2025-05-09 15 瀏覽
今年提早同媽咪慶祝母親節,呢款蛋糕係芒果口味🥭好岩夏天食,仲有靚靚花同裝飾,同媽咪打卡一流呀!下次會試其他口味,呢間既戚風蛋糕好柔軟濕潤,好好味,蛋糕仲好足料,有大量新鮮水果,好豐富❣️我地簡左芒果斑斕戚風配椰青蒟蒻凍,面層有新鮮呂宋芒果粒🥭椰絲同椰子脆脆🥥配埋蛋糕既椰子忌廉,好香椰子味!戚風蛋糕有淡淡斑斕味,中間有自家製椰青蒟蒻凍,好清甜,增加左蛋糕既口感,仲有大量新鮮呂宋芒果粒,啖啖豐富好滿足,4”好夠4個人食,非常足料🤤見到仲有好多款蛋糕外型都好靚,下次要再食😍小店咁好味一定要支持!!!4” $460

4” $460
2025-03-29 123 瀏覽
🥳家姐生日,佢好鍾意開心果口味,佢見到蛋糕好開心,因為蛋糕上面鋪在好多開心粒粒、開心果Praline同埋開心果軟流心添💯加埋甘香玄米茶戚風蛋糕😍口感好軟熟👍蛋糕仲唔會好甜✅🍰開心果四重奏X靜岡縣玄米茶戚風蛋糕PISTACHIO QUARTET X SHIZUOKA JENMAICHACHIFFON CAKE▫️開心果粒▫️意大利100%開心果醬▫️開心果酥皮絲▫️70% VALRHONA朱古力忌廉▫️銀泊裝飾開心果忌廉▫️自家製特濃開心果柏林內▫️開心果酥皮絲▫️玄米茶戚風蛋糕▫️開心果軟流心忌廉

🍰開心果四重奏X靜岡縣玄米茶戚風蛋糕

▫️開心果酥皮絲
▫️玄米茶戚風蛋糕
▫️開心果軟流心忌廉
外賣自取
成日都會週圍試蛋糕,食過用心製作嘅蛋糕,你其實好少會再食出面連鎖店個d。今次介紹係依間sweets n’ stories,之前朋友生日有朋友訂過,今次屋企人生日,就訂咗佢地個三重県黑芝麻帕林內戚風蛋糕山。一開始睇倒佢地個post,知道原來依個蛋糕個concept 係因為店主同屋企人去咗山中湖睇富士山受感動而製作,而咁啱上個月,我就係同屋企人去嗰度,所以特別有”故事”。攞個蛋糕出嚟,所有屋企人就”嘩!” 咗聲,因為大家都仲記得喺山中湖好凍咁睇日出,富士山慢慢變色嘅回憶🥰 。蛋糕好有layers: 面頭有奶蓋就入面有黑芝麻戚風、黑芝麻帕林內、黑芝麻cream、芝麻脆餅。黑芝麻帕林內好濃味,texture係碎咗嘅焦糖,好特別。戚風蛋糕好fluffy,亦都唔會亁,因為自己都整過戚風,-食就知係新鮮整🤤。雖然佢哋係小店,不過佢哋都算多交收點,亦有半價送貨服務(香港好少蛋糕店咁黐線🙈)。個日期六喺尖東站攞,pickup前會有wtsapp提您攞,交收同事好有禮貌,亦會打開蛋糕保溫袋比您睇同簡單介紹,保溫袋入面仲有冰種、蠟燭、生日插牌👍🏻知道依家香港經濟麻麻,d人平時就好慳,weekend 就去曬日

三重県黑芝麻帕林內戚風蛋糕山

知道依家香港經濟麻麻,d人平時就好慳,weekend 就去曬日本同深圳(自己都係咁🙈),但好香港仲有好多小店其實值得被支持💪🏻

加油❤️

2025-02-10
外賣送餐
$400 (其他)
慶祝紀念
生日
三重県黑芝麻帕林內戚風蛋糕山
2025-03-03 179 瀏覽
呢間蛋糕店book mark 咗好耐,蛋糕款款都好靚,幾款都想食😍🍓Earl Grey Chiffon Cake With Strawberries🎂簡約草園風,大大粒紅色士多啤梨好吸引,裝飾超靚好鐘意😍夾層有士多啤梨、忌廉,戚風蛋糕軟熟好食,不甜不膩,啱而家啲人唔鐘意太甜👍🏻

簡約草園風,大大粒紅色士多啤梨好吸引,裝飾超靚好鐘意😍

2025-01-28 251 瀏覽
Happy Birthday to me ❤️🎶芒果流心伯爵茶戚風蛋糕 MANGO LAVA EARL GREY CHIFFON CAKE💛新鮮粒粒呂宋芒芒果自家製芒果流心醬🤎伯爵茶忌廉🧡伯爵茶戚風蛋糕🤍牛乳麻糬慶生必訂🍰賣相優雅,鋪滿呂宋芒芒果粒粒,搭配食用花瓣增添仙氣。切開蛋糕,自家製芒果流心醬蜂擁溢岀,配上忌廉、伯爵茶蛋糕、麻糬,配料豐富,鮮芒果香味遍布每個味蕾,整體甜度適中,不油不滯,完美吃出幸福感🥰🥰可約在地鐵站交收,方便快捷。@sns.hkg
Happy Birthday to me ❤️🎶

芒果流心伯爵茶戚風蛋糕

💛新鮮粒粒呂宋芒芒果自家製芒果流心醬
🤎伯爵茶忌廉
🧡伯爵茶戚風蛋糕
🤍牛乳麻糬

慶生必訂🍰

可約在地鐵站交收,方便快捷。
@sns.hkg

外賣自取
2025-01-04 219 瀏覽
諗住買個蛋糕慶祝吓冬至,然後就俾我見到呢一個玄米茶開心果麻糬戚風蛋糕✨見佢賣相咁吸引,於是買一個嚟試吓,結果令我喜出望外🤩玄米茶同開心果嘅味道好夾,成個蛋糕除咗夠鬆軟之外,每一層不同味道的忌廉(包括朱古力、開心果同埋玄米茶)和麻糬嘅配搭更豐富了整個蛋糕的口感💚不得不提係面頭嘅開心果酥皮絲,佢質感細膩酥脆,更帶有濃郁嘅開心果香氣,進一步提升左整體蛋糕嘅口感🥰 我決定下一次一定會再試吓呢間蛋糕店嘅其他蛋糕👀

• 玄米茶X開心果戚風蛋糕
2024-07-05 242 瀏覽
話說我每年都會周圍搵下有咩榴槤蛋糕可以試下,呢一間係一定要介紹嘅蛋糕店,真心不得了!一打開個盒已經勁香,除左頂頂滿滿嘅榴槤果蓉,切開入面都有好多榴槤肉,然後戚風蛋糕空氣感重,食落好軟淋淋,整個蛋糕都唔會好甜,再加上有奶蓋嘅點綴,真心高質,有冇比心機整其實真係食得出,同埋價錢都真係好合理,大推!除左榴槤蛋糕我仲試過香蕉Tiramisu,同埋訂過散水餅(戚風麻糬三文治),全部都又靚又好味,真心好高質!

• 榴槤戚風蛋糕