2023-06-29
本地啤酒釀製🇭🇰回頭率極高‼️‼️ 聚會必選🥳酒鬼餐廳🍻一試難忘Burger🍔#sdm旺角 #sdmCafe #sdm甜品 #sdm西餐 #sdmbar 💎 TAP's Smash Burger 脆邊漢堡 $108必食💯💯 (😋:9/10)👍🏻:由本地屠宰的牛肉手工製作而成嘅漢堡扒🥩肉味濃郁多汁🍔加埋烘烤過嘅芝麻麵包🥯配半融嘅車打芝士、黑椒蛋黃醬、酸瓜、番茄🍅🧀🥒味道得恰到好處之餘,又可以突出到個牛味🤩🤩份量十足🥳👎🏿:。💎 炸茜漢堡 $148必食💯💯 (😋:9.3/10)👍🏻:芫荽漢堡係呢度嘅招牌菜🌿無論你係唔係芫荽fans我都肯定你會非常滿意😍😍呢個漢堡嘅牛扒,雖然冇上面嗰隻牛味咁濃郁🥩係本地屠宰免治牛肉同帶有彈性的牛白肉粒。但最重要係❗️牛扒入面加咗熱到半溶嘅車打芝士🧀️上面就係超級打卡able嘅脆卜卜炸芫荽山📸非常惹味🤤🤤一試難忘👎🏿:。💎 炸卡津雞翼配腐乳醬可以一試✅ (😋:7.5/10)👍🏻:特色fusion菜!加入咗香港特色腐乳醬🤣本身炸卡津雞翼已經調過味,所以就算唔落腐乳醬都一樣好食🥰腐乳醬就好睇大家個人口味,我個人覺得點少少就夠,因為都偏咸的🙈鍾意濃味嘅朋友仔可以試一試😙
必食💯💯 (😋:9/10)
💎 炸茜漢堡 $148
必食💯💯 (😋:9.3/10)
💎 炸卡津雞翼配腐乳醬
可以一試✅ (😋:7.5/10)
💎 Citrus Trance
必飲💯💯 (😋:9.1/10)
👍🏻:呢杯係加入了西柚🍊及海鹽🫙嘅酸啤,飲落口酸味突出之餘,仲有啤酒麥香嘅餘韻🫶🏻🫶🏻酒精濃度唔高好啱女仔飲😍
💎 GG屈機
值得一試‼️ (😋:8.5/10)
👍🏻:如果你鐘意口感濃郁嘅啤酒的話,呢款會好適合你🈴️呢杯有三倍印度淡艾爾🍺啤酒味道非常濃郁,帶有一定的苦澀味道,呢款啤酒會更受男性嘅青睞😎
👎🏿:。
㊙️ Craft Beer手工啤選擇非常多🍺如果你同我一樣有選擇困難症嘅朋友仔,可以叫店員因應你嘅口味推介
俾你🤩🥳
環境:8.5/10
服務:8.3/10
價錢:人均約 $180
性價比:8.5/10
📍 TAP - The Ale Project (旺角)
旺角黑布街19號地舖
可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店Cafe #thealeproject #aleproject #hkburger #hkcraftbeer #craftbeer