.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇪🇸 有誠意經營嘅好味西班牙餐廳 @ 🌟 Still 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:二人晚市套餐 HKD 698招牌西班牙水果茶 HKD 58西班牙鮮果特飲 HKD 68.👽 呢間西班牙餐廳好有驚喜,價錢實惠味道又好。叫左個「二人晚市套餐」真係抵食到爆,有齊三款前菜、主菜、甜品。份量啱啱好,但滿足感爆燈!.🐙 揀左「香煎慢煮八爪魚」,先慢煮3個鐘再煎香,好粗身,但咬落去完全唔韌,調味好正,仲越咬越出汁。.🦐 另外「西班牙白毛豬火腿虎蝦卷」絕對必叫,白毛豬火腿包住虎蝦,呢個配搭真係無得輸!捲住嗰隻虎蝦幾大隻,最驚喜係火腿嘅油香滲入蝦肉度。.🛸 仲有「松露白毛豬火腿飛碟」,熱辣辣上枱,一咬開個飛碟,松露味爆發!入面啲半溶芝士拉絲,夾住火腿嘅鹹香,邪惡到不得了。.🥘 食西班牙菜必食「招牌西班牙海鮮炒飯」,啲飯粒用魚湯慢煮到九成熟,每啖都好濃郁好味。三文魚籽卜卜爆開,配埋大蜆、魷魚圈、虎蝦,仲有平時少見嘅沖繩海葡萄。.🍮 甜品再嚟「煙韌之選」,其實即係西班牙甜油條拼日式蕨餅。Churros炸到外脆內軟,砂糖同肉桂粉沾到滿滿,點埋濃朱古力醬。日
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🇪🇸 有誠意經營嘅好味西班牙餐廳 @ 🌟 Still 🌟
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
二人晚市套餐 HKD 698
招牌西班牙水果茶 HKD 58
西班牙鮮果特飲 HKD 68

二人晚市套餐

🍮 甜品再嚟「煙韌之選」,其實即係西班牙甜油條拼日式蕨餅。Churros炸到外脆內軟,砂糖同肉桂粉沾到滿滿,點埋濃朱古力醬。日式蕨餅就配上黑糖漿同黃豆粉,一脆一軟嘅組合,完美收尾。

二人晚市套餐

🍹 嘢飲有好多方便揸車人士嘅選擇,「招牌西班牙水果茶」紅茶底好香醇,芒果同熱情果嘅酸甜,仲有粒粒果肉,「西班牙鮮果特飲」有橙、蘋果、藍莓、熱情果加七喜,解膩一流。

招牌西班牙水果茶

😚 呢度成個環境同感覺真係非常CHILL,餐牌好多選擇,嘢食好有水準,坐得舒服,啱晒嚟撐枱腳,服務又好好,有誠意經營,絕對值得支持。

📍 紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
招牌西班牙水果茶
  • 西班牙鮮果特飲
得閒都有過黎啟岸覓食,今次就試下喱間西班牙×日本fusion的餐廳當天點了他們的二人晚市套餐 ($698/set),可以從9款tapas入面揀3揀,4款主菜內揀1款,甜品2款揀1款,最後仲可以以買一送一優惠order酒精飲品。另外仲送了一個wasabi八爪魚前菜。Tapas方面點了西京豚肉眼、香煎慢煮八爪魚 (+$38)、慢燉澳洲牛頰肉。西京豚肉眼肉質粉嫩,好有豬肉香,醬汁酸甜清爽,點上蛋黃醬整體更滑溜。香煎慢煮八爪魚肉質很冧,煎得香口,更可配上加了墨魚汁的沙律醬汁。慢燉澳洲牛頰肉超有驚喜,牛頰肉炆得好軟冧,輕輕一咬肉已經分開,加上酸甜開胃的醬汁及烤至脆口的酸種面包非常美味。主菜方面點了招牌西班牙海鮮炒飯,上枱很發現非常日式風情,上面加了左口魚裙片及三文魚籽,炒飯內有很多海鮮,整體味道不會太濃。甜品方面點了開心果朱古力達克瓦兹,有點類似厚版馬卡龍,另外仲有兩粒chewy蕨餅。飲品點了招牌西班牙水果茶 ($58)及西班牙鮮果特飲($68) ,前者味道較清,後者好有水果香,很refreshing。ig:cravingforfoodhk

ig:cravingforfoodhk
這晚我們來到位於土瓜灣啟岸的西班牙🇪🇸菜小店,我們點了個二人晚餐,可以選3款前菜、1款主菜、1款甜品。🎉前菜有9款可以選擇,每款都好精緻吸引!🤩我們選了香烤北海道帶子、甜椒粟子藍青口和慢燉澳州牛頰肉。😍帶子大大粒,師傅將帶子切開一片片,配上蘋果片和三文魚籽,新鮮開胃!😚慢燉澳州牛頰肉,喜歡煮得軟腍香滑的牛頰肉,將麵包蘸上青瓜絲和香菇的牛肉汁,感覺很滋味!😋主菜點了招牌西班牙海鮮炒飯,🥳有很多海鮮配料,如蝦、蜆肉、魷魚等,搭上三文魚籽一起吃,鮮甜味美,但可惜飯粒軟硬不一,如果米飯可以軟一點,就更合我們的味道了!👅最後甜品點了西班牙名物,西班牙甜油條 x 日式蕨餅,熱辣辣滿滿砂糖的油條,甜甜的結尾~🥰🩷Info店名:Still地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
這晚我們來到位於土瓜灣啟岸的西班牙🇪🇸菜小店,

我們點了個二人晚餐,可以選3款前菜、1款主菜、1款甜品。🎉

前菜有9款可以選擇,每款都好精緻吸引!🤩
我們選了香烤北海道帶子、
甜椒粟子藍青口和慢燉澳州牛頰肉。😍

帶子大大粒,
師傅將帶子切開一片片,
配上蘋果片和三文魚籽,
新鮮開胃!😚

慢燉澳州牛頰肉,
喜歡煮得軟腍香滑的牛頰肉,
將麵包蘸上青瓜絲和香菇的牛肉汁,
感覺很滋味!😋

主菜點了招牌西班牙海鮮炒飯,🥳
有很多海鮮配料,如蝦、蜆肉、魷魚等,
搭上三文魚籽一起吃,鮮甜味美,
但可惜飯粒軟硬不一,
如果米飯可以軟一點,就更合我們的味道了!👅

最後甜品點了西班牙名物,
西班牙甜油條 x 日式蕨餅,
熱辣辣滿滿砂糖的油條,
甜甜的結尾~🥰🩷

Info
店名:Still
地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
1K
2025-02-18 0 瀏覽
同朋友聚舊search 左來呢間Welcome food有芥末八爪魚二人晚市套餐 $698包括自選3款西班牙小食tapas, Main 同dessert 香烤北海道帶子帶子帶子好嫩, 配上爽甜清新青蘋果片好夾慢燉澳州牛頰肉燉到好軟腍入味, 牛肉味香濃, 底下有青瓜同蘑菇粒作配菜, 牛肉及配菜放上香脆酸種包上再蘸醬汁也不錯香煎慢煮八爪魚頗大隻八爪魚脚, 經慢煮軟腍唔韌, 另搭配柚子胡椒醬, 墨汁蛋黃醬同蟹膏蛋黃醬, 微微mustard 更帶出八爪魚鮮美招牌西班牙烤豬豬皮烤得好香脆卜卜, 肉質嫩滑帶肉汁, 配左香甜烤菠蘿同蘋果醬, 好好食甜品選左chewy 係開心果同朱古力達克瓦玆, 外鬆脆內軟滑, 味道都幾濃. 蕨餅口感煙韌甘甜.特調🍸有買一送一, 選左Passion Fruit Cider 超refreshing, 同好重果香. 另外Sparling Sangria 都唔錯Still紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
同朋友聚舊search 左來呢間
Welcome food有芥末八爪魚

二人晚市套餐 $698

香烤北海道帶子帶子
帶子好嫩, 配上爽甜清新青蘋果片好夾

慢燉澳州牛頰肉

香煎慢煮八爪魚

招牌西班牙烤豬

Still
紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
每次黎到啟岸巷子都感覺去咗另外一個國家,最鍾意佢嘅吊燈籠設計。今日約咗好姊妹拜年食晚飯,係商場上層揀咗間裝修設計簡約,有綠植木枱椅嘅日式西班牙餐廳,燈光環境有氣氛。西班牙餐廳常見嘅食物都有,見到二人晚餐好豐富,一於要試吓!【 Set Dinner for 2 】➥ TAPAS x 3 🐙Grilled Octopus +$38 (🌟香煎慢煮八爪魚,慢煮過程令八爪魚肉質變得柔嫩,口感滑順。煎製外皮微脆,形成口感對比,增添了層次感。) 🍴Grilled Hokkaido Scallop (2pcs) ( 香烤北海道帶子,肉質鮮嫩,口感滑順,搭配簡單的調味料來突顯其本身的鮮甜。) 🫑🌰Blue Mussels ( 甜椒栗子藍青口,既有口感,亦有鮮甜、香脆和海鮮味的完美融合。)➥ MAIN 🐖 STILL Suckling Pig +$58 (🌟招牌西班牙烤豬,外脆內軟嘅乳豬仔,肉汁鮮嫩,外皮仲香脆,配上特製嘅醬汁)➥ SWEETS Chewy Sweets (西班牙甜油條 x 日式蕨餅) 味道好,不太甜════ $6

【 Set Dinner for 2 】

➥ TAPAS x 3
🐙Grilled Octopus +$38

🫑🌰Blue Mussels

➥ MAIN
🐖 STILL Suckling Pig +$58

➥ SWEETS
Chewy Sweets
(西班牙甜油條 x 日式蕨餅) 味道好,不太甜

════ $698/set ════

Buy 1 get 1 free any Alcohol 🍸

🍸BLUE LAGOON $98
Rum、菠蘿汁、橙汁、梳打水

🍹SUNSET SANGRIA $68
西班牙鮮果特飲,芒果、百香果、藍莓、蘋果、橙汁、七喜
2025-02-07
2025-02-15 0 瀏覽
《隱世精緻Fusion菜🥰》———————————————-#still 💚-呢個二人晚市套餐,有9款Tapas小食、4款主菜同2款甜品可以揀,選擇十分多元😚無論係味道、賣相定氣氛,都係一個唔錯嘅選擇,好啱情侶嚟拍拖👫🏼-🐙 香煎慢煮八爪魚慢煮八爪魚保持到柔嫩多汁,搭配柚子胡椒醬,味道清爽,墨汁蛋黃醬同埋蟹膏蛋黃醬層次豐富濃郁,鮮味十足😍-🌊 香烤北海道帶子擺盤十分精緻,帶子鮮甜肥美,夾埋西班牙傳統嘅羅曼斯可醬,非常惹味~-🐽 招牌西班牙烤豬外皮烤得十分香脆,脆卜卜,豬肉嫩滑味香,仲有新鮮烤菠蘿,超級豐富🥰-🍂 煙靭之選一碟有哂迷你西班牙油條同日式蕨餅,真係幾煙韌,點埋黑糖醬好夾!-⭐ 參考價錢︰ (另收加一)二人餐:$698🍌 抵deal 指數:7/10-📍 Still:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖⏰ 星期一至日 11:30-22:00
《隱世精緻Fusion菜🥰》
———————————————-
#still 💚
🐙 香煎慢煮八爪魚
🌊 香烤北海道帶子
🐽 招牌西班牙烤豬
🍂 煙靭之選
⭐ 參考價錢︰ (另收加一)
二人餐:$698
🍌 抵deal 指數:7/10
📍 Still:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓06號舖
⏰ 星期一至日 11:30-22:00
2025-02-08
2025-02-06 230 瀏覽
今晚海鮮夜~就令我想起西班牙菜🥘兩個女仔去食岩岩好😗叫了一個兩人晚餐,可以揀三款tapas🥰好適合同朋友分享🤓1️⃣香煎慢煮八爪魚經過3小時的慢煮,使八爪魚保持柔嫩多汁,再煎香以增加風味和口感。搭配柚子胡椒醬帶來清新的酸辣味,墨汁蛋黃醬和蟹膏蛋黃醬則增加了豐富濃郁的海鮮味道,使八爪魚的鮮美更加突出。2️⃣香烤北海道帶子鮮甜肥美的帶子配上西班牙傳統羅曼斯可醬,味道帶點辣,沾上一起吃很惹味👍🏻3️⃣慢燉澳洲牛頰肉牛頰肉燉到肉質很腍,一口咬下去有溶化的感覺。而底下還有青瓜及蘑菇粒作為配菜,可以將牛肉及配菜放上酸種麵包上一起吃。4️⃣招牌西班牙海鮮炒飯使用新鮮熬製的魚湯混入米粒慢煮,魚湯完全融入飯中,每粒飯都有魚的鮮味。將飯烹調至大約九成熟,使飯粒濕口且有炒飯粒粒分明之口感,另加上日本左口魚裙邊和三文魚子將鮮味昇華。甜品揀了法式傳統甜點【達克瓦玆】,好少地方有得食🥹分別有朱古力味及開心果味,兩款餡料都不甜不膩作為飯後甜品很適合。最後點了兩杯特調🍸有買一送一!超抵呀🥰我叫了【BLUE LAGOON】外表是藍色的好似大海🌊有橙汁及菠蘿汁及有冧酒。而我朋友則點了【FOREVER 21】都係偏果味,但這杯加入伏特加。

1️⃣香煎慢煮八爪魚

2️⃣香烤北海道帶子

3️⃣慢燉澳洲牛頰肉

4️⃣招牌西班牙海鮮炒飯

最後點了兩杯特調🍸有買一送一!超抵呀🥰我叫了【BLUE LAGOON】外表是藍色的好似大海🌊有橙汁及菠蘿汁及有冧酒。而我朋友則點了【FOREVER 21】都係偏果味,但這杯加入伏特加。但兩杯都很適合女仔飲很易入口。讚!
2025-02-03 307 瀏覽
土瓜灣站啟岸《Still》 是西班牙菜與日本料理Fusion菜,餐廳環境舒適,服務周到。Welcome food:芥末八爪魚🐙。我們點左二人晚市套餐 $698,有3款西班牙小食,1款主食&甜品。🥢香烤北海道帶子帶子:鮮甜肉嫩多汁,伴青蘋果片爽甜清新可口。🥢慢燉澳州牛頰肉:香滑軟腍夠入味,牛肉味香濃,有黏口膠質感,配自家製酸種麵包蘸醬汁很美味。😋🥢香煎慢煮八爪魚:頗大隻八爪魚軟腍唔韌,沾醬汁提升美味👍主菜:招牌西班牙烤豬:豬皮烤得十分香又脆卜卜,豬肉嫩滑味香,配新鮮烤菠蘿,超級好好食😍甜品:開心朱古力達克瓦玆:外鬆脆內軟滑,味道香濃,黃豆粉蕨餅口感煙韌甘甜。飲品:Blue lagoon : 酒味清香可口。Still sangria:靚靚金黃色,少甜甜酒味香。
Welcome food:芥末八爪魚🐙。
🥢香煎慢煮八爪魚:頗大隻八爪魚軟腍唔韌,沾醬汁提升美味👍

飲品:Blue lagoon : 酒味清香可口。
Still sangria:靚靚金黃色,少甜甜酒味香。
  • 招牌西班牙烤豬
  • 慢燉澳州牛頰肉
  • 香煎慢煮八爪魚
難得過到嚟紅磡同土瓜灣呢邊搵間特別嘅餐廳食吓飯先呢間西班牙Crossover日本菜嘅餐廳超級有驚喜食緊西班牙菜式但係又有啲日本嘅嘢喺裏面味道仲要係幾夾今次叫咗個二人餐多啲嘢食前菜有味噌蒜頭,好好味🩷TAPAS可以揀三款香烤北海道帶子-帶子大大粒切咗三片味道都好鮮味慢燉澳洲牛頰肉-超級正嘅牛頰肉燉得超級腍,仲要啲汁好濃郁好好味仲配左4塊多士可以點啲汁嚟食凱撒沙拉配脆火腿-沙律份量都好多有好多脆脆麵包粒同埋火腿🩷MAIN可以揀一款招牌西班牙海鮮炒飯-同樣份量都好多有別於傳統嘅西班牙海鮮炒飯除左有海鮮之外,仲有左口魚裙邊同飛魚子出奇地佢地都好夾🩷SWEETS二選一煙靭之選-有迷你西班牙油條同蕨餅兩樣都真係幾煙韌,點埋黑糖醬好夾🩷西班牙鮮果特飲,黑啤黑啤有隻好得意嘅杯西班牙鮮果特飲好fresh
難得過到嚟紅磡同土瓜灣呢邊
搵間特別嘅餐廳食吓飯先
呢間西班牙Crossover日本菜嘅餐廳超級有驚喜
食緊西班牙菜式但係又有啲日本嘅嘢喺裏面
味道仲要係幾夾
今次叫咗個二人餐多啲嘢食
前菜有味噌蒜頭,好好味

🩷TAPAS可以揀三款
香烤北海道帶子-帶子大大粒切咗三片
味道都好鮮味
慢燉澳洲牛頰肉-超級正嘅牛頰肉
燉得超級腍,仲要啲汁好濃郁好好味
仲配左4塊多士可以點啲汁嚟食
凱撒沙拉配脆火腿-沙律份量都好多
有好多脆脆麵包粒同埋火腿

🩷MAIN可以揀一款
招牌西班牙海鮮炒飯-同樣份量都好多
有別於傳統嘅西班牙海鮮炒飯
除左有海鮮之外,仲有左口魚裙邊同飛魚子
出奇地佢地都好夾

🩷SWEETS二選一
煙靭之選-有迷你西班牙油條同蕨餅
兩樣都真係幾煙韌,點埋黑糖醬好夾

🩷西班牙鮮果特飲,黑啤
黑啤有隻好得意嘅杯
西班牙鮮果特飲好fresh
2025-01-30 188 瀏覽
最近同朋友試咗呢個 $698 二人晚市套餐,真係由頭到尾都充滿驚喜!Tapas、小食、主菜同甜品樣樣出色,仲可以加飲品。無論係味道、賣相定氣氛,都係一個唔錯嘅選擇。如果你鐘意創意料理又想有個靚靚嘅晚餐體驗,呢個套餐一定試完會回頭!Tapas小食大滿足😌三款 Tapas 一齊上枱,每一款都精緻。香烤北海道帶子,帶子大大粒,面上有三文魚籽。 BBQ豬肉迷你漢堡,帶有微微燒烤醬嘅甜香味。西班牙黑毛豬火腿虎蝦卷,呢款就係 Tapas 中嘅創意之作!彈牙嘅虎蝦用黑毛豬火腿包住,外層煎到香脆,內裡鮮甜咸香!主菜:西班牙烤豬(+$58)。豬肉皮幾香脆,肉質仲保持鮮嫩。甜品:Churros 及蕨餅。Churros炸得外脆內軟,仲可以點埋朱古力醬,甜度啱啱好,唔會太膩。蕨餅口感煙韌滑溜,配埋黃豆粉。最後散叫兩杯飲品,我哋試咗 Passion Fruit Apple Cider同 Honey Latte。Passion Fruit Apple Cider果香非常濃郁,啖啖都係熱情果同蘋果嘅清甜酸香,飲落去清爽。Honey Latte有拉花,咖啡味香濃。

Honey Latte有拉花,咖啡味香濃。

2025-01-26 249 瀏覽
主打精緻西班牙菜,採用創新烹調將日本料理與西班牙Tapas結合,有西日混搭風味,配搭盡顯創意,讓味蕾嘗新。二人晚市套餐 ($698)包括3款西班牙小食, 1款主食和甜品,相當豐富!香烤北海道帶子賣相討好,帶子軟嫩多汁,以青蘋果襯托,清新怡人。甜椒栗子藍青口藍青口嫩滑,配上甜椒,味道很清新。慢燉澳洲牛頰肉牛頰肉入味,肉味香濃,Q彈軟嫩,帶有膠質的黏稠感,更可用附上的酸種麵包蘸醬汁享用,愈吃愈開胃。招牌西班牙海鮮炒飯用到較少見的油甘魚邊、三文魚子入饌,令人食慾大增!還有大蝦及魷魚圈,相當豐富!開心朱古力達克瓦玆達克瓦玆口感外鬆內軟,分別夾有開心果和朱古力內餡,味道香濃,伴碟還有沾滿了黃豆粉的蕨餅,口感煙韌。抹茶麻糬鮮奶散發濃郁茶香,入口甘甜,配上優雅蕨餅,風味十足。

二人晚市套餐 ($698)
包括3款西班牙小食, 1款主食和甜品,相當豐富!

香烤北海道帶子

賣相討好,帶子軟嫩多汁,以青蘋果襯托,清新怡人。

甜椒栗子藍青口

藍青口嫩滑,配上甜椒,味道很清新。

慢燉澳洲牛頰肉

招牌西班牙海鮮炒飯

開心朱古力達克瓦玆

抹茶麻糬鮮奶

散發濃郁茶香,入口甘甜,配上優雅蕨餅,風味十足。
2025-01-23 238 瀏覽
香烤北海道帶子:帶子非常厚肉,廚師將佢𠝹開三層,帶子下的是西班牙濃湯,帶子的鮮味加上蕃茄仔及調味的酸酸鹹鹹,味道更上一層。慢燉澳洲牛頰肉: 非常鮮嫩嘅牛部位,用上酸酸鹹鹹的配汁,配上自家製酸種麵包,烤得香脆,食落煙煙韌韌。必食香煎慢煮八爪魚:八爪魚好容易煮得過熟,但呢隻八爪魚係食得出嘅鮮味之餘,食落有咬口又唔會韌,十分難得。招牌西班牙烤豬:外皮非常脆卜卜,口感似食緊薯片,咬落去鹹鹹香香嘅豬肉,好醒目地配上烤菠蘿同埋蘋果醬,怕咸的話點上蘋果蓉又係另外一番風味。Chewy sweets : 西班牙油條配上日式麻糬,個油條好鬆軟,食落好似食緊沙翁咁,日式麻糬煙煙韌韌,配上黃豆粉,味道較清甜。Still Sangria 水果酒: 自家釀製水果酒,水果香,酒味較濃。Blue lagoon : 酸酸甜甜味突出。

Blue lagoon : 酸酸甜甜味突出。

• 煙韌之選
  • 香煎慢煮八爪魚
  • 招牌西班牙烤豬
  • 香烤北海道帶子
2025-01-23 215 瀏覽
這家在啟岸上開的西班牙餐廳,裝修浪漫清新,服務態度友好,西班牙美食更加令人眼前一亮,好值得encore !### 招牌西班牙烤豬一大盤的烤豬份量好大,烤豬皮油亮誘人,散發著香氣。咬下去外層非常香脆,肉質鮮嫩多汁,肉汁在口中迸發,沾上特製的蘋果醬汁,增添了香氣與風味的層次,還搭配了菠蘿,是一道令人驚艷的美食!### 西班牙白毛豬火腿虎蝦卷好獨特的創意,將火腿的鹹香味與新鮮彈牙的虎蝦結合,看起來十分精緻,入口是豐富的口感和無與倫比的美味!### 香煎慢煮八爪魚八爪魚外皮微微焦脆,內部卻依然多汁,保持了肉質的鮮嫩和彈性,加上好濃厚的墨魚汁調味,咬下去時,海鮮的鮮美瞬間在口中綻放,展現了烹飪的藝術!### 西京豚肉眼肉汁豐盈,獨特之處在於底部的芒果汁增添了一抹甜意與清新的果香,而且搭配了雞蛋醬油汁,將豬肉沾上這濃郁的醬汁,豬肉的鮮美與醬汁的味道交融,整體的口感更加圓潤!### 開心朱古力達克瓦茲第一次品嘗的西班牙甜品,達克瓦茲輕盈而鬆軟,外層微微脆口,內部卻是柔滑的巧克力餡和開心果餡,彷彿在口中融化!### 抹茶麻糬鮮奶吃一個柔軟Q彈的麻薯,飲一口抹茶鮮奶,都是一種美好的享受!### 西班牙鮮

### 招牌西班牙烤豬

### 西班牙白毛豬火腿虎蝦卷

### 香煎慢煮八爪魚

### 西京豚肉眼

### 開心朱古力達克瓦茲

### 抹茶麻糬鮮奶
吃一個柔軟Q彈的麻薯,飲一口抹茶鮮奶,都是一種美好的享受!

### 西班牙鮮果特飲
色彩繽紛、清爽可口的飲品,充滿了蘋果、橙、檸檬和藍莓的混合香氣,瞬間提振心情,讓人感受到活力與清新!

2025-01-22 178 瀏覽
啟岸既still食物質素一直好好👍🏻平日夜晚都坐滿 好受街坊歡迎👏🏻Set Dinner for two ($698)Tapas可九選三✅ 慢燉澳洲牛頰肉依款配多士 可點埋牛汁😋唔好嘥牛頰肉好淋身 大大舊好入味✅ 西班牙白毛豬火腿虎蝦卷可能我地坐正open kitchen隔離一路聞到師傅燒虎蝦陣味勁香😍虎蝦真係好大隻 中間啲殼已經去哂出面包咗層火腿 肉質厚實👍🏻✅ 香烤北海道帶子帶子半烤 有薄薄三片仲有三文魚籽同蘋果提鮮令個dish冇咁單調Main四選一✅ 招牌西班牙海鮮炒飯去spanish餐廳梗係要食西班牙炒飯都有唔少海鮮 魷魚/蜆肉/三文魚籽等味道幾正宗 飯粒濕潤Dessert 二選一✅ 開心朱古力達克瓦玆最後dessert竟然有Dacquoise😬切半有兩個味 兩份享受😎

啟岸既still食物質素一直好好👍🏻
平日夜晚都坐滿 好受街坊歡迎👏🏻

Set Dinner for two ($698)
Tapas可九選三

Dessert 二選一
✅ 開心朱古力達克瓦玆
最後dessert竟然有Dacquoise😬
切半有兩個味 兩份享受😎
Still 小編今次去土瓜灣探店,試一試位於啟岸入面的西班牙日式fusion菜,晚市二人套餐$698,包括咗三個前菜,主菜同甜品。<Starter前菜> 🔥香烤北海道帶子北海道帶子鮮甜,鋪上三文魚籽增加一點鹹香味度,最後還有青蘋果片喚醒味蕾!不錯!🔥西班牙白毛豬火腿虎蝦卷虎蝦肉質爽口彈牙,富有蝦味!外面的豬火腿煎得香脆,增加口感!🔥香煎慢煮八爪魚慢煮後的八爪魚肉質軟腍,亦不失應有的口感,配合墨汁蛋黃醬更添味道層次感!<Main主菜>🔥招牌西班牙海鮮炒飯好足料的西班牙海鮮炒飯,當中有左口魚邊、大蝦、三文魚籽和魷魚,有別於傳統的西班牙炒飯,加入了日式的元素,意想不到的好食!<甜品>🔥Chewy SweetsChurro外層鋪滿砂糖,油炸後香脆可口,還有Q彈的日式蕨餅,一流!⭐️Flat white / Mocha
Still

<Starter前菜>