🍽吉列炸牛扒定食(💰188)💁🏻‍♀️吉列牛定食送到黎會有個爐俾我地自己烤,生熟程度自己控制~定食都幾豐富,有飲品(汽水)、沙律、豆腐小食、飯、吉列牛扒。不得不提大大碗白飯上嘅飯素,份量超多呀!多到好似🧑🏻‍🍳倒瀉太多飯素咁😆好好食!💁🏻‍♀️講返主角吉列牛扒都幾大塊,而且厚身~吉列邊係麵包糠脆脆,夠曬脆口!牛肉又夠香,唔錯唔錯😍石燒會配上一舊牛油,牛肉燒得更香!自己燒完嘅牛肉生熟啱曬自己心意,冇overcook又冇too raw~牛食落都嫩口㗎!💁🏻‍♀️不過覺得原價188都係偏貴🙈
🍽吉列炸牛扒定食(💰188)

💁🏻‍♀️不過覺得原價188都係偏貴🙈

吉列牛
2021-05-04
10 分鐘 (堂食)
吉列牛
  • 吉列炸牛扒定食
2021-05-17 51 瀏覽
.📍Steak Bar📍香港銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖點了一個吉列和牛、一份牛排跟雞軟骨,個人覺得味道水準都很不錯,算是挺有誠意的,和牛的油脂不算超級豐富,但放在小烤盤上稍為烤了一下,油脂的香氣就瞬間被釋放出來了😭是邪惡的美味,跟白飯真的是絕配,牛排點了7分熟也不會韌,但我還是比較推薦吉列和牛,感覺cp值更高也比較有特色❣
📍Steak Bar
📍香港銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

即興想收工去銅鑼灣睇野,難得過海,就醒起好耐無食steak bar,所以下午就bk定夜晚枱,怕收工walk in無位。。。原來而家做緊二人優惠餐,見佢有我最愛既吉列牛牛,另一半又想食西冷,仲想食薯條,所以好順利成章就叫左呢個餐喇🙈我地都揀左apple cider,chill下先🥂woo~我最愛既吉列牛牛到喇😍仲有碗滿滿既飯素既飯,水準依然無變,d肉質好嫩,正呀!佢既好處係可以按自己鐘意食幾熟就煎到幾熟,仲keep住熱辣辣😋之後西冷都趕到🙈我自己就比較鍾情吉列牛牛,西冷都ok既。。另一半食到飽飽添😂個餐包左紫菜薯條,今次略嫌淋左少少,我自己放左係煎吉列牛個爐烘熱佢黎食🙈仲送埋蜜糖雞翼3隻,放到上枱面仲係熱辣辣,又幾好食喎。。我地仲用左優惠價68蚊加左個和牛燒肉食,可能同我地想像中既和牛樣有d出入,所以有少少失望,味道都可以既。。不過下次的話,未必會再叫呢個食🙈食完好滿足🙈仲可以儲Asia miles ,一舉兩得,下次過開唔知幾時lu~

我地都揀左apple cider,chill下先🥂

仲送埋蜜糖雞翼3隻,放到上枱面仲係熱辣辣,又幾好食喎。。

2021-05-12
  • 吉列炸牛扒定食
2021-05-11 72 瀏覽
🐮牛魔王出動😆 去咗銅鑼灣試吓呢個之前都有好多朋友話食過但係我一直都未有時間去試吓個個都話好正嘅吉列炸牛扒🥩$188一個套餐 包埋飲品前菜同飯其實都幾抵食🍱有個爐仔比你自己煎幾成熟都得入口好嫩 同好多肉汁🤤味道真係幾唔錯 不過我覺得味道可以再濃啲唔夠咸外面脆卜卜 入面紅色未熟 真係好吸精~啱晒又鍾意玩下又有得食嘅我😂套餐加18蚊 可以食兩隻蜜糖蒜香雞翼 一定要加! 超好食!#同家姐撐枱腳系列📍Steak Bar銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
🐮

$188一個套餐 包埋飲品前菜同飯其實都幾抵食🍱
有個爐仔比你自己煎幾成熟都得
入口好嫩 同好多肉汁🤤
味道真係幾唔錯 不過我覺得味道可以再濃啲唔夠咸

外面脆卜卜 入面紅色未熟 真係好吸精~
啱晒又鍾意玩下又有得食嘅我😂

套餐加18蚊 可以食兩隻蜜糖蒜香雞翼
一定要加! 超好食!

#同家姐撐枱腳系列

📍Steak Bar
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2021-05-07 56 瀏覽
食物質素不錯,性價比還ok。以Lunch來說價錢不錯,份量足夠。但位置上比較擠逼,枱面位置不太足夠。但整體來說,味道不錯,也有特色。等候時間不算太長,下次會再來。
食物質素不錯,性價比還ok。

以Lunch來說價錢不錯,份量足夠。

但位置上比較擠逼,枱面位置不太足夠。

但整體來說,味道不錯,也有特色。

等候時間不算太長,下次會再來。
2021-03-19
5 分鐘 (堂食)
2021-04-29 94 瀏覽
無打算打疫苗 我都唔敢諗去旅行🥲唯有喺香港食住日本野先☺️同閨蜜去咗呢間餐廳叫咗兩個皇牌食品 1️⃣ 石燒薄切牛肉 2️⃣吉列炸牛扒兩樣都配冷芝麻醬豆腐、沙律,仲有我最期待嘅飯素😍以紫菜 蛋花 芝麻 令到食嘅飯都一啲唔寡 我比平時仲食多咗一半份量添🙈飲品都其他舖嘅價位差唔多 大概三十幾蚊左右 但呢邊買野飲即送一個小食 和風紫菜味薯條同蜜糖蒜香雞翼即刻毫不猶豫叫咗🙈 兩個餐相對而言 我覺得石燒薄切牛肉更優勝 因為輕輕一燒 一放入口毫超多肉汁 煮到五成熟就好足夠 好滑嫩🤧店員好細心指導烹調方法講到吉列牛扒 獨特嘅處理手法令到佢外脆內軟 個人鍾意燒熟啲肉再好食啲 啲肉實啲易咬啲😝沾燒汁特別惹味 沾蒜鹽 更顯肉嘅鮮味 另外仲配有炸蒜片~必須要講個和風紫菜薯條 新鮮炸起 超脆身 多調味粉 超有驚喜 食極都想繼續食😍
無打算打疫苗 我都唔敢諗去旅行🥲
唯有喺香港食住日本野先☺️

同閨蜜去咗呢間餐廳叫咗兩個皇牌食品
1️⃣ 石燒薄切牛肉 2️⃣吉列炸牛扒
兩樣都配冷芝麻醬豆腐、沙律,仲有我最期待嘅飯素😍
以紫菜 蛋花 芝麻 令到食嘅飯都一啲唔寡
我比平時仲食多咗一半份量添🙈

飲品都其他舖嘅價位差唔多 大概三十幾蚊左右
但呢邊買野飲即送一個小食 和風紫菜味薯條同蜜糖蒜香雞翼
即刻毫不猶豫叫咗🙈

店員好細心指導烹調方法
沾燒汁特別惹味 沾蒜鹽 更顯肉嘅鮮味 另外仲配有炸蒜片~

2021-04-28
  • 石燒薄切牛肉
2021-04-27 90 瀏覽
好耐冇食過爐燒牛肉啦,係cwb見到呢間好似唔錯,去試吓先,冇bk位只可以食1個鐘,不過都ok既,上菜算快。不過呢間同普遍石燒牛唔同,就係飯同沙律唔係任食嫁。冇湯,同埋飲品要另外叫。menu叫飲品送小食,叫左兩份二人餐特價和牛燒肉,必試牛舌拼薄切牛餐,留意飯有飯素,唔鍾意記得叫佢走飯素沙律好食牛舌燒完好爽口,唔難咬,好香,好彈牙,亦都好有味薄切牛幾大塊,不過就唔係好香牛味,唔算特別好食吉列牛餐佢個牛口感好食,亦都冇乜筋,好香敗在佢個吉列皮淋,粉,唔脆,炸得唔夠,個吉列做得一般特價$68和牛燒肉,係全餐最好食牛味濃,好香油香,好juicy飲品柚子梳打、蜜桃梳打叫飲品送小食揀左薯條同雞翼薯條熱辣辣好香脆,雞翼正常

menu

叫飲品送小食,叫左兩份

二人餐

特價和牛燒肉,必試

牛舌拼薄切牛餐,留意飯有飯素,唔鍾意記得叫佢走飯素
沙律好食
牛舌燒完好爽口,唔難咬,好香,好彈牙,亦都好有味
薄切牛幾大塊,不過就唔係好香牛味,唔算特別好食

吉列牛餐
佢個牛口感好食,亦都冇乜筋,好香
敗在佢個吉列皮淋,粉,唔脆,炸得唔夠,個吉列做得一般

特價$68和牛燒肉,係全餐最好食
牛味濃,好香油香,好juicy

飲品
柚子梳打、蜜桃梳打

叫飲品送小食
揀左薯條同雞翼
薯條熱辣辣好香脆,雞翼正常
2021-04-15
2021-04-26 53 瀏覽
我作為女生,我覺得牛肉等等的肉類不錯,調味很好,略嫌太鹹,還可以自己放在石頭上烤,很好玩。每人都有自己的石頭爐,非常衛生而且私人。白飯也有飯素,不會很plain;但男朋友覺得吃不飽,白飯對男生來說可能不夠多。幾個朋友來聚餐是不錯的選擇,餐廳環境不會嘈雜,而且店員還算友好,晚飯時間去客人也不多,不會有趕你走的感覺。位置方便就腳,也容易找到。冷氣很足,木座椅稍嫌太矮小,而且有點硬,椅背不夠高導致客人不能往後relaxed地坐。
2021-01-07
2021-04-22 99 瀏覽
午市座無虛席,full house(所以傾計都要大聲d)午餐免加一!仲有二人同行,一位享受半價!店員細心介紹餐廳比較出色的lunch set。果然無失望,石燒牛肉豚肉自己煮,好好玩!燒肉份量十分適合女仔。有飯素,白飯唔單調。朋友點了set J,店員建議5成熟。一點都唔「鞋」,肉質嫩,醬油鹽,自己配搭!不喜歡牛肉 也可以食魚類或者漢堡!喜歡牛的不要錯過了食物上菜時間10 分鐘內,銅鑼灣放 lunch 可以考慮一下~推薦

set  I

有飯素,白飯唔單調。

朋友點了set J,店員建議5成熟。
set  J

一點都唔「鞋」,肉質嫩,醬油鹽,自己配搭!

不喜歡牛肉 也可以食魚類或者漢堡!喜歡牛的不要錯過了
2021-04-22
用餐優惠
試食活動
  • 頂級板腱牛扒
  • 蜜糖蒜香雞翼
2021-04-21 265 瀏覽
Set B 吉列炸牛扒可見賣相相當好,仲可以自己燒⋯🙀🙀🙀厚薄一致,每塊都係吉列外皮;但係吉列麵粉d味會蓋過牛肉味!所以入口得吉列麵粉味☹️☹️☹️成口粉⋯完全食唔出牛肉鮮,可以話係多此一舉!呢道吉列炸牛扒,純粹gimmick🙈上面會比你用一塊牛油燒一燒先。Set D 頂級板腱牛扒唔好睇佢咁樣一細舊,但已經好夠飽!👌🏻切開係咁既;我叫左七成熟。牛肉味比吉列牛扒重好多;但更難咀嚼,圖中清楚睇到牛筋二人要叫左2個set先有得加68$換石燒和牛估 唔 到 換 左 個 失望 ☹️😞😒「和牛既外表,肥牛既口感,無牛味。」Set餐定食有日式豆腐好怪既味,食落去以為食緊一炸生蔥,Too Bad。成個沙律好苦🙁🙁🙁唔知發生咩事九唔搭八既紫菜撈飯!難食到唔知點形容。。性價比低,食一次就夠🥺
吉列炸牛扒

Set B 吉列炸牛扒
可見賣相相當好,仲可以自己燒⋯🙀🙀🙀

吉列炸牛扒

厚薄一致,每塊都係吉列外皮;
但係吉列麵粉d味會蓋過牛肉味!
所以入口得吉列麵粉味☹️☹️☹️成口粉⋯
完全食唔出牛肉鮮,可以話係多此一舉!
呢道吉列炸牛扒,純粹gimmick🙈

上面會比你用一塊牛油燒一燒先。

頂級板腱牛扒

Set D 頂級板腱牛扒
唔好睇佢咁樣一細舊,但已經好夠飽!👌🏻
頂級板腱牛扒

切開係咁既;
我叫左七成熟。
牛肉味比吉列牛扒重好多;
但更難咀嚼,圖中清楚睇到牛筋

石燒和牛燒肉

二人要叫左2個set先有得加68$換石燒和牛

估 唔 到 換 左 個 失望 ☹️😞😒

「和牛既外表,肥牛既口感,無牛味。」

日式豆腐

Set餐定食有日式豆腐
好怪既味,食落去以為食緊一炸生蔥,Too Bad。

柚子汁沙律

成個沙律好苦🙁🙁🙁唔知發生咩事

紫菜味噌飯

九唔搭八既紫菜撈飯!難食到唔知點形容。。

性價比低,食一次就夠🥺

2021-04-20
呢度嘅二人餐幾抵食,$499加一。兩個牛扒餐仲有3隻蒜蓉雞翼送。牛扒5成熟恰度好處,唔韌,一咬就斷。吉列牛再加個爐仔俾你煎,有得食又有得控制下熟度,唔錯!我哋仲加咗$68和牛,但個人認為脂肪比例有啲高,但都有牛味~但真正想講係呢度有個哥哥,身形瘦削,微微寒背。由入座到離座做嘢都好殷勤,又快手,仲要好好禮貌。佢會提每位客人邊度有袋放,又會提客人小心爐會整親手。最細心係佢會留意到客人可能食完肉會攝牙,主動拎牙籤!真係好值得讚!

2021-04-18
2021-04-13 88 瀏覽
佢哋個吉列牛,真係好出名好正。因為平時食牛扒多,但係吉列牛唔係間間都有。因為吉列牛嘅製作方法比較繁複,需要表面點咗麵包糠炸過之後,再送上客人枱面,工序比較麻煩,所以也比較難食到。ig見到哩一間,做得色香味俱全,終於忍唔住嚟哩度試一下。佢哋嘅牛扒,果然非常高質,除咗牛排之外,個套餐仲有豐富嘅沙律,我哋仲叫咗好多嘅小食,薯條同埋雞翼都非常唔錯。除咗嘢食好味之外。店員嘅服務態度好好好,令我哋非常之滿意。
除咗嘢食好味之外。店員嘅服務態度好好好,令我哋非常之滿意。
2021-04-13 74 瀏覽
嚟到銅鑼灣,點可以唔係燈籠街尋找美食。朋友一早已經book marked咗哩一間餐廳,話係之前同friends食過已經好正,今次dinner time都要帶我哋嚟試下!因為自己好鍾意食牛當然要試下佢哋嘅牛肉板腱啦!大大塊牛扒新鮮熱辣送上,旁邊仲有一碗香噴噴嘅日本飯。好細心咁,面頭仲加上咗香脆嘅蒜片。牛扒切開都非常高質,因為肉質鮮嫩,而且冇根位,亦唔會好肥,食落去滿滿肉香。朋友叫咗羊扒,佢都話非常之唔錯,因為羊排好大塊,好足料,俾咗三嚿,真係性價比好高。
2021-04-13 75 瀏覽
當日同男朋友經過銅鑼灣,同佢都心有靈犀覺得好肚餓。心中想起大大份嘅雞腿肌肉。於是一齊叫嗰個照燒雞扒定食。雞扒唔單止鬆脆入口非常鮮嫩,仿佛感受到人情冷暖,而且感受到色香味。我自己女仔比較鍾意食素尤其是掃田園蘑菇扒漢堡。食素對身體好就係人知估唔到這間餐廳別出心裁真係為顧客想一想照顧我哋食素嘅一班女顧客。這種蘑菇是由外國歐洲入口香港沒有真係非常酥軟。會損佢哋先唸嘅肉汁真係冇得彈,好深印象。配上佢哋辣嘢嘅千島醬真係仲好食過沙律。最緊要係食完唔肥胖。😊
2021-04-06 59 瀏覽
上星期謙謙突然話我好耐冇同佢燒過野食, 我心諗燒咩呀?BBQ嗎?佢話唔係,問左好耐原來係講石燒,之後我就上網睇,見都幾多人好評 Steak Bar 就帶佢來食返餐。佢一來到已經話要自己order以下 兩份:⚛ 石燒薄切牛肉 ~ 呢一款薄切好岩謙謙, 薄薄一片比較易燒,輕輕兩三下已經快熟,你會見到有肉汁流出而且肉味濃, 輕點一下海鹽已經好正,謙謙自己燒再放上超多飯素的飯上,拌勻一起食,見到佢食得好開心,每食完一件又拿拿聲再燒,仲會燒完夾比我叫我食真係好warm。⚛ 吉列炸牛扒 ~ 我自己就鍾意吉列牛多d ,因為夠厚身,面層係麵包糠燒過後特別香脆咬落去有咬口唔會過腍,點一下醬汁再配飯食好滋味,好快就清哂成碗飯。呢到的配菜有沙律菜和豆腐都幾清新,飯前食唔錯。今餐謙謙好滿意。

佢一來到已經話要自己order以下 兩份: