𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎ 最近去開沙田新城市廣場 ᴀᴘᴘʟᴇ 拎新到貨日常工具行街經過「 바다 앞 테라스 」朋友就俾佢嘅熊貓吸引到原來餐廳同新城市商場 做緊「 ᴄʜɪʟʟ ᴘᴀʀᴋ 」活動聯乘推出⚠期間限定⚠嘅熊貓主題食品 主打一波相機食先而期間仲有小遊戲玩 同店員對戰 勝出遊戲可以拎禮物 可惜當日禮物就派晒 而店員好好 為我地送上野飲補數睇返熊貓牌面介紹 今次活動食品⚠只係沙田分店限定⚠青提寒天啫喱奶蓋 𖤘 以清新嘅青提為主調 配上滑順奶蓋滿滿嘅寒天啫喱基底 啖啖清涼 為夏日帶嚟青提嘅清新風味 每啖都可以感受到青提嘅酸甜口味 再受到Q彈嫩口嘅寒天啫喱 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 𖤘 風味以紫菜飯素麻油為重 飯卷中間布滿蟹肉拌上嫩綠露筍及綠葉在旁 作點綴 配合熊貓主題 形造出滿滿氛圍感黑白熊貓 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷 𖤘 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷鬆軟可口 略帶嚟點點黑森林風味 配上作為點綴嘅精緻得意「 熊貓蛋白餅 」甜品嚟講發揮唔錯 夠ɪɢᴀʙʟᴇ啖啖蟹肉千層麵 𖤘 千層麵份量比預期中大份 同朋友分嚟食就就啱啱好 千層麵蕃茄味唔怕太酸 千層麵口感幾好 厚而煙韌 連埋啖啖蟹肉
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

睇返熊貓牌面介紹 今次活動食品⚠只係沙田分店限定⚠

青提寒天啫喱奶蓋 𖤘 以清新嘅青提為主調 配上滑順奶蓋
滿滿嘅寒天啫喱基底 啖啖清涼 為夏日帶嚟青提嘅清新風味
每啖都可以感受到青提嘅酸甜口味 再受到Q彈嫩口嘅寒天啫喱
千層麵蕃茄味唔怕太酸 千層麵口感幾好 厚而煙韌 連埋啖啖蟹肉 好滿足

🜸
▸ 啖啖蟹肉千層麵 ┅ HKD 88
▸ 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 ┅ HKD 98
▸ 青提寒天啫喱奶蓋 (C) ┅ HKD 58
▸ 黑白熊貓 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷 ┅ HKD 62
▸ 惡鬼荊棘海提子沙冰 (C) ┅ HKD 0

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒   ᴛᴇʀʀᴀᴄᴇ ɪɴ ꜱᴇᴀꜱɪᴅᴇ 바다 앞 테라스   𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 ❀
❜ 沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期L6樓609號舖
Shop 609, L6/F, New Town Plaza Phase I, 18-19 Sha Tin Centre Street, Sha Tin
2024-10-05
  • 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷
  • 黑白熊貓 ᴏʀᴇᴏ 蛋糕卷
2024-06-18 3126 瀏覽
最近轉左嚟沙田返工,每次經過 Terrace in seaside 都好多人,今日早放終於可以嚟試下啦! 店內以簡約嘅木系裝潢為主,營造一種自然舒適嘅感覺。餐牌除咗有 set menu,仲有多款沙律、飯卷同特色飲品,下次可以再同朋友一齊嚟呀~✨Pop Pop! Vitamin C Power Up Set!套餐包括柑橘窩夫同柑橘乳酸梳打,窩夫嘅口感外脆內軟,而且柑橘肉份量十足,散發住誘人嘅香氣,而柑橘乳酸梳打酸酸甜甜,爽口得嚟仲好Fresh呀!宜家叫呢set,仲有 Innisfree 嘅維C 極光精華嘅sample 送😍✨煙肉薯仔溏心蛋沙律煙肉薯仔配搭新鮮沙律菜同溏心蛋,餡料豐盛之餘,味道清新開胃又健康。✨神話豬腳紫蘇拌飯豬腳既味道岩岩好,有少少肥膏但又唔會太膩,配埋有少少辣嘅紫蘇飯,夠晒惹味!✨明太子蟹肉飯卷飯卷鋪滿明太子蟹肉,味道鮮甜,仲有醃蘿蔔同牛蒡,口感豐富。✨加強了的韓式忌廉黑咖啡 ☕️咖啡入口香醇濃郁,微苦嘅咖啡配上綿滑忌廉,入口充滿層次感!
柑橘窩夫
柑橘乳酸梳打
煙肉薯仔溏心蛋沙律
✨煙肉薯仔溏心蛋沙律
神話豬腳紫蘇拌飯
✨神話豬腳紫蘇拌飯
明太子蟹肉飯卷
✨明太子蟹肉飯卷
飯卷鋪滿明太子蟹肉,味道鮮甜,仲有醃蘿蔔同牛蒡,口感豐富。
加強了的韓式忌廉黑咖啡
✨加強了的韓式忌廉黑咖啡 ☕️
咖啡入口香醇濃郁,微苦嘅咖啡配上綿滑忌廉,入口充滿層次感!
午餐
柑橘窩夫
柑橘乳酸梳打
煙肉薯仔溏心蛋沙律
神話豬腳紫蘇拌飯
明太子蟹肉飯卷
加強了的韓式忌廉黑咖啡
2024-05-29 1319 瀏覽
My first time eating at Terrace in Seaside, only been here for a cup of coffee before. I didn’t have high expectations of this place at first as the traffic here wasn’t high, but I was honestly impressed by the quality of their food and attention to detail for the presentation of their dishes.We asked the waiter what was recommended, and we ended up trying most of their signature dishes 😆My favourite was their pork belly with perilla leaf and rice. I was expecting the pork belly to be very fat -

My favourite was their pork belly with perilla leaf and rice. I was expecting the pork belly to be very fat - it was fat, but still layered with meat (and it was tender!) I thought the heaviness of the meat paired well with the perilla leaf rice, balancing out the oiliness of the meat.

Their tangerine waffle was the next highlight for me. The waffles weren’t that sweet, but it had a nice crunch outside and chewy texture for the waffle base. You could also taste how fresh the tangerines were and they had a tangerine sauce to further indulge you!

In terms of drinks, I was a little surprised at their tangerine special yoghurt drink - literally serving it with a tangerine on top 😆 this drink had bits of tangerine in it, so whilst drinking it, it still tasted healthy. We ordered the pineapple smoothie as well - but I preferred this tangerine drink.

It also made me happy to see that despite a small cafe amongst a sea of electronic shops, there were a few customers on a weekday dinner. Would totally come back again to try out ALL THEIR WAFFLE FLAVOURS!
  • 濟州柑橘乳酪
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
#foodstepsinhk_韓國菜由韓國濟州過嚟嘅餐廳!有各式各樣嘅嘢食選擇 我地都覺得會再回訪🥹🫶🏻➸燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 | $138 | 9/10Grilled Pork Belly with Perilla Leaf and Rice好食!飯夠乾身 帶有泡菜味但唔會太辣太鹹五花肉偏瘦幾啱我地 如果鍾意肥肉嘅話就未必滿足🤣➸Seaside Brunch | $112 | 7.5/10有煙三文魚 巴馬火腿 水煮蛋 牛油果 乳酪 同窩夫窩夫好香牛油味🧈除左牛油果偏生之外 其他配料都唔錯😌➸清甜柑橘窩夫 Tangerine Waffle | $98 | 8.5/10好多cream好邪惡😈不過有柑橘就好似健康返!柑橘微酸但多汁~窩夫中間會因為cream淋左少少 但邊位仲脆嘅👌🏻➸朱古力慕斯 Chocolate Mousse | $38 | 8.5/10偏苦應該係dark chocolate 口感比平時mousse再實啲 唔係好輕盈嗰種Share食就冇咁漏🤎➸濟州柑橘乳酪 Jeju Tangerine Special Yoghurt | $68 | 8/10招牌打卡飲品🍊裏面酸酸地
#foodstepsinhk_韓國菜

➸燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 | $138 | 9/10

好食!飯夠乾身 帶有泡菜味但唔會太辣太鹹
五花肉偏瘦幾啱我地 如果鍾意肥肉嘅話就未必滿足🤣

有煙三文魚 巴馬火腿 水煮蛋 牛油果 乳酪 同窩夫
窩夫好香牛油味🧈
除左牛油果偏生之外 其他配料都唔錯😌

好多cream好邪惡😈
不過有柑橘就好似健康返!柑橘微酸但多汁~
窩夫中間會因為cream淋左少少 但邊位仲脆嘅👌🏻

• 濟洲柑橘乳酪
  • 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
  • 清甜柑橘窩夫
2024-10-24 162 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗沙田調查呢間韓式cafe,新城市廣場有個「Panda me聯萌企劃」,餐廳聯乘商場推出推咗以熊貓為主題嘅系列,另外適逢10月萬聖節,餐廳亦有個Halloween Special系列,想一次過品嚐晒兩個期間限定系列,就要嚟沙田嘅分店喇,兩個系列都係到10月底,仲等咩呀?🦀啖啖蟹肉千層麵 $128🙋🏻‍♂️表示個千層麵面頭鋪滿蟹肉同蟹籽,味道鮮甜濃厚,千層麵食落充滿層次感,配上茄醬,味道香濃惹味🐼「熊貓,萌萌來襲」系列🍙嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 $98🙋🏻‍♂️表示個飯卷入面包住蟹肉,紫菜同蘆筍,面頭灑上芝麻粒,食落蟹肉鮮甜,蘆筍夠清新,飯卷入面有香濃嘅麻油,令個飯卷非常香口🧁黑白熊貓Oreo蛋糕卷 $62🙋🏻‍♂️表示個蛋糕卷加咗Oreo喺入面,蛋糕口感鬆軟,上面放有熊貓造型嘅蛋白酥,食落脆口,味道香甜,配上青提子,賣相超可愛,打卡一流😍🥛青提寒天啫喱奶蓋 $58🙋🏻‍♂️表示杯飲品係由清新嘅茉莉花茶底,配上清甜嘅青提同Q彈嘅寒天啫喱,面頭有層用cream打成嘅奶蓋,飲落口感濃厚,味道層次豐富🎃 Halloween Special 🍇惡鬼荊棘海提子沙冰 $62🙋🏻‍♂️表示杯沙冰係由巨

🦀啖啖蟹肉千層麵 $128
「熊貓,萌萌來襲」系列
嫩綠蘆筍蟹肉飯卷

🐼「熊貓,萌萌來襲」系列
🍙嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 $98

🧁黑白熊貓Oreo蛋糕卷 $62

🥛青提寒天啫喱奶蓋 $58
🎃 Halloween Special
🍇惡鬼荊棘海提子沙冰 $62
🙋🏻‍♂️表示杯沙冰係由巨峰提子同藍莓造成,杯底有士多啤梨乳酪,成杯沙冰充滿果香,味道香甜,配上眼仔造型裝飾,充滿萬聖節氣氛

⚠️凡惠顧任何熊貓系列食品,即可參加小遊戲,成功挑戰店員就可以得到小禮物一份,數量有限,送完即止

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
「熊貓,萌萌來襲」系列
2024-10-22 166 瀏覽
原來只有沙田分店有熊貓主題系列,我地食完即刻挑戰店員玩小遊戲,勝出就可帶走我手上的小熊貓🐼,又玩又食氣氛勁HIGH🤗▪️啖啖蟹肉千層麵熱辣辣香噴噴上檯,切開每層都夾入滿滿的蟹肉,伴上蘑菇及肉醬,口感豐富,食得好滿足啊😋▪️嫩綠蘆筍蟹肉飯卷飯卷都係包住滿滿的蟹肉,另有嫩綠蘆筍,面層鋪上飯素,完美演繹熊貓與竹葉的顔色🤤▫️黑白熊貓Oreo蛋糕卷造型超級可愛,勁影相不捨得食呀!朱古力蛋卷鬆軟綿滑,味道不會過甜,真是可愛又可口😝▫️青提寒天啫喱奶蓋香滑的奶蓋配搭清甜的青提,再加入Q彈的寒天啫喱,口感好清新,這個炎夏不可錯過啊🍸▫️惡鬼荊棘海提子沙冰又係勁打卡嘅Halloween主題飲品,將新鮮提子打成沙冰,入口好冰涼,淡淡果香🎃

▪️啖啖蟹肉千層麵

▪️嫩綠蘆筍蟹肉飯卷

▫️黑白熊貓Oreo蛋糕卷

▫️青提寒天啫喱奶蓋

▫️惡鬼荊棘海提子沙冰
2024-10-18
5 分鐘 (堂食)
2024-10-20 147 瀏覽
人均$200起|沙田|西餐|Terrace in seasideTerrance In Seaside 又推出了新的產品啦這次主打的是熊貓主題的好吃料理青提寒天啫喱奶蓋奶蓋一入口充滿了奶油香氣,搭配大大顆爽脆青提,和Q彈透亮的寒天啫喱,清新的香氣充滿了口鼻惡鬼荊棘海提子沙冰是惡鬼👺啊!萬聖節主題的沙冰由提子🍇新鮮製成,果香濃郁,打卡一流啖啖蟹肉千層麵一層一層厚厚的蟹肉包裹,新鮮出爐還是燙嘴的!蟹肉的香味遠遠都能聞到,加上夾層的蘑菇和肉醬,真是一絕!嫩綠蘆筍蟹肉飯卷韓式飯捲特色就是麻油香味飄移!蟹肉和蘆筍中和了黏膩,特別清爽開胃🤤黑白熊貓Oreo蛋糕卷重點來了!國寶大熊貓安安可可,還有小熊貓的誕生,怎麼能少了他們的存在!超可愛的熊貓🐼蛋白餅下的是oreo口味的蛋糕卷,好吃又好看!一定要來試試看這次的期間料理喔!——————為食分界線——————📍Terrace in seaside (沙田) 地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖人均消費: $200#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hon

Terrance In Seaside 又推出了新的產品啦
這次主打的是熊貓主題的好吃料理

黑白熊貓Oreo蛋糕卷

一定要來試試看這次的期間料理喔!

——————為食分界線——————
📍Terrace in seaside (沙田)
地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖

人均消費: $200
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店 #Terraceinseaside #coffee #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假 @terrace.in.seaside
2024-10-19 192 瀏覽
同小朋友去完Dino Park,就去左「Terrence in Seaside」晚餐,呢間餐廳真係好有特色!入到去,見到橙色為主調,搭配橘子元素,令人有種好舒適自在嘅感覺。餐廳主打韓國fusion菜,真係好有創意,仲會隨著不同節日同時令食材去調整菜單,令你每次來都有新驚喜!今次我試咗幾樣食物,真係好滿足!「嫩綠蘆筍蟹肉飯卷」超級鮮味!蘆筍爽脆,蟹肉更加令整個飯卷升級,口感同味道都好搭,真係好想再食多一份。主食「啖啖蟹肉千層麵」,蟹肉分量十足,層層麵皮都好薄,咬落去就有滿滿嘅蟹肉味,真係一口接一口,停唔到手!「黑白熊貓Oreo蛋糕」外形可愛,Oreo味道濃烈,蛋糕質地又細膩,甜而不膩,絕對啱我口味。萬聖節主題「惡鬼荊棘海提子沙冰」,真係好有創意!沙冰滑滑,搭配海提子嘅酸甜,非常消暑解渴。呢個「青提寒天啫喱奶蓋」顏色靚,啫喱滑滑,青提味道清新,奶蓋就係啱啱好嘅甜,口感層次豐富,夏天飲正好!總結嚟講,「Terrence in Seaside」不單止係食物好味,環境同服務亦都好好,值得一試。

2024-10-19 122 瀏覽
今日放假出咗沙田行街食嘢, @terrace.in.seaside 已經去過好多次,除咗環境舒服,性價比高,加上精緻嘅擺盤我可以打卡,同埋佢哋成日都更新Menu好多時都有新產品,所以我都幾鍾意嚟呢度食嘢~今次我哋選擇咗;最新熊貓系列&Halloween special 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷飯卷配搭嘅顏色好靚、好清新,蟹肉同埋蘆筍,原來配搭起一齊嚟食係咁好味㗎,而且份量十足、好飽肚~啖啖蟹肉千層麵蟹肉蟹膏融合一齊,口感層次豐富 ,一上枱已經比千層麵顏色吸引住,顏色好鮮艷,而且好好味呀,食到停唔到口~黑白熊貓Oreo蛋糕蛋糕唔造型好可愛,影相正呀!係香濃味朱古力蛋糕,口感好鬆軟 ,而且又香又滑,加上唔會太甜,啱啱好~青提寒天啫喱奶蓋我最鍾意飲青提,仲要加埋奶蓋,簡直係絕配!大大粒青提,加埋好多寒天 ,好飲呀!惡鬼荊棘海提子沙冰 Halloween造型好特別 ,好有萬聖節氣氛,入口清涼嘅感覺,兩杯嘢飲都好靚,好好味~

2024-10-16 121 瀏覽
又有期間限定Menu啦,除咗應節嘅萬聖節系列之外,仲有可愛嘅熊貓系列,推出咗三款食品~🐼青提寒天啫喱奶蓋味道好清新,茶味好出之餘青提的清甜配茶的味道好match,裏面還有有寒天啫喱,整體都不太甜!因為點了熊貓的青提飲品,所以也點一杯紫提的惡鬼荊棘海提子沙冰,味道比青提更濃,甜味亦比較突出,兩杯各有特色!🐼嫩綠蘆筍蟹肉飯卷上枱時已經充滿麻油的香味,裏面包滿蟹肉,而且也不需要煎任何醬料已經很夠味道!🐼黑白熊貓Oreo蛋糕卷超級可愛,完全不捨得吃!味道就是朱古力蛋捲配Oreo忌廉,而熊貓就是製作成蛋白餅,口感脆脆的~個亦很喜歡蟹肉千層麵,通常之前食過的千層麵都膩到吃不完,但這個不會!裡面除了蟹肉還加入了其他海鮮粒,所以口感很豐富~⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯𖤣 青提寒天啫喱奶蓋 ($58)𖤣 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷($98)𖤣 黑白熊貓Oreo蛋糕($62)𖤣 惡鬼荊棘海提子沙冰($58)𖤣 啖啖蟹肉千層麵($128)

⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯
𖤣 青提寒天啫喱奶蓋 ($58)
𖤣 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷($98)
𖤣 黑白熊貓Oreo蛋糕($62)
𖤣 惡鬼荊棘海提子沙冰($58)
𖤣 啖啖蟹肉千層麵($128)
今次嚟到沙田新城市廣場發現特色韓國熊貓餐同埋Halloween套餐,賣相又靚,畀佢哋吸引咗入嚟食晚餐,呢度有卡位,可以慢慢坐,慢慢傾計嫩綠蘆筍蟹肉飯卷蘆筍蟹肉飯卷蘆筍好清甜,蟹肉亦都好多,好新鮮,包得又靚,面頭多紫菜和芝麻,令到成個飯團好香,仲有啲似熊貓 🤭啖啖蟹肉千層麵蟹肉千層麵真係好有驚喜,每一層都有好多唔同嘅餡料,有蟹肉,魷魚,魚子和韓國秘製醬汁,口感非常豐富,仲要成個千層麵都好厚,正 😆青提寒天啫喱奶蓋熊貓嘢飲主題,用咗青色同白色做,面頭有幾粒大大粒提子之外,裏面都有提子肉,奶蓋整得好好,甜度適中惡鬼荊棘海提子沙冰另外嗌咗杯halloween主題嘅提子沙冰,呢個係有隻鬼眼睛係個沙冰上面,造型相當可愛, 沙冰甜度適中,帶少少酸味,好開胃黑白熊貓Oreo蛋糕熊貓蛋糕樣子好可愛,蛋糕軟綿綿,上面有提子做襯托, 細細件都好豐富

2024-10-14 180 瀏覽
新城市廣場近排開咗Terrence in the sea ge kiost 佢一向出名飯卷同金橘甜品雖然想試佢個金橘waffle 好耐但係見到限定嘅熊貓套餐個樣幾得意就嗌咗個飯卷係喺蟹肉卷因為平時食多數係牛肉或者豬肉蟹肉嘅話,味道比較淡反而個千層蟹肉意粉係幾好食濃味啲又好多芝士,入面都有啲zucchini 同個蟹肉都好夾杯嘢飲都係青提子嘅比較淡味,但係打卡就好靚另外Halloween特飲嘅提子沙冰反而有啲似喜茶提子莓莓嘅感覺最後個熊貓甜品預咗佢好睇唔好食但其實都唔係太甜,值得試吓係奶味好濃嘅芝麻蛋捲🥰
佢一向出名飯卷同金橘甜品
雖然想試佢個金橘waffle 好耐
但係見到限定嘅熊貓套餐個樣幾得意就嗌咗
個飯卷係喺蟹肉卷
因為平時食多數係牛肉或者豬肉
蟹肉嘅話,味道比較淡
反而個千層蟹肉意粉係幾好食
濃味啲又好多芝士,入面都有啲zucchini
同個蟹肉都好夾
杯嘢飲都係青提子嘅比較淡味,但係打卡就好靚
最後個熊貓甜品預咗佢好睇唔好食
但其實都唔係太甜,值得試吓
係奶味好濃嘅芝麻蛋捲🥰
2024-10-14 145 瀏覽
一直好想去呢間韓式Cafe,上次喺商場想食,但見太多人排隊等位,所以放棄咗。今個週末提早過嚟,終於試咗佢哋熊貓系列套餐,當菜式同甜品送到嚟我面前嘅時候真係唔捨得食,因為每一款都好靚好精緻。彷彿一件件藝術品擺喺面前。唔忍心去破壞。青提寒天啫喱奶蓋 呢杯飲品非常清新,青提嘅酸甜味同奶蓋嘅絲滑口感完美結合,啫喱亦帶有清涼感,真係好適合夏天飲用。嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 呢個飯卷嘅材料搭配得好好,嫩綠蘆筍增添咗脆口感,而蟹肉嘅鮮味則令整體味道更加豐富。飯卷外面包得緊實,咬下去一口就滿足!黑白熊貓Oreo蛋糕 呢個蛋糕外觀可愛,用糖整咗個熊貓貓仔造型好cute好可愛,蛋糕口感亦非常柔軟。Oreo嘅味道濃郁,甜度適中,食落去令人心情愉悅,真係一個完美嘅甜品。惡鬼荊棘海提子沙冰 呢個沙冰真係特別,海提子嘅味道清新,而荊棘嘅獨特風味則令整體更加出色。沙冰冰涼潤口,夏天飲非常消暑!啖啖蟹肉千層麵 最後嘅主菜,千層麵層次分明,每一啖都充滿蟹肉嘅鮮味。醬汁濃郁,但唔會蓋過蟹肉嘅味道,食完之後令人意猶未盡。

2024-10-11 192 瀏覽
今次快閃沙田,由於我地兩個係想搵個地方舒舒服服座下傾下偈飲杯野食d 野咁,所以來到 Terrace in seaside ,見佢出來熊貓系列,就一於嘗試一下新出品。✡️ 嫩綠蘆筍蟹肉飯卷 ~ 一放底已經散發出芝麻油的香味, 飯卷望落簡單, 但食落口蟹肉清甜蘆筍清新幾夾。✡️ 黑白熊貓Oreo蛋糕 ~ 熊貓賣相勁得意好吸引, Oreo 味道香甜個cream 好濃郁香滑,仲要個熊貓係食得的。✡️ 啖啖蟹肉千層麵 ~ 一絲絲蟹肉夾在中間的千層麵,芝士溶化在麵上好濃郁好正。🍹 青提寒天啫喱奶蓋 ~ 最低層係茶,所以成杯飲品唔會太甜,有粒粒青提果肉在內奶蓋同茶幾夾。🍹 惡鬼荊棘海提子沙冰 ~ 萬聖節主題飲品造型加分, 提子沙冰清甜解渴。
熊貓系列,就一於嘗試一下新出品。

2024-09-10 580 瀏覽
今次沙田呢間淨係打卡影相都已經好吸👀之前都去過一次喺新開商場天台好有feel好chill👍餐廳主要係賣柑橘,不過無叫到,對嗰嚿橙冇興趣😹😹價錢真係OK,有設計過啲食材外觀味道啲小朋友食得開心芒芒夏日芒果窩夫$108有四件咁多,壘到高一高,啲小朋友見到就已經好開心,擺盤精緻,水果都比好多,$108抵呀超級肉醬芝士千層麵$88有一嚿mozzarella芝士👏 千層麵同千層麵之間都有好多餡,唔會乾噌噌,粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷$108幾有心思,普通壽司加蛋黃醬同魚子粒,口感滿分👏老少咸宜都食得開心,鋪咗啲芝麻更加香口。清爽爆汁西柚檸檬梳打$46這間餐廳的擺盤和材料真的新鮮顏色豐富,西柚汁真的加了兩塊西柚,很有誠意👏
今次沙田呢間淨係打卡影相都已經好吸👀
之前都去過一次喺新開商場天台好有feel好chill👍

餐廳主要係賣柑橘,不過無叫到,對嗰嚿橙冇興趣😹😹

價錢真係OK,有設計過啲食材外觀味道
啲小朋友食得開心

芒芒夏日芒果窩夫$108
芒果窩夫🧇

超級肉醬芝士千層麵$88
肉醬千層

粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷$108
幾有心思,普通壽司加蛋黃醬同魚子粒,口感滿分👏
老少咸宜都食得開心,鋪咗啲芝麻更加香口。

清爽爆汁西柚檸檬梳打$46

芒果窩夫🧇