小朋友一齊去估唔到老闆仲認得我 依舊熱情好客 難怪咁多熟客幫襯餐廳地理位置方便 只要沿住中環半山自動扶手電梯一直上 到伊利近街就見到個招牌 係伊利閣上UG層就到今次同小朋友黎先知原來有本特別設計既書仔架 主角就係老闆 入面有小遊戲同埋KIDS MENU 勁有心思Bruschetta前菜有蒜蓉包 蕃茄莎莎多士 同原個蒜蓉好開胃Mixed Italian Cold Cut & Cheese Platter 勁豐富 火腿三文魚三色瓜芝士Fried Calamari Ring 炸魷魚圈係小朋友至愛 食到唔停口Pizza Pepperoni 意大利辣香腸披薩 辣香腸芝士番茄醬比例好好 臨走仲外賣左個Pizza Pepperoni 準備第二日做早餐Combo set 有牛排 黑毛豬 龍蝦 薯條 大滿足羅勒醬鮮蝦意大利麵 唔少得飲品同甜品😆
再訪Sole Mio 今次係同小朋友一齊去
估唔到老闆仲認得我 依舊熱情好客 難怪咁多熟客幫襯
Combo set 有牛排 黑毛豬 龍蝦 薯條 大滿足
羅勒醬鮮蝦意大利麵
唔少得飲品同甜品😆

2024-08-23 702 瀏覽
餐廳係大館附近,一直沿住扶手電梯上就見到位於樓上舖既solemio hk 當日是平日中午,餐廳人流不多,兩個人在四日位置用餐坐得好闊落。老闆十分熱情好客,不斷關心客人的需要。當日與朋友慶祝生日兩點到餐廳用餐,在餐廳落場後老闆招呼我地可以周圍打卡,更一起唱生日歌慶祝。是一個十分難忘的回憶。食物方面:叫左一份Angus Rib Eyes,pizza margherita,set 餐有一份蒜蓉包,另外再兩份甜品和cocktails,總共埋單都唔使500。價錢十分相宜,食物份量對女仔黎講可能稍微有d 多。classic martini & mimosa very nice

• Tiramisu
餐廳雖然座落近中環半山位置,其實去都好方便,中環半山長電梯一出黎就見到,而家價錢較附近既餐廳相宜,餐廳老闆更加係相當好客熱情,不時同客人交流吹水,見到我地食咩都影餐飽,仲送左兩杯cocktail同兩杯餐酒比我地慢慢打卡,臨走又請我地飲多兩shot檸檬酒,成個食飯體驗相當好我地叫左兩個3 course dinner set🇮🇹餐前蒜蓉包蒜蓉包底面都搽滿牛油蒜蓉,隨碟另有一整個煮好嘅生蒜跟埋,可以張煮熟煮淋既蒜蓉直接撩出黎搽上個包食,蒜香爆燈,我地都係第一次係香港見到有呢個食法😝Salmone Affumicato E Avocado3大片煙三文魚配上牛油果,呢個簡單既經典配搭,加埋食材新鮮,基本上一定好食嫁啦!沙律菜可以點檸檬牛油汁食,開胃得黎食落陣陣油香😋Cozze Alla Marinara以一個appetizer黎講,藍青口份量唔細,最令人驚喜係個白酒汁,滿滿既油香加上淡淡既酒味,易入口得黎,配上咩食物都可以提升本身食物既鮮味,令人越食越上癮🤤Spaghetti Carbonara卡邦尼意粉看似煮法簡單,但一道簡單嘅食物都能夠見到餐廳用心去烹調,食客一定更加難忘,呢度醬汁做到cre

我地叫左兩個3 course dinner set🇮🇹

餐前蒜蓉包

Spaghetti Carbonara
卡邦尼意粉看似煮法簡單,但一道簡單嘅食物都能夠見到餐廳用心去烹調,食客一定更加難忘,呢度醬汁做到creamy,令意粉能夠岩岩好掛汁,意粉本身亦要煮到軟硬適中,上碟時顏色呈現金黃色,加上落左黑椒令到整體香味更出🧀

牛排真係大塊過我塊面,排比較薄身,令到進食時好容易就能夠切開,但又食到有咬口既口感,煎好後等餘溫慢慢滲入肉既中央,肉味肉汁都能夠好好鎖緊🐮

2024-05-19 1081 瀏覽
餐廳環境幾有情調,氣氛唔錯,而且店員好親切。👍餐廳主打意大利菜,晚餐3 courses Dinner Set 只係$258起,包咗頭盤、主菜及甜品,另外餐廳Happy Hour時段都係$39起,呢個價錢飲到紅、白酒好抵飲呀!😉前菜點完菜就會上兩款餐前多士,分別係蒜蓉包及香草蕃茄多士,中間仲有焗蒜頭,放上蒜蓉包食更濃郁,兩款都好食!頭盤Salmone Affumicato E Avocado煙三文魚牛油果沙律,配搭檸檬牛油醬汁幾開胃。Prosciutto e Melone食意大利菜當然要有parma ham,蜜瓜好清甜。主菜主菜選擇都幾多,有意大利麵、薄餅及肉類等。Linguine Alle Vongole白酒大蜆扁意粉,蜆肉份量幾多,聞落幾香白酒味道,扁意粉好彈牙,唔錯。Filleto di Branzino Alla Griglia鱸魚份量幾大塊,鱸魚外皮煎到脆脆地,肉質幾滑,配搭檸檬牛油汁又幾夾。甜品分別有Tiramisu 同 Panna Cotta選擇,Tiramisu帶淡淡芝士及咖啡香,甜度剛好,而奶凍滑溜,牛奶味幾濃郁。整體幾喜歡餐廳氛圍,而且店員好親切熱情,令用餐體驗更愉快
餐廳環境幾有情調,氣氛唔錯,而且店員好親切。👍

頭盤
Salmone Affumicato E Avocado
煙三文魚牛油果沙律,配搭檸檬牛油醬汁幾開胃。

Prosciutto e Melone
食意大利菜當然要有parma ham,蜜瓜好清甜。

主菜
主菜選擇都幾多,有意大利麵、薄餅及肉類等。

甜品

整體幾喜歡餐廳氛圍,而且店員好親切熱情,令用餐體驗更愉快,個人幾喜歡pasta,另外Happy hour 性價比一樣好高,絕對會同朋友再嚟呀!😊
2024-05-16
  • Linguine Alle Vongole
星期五晚收工就同朋友去中環食晚飯,行經伊利近街抬頭一望見到依間叫做Sole Mio嘅意大利餐廳就走咗上去試下!餐廳嘅環境非常唔錯,枱與枱之間亦有一定嘅距離,都幾適合一班朋友收工坐低開開心心傾下計食個飯,而且裝修富有特色,老闆好快就過咗嚟熱情咁樣打招呼,佢講開先知原來佢話成條街嘅餐廳嚟講佢最耐歷史🫣打開Menu你會發現依一間意大利餐廳係一間應該性價比幾高嘅餐廳,絕對唔會似中環嘅價錢。Starter drinks我哋分別叫咗一杯叫做Old Fashioned 嘅bourbon whiskey同埋prosecco,杯whiskey味道都唔錯👍🏻值得一提嘅係餐廳嘅happy hour係由晏晝嘅12點去到夜晚9點,而且嘢飲嘅種類都好多,非常抵飲!嘢食方面,老闆見到我哋望住個Menu有啲苦惱,好快又recommend咗三個Starter,parma ham & parmigiano cheese platter,芝士燒茄子,同埋有個意大利包,其中佢個包有兩款,一款係蒜蓉包,而另一款就係有一啲酸酸甜甜嘅蕃茄喺上邊,非常開胃。個茄子亦都好唔錯,足味得嚟又唔話做得太油膩。而個parma ham同芝士拼盤

嘢食方面,老闆見到我哋望住個Menu有啲苦惱,好快又recommend咗三個Starter,parma ham & parmigiano cheese platter,芝士燒茄子,同埋有個意大利包,其中佢個包有兩款,一款係蒜蓉包,而另一款就係有一啲酸酸甜甜嘅蕃茄喺上邊,非常開胃。個茄子亦都好唔錯,足味得嚟又唔話做得太油膩。而個parma ham同芝士拼盤我個人嚟講都幾推介,個ham切成紙一樣嘅薄片生食得,又可以同意大利包一齊食,夾埋個procecco一齊飲真心夾👍🏻

由於我哋兩個人食完三個Starter已經有六成飽,所以主食方面我哋淨係嗌咗一個gamberi pasta同牛扒,先講個意粉,蝦嘅份量好充足,亦有應有嘅鮮味,而且個扁意粉好掛汁,而牛扒亦都非常唔錯,牛味充足,脂肪比例適中,又唔會太多根,絕對對得住依個價錢。
最後老闆亦都有推介佢哋嘅Tiramisu ,意大利餐廳做嘅果然非常正宗,食得出好香嘅冧酒同埋咖啡味,特別在就係佢非常fluffy,而且都好大份👍🏻

總括嚟講,Sole Mio係一間好傳統而且好有人情味嘅意大利餐廳,入邊嘅員工亦都好Nice,嘢食嘅性價比亦都好高,值得再戰👍🏻
2024-05-13 902 瀏覽
餐廳位於中環soho區,主打意大利菜,睇裝修都有小小年代感,但乾淨企理。雖然位於中環但性價比高,3 course 最平只需 $258。服務又好親切,仲有點兒太熱情,i人表示吃不消。餐前餐包居然係2款多士!我超愛蕃茄topped個件。而蒜蓉多士亦酥脆可口。加埋焗過的原粒大蒜頭,真係好有驚喜。Appetizer - Salmone Affumicato E Avocado以為跟餐秩的前菜會好細份,結果意外地大份,煙三文魚給得很大方亦很新鮮,仲配搭洋蔥、沙律菜和capers,好食。Appetizer - Funghetti Trifolati有我最愛的帕馬火腿,配上熱炒的蘑菇,沙律,topping加上芝士薄片,口感層次豐富又精緻。Prosciutto e Melone3大條卷卷嚇了我一跳, 份量太足了吧。帕馬火腿和哈密瓜真係絕配,哈密瓜的清甜中和了帕馬火腿的鹹香,相當合襯。Linguine Alle VongoleVongole就是意大利文裡蜆的意思,Linguine alle Vongole即是蜆肉意粉。D蜆真係幾大隻,蜆肉飽滿又鮮甜,扁意粉煮得岩岩好,彈牙又充滿白酒香,啖啖滋味。食物質素

Prosciutto e Melone

Linguine Alle Vongole
Vongole就是意大利文裡蜆的意思,Linguine alle Vongole即是蜆肉意粉。D蜆真係幾大隻,蜆肉飽滿又鮮甜,扁意粉煮得岩岩好,彈牙又充滿白酒香,啖啖滋味。食物質素真心唔錯。

Margerita pizza
最傳統既Pizza。薄薄嘅手工Pizza充滿筋性,皮外脆內軟非常可口。蕃茄醬和芝士羅勒嘅香味互相緊扣,份量亦都控制得剛剛好,加上巴馬臣芝士碎,非常可口。

Panna Cotta
食落似牛乳奶凍+布丁,好Q彈,奶味濃郁,唯獨個果醬甜左DD不太合我口味。

Tiramisu
食落很柔軟,芝士味濃,質感唔算太濕,酒味再濃d就更好。

唔單止食物好食兼性價比高,連酒類飲品都超值,一杯wine 40蚊有找,飲落唔差的,忍唔住飲左3杯,非常盡興。

2024-05-06
  • Salmone Affumicato E Avocado
  • Tiramisu
  • Prosciutto e Melone
2024-05-06 688 瀏覽
上年9月首訪已經喜歡這餐廳,餐廳Ian同Giu他們好友善又好傾,已經係朋友,今次再訪似探朋友多啲,而更加驚喜係遇到陳欣健同他嘅一大班朋友,餐廳非常熱鬧,而見Philip同Ian有講有笑,好肯定Philip係熟客喇,小編咁幸運立刻幫他們影張相留念!◇ 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯𝘦 𝘈𝘧𝘧𝘶𝘮𝘪𝘤𝘢𝘵𝘰 𝘌 𝘈𝘷𝘰𝘷𝘢𝘥𝘰煙燻三文魚配牛油果,新鮮嘅三文魚,煙燻比一般香濃,加入牛油果,平衡味道,非常開胃◇ 𝘗𝘳𝘰𝘴𝘤𝘪𝘶𝘵𝘵𝘰 𝘦 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯𝘦巴拿馬火腿加蜜瓜絕對係經典前菜,喜歡它們又鹹又甜又多汁嘅口感味道,係小編幾款前菜之選◇ 𝘛𝘰𝘥𝘢𝘺 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 - 𝘗𝘰𝘳𝘤𝘦𝘭𝘭𝘪𝘯𝘰 𝘉𝘢𝘣𝘺 𝘚𝘶𝘤𝘬𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘪𝘨 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴餐廳有時都會推出餐牌以外嘅主食,今日遇到有Porcellino 小豬,想像就已經吸引,上枱見到微燶嘅豬皮已經知道好得,食落脆卜卜又香口,豬肉更係嫩滑,加上醬汁令味道提升,真心推薦◇ 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘜𝘚 𝘊𝘈𝘉 𝘈𝘯𝘨𝘶𝘴 𝘙𝘪𝘣-𝘦𝘺𝘦 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬 8𝘰𝘻8安士肉眼扒,肉質嫩滑多汁,而廚師工夫厲害,焦香氣味極濃,而那個似BBQ嘅醬汁,亦令件扒更出色

◇ 𝘗𝘳𝘰𝘴𝘤𝘪𝘶𝘵𝘵𝘰 𝘦 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯𝘦

8安士肉眼扒,肉質嫩滑多汁,而廚師工夫厲害,焦香氣味極濃,而那個似BBQ嘅醬汁,亦令件扒更出色,配菜唔花巧,只有少量薯仔、豆同紅蘿蔔,令口感豐富

◇ 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶
一直未試餐廳嘅Tiramisu,今次真係要試吓,正方立體外形好靚,內裏cream蛋糕分層布局,令每一啖口感豐富,喜歡咖啡味酒味平衡恰到好處,必叫

◇ 𝘊𝘢𝘴𝘴𝘢𝘵𝘢
這款蛋糕冰淇淋係傳統西西里雪糕,小編係第二次試了,喜歡那種將不同口味嘅雪糕同忌廉疊起幾層令口感豐富,中間仲會放一些乾果粒,真係小編最愛
𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯𝘦 𝘈𝘧𝘧𝘶𝘮𝘪𝘤𝘢𝘵𝘰 𝘌 𝘈𝘷𝘰𝘷𝘢𝘥𝘰,𝘗𝘳𝘰𝘴𝘤𝘪𝘶𝘵𝘵𝘰 𝘦 𝘔𝘦𝘭𝘰𝘯𝘦
𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶,𝘊𝘢𝘴𝘴𝘢𝘵𝘢
𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶,𝘊𝘢𝘴𝘴𝘢𝘵𝘢
2024-05-05 533 瀏覽
週末當然要懶洋洋咁度過,我同朋友相約係Sole Mio,Sole Mio位於中環蘇豪區中心地段,價錢卻非常平易近人,free flow只需要$168,可以飲曬紅酒、白酒同指定烈酒cocktail👀我同朋友同樣叫左brunch set ,是日湯品係超級濃郁既蘑菇湯,仲附送熱辣辣新鮮出爐既蒜蓉包,非常香脆😋- 芝士及冷盤火腿拼盤冷盤火腿包括義大利薩拉米臘腸、風乾火腿、三文魚,另外仲有啲水果同蔬菜,非常豐富。芝士相對上比較少,不過食肉獸既我當然唔介意🤣- 卡邦尼意粉對我嚟講,醬汁夠creamy加上意粉掛汁係卡邦尼好食既必要條件,Sole Mio既卡邦尼完全做到以上兩點🥰- 豬肋骨豬肋骨好厚肉,肉質軟稔,甚至有少少入口即化。醬汁同一般配搭既BBQ醬完全唔同,味道酸酸甜甜,令人食慾大增。- Panna Cotta 奶凍好滑溜,紅色醬汁係raspberry醬,為奶凍增加一份香甜。最後老闆非常好客請我地飲limoncello shot,味道唔太甜比較重酒精。坦白講味道唔算話非常出色,但整個用餐體驗非常愉快👍🏻

Mixed  Italian  Cold  Cut  &  Cheese  Platter

- 芝士及冷盤火腿拼盤

2024-04-21
Spaghetti  Carbonara
Oven-baked  US  Pork  Ribs
2024-05-01 324 瀏覽
呢間位於soho區嘅意大利菜性價比真係好高3 course set dinner分258同298兩種 仲有酒類都係39蚊杯 最啱放工飲番杯 唔怪得7點已經爆晒場啦 記得book定枱先店主同一班店員都好熱情 成個用餐氣氛好好Order完野食就會送上香脆嘅餐前麵包蕃茄同蒜茸兩款都好香好好味 仲有原個焗蒜頭 Cozze Alla MarinaraAppetizer嘅份量都好足 好似散叫一個dish咁白酒藍青口細細隻 肉質好嫩好鮮甜 Salmone Affumicato E Avocado煙三文魚配埋熟得啱啱好嘅牛油果點少少檸檬牛油汁一齊食都幾正Oven-baked US Pork Ribs佢嘅bbq sauce同平時食開有啲唔同加左蕃茄蒜頭味比較重 好似肉醬意粉醬咁ribs一下就切開左 啲肉好嫩好腍 好好味Parma Ham Pizza薄薄嘅批底加上芝士蕃茄醬同parma ham批底似餅乾口感 輕盈唔會太有負擔Set嘅甜品可以揀Tiramisu同Panna Cotta我地兩款各一個試下 唔錯呀唔會好甜Tiramisu咖啡味好重 奶凍口感好rich好幼滑
呢間位於soho區嘅意大利菜性價比真係好高

Set嘅甜品可以揀Tiramisu同Panna Cotta
我地兩款各一個試下 唔錯呀唔會好甜
Tiramisu咖啡味好重 奶凍口感好rich好幼滑

2024-04-28 258 瀏覽
位於中環SOHO伊利近街的「Sole Mio」,自從1999年開張,已經屹立於中環25年。店內裝修溫馨舒適,無論係情侶二人燭光晚餐或多人朋友聚會都適合Garlic Bread老闆先送上餐廳自家製的蒜蓉多士及番茄沙沙多士,另配新鮮烤焗的原隻蒜頭,充滿蒜香,不得了哦Cozze Alla Marinara藍青口份量十足,每隻都肥美飽滿,鮮甜味美,配上微微辣的白酒汁,非常滋味Salmone Affumicato E Avocado挪威煙三文魚配牛油果及新鮮翠綠沙律菜,再添上檸檬牛油汁,清新開胃Spaghetti Alle Polpette番茄意粉意粉口感軟硬適中,濕潤度不錯,配上香濃又彈牙的肉丸,好好食呢Grilled US CAB Angus Rib-eye Steak烤至大約七成熟的美國安格斯肉眼牛扒,厚薄及肥瘦度適中,牛肉味好濃郁呢!伴碟仲有烤薯仔及雜菜,健康美味Panna Cotta餐廳自家製的意式奶凍,口感超級嫩滑,牛奶味道香濃突出Tiramisu提拉米蘇同樣係餐廳自家製的,入口輕盈軟滑,濕潤可口,甜而不膩

Garlic Bread

Spaghetti Alle Polpette

Panna Cotta

餐廳自家製的意式奶凍,口感超級嫩滑,牛奶味道香濃突出

2024-04-27 272 瀏覽
係銅鑼灣跳完舞去中環Soho區搵食見到呢間樓上鋪食意大利菜既試一試全部都係外國人同埋英文餐牌好彩老闆講得慢都聽得明😂我地叫左兩個Dinner Set,分別有$258同$298,都係3道菜包括前菜、主食同甜品~係蘇豪區嚟講非常抵食。前菜係蕃茄沙沙,好開胃,蒜蓉包同埋我最鍾意既蒜頭~熟晒一口一粒好creamy。第二款係Insalata Mista~新鮮沙律菜,仲有紫洋蔥,車厘番茄。第三款係Prosciutto e Melone~Parma Ham 一整塊鋪係同等長度既哈蜜瓜上面,一咸一甜既口感一直深得我心。主菜:Risotto Ai Funghi Porcini店員仲灑左好多芝士粉~每一口都有香濃既芝士味,牛肝菌同芝士永遠都係咁夾,飯既口感唔會太硬幾鍾意。Grilled US CAB Angus Rib-eye Steak 8oz Medium Well一上枱已經聞到好香牛味,而且都幾大塊,呢個價錢嚟講係超水準。飲品:我問老闆有咩推介,老闆話有支粉紅色既Moscato Rosato 意大利粉紅甜汽酒,飲落有啖啖果香同玫瑰味~睇得又飲得。後尾再加左杯Strawberry 1999~比起頭先果
係銅鑼灣跳完舞
去中環Soho區搵食
見到呢間樓上鋪食意大利菜既試一試

全部都係外國人同埋英文餐牌
好彩老闆講得慢都聽得明😂

主菜:
Risotto Ai Funghi Porcini
店員仲灑左好多芝士粉~

後尾再加左杯Strawberry 1999~
比起頭先果杯酒味濃d不過都幾好飲

甜品有Tiramisu 同布丁揀,我地都揀左Tiramisu
佢地既Tiramisu 比較清新,cream代替左芝士部份,保留手指餅咖啡,都唔錯。

最後埋單老闆非常好客,送左每人一shot Limoncello~傳統南以飯後digestive

環境好寫意~座位舒服~店員熱情~老闆好客
餐廳逢星期六都有拉丁舞表演,仲有DJ註場~明日仲補Balboa and Blues Dance Extravaganza ~鍾意跳舞既朋友仔千祈唔好錯過~記得訂位呀!
2024-04-27
  • Risotto Ai Funghi Porcini
  • Grill US CAB Angus Rib-eye Steak 8oz
  • Moscato Rosato
  • strawberry 1999
  • Prosciutto e Melone
2024-04-20 202 瀏覽
星期六同老公到中環Sole Mio食晚餐,呢間服務態度好好,老闆好熱情。Dinner set A包前菜、主菜、甜品或餐飲,只係$258,中環區黎講好抵食。餐包有番茄多士同蒜蓉多士,多士好脆,番茄多士既配搭幾夾。Insalata Caprese新鮮番茄配軟滑既水牛芝士,好食。Salmone Affumicato E Avocado牛油果係我食過最好食既,煙三文魚都唔錯,另外可以自己加檸檬汁。Risotto Ai Funghi Porcini意大利飯整到有嚼口嘅口感,每一啖都食到蘑菇粒,非常足料。Four Cheese PizzaPizza行薄批路線,接近脆餅乾個種,芝士非常濃郁。甜品有Tiramisu同Panna Cotta,tiramisu幾幼滑,panna cotta口感軟綿綿,好好食。叫左兩杯cocktails: Old Fashioned同Mojito,仲有紅白酒。
餐包有番茄多士同蒜蓉多士,多士好脆,番茄多士既配搭幾夾。
Insalata Caprese
新鮮番茄配軟滑既水牛芝士,好食。
Risotto Ai Funghi Porcini
意大利飯整到有嚼口嘅口感,每一啖都食到蘑菇粒,非常足料。

Four Cheese Pizza
Pizza行薄批路線,接近脆餅乾個種,芝士非常濃郁。
Four Cheese Pizza

Old Fashioned & Mojito
2024-04-20
Panna Cotta
過去周末就去咗中環SoHo 一間有廿幾年嘅意大利🇮🇹餐廳! 餐廳有一排窗,可以見到中環扶手電梯及街道,加上窗邊放滿植物,陽光照射下☀️,感覺份外寫意🌿店主🧑🏻‍🦱好親切,主動介紹菜式,又好好傾☺️💖Weekend lunch set 最平$96 起,有pasta 或pizza,包飲品,勁抵食❗️💖💖Happy Hour 飲到21:00 ,最平$48 起‼️Mixed Italian Cold Cut & Cheese Platter 🧀🥓前菜份量好多,cold cut 有4-5 款,還有芝士、哈密瓜、車厘茄、橄欖、烤蔬果等,賣相吸引🤩,伴酒🍸最啱!Pizza Salamino (Pepperoni) 🍕Size 比想像中大,上面佈滿辣肉腸及芝士,香氣撲鼻😌,餅底煙韌,沿邊香脆,不知不覺食哂成個🤣Linguine Pesto Con Gamberi 🍝爽彈鮮甜大蝦配青醬意粉,醬汁清新,沾滿每一條意粉,意粉亦能煮到Al dentéDaily Soup/ Salad 🥗🍲是日湯品係濃稠有口感啲蘑菇濃湯,而沙律就是Bresaola beef 配沙律菜Panna Cotta 奶凍勁軟滑,奶味濃郁,Ras

店主🧑🏻‍🦱好親切,主動介紹菜式,又好好傾☺️

Pizza Salamino (Pepperoni) 🍕

Linguine Pesto Con Gamberi 🍝

Daily Soup/ Salad 🥗🍲
是日湯品係濃稠有口感啲蘑菇濃湯,而沙律就是
Bresaola beef 配沙律菜

Panna Cotta
奶凍勁軟滑,奶味濃郁,Raspberry 漿甜中帶酸,同奶凍好夾