餐廳: SP_CE cafe & lounge
資訊:

𝟘𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌SP_CE cafe & lounge (上環)上環普慶坊20號地下🔎#hkfoodieat_上環 #hkfoodieat_西營盤 💸人均消費: $100-150🌿評分: 3.6/5🈶加一服務費📎每人最低消費一樣食物聽講呢度嘅黑松露滑蛋瀑布貝果好正🥯所以專誠同男朋友嚟西營盤試吓😼店舖嘅位置比較偏僻如果由西營盤站行都要行大概7分鐘(要行又斜又長嘅樓梯🥹我哋去嗰陣仲突然落大雨🌧好彩事前訂咗枱如果唔係要等位就尷尬🙈❦ 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 ($108) 近年貝果掀起咗一股熱潮但個人對貝果係冇乜好大興趣🍃不過個貝果嚟到嘅時候係都係幾有驚喜因為佢仲噴緊煙🌸個貝果真係做到外脆內軟嘅感覺🥯切開咗嘅貝果入面係好香嘅黑松露味嘅炒滑蛋🍳仲有啲新鮮嘅生菜同蕃茄墊住🍅食落層次分明亦且好清新🥬份量都好足夠嚟當午餐🥣呢個貝果的確值得推介😼❦ 是日蛋糕 ($48)呢個係夾硬嗌因為嚟到先知有低消🫡呢個蛋糕應該係紅莓蛋糕🍰好似平時都少啲見紅莓蛋糕咁🪴有紅莓嘅少少酸味撈埋啲忌廉食落甜度都適中唔會太膩😗食物質素的確唔錯💗不過服務未去到好周到同埋食嘢嘅環境令到成個用餐體驗唔係幾良好😣首先落單要自己行
𝟘𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌SP_CE cafe & lounge (上環)
上環普慶坊20號地下

💸人均消費: $100-150
🌿評分: 3.6/5
🈶加一服務費
📎每人最低消費一樣食物

意大利黑松露醬炒滑蛋貝果

❦ 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 ($108)
是日蛋糕

❦ 是日蛋糕 ($48)

食物質素的確唔錯💗不過服務未去到好周到同埋食嘢嘅環境令到成個用餐體驗唔係幾良好😣首先落單要自己行岀去落已經唔值得收服務費🤢再加上我哋去嗰陣係萬幾宗一日☠️四個員工係冇帶口罩咁喺我哋隔離傾偈傾得都幾大聲😵‍💫啫係唔係介意你哋唔帶口罩但會唔會等冇客先再傾會好啲呢?😷搞到我哋好似去咗一個陌生人屋企食嘢咁🤧坐得勁唔自在🎃
是日蛋糕
2022-09-16 173 瀏覽
平時都好少去西營盤呢一區,所以就專登搵左間cafe chill下😚!今次揀呢間位於西營盤嘅SP_CE,個地點係西營盤站同上環站嘅中間,而我選擇左西營盤站出大概行10分鐘左右,cafe入面雖然唔係好大,但裝修幾有特色,如果天氣唔熱,真係想坐outside嘆下🤣,另外呢間亦都係寵物有善cafe,好多客人都帶埋狗仔黎食個晏飲杯咖啡!今次就點左一個All Day Breakfast同炸忌廉蟹肉薯餅,雖然冇點到佢哋最出名嘅黑松露醬炒滑蛋Bagels,但佢哋其他食物都唔錯下次有機會再點佢哋嘅招牌菜。咖啡方面就點左杯Honey coffee,有少少失望,味道唔係好夾,變到有少少似涼茶嘅感覺,比較上都係食物出色啲🤭。食物正常cafe質素,性價比不高,如果放假想搵一間靜靜地嘅cafe休息下影下相,呢間都算係唔錯嘅選擇。

炸忌廉蟹肉薯餅
All Day Breakfast
Honey  coffee
炸忌廉蟹肉薯餅
中秋節諗住搵間餐廳食完飯就去海旁公園行吓,老公喺OpenRice search到哩間餐廳,佢話有幾套電視劇都喺哩間餐廳取過境,見到食評都唔錯,所以就決定去試一試!雖然餐廳唔就腳,但周邊環境夠寧靜,感覺遠離繁囂遠離鬧市我哋叫左4樣野!1.黑松露醬炸薯條好大兜!!又熱又脆,好好味!平時少食薯條嘅仔仔都食多幾條!2.炸雞翼唔好睇佢普普通通咁,出奇地入味同香脆!唔係好大隻,但有成7隻咁多 (之前去好多其他餐廳都係得五隻左右)!3.黑松露炒蛋貝果呢一個係我睇食評見得最多好評嘅一個dish,但係我本人對bagel 係一啲都唔感興趣… 不過嚟到呢度冇理由唔試吓㗎嘛!點知… 一試令我愛上 勁大一碟,唔係講笑!bagel好煙靭,但係對小朋友來講就會有啲硬!我鍾意佢有少少脆嘅口感黑松露炒蛋真係不得了,黑松露醬多到漏晒出嚟,啖啖都充滿黑松露味!中間仲有生菜同蕃茄,感覺好清新4.黑松露雜菌意粉我本人好鍾意黑松露,所以我對黑松露嘅食物都係零抵抗力!佢哋嘅意粉係手工蛋意粉,同平時食開嘅意粉唔一樣,比較似麵質地!黑松露醬同雜菌都非常多!!每一條面都會黐住好多醬同每一啖都充滿雜菌,絕對啱晒鍾意食集群嘅朋友餐廳入面嘅所

雖然餐廳唔就腳,但周邊環境夠寧靜,感覺遠離繁囂遠離鬧市

我哋叫左4樣野!

1.黑松露醬炸薯條
黑松露醬炸薯條

好大兜!!又熱又脆,好好味!平時少食薯條嘅仔仔都食多幾條!

2.炸雞
炸雞翼

3.黑松露炒蛋貝果
黑松露炒蛋貝果

4.黑松露雜菌意粉
黑松露雜菌意粉

餐廳入面嘅所有職員都好有禮貌!!食物同服務都係一流
絕對會再嚟!!

最後…喺餐廳嘅門口有一部鋼琴喺度,係歡迎大家去高歌一曲嘅
仔仔臨走前去彈左一首歌,坐外面嘅客人每一位都好好,你哋嘅掌聲同鼓勵,令到成個氣氛都好美好

2022-09-10
黑松露醬炸薯條
炸雞翼
黑松露炒蛋貝果
黑松露雜菌意粉
  • 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果
離地鐵站話遠唔遠話近又唔近🤣雖然要行一段樓梯先上到去,但整體而言係值得嘅👍🏽👍🏽👍🏽🍴一定要食意大利黑松露醬炒蛋bagel🍳🥯呢個招牌冇得頂,炒蛋好大份好滑好香,加埋黑松露醬超正😋🍴我哋再叫咗個墨汁魷魚意粉🍝份量比想像中多,意粉質感好特別,同一般食嘅意粉有少少唔一樣,口感非常好😋🍴飲品方面,行到上嚟太口渴,特登叫咗杯清清地嘅熱情果手搖冰茶🍹味道非常好又唔會太甜,但份量實在太太太太少了,就算唔口渴,兩三啖都好快飲晒,性價比麻麻🙂

熱情果手搖冰茶

2022-08-27
午餐
熱情果手搖冰茶
Happy Friday下班來到一直想試的Cafe聽說有很大份的黑松露炒蛋🥯意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 ($138)🥚很是震撼的超大份炒蛋😲用上很多黑松露醬炒成,熟度和上菜熱度剛剛好,bagel上有黑白芝麻一起焗製,貝果焗得脆口之餘,亦十分香芝麻味,炒蛋不會令bagel變軟,十分讚!😋🍝焗意大利肉醬千層麵($138)肉醬配上芝士一起焗的千層麵,肉醬夠,但千層麵焗得太軟了,令整體感覺一般。🍰3寸Tiramisu 賣相挺吸引的,但中間手指餅略嫌浸得太耐/多咖啡(還是用上了baileys?!)入口變得有點水水的,不太理想。🙁餐廳外有鋼琴,客人可以隨意走上去高彈一曲,🎹氣氛是挺寫意的,座位雖少,但氣氛不錯,炒蛋貝果是好吃和吸引的,只是另外點的pasta, dessert扣了點分。⚠️提提大家:到餐廳那段路要先上一個大斜坡,大家要有心理準備啊!
Happy Friday下班來到一直想試的Cafe
聽說有很大份的黑松露炒蛋

🥯意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 ($138)🥚
很是震撼的超大份炒蛋😲
用上很多黑松露醬炒成,熟度和上菜熱度剛剛好,
炒蛋不會令bagel變軟,十分讚!😋

意大利黑松露醬炒滑蛋貝果

🍝焗意大利肉醬千層麵($138)
肉醬配上芝士一起焗的千層麵,
肉醬夠,但千層麵焗得太軟了,
令整體感覺一般。

焗意大利肉醬千層麵

🍰3寸Tiramisu
賣相挺吸引的,
入口變得有點水水的,不太理想。🙁

3寸tiramisu

餐廳外有鋼琴,客人可以隨意走上去高彈一曲,🎹
氣氛是挺寫意的,
座位雖少,但氣氛不錯,

⚠️提提大家:
到餐廳那段路要先上一個大斜坡,
大家要有心理準備啊!
2022-08-19
2022-08-17 151 瀏覽
✿ 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 $108一黎到已經系勁澎湃🤩炒蛋勁多,仲有滿滿嘅黑松露~炒蛋十分滑溜,蛋香濃郁,黑松露味都好出👍🏼Bagel擺得耐硬到真系完全咬吾到😖冇乜點食⋯✿ 墨汁魷魚鮮蛋意大利粉 $118呢個真系有驚喜😳睇到意粉黑蚊蚊都知通常吾會差得去邊,啖啖都食到好濃嘅墨汁🖤魷魚爽口新鮮🦑意粉整到好creamy。✿ 蜜桃手搖冰茶 $48甜度恰到好處,蜜桃味稍微比茶味多少少🤏🏼不過都好飲。✿ Okinawa Black Sugar Latte $46餐廳好多非常有特色嘅lattee.g. 竹碳/ 好立克/ 薑/ 蜂蜜/ 沖繩黑糖/ 法式香草揀咗沖繩黑糖味,系有黑糖味,吾算明顯🫣P.s. 咁啱戈次坐個位隔離系冷氣機滴水位,系勁近🫠個身要有啲縮埋先吾會沾濕,吾知餐廳戈陣搵人整冷氣整咗幾耐🫠
✿ 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 $108

✿ 墨汁魷魚鮮蛋意大利粉 $118
墨汁魷魚鮮蛋意大利粉

✿ 蜜桃手搖冰茶 $48
甜度恰到好處,蜜桃味稍微比茶味多少少🤏🏼不過都好飲。
蜜桃手搖冰茶

餐廳好多非常有特色嘅latte
揀咗沖繩黑糖味,系有黑糖味,吾算明顯🫣
Okinawa Black Sugar Latte

2022-06-03
下午茶
墨汁魷魚鮮蛋意大利粉
蜜桃手搖冰茶
2022-08-13 93 瀏覽
2/5Again, cream pasta is not carbonara….the choice of pasta is good tho, eggy. Nicely fried French fries, truffle mayo is okay. Daily fresh fish is giant grouper I guess, is very greasy and taste like fridge. Not much seasoning as well. Chocolate is very light, like water chocolate milk mix.
2/5

😋味道:9/10🗣服務:9/10🏡環境:9/10🤩特色:9/10💵人均:$120-160💰性價比:8.5/10👍🏻推薦度:10/10✨.🐼一開始見到呢到嘅環境幾靚幾文青 之後見到個炒蛋bagel好吸引🤩原本諗住係打卡餐廳 對食物唔大期望 但點知食物質素好有驚喜😆呢度環境的確唔錯 喺普慶坊一角 附近都係較清靜同文青嘅店 不過係有少少遠嘅 要用啲時間行上山😌餐廳主要係奶油色配木色枱凳 加上植物同擺設🪴感覺簡約而舒服🥰而且店員都好nice好友善 除咗食物同環境 餐廳都好有人情味 係好值得去同好值得推薦嘅小店🤍.(👍🏻為推薦)👍🏻🥯Black Truffle Scrambled Egg Bagel $108 (9.2/10)一上枱已經見到啲蛋嘅澎湃🤣完全蓋住個bagel 真係冇偷工減料😋食入口都好高質!冇失望😍滿滿嘅黑松露香味 蛋嘅口感都好滑食完覺得超級滿足!🤤唯一有少少美中不足就係個bagel有啲韌🤥雖然個外皮好鬆脆 不過都有啲難咬👍🏻🍝Carbonara $118 (8.8/10)除咗招牌bagel之外 呢度嘅意粉都好有驚喜😋Carbonara意粉掛汁 入口好creamy🥰仲加埋蛋黃醬 感
😋味道:9/10
滿滿嘅黑松露香味 蛋嘅口感都好滑
食完覺得超級滿足!🤤
唯一有少少美中不足就係個bagel有啲韌🤥
雖然個外皮好鬆脆 不過都有啲難咬

👍🏻🍝Carbonara $118 (8.8/10)
除咗招牌bagel之外 呢度嘅意粉都好有驚喜😋
Carbonara意粉掛汁 入口好creamy🥰
仲加埋蛋黃醬 感覺有層次
意粉偏硬身有嚼勁 口感特別🤤
除左一大片bacon 仲有切成一粒粒嘅
幾有心思😆
同埋就係呢度嘅份量都偏大份同足料👍🏻

🍵Green Tea Latte $46 Iced$52 (7.5/10)
正常發揮 冇乜特別
抹茶味可以再濃啲~

☕️Mocha $46 Iced$52 (8/10)
朱古力味頗出😋不錯

• 意大利黑松露醬炒滑蛋bagel
2022-07-20 1045 瀏覽
SP_CE 的名氣真的可以用街知巷聞去形容 可是地點不算太就腳 故此我一直未有光顧 🥵 直到朋友提出想試一試其黑松露食品 我們便在炎炎夏日中搭的士上去😂😂😂 省卻很多汗水!-Sorry 忘了拍攝餐牌 但我們當天選的是黑松露2人餐 總數$536 連加一服務 $590 👅 這套餐包了一客黑松露薯條🍟、黑松露炒蛋Bagel🥯、黑松露雜菌蛋意粉🍝、兩杯$68元以下的餐飲、兩客精選甜品🍰 黑松露薯條超大一籃🍟 上枱時熱氣迫人 即點即炸 又熱又脆 👅 面頭撒上鹽和香草🌿 配搭黑松露沙律醬和香草蕃茄醬 無可挑剔! 就是這麼簡單的小食 店家也做得很完美! 不過要留意的是 份量真的太大😂😂 最後我們吃剩了很多🙏🏻黑松露炒蛋貝果🥯 + 蟹籽蟹肉 (+$38)這個賣相冇得頂! 猶豫瀑布的黑松露炒蛋 非常嫩滑,富有牛油、黑松露、雞蛋的味道 👅👅 貝果烘得外脆內煙韌 不過這也非我吃過的bagel中最煙靭的一個🤪 一旁的蟹肉蟹籽份量適中 有蟹的鹹香味 建議大家加配🤓 因為可以增添口味 那就不會整餐只有黑松露的味道😆😆😆除了黑松露炒蛋 裏面還有蕃茄🍅和生菜🥬 還有一層薄薄的蛋黃醬吧 酸酸甜甜很是開胃😝 黑松露雜菌蛋

黑松露炒蛋貝果🥯 + 蟹籽蟹肉 (+$38)

黑松露雜菌蛋意粉🍝 這個光靠賣相已經讓人胃口大開了吧 雜菌的份量非常多 基本上每一口意粉也會夾着數種雜菌😝😝 黑松露和菇類愛好者必點!蛋意粉非常彈牙 jengjeng!

提到意粉 必須分享一件窩心的小事〰️就是當天我和朋友因久別重逢 一直雞啄唔斷 所以意粉上枱了一段時間 我和有友人還是未開始進食😂 店員發覺了此事 便主動查詢要不要為我們重新炒熱意粉 我們因為怕麻煩別人 故此一直推搪 可是店員盛情難卻 還是幫我們炒了👅👅👅 好開心呀 因為我們吃的時候 意粉還是熱騰騰的 而且黑松露和雜菌的香濃跟上了一層 好好吃!

是日甜品是紐約芝士蛋糕🍰 也頗大一件的 有cream cheese的味道 軟滑 不會過甜 也是有誠意的跟餐甜點✨

餐飲點了一杯繽紛樂榛子奶昔和凍美式咖啡☕️ 奶昔非常濃郁 creamy 而不會過甜👅 Americano則是有點偏向fruity 帶酸 〰️ 我個人是比較喜歡nutty啦 😆😆
其實店家還有其他味道的奶昔 包括牛油果🥑、芒果乳酪🥭、香蕉朱古力🍫 都是以新鮮食材blend的 不是用糖漿 有機會的話 我一定會回來試其他味道的😝

整體用餐體驗很滿意 食物質素高 份量很多 座位寬敞 採光度很足夠 環鏡舒服 店員服務態度好 洗手間乾淨 ✨ 回家的路上 我已經猛推薦SP_CE給身邊的朋友😆😆😆
2022-07-19
  • 黑松露雜菌蛋意粉
  • 黑松露薯條
  • 奶昔
友人一早bookmarked了這cafe 😎要找日來試試這間的cafe 正好今日來到中上環區 特地來試試餐廳入面座位不多 只有大概六張枱 假日來到 室內室外剛好有位 ✌🏻室外打卡較好 有鋼琴有木枱櫈 室內反而沒太大特色 但大熱天時有得坐室內 我們怕熱 必選室內😂 •選了意大利黑松露醬炒滑蛋bagel $108出名bagel 來到一定要試 🥯 大大份炒滑蛋 🍳 誇張得很 打了好幾張卡留個念 黑松露醬非常濃郁 吃過令人印象深刻bagel包烤得香口 試得過~ •選了墨汁魷魚意粉 $118 同好友齊齊食就唔怕黑牙樣衰😂 食呢款墨汁意粉要預了排牙黑到冇朋友😂 濃黑都不得了 好上色😂 但亦都好好食 稍嫌餐枱對著冷氣位 意粉一下子就冷掉了😨 有點可惜 墨汁味道非常濃郁!魷魚圈不多 友人說配菜不夠多 雖然這價錢來說也算抵食嘅 下次probably會encore呢碟😛 •選了薑汁咖啡 $42 ☕️ 大熱天時飲薑汁怪怪的 但就突然想飲😂薑汁味濃但又不會搶了咖啡的香味能做到兩者平衡 喝到最底還嚐到切成一條條的薑絲滿足 ~ •最近幾次吃到的cafe都是自助形式 拿水杯 斟水 拿碟子 拿刀叉都要自己做餐廳有空間
友人一早bookmarked了這cafe 😎

食呢款墨汁意粉要預了排牙黑到冇朋友😂
濃黑都不得了 好上色😂
但亦都好好食

稍嫌餐枱對著冷氣位 意粉一下子就冷掉了😨 有點可惜

墨汁味道非常濃郁!
魷魚圈不多 友人說配菜不夠多

拿水杯 斟水 拿碟子 拿刀叉都要自己做
餐廳有空間的話自己做完全冇問題
但餐廳不太 枱與枱之間頗窄
背囊又冇地方放
每次去斟水都要小心翼翼放好背囊又怕撞到其他食客 好有難度 🙈
其實餐廳侍應人手足夠
如果可以幫手斟下水就更好😛
Warm reminder 餐廳有收10% service charge

As always, menu for ref

薑汁咖啡
2022-07-15 127 瀏覽
呢間上環嘅Cafe 唔使多講 最出名一定係佢哋嘅爆餡炒滑蛋🥚上次試左意大利黑松露醬炒滑蛋貝果🥯炒蛋非常之嫩滑 松露味十分之濃郁 份量超多爆曬出嚟🤩bagel烘到外脆內煙靭 真係好正!不過價錢就真係偏貴~
2022-07-08 124 瀏覽
黑松露炒蛋bagel✨ $138成日喺ig見到呢個就俾佢吸引咗😍聞落好香黑松露味,但食落就唔算太重~蛋份量都好多但蛋味都唔算太濃,感覺今日有啲水🥲bagel烘到脆口,加埋牛油好香😋仲有啲蔬菜做配料。整體比較清爽,如果黑松露同蛋味再濃啲會比較好~3.2/5😋蒜蓉芝士蝦鮮蛋意粉😋 $138呢個意粉食落口感好特別✨煙靭而且唔會好重麵粉味😋蒜味唔算好重,但調味啱啱好!而且意粉好掛汁,好有驚喜😍蝦嘅分量都唔少~而且食落爽口亦唔會腥!意粉口感同調味都好出色😋4.3/5😋黑松露醬配炸薯條🍟 $88比較出色嘅薯條😋 味道似薯角嗰種嘅調味~口感好香脆!而且份量好多!兩個人絕對食唔晒!黑松露醬就正常,點薯條食唔錯~3.5/5😋整體嚟講意粉比較出色😍口感同調味都好有驚喜😋其他就正常唔算太出色~意粉推介!

黑松露炒蛋bagel✨ $138

3.2/5😋

蒜蓉芝士蝦鮮蛋意粉😋 $138

4.3/5😋

黑松露醬配炸薯條🍟 $88

3.5/5😋

呢間cafe都bookmark左一段時間😛 終於有時間可以去一轉港島!🤟🏻 天氣超級熱 本身都想坐入邊 但咁岩中午時段去到已經full左 唯有坐戶外🔥🔥 不過戶外位真係好正 環境好清幽 仲有唔少寵物😍 【意大利黑松露醬炒滑蛋貝果】$108舖頭嘅signature! 份量絕對係2人份 滑蛋真係滿到瀉出嚟🤤 一上菜聞到勁濃烈黑松露味! bagel烤得好煙靭 仲有比滑蛋遮住嘅蕃茄同生菜~ 【蟹肉牛油果他他配墨西哥片】$138份量真係好驚人🤣 食極都食唔完咁! 蟹肉牛油果真係好夾 再配埋doritos食 真係會停唔到口🤫 而沙律菜加甜醋食 絕對可以解膩!😋【原個香濃椰子雪芭】$68真係好濃郁椰子味 食落仲會有少少椰絲~ 覺得佢唔太似雪芭 但又唔係雪糕質地! 不過都係好食😋😋 消暑一流~🍹Passion Fruit Shaken Tea $48 普普通通🤫 其實見佢latte都好吸引 可惜同朋友都唔飲得奶🥲🤤Rating: 8.5/10📍 SP_CE cafe & lounge上環普慶坊20號地下

【意大利黑松露醬炒滑蛋貝果】$108

【蟹肉牛油果他他配墨西哥片】$138

【原個香濃椰子雪芭】$68

🍹Passion Fruit Shaken Tea $48

🤤Rating: 8.5/10
📍 SP_CE cafe & lounge
上環普慶坊20號地下
普慶坊係上環嘅巷弄入面,環境幽靜,原本以為餐廳會冇咩人,點知去到已經滿座🙈真係好受歡迎嘅小店呢😳-🥯意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 $108黑松露旋風炒蛋份量大得驚人🤩炒蛋又滑又嫩,而且啖啖都有黑松露,炒蛋成張被咁蓋住生菜蕃茄同貝果🥯不過貝果質地偏韌同埋濕咗少少🤏🏻整體唔錯🍝意大利黑松露雜菌鮮蛋意粉 $118意粉落嘅黑松露都唔手軟,雜菌爽脆,手工蛋意粉煙韌有蛋香又掛汁,不過醬汁奶香味偏重,黑松露再濃味啲就好了🥭芒果乳酪奶昔 $58☕️沖繩黑糖鮮奶咖啡 $46-🥯 SP_CE cafe & lounge🏡地址:上環普慶坊20號地下☎️電話: 9622 7071🕙營業時間: 10:00-22:00 (Mon-Sun)———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🥯意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 $108

沖繩黑糖鮮奶咖啡

🥯 SP_CE cafe & lounge
🏡地址:上環普慶坊20號地下
☎️電話: 9622 7071
🕙營業時間: 10:00-22:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
10 分鐘 (堂食)
$150 (早餐)
意大利黑松露雜菌鮮蛋意粉
沖繩黑糖鮮奶咖啡
2022-05-30 136 瀏覽
長期喺IG見到好多人都嚟呢間上環嘅Cafe打卡 佢哋最出名就係炒滑蛋貝果🥯上次就試咗個意大利黑松露醬炒滑蛋貝果!賣相真係好吸引!滑蛋份量超多 好似個瀑布咁!食落蛋香味十足 口感好嫩滑 仲好濃郁嘅松露香🖤貝果口感外脆內煙韌 真係唔錯