黑布街一向都有好多隱世既餐廳🍴,呢間經過好多次都無試到,咁啱行過想搵個地方chill下就入左黎試下,估唔到幾驚喜🤩 首先門口🚪有個sharp醒既藍色招牌,呢到既裝修係行灰色同木系🪵既工業風🏭,水吧位設計到有啲似Lego既玩味風格,上面既黑板仲用粉筆寫左唔同手工手工啤🍺既名~ 而野食就係美式菜入面加左唔少港式元素,幾有風味同埋有新鮮感,全部都好食🤤值得再翻兜👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)炸茜漢堡 🍔 - $148 (好味指數:😍😍😍😍)對於芫荽🌿,小編一向都麻麻地,但見到係呢到既招牌咁就叫嚟試下,感覺幾得意😜 出面係有牛油🧈香味有鬆軟既芝麻漢堡包⚪️🍔,夾住juicy有牛味🐮又彈牙既本地屠宰免治牛🐮,撈左有彈性既牛白肉粒🐮 (牛胸下既軟骨),入面仲有熱溶左有鹹香既車打芝士🧀️同埋香脆清香既炸芫荽,個炸芫荽🌿真係點睛之筆,炸左之後無左嗰種難入口既草青味🌱,反而多左種清香~ 而蒜蓉沙茶蛋黃醬🧄🟡就有鹹香又惹味~ 卡律煎蝦🦐 - $78 (好味指數:😍😍😍😍🤩)啲蝦🦐肉質爽口彈牙,鮮味濃郁,煎過之後更加將啲蝦油🦐逼埋出黎更加香口~ 配埋香甜既洋蔥🧅、爽口既青豆角、辣辣地既指天椒碎🌶️、同埋有鹹香既

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
炸茜漢堡

炸茜漢堡 🍔 - $148 (好味指數:😍😍😍😍)
卡律煎蝦

卡律煎蝦🦐 - $78 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲蝦🦐肉質爽口彈牙,鮮味濃郁,煎過之後更加將啲蝦油🦐逼埋出黎更加香口~ 配埋香甜既洋蔥🧅、爽口既青豆角、辣辣地既指天椒碎🌶️、同埋有鹹香既卡律蒜蓉牛油🧄🧈,就更加香酥惹味😋
蔥油漬蠔

蔥油漬蠔🦪 - $64 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
首先用左自家製黑啤汁⚫️🍺煮個廣島蠔🦪,煮完之後都無縮水,蠔身依然肥美飽滿,嫩滑juicy🤤,透過黑啤既酸令到蠔肉🦪更加鮮嫩,配埋炸薑蔥油漬🫚,有啲焦香之餘有股獨特既清香,有啲似蔥油餅🫓咁,突顯到蠔🦪既鮮味👍🏻

白布蘑菇意⚪️🍄🍝 - $106 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
單從個名睇已經幾有意思,因為喺黑布街,所以配翻顏色就係唔同既布😜 而個意粉🍝有超多料,包括舞茸、本菇🍄同冬菇⚫️🍄,菇味🍄芳香馥郁,有唔同菇香🍄既層次感,口感嫩滑爽脆,至於個汁係牛肝菌松露忌廉汁加少少香芹,令到整體香味更加濃郁,質感亦都好creamy,意粉🍝煙韌掛汁~ 小編另外加左$20要煙肉🥓,所以係106蚊,令到個意粉🍝多左份鹹香,個樣唔會好乾,肥瘦適中同埋有翻豬🐷既香味唔會死鹹,呢個價錢真係超抵食🤤

Peach & Passion Fruit Bellini - $53 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
小編要左200ml既,呢隻係酸啤🍺黎,酸酸地咁好refreshing,而且有好清香既桃🍑同熱情果香味,味道自然唔會藥水,易入口幾啱女仔飲

菊花清茶 🌼🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍)
我個fd就要左菊花清茶🌼🍵,香味淡然,沁人心脾,飲落令人幾舒服😌

好味指數:😍😍😍😍🤩
卡律煎蝦
白布蘑菇意
Peach & Passion Fruit Bellini
菊花清茶
鐘意飲tap,因為夠新鮮。不過對住十幾款手工啤就唔太識揀,好在呢度店員會略略介紹每款啤酒嘅特色,令我哋有個概念,不過最後都係選擇店員推介嘅兩款啤酒🔅GG屈機少爺啤 (0.4L) $93呢款係少爺啤新產品,三倍IPA,入口花香味重,不過留意返,酒精含量比一般啤酒高,達10%🔅W(cb)2: Tropic Thunder. Carbon x West Coast (0.4L) $89入口帶甜,微微嘅生果香,聞落亦有陣陣甜味,唔似飲緊啤酒🔅炸魷魚圈 $78見到他他醬加入中式的咸酸菜調整,無懸念,試,味道一樣夾。魷魚圈亦有咬勁,同啤酒係好好配搭🔅炸茜漢堡 $148炸過的芫荽有啲似紫菜,咸咸地又脆卜卜,芫荽味後勁才湧岀。牛肉juicy,中間加有車打芝士,連埋炸芫荽一齊食,多種口感🔅吐司雞 $92牛油的介央味突出,抹上厚切西多好香口。而配搭香脆炸雞的大麥麥芽糖漿,麥芽味超香

🔅GG屈機少爺啤 (0.4L) $93

入口帶甜,微微嘅生果香,聞落亦有陣陣甜味,唔似飲緊啤酒

🔅炸魷魚圈 $78

🔅炸茜漢堡 $148

🔅吐司雞 $92

• 吐司雞
  • 炸茜漢堡
2023-06-11 24 瀏覽
飲開酒應該都會認識少爺啤,呢間係少爺啤旗下嘅餐廳,有好多酒類嘅選擇,呢日就約埋朋友聚舊,今日係平日嘅收工時間,不過餐廳都已經有好多客人,呢度環境裝修得幾好,有酒吧嘅感覺,但係亦會提供board game比客人玩。好欣賞職員會細心主動介紹餐牌,小食方面,主打喺美國小食,然後再配合本地人嘅口味而設計,所以喺炸物方面會比較多,另外酒方面,選擇當然好多,除咗本地少爺啤,亦有外地嘅酒,而且佢地嘅drink list亦都會定期更新,黑板上面有其他新款可以俾客人選擇,餐廳亦都會定期去搵唔同牌子俾客人去飲,令到每次去嘅時候都有新鮮感。我地點左卡津煎蝦($78):配菜有洋蔥,青豆角,指天椒碎,卡津蒜蓉牛油,本身都好鍾意卡津嘅味道,很惹味,而且配上指天椒,帶點微辣,非常開胃,和蝦非常夾。蝦大大隻,有六隻,而且爽口彈牙。炸荽漢堡($148):鍾意食芫荽嘅人一定唔可以錯過,芫荽多到成座山咁,而且炸過嘅芫荽非常香口同輕型,配上本地屠宰免治牛漢堡我都係第一次試,非常有驚喜,而且漢堡非常厚,亦很juicy,麵包亦都經過微微烘過很滋味,亦配上車打芝士及蒜蓉沙茶蛋黃醬,非常滋味。黑布茄牛意($89):呢款意粉好特別,有

我地點左卡津煎蝦($78):

炸荽漢堡($148):

黑布茄牛意($89):
呢款意粉好特別,有車厘茄,鯷魚,牛肉碎同黑蒜,由於有黑蒜嘅味道,所以同平時食既肉醬意粉有唔同感覺,非常新鮮,意粉軟硬度適中,而且牛肉碎非常多,很豐富,成個調味都好有層次。

飲品方面我叫左桂花烏龍茶菌($80):
未見過呢類嘅飲品,職員解釋因為有益生菌嘅關係,所以有沉澱物係屬於正常,茶菌帶有微酸嘅味道,酒精有0.5%。

W(cb)² 暢飲混濁形果香酸啤($89):
呢款啤酒好有特色,主要係有熱果水果嘅微酸味,清新得黎又易飲,感覺非常新鮮

喺呢度可以試到好多不同款色的啤酒,真是大開眼界,而且職員有禮,食物質素好,難怪平日晚上一樣很多客人光顧。

2023-06-07
2023-06-10 23 瀏覽
同朋友喺旺角諗食咩,花多眼亂,最後揀左呢間位於黑布街嘅TAP - The Ale Project 諗住試吓。我地order 左兩杯手工啤,其中一杯叫Citrus Trance,係寫喺黑板上面嘅item,有陣果酸味好易入口。另一杯叫Carbon Tropic Thunder,個aftertaste 好香,令人想keep住飲落去。叫左個炸魷魚圈做小食,配上鹹酸菜他他醬,好香,攞嚟餸酒啱晒!同埋佢個魷魚肉多,唔會有好多麵粉。之後食左佢地個吐司雞,下面塊西多加埋上面大大塊炸雞嘅組合無得輸,淋上糖漿十分邪惡,又甜又鹹超正。塊炸雞扒外脆內軟,唔係得個樣!壓軸食咗脆邊漢堡,塊牛扒煎得啱啱好,外面有少少crispy嘅口感,內裏仲keep到充滿住肉汁。個漢堡嘅size啱啱好,唔會食到好論盡。

多款人氣手工啤酒🍻有好多都係本地釀製此乃自費食評鹹檸啤 | Young master自家醃製鹹青檸釀製酸啤易入口清爽口感Pandan Cider | 2 Towns 有斑蘭香、甜身,好啱女仔飲半份吐司雞都夠2人share香脆炸雞juicy脆口厚切西多搽上甜甜椰香介央牛油淋上大麥麥芽糖漿好正非常推介呢個卡津煎蝦見好多人推介呢個蝦球爽口彈牙,加咗紅椒粉同蒜蓉牛油所以好惹味,真心好食😋唔夠喉嚟多個卡津薯條🍟比想像中大兜而且好夠脆唔洗驚唔夠送酒😂
多款人氣手工啤酒🍻
有好多都係本地釀製
此乃自費食評

鹹檸啤 | Young master
自家醃製鹹青檸釀製酸啤
易入口清爽口感
Pandan Cider | 2 Towns
有斑蘭香、甜身,好啱女仔飲

鹹檸啤

厚切西多搽上甜甜椰香介央牛油
淋上大麥麥芽糖漿好正
非常推介呢個

見好多人推介呢個
蝦球爽口彈牙,加咗紅椒粉同蒜蓉牛油
所以好惹味,真心好食😋

唔夠喉嚟多個卡津薯條🍟

鹹檸啤
Pandan  cider
卡津薯條
2023-06-10 22 瀏覽
個人本身少去暗暗既cyber feel酒吧呢間主打手工啤 食物選擇多同埋環境唔會好暗幾適合我呢類人😆🔻Flamingo Pink Lemonade Sour 🦩🍺($113/ 0.4L)好pink好紅的外表 澳洲手工啤聞到好香苺味 入口唔算好酸 after taste重 甜甜地口腔會keep到啤酒既味道🤭🔻Citrus Trance 🍊🍺($93/ 0.4L)本地手工啤 係餐廳自己既酒廠出品咁唔到入口都幾酸 飲多兩啖就會習慣🤣會飲到啤酒既麥味 同埋幾乾身無乜after taste🔻椒鹽浦Boy🍤 ($95/全份)呢個造型贏左啦🤣 成隻潛艇上水咁炸蝦惹味 配啤酒一流重點係裡面既沙律菜好味!調味剛剛好 又可解膩😌🔻脆邊漢堡🍔 ($108)牛肉漢堡扒好juicy黑椒蛋黃醬咸咸地 非常喜歡覺得自己去左外國小酒館咁🥹🔻炸卡津雞翼配腐乳醬🍗($78)炸得好香口好入味 雞肉嫩滑🤤腐乳醬唔算好濃味 有小小辣吊味分量唔細 都有6隻定7隻適合happy share 飲下酒🍻🍻
個人本身少去暗暗既cyber feel酒吧
呢間主打手工啤 食物選擇多
同埋環境唔會好暗
幾適合我呢類人😆

好pink好紅的外表 澳洲手工啤
聞到好香苺味
入口唔算好酸 after taste重 甜甜地
口腔會keep到啤酒既味道🤭

🔻Citrus Trance 🍊🍺($93/ 0.4L)
本地手工啤 係餐廳自己既酒廠出品
咁唔到入口都幾酸 飲多兩啖就會習慣🤣
會飲到啤酒既麥味 同埋幾乾身
無乜after taste

🔻椒鹽浦Boy🍤 ($95/全份)
呢個造型贏左啦🤣 成隻潛艇上水咁
炸蝦惹味 配啤酒一流
重點係裡面既沙律菜好味!
調味剛剛好 又可解膩😌

🔻脆邊漢堡🍔 ($108)
牛肉漢堡扒好juicy
黑椒蛋黃醬咸咸地 非常喜歡
覺得自己去左外國小酒館咁🥹

🔻炸卡津雞翼配腐乳醬🍗($78)
炸得好香口好入味 雞肉嫩滑🤤
腐乳醬唔算好濃味 有小小辣吊味
分量唔細 都有6隻定7隻
適合happy share 飲下酒🍻🍻
  • 炸卡津雞翼配腐乳醬
  • 脆邊漢堡
2023-06-06 16 瀏覽
放工黎chill下 正🍾炸茜漢堡 🍔勁大舊牛肉漢堡扒😍食落滿滿肉汁 入面仲有流心芝士 🧀炸芫荽多到好震撼 口感似紫菜芝麻包皮牛油味都好香成日覺得食包唔會飽但係呢個咁大舊好滿足😌白布磨菇意 🍄一上檯就聞到好香truffle味🥰食落仲好creamy添用左唔同種類既菇 勁足料意粉煙韌而且好掛汁😊炸魷魚圈🦑炸得好脆 炸粉唔會好厚而且食落唔會好油膩👍🏻配上鹹酸菜他他醬 食落酸酸地好適合作為開胃或伴酒小菜😄熱情果黄薑綠茶菌🍹飲落酸酸甜甜 清新涼快🍃適合唔係好飲得酒嘅人選擇1842 on tap 8% 黎都手工啤酒吧無理由唔飲返杯🍷啤酒花味同麥芽味都好香濃佢地仲有勁多唔同手工啤選擇希望之後可以試埋其他🤩
放工黎chill下 正🍾

黎都手工啤酒吧無理由唔飲返杯🍷
啤酒花味同麥芽味都好香濃
佢地仲有勁多唔同手工啤選擇
希望之後可以試埋其他🤩

放假經過旺角行過見到呢間食漢堡嘅西餐好似好吸引,一於試試佢🤩餐廳入面都好full下,不斷有人客入去食好誇張🫢我就點咗佢哋嘅招牌漢堡,另一半鐘意食芫茜,緊係要點呢到嘅人氣炸茜漢堡俾佢食啦💚仲點咗個小食同啤酒餸下🍺._./ 就係包 /🐂|脆邊漢堡|🍔漢堡個份量都幾厚身,牛肉漢堡再配溶咗嘅芝士勁邪惡又惹味🧀牛肉係好濃味又腍身,係牛肉碎質感,再配啲酸酸地嘅酸瓜同爽甜多汁嘅蕃茄片,好夾,多重口感💕·💚|炸茜漢堡|🍔呢個一上枱個賣相好震撼,啲炸芫茜多到爆曬出黎,鐘意食芫茜嘅人見到一定心心眼😍芫茜底下有塊牛扒,配埋一齊食仲夾👍🏻•/ SIDES OR SNACKS /🦐|卡津煎蝦 |🦐小食叫咗我鐘意食嘅蝦,呢個小食夾雜咗好多種配料,香濃又惹味,蝦嘅數量2人食適中,剝咗蝦殼,餸酒又係一流💕•/ Drinks /🍺|暢飲混濁形果香酸啤|🍺呢款啤酒幾特別,酸酸地,好適合配肉類漢堡食,酸酸地嘅味道好適合解膩💖·🥃|新西蘭白酒|🥃純粹我果時好想飲啲甜甜地嘅白酒,呢個味道清甜濃烈,配漢堡亦唔錯🥂._.
._.

/ Drinks /
🍺|暢飲混濁形果香酸啤|🍺
🥃|新西蘭白酒|🥃
._.
鋪頭裝修比較海外風格但其實menu入面隱藏住唔少本土特色推薦大家去發掘聽店員介紹 酒menu會不時更新 如果想飲特色手工啤而又想唔單調有驚喜的話 大推大家去呢間餐廳啤酒: 4)Falling Flower, Flowing Water 有少少花果香氣 飲用既時候係清爽輕盈 個人好鐘意呢個名稱☺️ 之前係OK便利店都有見到 今次可以飲到 開心仔6)Citrus Trance Pint無疑呢款係充滿住柑桔柚子香味酸酸甜甜既啤酒香味當食到好飽肚 飲一啖 又可以開胃 雖然啤酒比較多氣飽肚 但佢既酸甜味絕對可以開胃炸茜漢堡 🍔💚💚💚💚💚呢個真係大癲!!! 上餐既時候真係好有驚喜滿滿既炸莞莤 成個視覺效果都好澎湃一d草青味都無 係陣陣既茜味另外一個驚喜係 當開切開漢堡既時候 入面有流心芝士 好邪惡 但又好滿足 又鐘意茜又鐘意牛又鐘意芝士既 真係唔能夠錯過 必點之選另外 包入面除了塗有牛油外 重有蒜蓉漿 真係好大癲一個漢堡 究竟加左幾多心思落去製造同烹調?炸薯條(黃金)一開頭都驚會伏伏地 怕會好油膩 又或者唔新鮮 淋晒 又或者所謂黃金咪就係就咁一pat醬係面頭但點知 一黎到 熱辣辣有煙 重有一陣陣既咸
鋪頭裝修比較海外風格

又鐘意茜又鐘意牛又鐘意芝士既
真係唔能夠錯過 必點之選
另外 包入面除了塗有牛油外 重有蒜蓉漿
真係好大癲
一個漢堡 究竟加左幾多心思落去製造同烹調?

炸薯條(黃金)
薯條  黃金

一開頭都驚會伏伏地
怕會好油膩 又或者唔新鮮 淋晒
又或者所謂黃金咪就係就咁一pat醬係面頭
但點知 一黎到
熱辣辣有煙 重有一陣陣既咸蛋黃味 香到呢就算好熱都好 都好想快d食
每一條 係!每 !一 !條 !都有咸蛋黃包裹住
絕對無揸流攤!!!! 必叫必點的佐啤酒小食
但雖然佢係小食 佢既份量一d都唔少!!!!
香脆配上蛋黃味 真係佐酒一流

吐司雞 (半份)

店員見我地係tea time黎
所以建議我地叫半份 真心無錯 因為半份都好飽肚
有一大舊厚切西多 再加一大塊炸雞排!!!
店員同我地講 無論係牛油抑或係糖漿 都係佢地研製
我覺得佢地都好用心 對煮食都好有要求
大麥麥芽糖漿 有少少啤酒味 好特別
而西多真心厚 趁熱食周邊少脆內裡鬆軟
配埋特製牛油 好完美成件事
至於雞排 真係好大塊
炸得好脆 我會鐘意加少少糖漿一齊食用 咸甜咸甜 而因為外皮脆口 加少少糖漿感覺無咁熱氣😂 自我感覺良好

不得不提既係
店員既服務態度
真心好 同埋feel到佢係真心想介紹比食客認識唔同味既本地啤酒 以及小食主食既特點
我地都好感謝佢用心介紹比我地
薯條  黃金
  • 黃金薯條
2023-06-05 16 瀏覽
已經唔係第一次黎了~超級chill既一個地方!有唔同類型既手工啤on tap,野食除左啲比較美式既送酒小食之外亦有好多fusion 既main選擇,同朋友放工黎坐下傾下計一流🥳🍺飄零煙 Lichenhainer 少爺啤 $81 (400ml)smoky味好夠!加上唔係超級酸,初嘗酸啤既朋友可以試試~🍺高汁 Hazy Session Ale 少爺啤 $81 (400ml)本身極鐘情hazy類既野😆 啤酒花帶住陣陣熱情水果香,飲落去好清爽🍺Blackberry Cobbler  Pastry Sour Unbarred x Brewser $83 (200ml)呢杯係黎自英國既酸,加入左Blackberry、檸檬同蜂蜜,飲落去反而有少少山楂既感覺,好得意😆🍴黑布茄牛意 $89個醬由碎牛肉、車厘茄、鯷魚、黑蒜整成,超有驚喜🥹個醬食落會比較甜,但配上碎牛肉又出奇地夾,好有新鮮感呢~89蚊好抵食🥹🍴脆邊漢堡 $108用上本地屠宰免治牛,牛味極濃😍 個包係真脆邊!而且好鬆軟!不得不提係酸瓜係餐廳自己醃的~同外國/西式餐廳既酸瓜有少少唔同,係加左中式材料例如八角落去醃,好特別好好食!成個配搭無得輸🍴

smoky味好夠!加上唔係超級酸,初嘗酸啤既朋友可以試試~

🍴黑布茄牛意 $89

🍴脆邊漢堡 $108

🍴蒜蓉薯條 $78
每次黎到一定要嗌薯條,唔知點解覺得呢到啲薯條特別好食lols 食薯條飲啤酒真係特別爽的~~~薯條上面嘅蒜蓉係焗過黎,食落去好似蒜蓉包咁,而且蒜蓉份量好多,成兜薯條都好夠味!
2023-06-03 14 瀏覽
我手拎呢罐無酒精但有汽香水檸檬鐵觀音又幾特別wo,竟然飲落有少少酒味佢係香港自家品牌閣樓釀造以Cafe黎講 佢都幾多款式揀酒嘅系列多,食物種類都OKHAPPY HOUR去應該個Feel更正😎菜式🔻 TEA TIME ▪️炸茜漢堡 ▫️鍾意食芫荽嘅朋友一定要去試🤭脆卜卜 + 牛肉係又厚又爆汁😵仲要有流心芝士🧀️ FAT FAT JUICY🤗▪️卡津煎蝦▫️係店員推介 送啤酒大流▫️果然有驚喜 李生話好正 😋▪️黑布茄牛意▫️意粉質地出奇地好食🤓仲要肉多過粉 正
我手拎呢罐無酒精但有汽香水檸檬鐵觀音
又幾特別wo,竟然飲落有少少酒味
佢係香港自家品牌閣樓釀造

以Cafe黎講 佢都幾多款式揀
酒嘅系列多,食物種類都OK
HAPPY HOUR去應該個Feel更正😎

▫️果然有驚喜 李生話好正 😋

▪️黑布茄牛意
▫️意粉質地出奇地好食
🤓仲要肉多過粉 正

三日假期話咁快就過去,真係好唔捨得!為咗要找緊假期嘅尾巴,今晚去咗旺角黑布街食一間幾chill既餐廳,當然我為咗我愛既茜🤭🤭餐廳選擇嘅酒類都幾多,但大家留意開我嘅post都知道,最近腸胃唔太舒服,所以揀咗最近愛上嘅茶菌類飲品調和下😉🎈炸茜漢堡聽到店員嘅介紹,加上之前已經留意過呢個包,完全唔使諗嘅情況下就揀咗佢,一上枱完全冇令我失望!滿滿嘅芫荽!仲要全部都係炸過,呢個食法我都係第一次試,炸過嘅芫荽味道有啲似炸紫菜,當然佢嘅尾段仍然係香香嘅芫荽味!芫荽控必試😍佢嘅漢堡扒都超級厚,而且中間仲係流心嘅添😍推介!⭐️🎈脆邊漢堡呢個漢堡都幾令我驚訝,冇諗過佢會咁好食,漢堡扒加上芝士完全係絕配,再加埋蛋黃醬,簡直係控制不能咁食晒成個🤭🤭🤭🎈蒜蓉炸薯條薯條有得揀原味,蒜蓉味同鹹蛋黃味,我哋揀咗蒜蓉味,薯條炸得好香脆,即叫即做,而且蒜蓉都係好脆口,令我覺得有啲驚喜🎈飲品我哋揀咗桂花烏龍茶菌同埋荔枝玫瑰紅茶菌,桂花烏龍嗰個味道就會比較清香而荔枝玫瑰嘅味道比較香濃基本上兩款都好好,而且茶菌有助腸道健康,係現時比較Hit嘅飲品餐廳都滿有特色,而且有唔少嘅手工啤,店員好細心,咁都有介紹過唔少嘅手工啤俾我哋認知,味

🎈炸茜漢堡

🎈飲品
桂花烏龍茶菌
而荔枝玫瑰嘅味道比較香濃
荔枝玫瑰紅茶菌

餐廳都滿有特色,而且有唔少嘅手工啤,店員好細心,咁都有介紹過唔少嘅手工啤俾我哋認知,味道選擇好多,除咗會提及酒精濃度之外,仲會講吓唔同嘅手工啤嘅甜苦度,好比唔同需要嘅客人知道,而且仲有分本地釀製同外地進口嘅,見到都心思思好想飲,下次腸胃好返啲一定要去再試😍
2023-05-28
脆邊漢堡
蒜蓉炸薯條
桂花烏龍茶菌
荔枝玫瑰紅茶菌
愛啤酒之人必去🍻呢間餐廳主打手工啤,有勁多手工啤俾你選擇,絕對係酒鬼之選😆除左手工啤之外,佢地都有好多進口啤,罐裝啤酒,唔飲酒既朋友都有好多無酒精既選擇,特別係Kombucha都有!總有一款啱你😆店內既氣氛都唔錯好熱鬧,成間Bar咁😂《Citrus Trance $93》呢杯酸啤酒精濃度較低,只係4%,飲落酸酸地,好適合配炸野食😂味道黎講好易入口,似果汁多過似啤酒😆好啱女仔飲!👍🏻《Hi Juice $81》呢杯酒精濃度相對較低,只係3%,不過佢既果香味幾岀,有熱情果香味,雖然酒精濃度低過Citrus Trance,但飲落似啤酒多啲,有好輕微既苦味,對女仔黎講都好易入口,推薦👍🏻《蔥油漬蠔 $64》用左自家製黑啤汁煮廣島蠔,味道一啲都唔咸,粒粒都好大隻,勁飽滿,建議配埋啲炸薑蔥油一齊食,增加返啲口感,雖然係蔥油漬,但唔油膩,送酒一流😆《吐司雞 (全份) $92》好大份既吐司雞,吐司用左厚切個種,加左牛油🧈有啲似French Toast,建議點蜜糖黎食更好味🙈炸雞外皮炸得超脆身,配埋蜜糖🍯食更加好味,甜甜地!《TAP’s Smash Burger $108》脆邊漢堡用左本地屠宰免治牛加雙

《Citrus Trance $93》
手工啤

《Hi Juice $81》

《蔥油漬蠔 $64》
吐司雞 (全份)

《吐司雞 (全份) $92》

《TAP’s Smash Burger $108》
脆邊漢堡用左本地屠宰免治牛加雙層車打芝士🧀️牛肉真係幾Juicy,份量唔算好大個但都幾飽肚,唔錯!
TAP’s Smash Burger

整體而言對呢間餐廳幾滿意,特別係佢地啲啤酒🍻真係必試!!!服務方面都唔錯,一黎到店員都好用心咁介紹佢地啲啤酒,視乎你個人中意邊類型既啤酒再推介,亦都會介紹返佢地啲野食,有咩比較推薦多人叫咁👍🏻

TAP - The Ale Project

推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-06-01
手工啤
蔥油漬蠔
吐司雞 (全份)
  • 吐司雞
  • 脆邊漢堡
  • Hi  Juice
  • Citrus  Trance
2023-05-31 10 瀏覽
旺角酒吧林立,要搵間多人推薦嘅絕對唔簡單,今日趁放工來Happy Hour, 估唔到7點已經座無虛席!餐廳環境雖小,但氣氛一流~來到仲見到有客人玩緊1分鐘雞翼+啤酒challenge 添!🍽️Hi-Juice $81個人喜歡味道偏甜嘅手工啤,呢款苦味淡淡地,容易入口~🍽️Love $101同前者相反,呢款回甘味十足,口感味道會更strong~🍽️炸卡津雞翼配腐乳醬 $78食物選擇多元化,雞翼皮薄香脆,配埋鹹鹹香香嘅腐乳醬超惹味,腐乳味道唔會話好濃~🍽️黑布茄牛意 $89賣相真係好黑下!味道同想像唔同,好有驚喜!意粉落加咗鯷魚、黑蒜,食落仲帶點焦糖香味,整體食落甜甜地,值得推介~🍽️TAP’s Smash Burger 脆邊漢堡 $108賣相唔係話特別出色,但味道真係會令人一試難忘!用咗幾款唔同嘅芝士,有齊芝士嘅鹹香,再配埋脆邊煙肉同juicy牛扒,真係邪惡得來又好好食!

🍽️Hi-Juice $81
個人喜歡味道偏甜嘅手工啤,呢款苦味淡淡地,容易入口~

🍽️Love $101
同前者相反,呢款回甘味十足,口感味道會更strong~

🍽️炸卡津雞翼配腐乳醬 $78

🍽️黑布茄牛意 $89

放工就想搵間酒吧chill drink下🍺 所以好鍾意發掘下唔同嘅酒吧餐廳😗而呢間喺旺角嘅酒吧餐廳係我一直bookmark要去嘅餐廳!🌟吐司雞 (半份/全份) $51/$92其實我就係為咗呢個吐司雞而嚟😝上網見到人哋影到好誇張!我哋叫咗全份,點知上菜見到真係嚇親😂😂😂超大份咩事!有兩大舊厚切西多同兩大塊炸雞扒!😱店員建議我哋先淋上大麥麥芽糖漿再品嘗~西多成寸厚😂食落好鬆軟,上面配有咖央牛油🧈,牛油食落係甜甜地,有啲似吉士醬!搽喺面頭食令西多更加香牛油味,而且甜甜地好正❤️炸雞真係好大塊…炸得好脆,不過略嫌炸粉太厚,而且炸得有啲乾🥺整體都係幾特別嘅配搭~🌟脆邊漢堡🍔 $108呢個burger望落平平無奇,但味道有驚喜!包體係芝麻漢堡包,食落幾鬆軟😗牛肉方面,餐廳用咗雙層本地屠宰免治牛,切開牛肉仲有少少粉嫩,而且牛肉味係超級香濃!牛肉唔會打到好碎,食落仍然保留到粒粒牛肉嘅口感🥰配埋雙層車打芝士、黑椒蛋黃醬、蕃茄同酸瓜等一齊食,邪惡得嚟好惹味😋😍🌟卡津煎蝦🦐 $78卡津醬係美國常見嘅辛香料😌呢個卡津煎蝦落咗洋蔥🧅、青豆角、指天椒碎🌶️同卡津蒜蓉牛油🧈,煎蝦大大隻好彈牙,而且蒜蓉牛油味好香🥰🌟𝐂𝐡

🌟吐司雞 (半份/全份) $51/$92

🌟脆邊漢堡🍔 $108

🌟卡津煎蝦🦐 $78

🌟𝐂𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐚𝐚𝐧 𝐓𝐞𝐧𝐠鹹檸啤🍺 $76
呢杯係本土釀製嘅少爺啤😋佢加咗少爺自家醃製嘅鹹青檸😗係一杯有誠意嘅酸啤!飲落酸酸地,有淡淡嘅鹹青檸味,幾易入口☺️

🌟𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲🍓🫐🍺 $108
朋友叫呢杯係日本West Coast嘅進口啤🍺酸啤加左士多啤梨🍓、藍莓🫐同深色車厘子🍒去釀製而成,飲落果味比較重,而且有淡淡莓香,女仔會鍾意❤️