2024-10-24 132 瀏覽
今次我地去左旺角呢邊一間菲律賓餐廳食飯,之前佢地出過一個$15既飯而令我認識,今次經開就又想黎食啦😛佢地係一間快餐店模式咁既,主打烤卷,其次就係飯,即磨咖啡就係佢地既招牌飲品,今次我地一次過食曬餐廳既所有野✌🏻T1 set 烤卷套餐($75)烤卷餐可以揀一牛一雞,或者兩份雞,但就唔可以揀兩份牛,我地就揀左一牛一雞,睇落個賣相差唔多,口感就食得出唔同既肉,佢d肉烤得好香,好有燒烤既感覺,香得黎又嫩,個醬係3款醬加埋,甜甜地,有少少辣,個卷仲有好多沙律菜,夾埋一齊食好正🌯香嫩雞肉飯(大)($55)個飯既味道同卷差唔多口味,唔同既就係個包同飯既分別,感覺飯會落得更多醬,我自己鐘意多醬,所以飯好食d,而個飯係黃色既薑黃飯,幾香唔錯😋拿鐵咖啡(凍)(跟餐+$15)拿鐵咖啡(熱)(跟餐+$10)我地揀左一凍一熱既Latte,口感順滑,味道好香,凍既另外有美式咖啡,而熱既仲有泡沫咖啡同齋啡一共4款揀☕️呢間餐廳時不時都有唔同特別優惠,都值得留意,佢本身正價都唔算貴,個烤肉真係好食,我自己鐘意飯多過卷,多醬得黎,薑黃飯又香,咖啡都唔錯,仲有買一送一優惠,平過手搖飲品好多,係旺角行過飲杯都幾正😆

T1 set 烤卷套餐($75)

香嫩雞肉飯(大)($55)

拿鐵咖啡(凍)(跟餐+$15)
拿鐵咖啡(熱)(跟餐+$10)

2024-10-10
午餐
平時見啲土耳其烤卷嘅店,多數都係要外賣拎走,無諗到今次依間,居然可以有室內座位,可以坐低慢慢嘆。店舖的座位都好足夠,以食物選擇都多,有卷餅有飯亦都有飲品。無論佢雞肉卷定係牛肉卷,兩個都好Juicy,亦都會有唔同嘅蔬菜同醬汁作為配搭,所以食落去口感好豐富。而且土耳其嘅飯都好特別,佢嘅飯係黃色嘅食落去好香,而且仲有好多碎牛肉作為配搭,唔好睇佢好似細細碗咁但係其實好夠飽而且依排佢哋咖啡仲推緊買一送一嘅優惠都幾抵飲。

店舖的座位都好足夠,以食物選擇都多,有卷餅有飯亦都有飲品。

而且依排佢哋咖啡仲推緊買一送一嘅優惠都幾抵飲。
2024-10-25 0 瀏覽
最近菲律賓No.1烤卷品牌T.Co黎香港開分店,今日有少少趕時間就去試下,叫咗滋味牛肉烤卷同埋香嫩雞肉烤卷熱辣辣餅皮包住滋味嘅牛肉粒粒,滋味甜甜地好好食~仲有爽脆青瓜同蕃茄朋友試咗嫩滑雞髀肉,好味又方便食用,啱晒匆忙嘅香港人買埋個香嫩雞肉飯番屋企慢慢嘆,入面除咗雞髀肉粒粒仲有蔬菜蕃茄、青瓜和洋蔥等配料,仲可以配搭芝士🧀家陣T.co招牌咖啡仲買一送一添好抵飲!呢杯拿鐵底下仲有練奶,香甜之餘仲奶香味更濃~T.Co (西洋菜南街) (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖

朋友試咗嫩滑雞髀肉,好味又方便食用,啱晒匆忙嘅香港人

T.Co (西洋菜南街) (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖
2024-10-20 158 瀏覽
呢間菲律賓烤餅喺冇幾耐之前喺電視見過, 喺菲律賓好出名,而呢間餐廳喺香港旺區有唔同嘅分店, 今日就專程過嚟試試! 今日我去嗰間就喺旺角鬧市,係正行街熱點兆萬中心,食完可以行街, 附近亦有出名嘅餐廳,例如 ChaTraMue,鬼金棒等 我哋就叫咗唔同嘢食,好滿足! 1) 滋味牛肉烤卷- 牛肉烤得好惹味, 配料豐富, 有洋蔥、 青瓜、蕃茄 2) 香嫩雞肉烤餅- 用上新鮮嘅雞髀肉, 肉質鮮嫩, 配菜同牛肉卷差不多 3) 香嫩雞肉飯- 雞肉多,配上 蒜蓉同辣醬汁 , 食落好開胃 見到店舖呢排烤餅有買一送一嘅優惠, 快啲嚟試試啦!

我哋就叫咗唔同嘢食,好滿足!

見到店舖呢排烤餅有買一送一嘅優惠, 快啲嚟試試啦!

2024-10-19 121 瀏覽
肥仔仔鍾意周圍試唔同地方嘅特色美食,今次見旺角西洋菜街竟然開咗一間菲律賓菜,一於就試吓。🍚香嫩雞肉飯(大)牛肉飯料有牛肉 、洋蔥、青瓜、蕃茄、芝士、濃香蒜蓉醬、惹味香辣醬。牛肉味非常濃郁多汁,咬落好有着勁。除咗有牛肉、蔬菜、飯,最唔少得當然係啲醬汁!飯底用咗泰國米,特別香濃,配埋邪惡嘅醬汁同滋味牛肉,完全停唔到口!🎁牛肉烤卷 & 雞肉烤卷烤餅烤得剛好,脆得黎中間又帶煙韌口感而且甜甜地。牛肉用醬汁醃左,帶微微辣香,而雞肉帶煙熏香,口感嫩滑,兩款都夾住洋蔥、三色椒,豐富層次口感!🍚滋味牛肉飯(細)滋味牛肉飯 ,配白飯又係另一種口味,幾好食!總結,作為香港首間專營烤卷嘅連鎖店,T.Co 近來人氣爆燈,因為佢哋嚴選頂級食材,成功將傳統嘅烤卷重新演繹,帶來咗一種全新嘅烤卷體驗!肥仔推薦大家一試!

🍚香嫩雞肉飯(大)

🎁牛肉烤卷 & 雞肉烤卷

🍚滋味牛肉飯(細)

滋味牛肉飯 ,配白飯又係另一種口味,幾好食!

2024-10-13 121 瀏覽
好少食菲律賓菜,最近菲律賓 No.1烤卷品牌 T.Co黎香港開分店,見有觀塘同旺角,地點都好方便!旺角近店就近油麻地,所以經過入去試試。menu好似好多個set, 其實不外乎烤卷同飯2款招牌烤卷,配新鮮蔬菜同蒜蓉醬都幾fresh,兩款肉既醃料好似差唔多味😂🐄滋味牛肉烤卷🐓香嫩雞肉烤卷2款飯都係黃薑飯,而肉都係同雞卷一樣比較乾身濃味🐄香嫩雞肉飯 (細碗飯)🐓滋味牛肉飯(大碗飯)飲品除咗汽水之外,仲可以揀☕️熱即磨咖啡都唔錯!

menu好似好多個set, 其實不外乎烤卷同飯

🐄滋味牛肉烤卷
🐓香嫩雞肉烤卷
2款飯都係黃薑飯,而肉都係同雞卷一樣比較乾身濃味
🐄香嫩雞肉飯 (細碗飯)
🐓滋味牛肉飯(大碗飯)
飲品除咗汽水之外,仲可以揀☕️熱即磨咖啡都唔錯!

2024-10-12 145 瀏覽
呢間菲律賓品牌進駐香港後已經開了4間分店,今次經開旺角店就決定買來試吓。主打烤卷、碗飯,落order後店員會即刻整,可以睇到包烤卷的過程,有提供堂食座位,亦可以買外賣返去慢慢嘆。🔶滋味牛肉烤卷🔶香嫩雞肉烤卷烤卷皮有烘過,之後會加入芝士、青瓜、蕃茄等配料,牛肉/雞肉份量都幾多,調味亦幾好,仲會加入幾款嘅醬料,食落口感豐富又滋味🔶滋味牛肉飯米飯有加入個香料調味,上面鋪滿牛肉粒,同烤卷一樣都有幾款醬料,仲有唔少青瓜、蔬菜,食識落幾清新。🔹凍美式咖啡🔹凍拿鐵咖啡

🔶滋味牛肉烤卷
🔶香嫩雞肉烤卷

🔶滋味牛肉飯

🔹凍美式咖啡
🔹凍拿鐵咖啡
午餐
2024-10-10 166 瀏覽
菲律賓人氣烤卷品牌「T.Co」進駐香港啦🥳🥳餐廳主打即叫即製的特色烤卷同碗飯,以外賣為主🥡!而家喺尖沙咀、觀塘、中環同旺角都有分店,今次就嚟到旺角分店~~🍗香嫩雞肉飯(大) $55✨賣相吸引!面層鋪滿嫩滑的雞肉🐥,加上濃香蒜蓉醬同惹味香辣醬兩款自選醬汁~~米飯選用泰國米,特別有米香🍚!整體份量都好多,細食的朋友可以揀細size😆😆🌯滋味牛肉烤卷 $45✨🌯香嫩雞肉烤卷 $45✨-嚟到一定要試佢地的招牌烤卷!!選用精選美國牛肉🐮同雞髀肉🍗,配上蕃茄、青瓜、洋蔥等蔬菜同秘製醬汁~餅皮外層酥脆,裡面包住滿滿的餡料,大滿足👍🏻👍🏻飲品方面,餐廳做緊凍美式咖啡/拿鐵咖啡☕️($35)買一送一優惠!!兩款味道都唔錯,口感順滑之餘好重咖啡香!幾抵飲呢😋😋
菲律賓人氣烤卷品牌「T.Co」進駐香港啦🥳🥳

🍗香嫩雞肉飯(大) $55✨

🌯滋味牛肉烤卷 $45✨
🌯香嫩雞肉烤卷 $45✨
嚟到一定要試佢地的招牌烤卷!!

兩款味道都唔錯,口感順滑之餘好重咖啡香!幾抵飲呢😋😋
發現旺角西洋菜街新開咗間菲律賓烤卷店 "T. Co" , 見到店員整烤卷嘅過程, 馬上食慾大增😍, 喺網上search發現, "T. Co" 喺菲律賓人氣極高, 有600間分店嘅烤卷連鎖店, 而喺香港都已經開咗四間分店🥔滋味牛肉烤卷🌯 $45加入咗芝士🧀、青瓜🥒、蕃茄🍅、洋蔥🧅、滋味嘅牛肉、配上三款醬汁而成, 食落去好juicy😍, 牛肉做得好惹味😋, 難怪叫滋味牛肉🤭🥔香嫩雞肉烤卷🌯 $45同牛肉烤卷嘅配料一樣, 不過雞肉係辣辣地, 更加惹味😚🥔香嫩雞肉飯(大) $55用金象牌頂上茉莉香米製成蛋黃飯, 加入青瓜🥒、蕃茄🍅、洋蔥🧅、香辣雞肉, 配上三款醬汁🤤, 食完烤卷都已經飽飽地, 但發現飯係最好味🤤, 即使好飽🫄, 都要將佢清盤😆🥔所有烤卷 及 飯, 均可以 + $10 配即磨熱咖啡 或 + $15 配即磨凍咖啡

🥔滋味牛肉烤卷🌯 $45

🥔香嫩雞肉烤卷🌯 $45
同牛肉烤卷嘅配料一樣, 不過雞肉係辣辣地, 更加惹味😚

🥔香嫩雞肉飯(大) $55

🥔所有烤卷 及 飯, 均可以
+ $10 配即磨熱咖啡 或
+ $15 配即磨凍咖啡

• 香嫩雞肉飯
2024-10-05 160 瀏覽
呢間既裝修勁紅勁似去左美國既餐廳一樣,打卡影相都超好睇今次叫左既係佢既套餐:兩個烤卷加牛肉飯,加兩杯飲品烤卷係一個雞肉一個牛肉,兩個都係滿滿的材料,食落好重既洋蔥香味,加上調味過既雞肉,成個口感同味道都係勁好味,連個卷本身都係彈q既口感,基上好味又飽肚牛肉飯基本上既調味都差不多,不過多左好多清新既配料例如青瓜等等,中和左個種膩既感覺,不知不覺就成個飯食哂!!飲品選擇唔多,但係味道都幾出色,最愛latte既口感,厚厚的奶味重重的!!
呢間既裝修勁紅勁似去左美國既餐廳一樣,打卡影相都超好睇

今次叫左既係佢既套餐:兩個烤卷加牛肉飯,加兩杯飲品

2024-09-27
2024-10-04 166 瀏覽
//28 09 24 間中有雨☔️16:00 旺角 西洋菜南街 新江大樓@t.cohongkong菲律賓烤卷之王 ☺︎「菲律賓🇵🇭」人氣連鎖品牌「𝑻.𝑪𝒐」,最近喺「香港」開設咗多間分店,憑著主打秘製滋味醬汁嘅特色烤卷同蛋黃飯,成功俘虜一班美食愛好者啊!🔻牛肉烤卷 HKD$45ꕀ烤卷外皮軟熟 內裏餡料爆多 咬落去新鮮爽脆嘅洋蔥、青瓜、蕃茄同香濃牛肉碎相當合襯 (有啲似五香牛肉粒嘅𝘧𝘦𝘦𝘭)清爽唔膩之餘 仲帶一份食肉嘅滿足感當襯埋芝士及秘製醬汁後 (香辣醬 & 蒜蓉醬)甜甜辣辣嘅味道 簡直滋味無窮 絕對會再𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦🔻雞肉烤卷 HKD$45ꕀ換上嫩滑惹味嘅雞肉食起嚟同樣口感豐富 又香又𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 由於兩款肉質會有少少唔同可以睇返自己鍾意軟身啲 (雞) 定係有咬口 (牛)要讚佢哋包裝設計得非常好 食完唔會搞到成手汁 🔻香嫩雞肉飯 (大) HKD$55ꕀ呢個飯十分特別 用蛋黃製成 所以充滿蛋黃香再將滑嫩雞肉、新鮮蔬菜、蕃茄、秘製醬汁撈埋一齊嗰種惹味嘅香氣 係會令人好食到一啖接一啖🔻美式咖啡 (凍) HKD$30ꕀ味道清涼爽口 自帶微微煙燻香氣🔻拿鐵咖啡 (凍) HKD$30ꕀ
28 09 24 間中有雨☔️
16:00 旺角 西洋菜南街 新江大樓
@t.cohongkong

菲律賓烤卷之王 ☺︎

🔻牛肉烤卷 HKD$45

烤卷外皮軟熟 內裏餡料爆多
咬落去新鮮爽脆嘅洋蔥、青瓜、蕃茄
同香濃牛肉碎相當合襯 (有啲似五香牛肉粒嘅𝘧𝘦𝘦𝘭)
清爽唔膩之餘 仲帶一份食肉嘅滿足感
當襯埋芝士及秘製醬汁後 (香辣醬 & 蒜蓉醬)
甜甜辣辣嘅味道 簡直滋味無窮 絕對會再𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦

🔻雞肉烤卷 HKD$45

換上嫩滑惹味嘅雞肉
食起嚟同樣口感豐富 又香又𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺
由於兩款肉質會有少少唔同
可以睇返自己鍾意軟身啲 (雞) 定係有咬口 (牛)

要讚佢哋包裝設計得非常好 食完唔會搞到成手汁

🔻香嫩雞肉飯 (大) HKD$55

呢個飯十分特別 用蛋黃製成 所以充滿蛋黃香
再將滑嫩雞肉、新鮮蔬菜、蕃茄、秘製醬汁撈埋一齊
嗰種惹味嘅香氣 係會令人好食到一啖接一啖

🔻美式咖啡 (凍) HKD$30

味道清涼爽口 自帶微微煙燻香氣

🔻拿鐵咖啡 (凍) HKD$30

2024-09-28
2024-10-03 138 瀏覽
一直有留意到這間菲律賓品牌小店,主打特色烤卷及碗飯,所以今次我做完運動後,專誠到訪這間餐廳😋- 滋味牛肉烤卷外皮酥脆微甜,感覺像墨西哥傳統卷餅🌯,牛肉粒份量十足,肉味香濃,嫩滑多汁🐮,配搭蕃茄、蔬菜及青瓜配料,層次豐富☺️- 香嫩雞肉烤卷雞肉經過特製醬汁調製🐔,味道濃郁多汁,加入芝士、番茄、青瓜、洋蔥,豐富又滋味❤️- 滋味牛肉飯牛肉份量足夠,肉質軟嫩,選用菲律賓幼身米🍚,金黃色米飯粒粒分明,表面加上醬汁調味,濃而不膩,配搭洋蔥及蕃茄等配料,相當滿足🥰- 冰美式咖啡提神清爽之選☕️

- 滋味牛肉烤卷

- 香嫩雞肉烤卷

- 滋味牛肉飯

- 冰美式咖啡
提神清爽之選☕️
2024-09-29 107 瀏覽
T.Co 來自菲律賓嘅知名品牌主打即叫即製新派烤卷連鎖店🍴烤卷配料豐富!蕃茄、青瓜、洋蔥、特製醬汁一共兩款口味:牛肉、雞肉選用美國牛肉、嫩滑雞腿肉用料上乘健康快捷!份量足!重點係好味道!分店遍布港九新界📍尖沙咀、觀塘、中環、旺角都有分店🌮滋味牛肉烤卷🥩牛肉味道濃香🌮香嫩雞肉烤卷🐓雞肉多汁鮮嫩🍚香嫩雞肉飯🐓🍳滑嫩雞肉配上獨特嘅蛋黃飯☕️ Ice Coffee 🧊即叫即磨拿鐵咖啡~入口順滑T.Co 📍旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖#tco #菲律賓美食 #taco #旺角美食 #香港美食指南 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦
T.Co 來自菲律賓嘅知名品牌
主打即叫即製新派烤卷連鎖店🍴

烤卷配料豐富!蕃茄、青瓜、洋蔥、特製醬汁
一共兩款口味:牛肉、雞肉
選用美國牛肉、嫩滑雞腿肉用料上乘
健康快捷!份量足!重點係好味道!

分店遍布港九新界📍
尖沙咀、觀塘、中環、旺角都有分店

🌮滋味牛肉烤卷🥩牛肉味道濃香
🌮香嫩雞肉烤卷🐓雞肉多汁鮮嫩
🍚香嫩雞肉飯🐓🍳滑嫩雞肉配上獨特嘅蛋黃飯
☕️ Ice Coffee 🧊即叫即磨拿鐵咖啡~入口順滑

T.Co
📍旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖

2024-09-27 115 瀏覽
菲律賓姐姐成日推介,今次同佢一齊出開去,帶去返下家鄉🥳🥳烤卷有分兩隻味道,牛肉/雞肉打碎, 配上新鮮蕃茄、青瓜、 洋蔥等等的配料再配搭芝士同幾款醬汁而成,真係各有特色👅😋🐂牛肉烤卷即叫即製,餅皮包住新鮮的牛肉,肉質鮮嫩多汁,有小小辣味雞肉烤卷🌯雞肉肉質柔嫩,芬香撲鼻嘅烤雞味道,姐姐極力推薦🐓香嫩雞肉飯(大)雞肉飯都唔錯,金黃色嘅米飯加上雞肉,仲有唔同的醬料,配搭不錯拿鐵咖啡✔️買一送一相當優惠,奶相當多,唔錯呢間叫T.Co既餐廳,真係好受姐姐界的歡迎,當天見到姐姐滿意的面容,佢話食到家鄉的味道,不坊大家試下😍🥳🫓T.Co (加拿分道)📌尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖#tco #尖沙咀 #菲律賓 #姐姐恩物 #美食關注組 #美食推薦 #美食日記 #美食分享 #平價美食
菲律賓姐姐成日推介,今次同佢一齊出開去,帶去返下家鄉🥳🥳

🐂牛肉烤卷
即叫即製,餅皮包住新鮮的牛肉,肉質鮮嫩多汁,有小小辣味

雞肉烤卷🌯
雞肉肉質柔嫩,芬香撲鼻嘅烤雞味道,姐姐極力推薦

🐓香嫩雞肉飯(大)

拿鐵咖啡✔️
買一送一相當優惠,奶相當多,唔錯

🫓T.Co (加拿分道)
📌尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖

2024-09-25 107 瀏覽
咁岩同朋友係旺角行開街,就見到呢間餐廳🍴,之前都一直想食佢既烤卷,今日終於食到佢🤣即叫即食,同朋友一人叫左一個烤卷滋味牛肉烤卷&香嫩雞肉烤卷烤卷食落好juicy,雞肉同牛肉都好好食,肉既份量岩岩好,入面配料都好豐富,整體食落口感豐富,青瓜🥒,洋蔥🧅,蕃茄🍅,配埋牛肉或雞肉烤卷食,加埋特別既醬汁,好夾好好食😋再叫左個香嫩雞肉飯share食飯🍚 香氣濃郁,粒粒飽滿,口感軟糯彈牙,份量都幾多入面配料都係青瓜🥒,洋蔥🧅,蕃茄🍅,加惹味雞肉,配飯一樣咁好食凍Latte 就正常coffee shop質素

即叫即食,同朋友一人叫左一個烤卷
滋味牛肉烤卷&香嫩雞肉烤卷

再叫左個香嫩雞肉飯share食