2024-04-30
小編今次嘅慶祝蛋糕揀咗Sweet Memories❤️小編嘅蛋糕係由畢業禮藍帶廚藝學院嘅專業甜點師整架,用咗北海道忌廉蛋糕幫小編整咗呢一個蛋糕🍰🔥柚子茉莉蘋果麻糬燒蛋糕Yuzu Jasmine Burn Cream Cake with Apple燒蛋糕大家可以睇吓小編段片❤️蛋糕(點燃火焰後,蛋糕嘅表層圖案就會開始慢慢融化,最後會出現另一個圖案)~蛋糕味道同層次好驚喜,好豐富!呢個蛋糕配上柚子同埋蘋果平衡左平時食蛋糕嗰種甜,達到一個balance嘅感覺!絕對唔會有連鎖蛋糕舖個種太甜食唔落嗰種感覺🤫加左麻糬成個口感再豐富左,有畫龍點睛嘅效果!今次介紹俾大家,係因為母親節就嚟到啦!如果大家想俾個驚喜媽媽,小編認為呢個燒蛋糕就啱晒你啦😉你只要比兩張相Sweet Memories 就可以製作呢一個燒蛋糕!而其中一雙相仲可以有聯乘嘅插畫師@aimaihk幫你畫出嚟添🥰大家快D訂個靚靚蛋糕俾個驚喜你身邊嘅人🥰 母親節就嚟到,可以訂俾媽媽,紀念日可以訂俾Special One💕