2024-07-24
今晚去咗一間位於天后維園對面,充滿格調嘅餐廳食西餐 🥰🥰🥰 暗暗嘅氛圍加上微微嘅燈光,未開始食飯已經心情愉悅~ 再加上美食,真係同情人知己去嘅好選擇 👍👍👍此情此景,應該點返杯紅、白酒增加一下氣氛 😇😇😇 (今次冇陪人陪飲,飲住beer先啦😂) 但生蠔真係唔少得,因為呢間每日都嚴選當日世界各地新鮮生蠔 🦪🦪🦪 供食客選擇,我哋今日就點咗 🇰🇷🇰🇷🇰🇷 Korean Gold : creamy帶少許海水澀味& 🇫🇷 🇫🇷 🇫🇷 Gillardeau : 清爽creamy 👍👍👍 2款都好味呀~And then, 就再點正餐 :1.) 凱薩沙律配水波蛋、車馬臣芝士 & 蟹子 🥗🥗🥗 店長介紹要撈起下佢先食會更香滑,又真係禾~ 👍👍👍 2.) 美國安格斯肉眼扒 (prime grade 15oz) 配薯菜 🥩🥩🥩 肉味充足,又燒到啱啱好,再配上特制阿根廷汁醬,食到好滿足 😇😇😇之後再食招牌甜品 Semifredo 🍨🍨🍨 係一個 home made 雪糕蛋糕配開心果酥,口感滑而富層次感 ⭐️⭐️⭐️ 強力推介,記得留肚食~ ⭐️⭐️⭐️ 食完飯可以順便去維園散下步
And then, 就再點正餐 :
⭐️⭐️⭐️ 食完飯可以順便去維園散下步