2025-03-22
記得岩岩開張個陣已經食過一次😆 最近再訪呢間位於九龍站上蓋圓方既韓式居酒屋「Surasang 수라상」🇰🇷🥢 發現Menu上部份菜式都更換左 而且食物質素更進步了😍一如以往 坐底後 侍應就送上韓式小菜🥢 有六款吾同既小菜😆 最中意都系辣醬生醃魷魚🐙海膽紫菜包飯 $480一道融合左日式同韓式風味既美食😌 用上鮮甜既海膽 鹹香既三文魚籽 舖滿系清爽口感既紫菜包飯上面🤩 非常奢華 吾單只視覺上吸引人 口感都非常豐富👍🏻韓式辣泡菜牛肋骨 $390雖然系非常經典既韓式料理 但餐廳將食物外型打造成非常有架勢😂 一把刀直插系牛肋骨上面🔪 牛肋骨濃郁且肉香🥩 淋上餐廳秘製既韓式辣醬 酸酸辣辣🌶️ 而且有舖底既泡菜 平衡左淨系食肉會好腬既感覺😌辣拌綜合魚生冷麵 $420用上六款新鮮魚生 有「海蔘」; 「八爪魚」; 「三文魚」; 「左口魚」; 「螺片」; 「鮑魚」😍 用料豐富講究👍🏻 配上椰菜絲同冷麵 再淋上冰凍微辣既冷麵汁 勁清爽 非常適合即將來臨既夏天享用😂Real Fresh Lemon Slice Highball Cocktail $88經典既Cocktail🍸 以檸檬既酸甜 同梳打水既氣泡感為特
海膽紫菜包飯 $480
韓式辣泡菜牛肋骨 $390
辣拌綜合魚生冷麵 $420
經典既Cocktail🍸 以檸檬既酸甜 同梳打水既氣泡感為特色 酸甜平衡🍋
Real Fresh Lime Slice Vodka Highball $88
清爽既Cocktail 結合左Vodka既純淨同青檸既酸爽 口感清新🍋🟩