2023-09-06
我需要投訴,我經朋友介紹今天來到旺角新世紀你哋的餐廳幫襯,我係非常之失望,你們的餐廳其中一位戴眼鏡女服務員服務態度認真差,我唔知你們餐廳服務客人標準去到邊,其他餐廳waiter 面對客人起碼都有少少笑容,這位女服務員雖然帶着口罩,但都可以睇到佢係木口木面, 聲線都唔友善,我在點飲品的時候,我望著餐牌只不停留不到10秒, 個位女服務員聲線極之差叫我「快啲」,當時餐廳不是坐滿或有很多客人等點餐,我點了一杯Ice Latte , 但5秒之後我話唔要,我要ICE 抹茶Latte, ( 手指指着餐牌飲飲品嘅名),我即刻見到佢同水吧講取消,我聽到水吧話已經整咗,但又冇搞錯,服務員都未同客人履單叫咗什麼?水吧就開始即刻整左?這位女服務員亦都冇同我講水吧已經整咗,最後都係嚟咗杯Ice Latte !呢間日本餐廳請呢啲質素既服務,冇耐性之餘又冇笑容,又冇禮貌吹客人快啲落單,仲衰過街邊啲茶餐廳,用餐整個過程非常之不愉快!我會叫我身邊嘅朋友唔好嚟呢間餐廳幫襯!