2021-10-02
🌟烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架 🐖 $158 (8.5/10)豬肉嘅肉質超級嫩滑 而且幾多肉汁 不過肥膏嘅部份都比較多 最有驚喜應該係啲薯仔粒 份量超級多 鋪滿晒成個碟 而且炸得好香脆 食下食下就唔覺意食晒成盤 不過調味就唔太均勻 有幾粒特別鹹西班牙薯仔蛋餅 🇪🇸$78 (8/10)第一次試呢道菜 味道幾特別 雖然係蛋餅 但係蛋香味就唔太出 外皮比較香脆 內餡就比較接近薯蓉 入邊仲有流心蛋 因為有薯仔所以非常之飽肚整體黎講都覺得幾特別薄切慢煮八爪魚 🐙 $78 (8/10)呢個八爪魚有啲似魚生 因為係凍切 不過因為切得好薄 所以完全唔會韌 個醬汁幾特別 一入口比較酸好清新 同時都帶出咗八爪魚嘅鮮味 睇落份量就有啲細 但係作為前菜我又覺得啱啱好OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)好鍾意餐廳嘅氣氛 以霓虹燈為主題 淨係個門口已經好啱打卡 掛滿晒霓虹燈 值得讚係啲員工非常友善 即使客人有啲多比較忙 但係都會主動過嚟幫手加水 另外我嗰日好大頭蝦咁整污糟咗條裙 佢哋都即刻主動遞濕紙巾比我 服務態度真係非常好 而且上菜速度好快 平日大概7pm 佢就一半滿座 大家可以book左枱先🌟為推薦
西班牙薯仔蛋餅 🇪🇸$78 (8/10)
薄切慢煮八爪魚 🐙 $78 (8/10)
OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)
🌟為推薦