2024-08-03 91 瀏覽
位於尖沙咀橫街嘅泰國餐廳,有啲難搵到,但極推大家事,性價比好高😮‍💨餐廳佈置似Bar Restaurant ,果日自己吾飲得酒,吾係都幾chill下即炸蝦餅👍佢粉吾多但炸出黎好脆口,中間蝦球好足料,基本上入口成啖都係蝦蠔餅做法同大部份餐廳唔同,以蛋為主,用煎嘅方法黎整,自我感覺健康啲😂厚蛋緣故食落層次好豐富。第二碟上嚟食完已經飽飽地😂再嚟超大蝦冬陰功意粉🤤四大隻蝦好新鮮,肉質好爽口。好鍾意廚房用個汁唔會太濃,但同時有冬陰功味,你都唔會遮左大蝦既鮮味,好值得讚👍👍其實兩個人食上面嗰啲都已經好夠飽好滿足,但都想試埋佢個豬肋骨。都係嗰句,欣賞呢間餐廳調味落手唔會好重,吾會將本身食材有既原味蓋住🥹始終泰國野,配翻杯清爽既菠蘿梳打大家要去試,包你滿足🤭

始終泰國野,配翻杯清爽既菠蘿梳打

大家要去試,包你滿足🤭
好耐冇食過🇹🇭泰菜, 知道呢間泰菜酒吧餐廳有泰式火山排骨🗻做完嘢就過嚟食晚飯, 平時大部份火山排骨都係採用煲湯🐷嗰啲豬骨, 啲肉又鞋口🥹但係呢度佢哋就採用左😍一字骨所以肉質相當好, 味道酸酸辣辣🌶好鬼正, 雖然有好多肉喺裏面但係一都唔膩,之後再叫多個泰式🥦炒椰菜苗, 加入左泰式元素小小辣辣地好惹味🥰酒吧餐廳環境裏面好超令到你好想飲酒, 我都叫咗兩杯白酒自己慢慢嘆😂🥂

2024-08-01 89 瀏覽
<Thailand King>,地點位於尖沙咀,但由加連威老道轉入嘉蘭圍,環境感覺截然不同,旺中帶靜,是飲酒、食野、傾計的好地方。<ThailandKing>係一間主賣泰菜既酒吧餐廳,半開放式設計,置身其中,令人放鬆、舒服感。青木瓜絲沙律青木瓜絲、紅蘿蔔絲、蕃茄仔、豆類,配搭泰式醬汁及少許辣椒,木瓜絲入口清脆爽口,酸酸甜甜又帶少許辣味,好好的開胃前菜。燒豬頸肉豬頸肉外層烤至焦香,微微香脆,中間肉質軟腍多汁。炸蝦餅外層炸至金黃,脆口,蝦餅入口Q彈。馬拉盞椰菜苗每次食泰國野必點的菜蔬......椰菜苗,食落爽口,馬拉盞鹹香微辣,非常惹味。泰式雞肉炒河粉河粉炒整體軟綿、乾爽,唔油膩,加上啖啖厚肉雞球,大大份,非常抵食。菠蘿梳打青檸梳打

青木瓜絲沙律

燒豬頸肉

豬頸肉外層烤至焦香,微微香脆,中間肉質軟腍多汁。

炸蝦餅

外層炸至金黃,脆口,蝦餅入口Q彈。

馬拉盞椰菜苗

泰式雞肉炒河粉

菠蘿梳打

青檸梳打

已經好掛住上個月快閃泰國嘅幾日,特別系泰菜🥹🇹🇭 前幾日喺尖沙咀搵咗一間橫巷內唔算起眼嘅泰式酒吧餐廳👉🏼 𝕋𝕙𝕒𝕚𝕝𝕒𝕟𝕕 𝕂𝕚𝕟𝕘 👑 ➿ 原隻大啡菇 ($48) 切開成一條條咁樣處理,依然保留到大啡菇嘅Juicy,加少少炸蒜去食,正😋➿ 泰式肉碎生菜包*豬肉 ($98)每次食泰國菜,基本上都會點😆 肉碎夠酸又夠辣,好開胃🤤 ➿ 馬拉盞炒椰菜苗 ($108) 除咗有主角椰菜苗🥬 ,仲加咗菇片添,都好入味啊~➿ 黃咖喱雞球 ($88) + 泰式薄餅 ($25)黃咖喱辣度溫和,香料味重,又加咗茄子🍆雜菌,豐富呀~ 泰式薄餅兩面都煎得金黃,比印度薄餅扁薄啲,唔會食完覺得好滯~➿ 芒果蟹肉炒飯 ($108)坐吧枱嘅我哋睇住年輕大廚炒嘅手勢,有板有眼👍🏼 飯炒得乾身,比其他菜相對淡口味,但好味啊,冇諗過芒果同埋蟹肉嘅味道咁夾~➿ 𝑺𝒌𝒚𝒍𝒊𝒏𝒆 ($108) 亮麗嘅藍色嚟自blue curacao syrup,仲有小小嘅一層漸層,靚啊😍 甜甜地,相當易入口~➿ 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 ($58)推介!必飲🌟巨大杯,滿滿芒果🥭食完辣嘢飲一啖平衡返,舒服啊!

➿ 原隻大啡菇 ($48)

➿ 泰式肉碎生菜包*豬肉 ($98)
每次食泰國菜,基本上都會點😆 肉碎夠酸又夠辣,好開胃🤤

➿ 馬拉盞炒椰菜苗 ($108)
除咗有主角椰菜苗🥬 ,仲加咗菇片添,都好入味啊~

➿ 黃咖喱雞球 ($88) + 泰式薄餅 ($25)

➿ 芒果蟹肉炒飯 ($108)

➿ 𝑺𝒌𝒚𝒍𝒊𝒏𝒆 ($108)

➿ 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑺𝒎𝒐𝒐𝒕𝒉𝒊𝒆 ($58)
2024-07-28 119 瀏覽
今日朋友帶我嚟到尖沙咀呢間泰式餐吧,餐廳座位比較少,係間小店, 原本無抱有太大期望,因為平時好食既泰菜通常都係九龍城食,點知食完好有驚喜,值得推介。泰式北海道帶子($128)泰式生蝦食得多,今次試下帶子。帶子好大粒好肥厚,口感好潤滑,食得出帶子好新鮮,帶子本身已經好鮮甜,加上泰式酸辣汁好開胃,食到完全唔夠喉。花膠冬陰功湯($78)平時我對冬陰功湯無特別興趣,覺得味道都係千篇一律,但呢個冬陰功湯我真係覺得幾好飲,可能用左花膠煲,帶出左啲甜味,成個湯酸辣甜味道balance得好好。美中不足係材料唔算多,主要係兩隻大蝦同一啲菇類,但佢價錢亦都相對較平。青咖哩雞球($88)配蒜蓉包($25)可以揀紅/黃/青咖哩,我地揀左我最愛既青咖哩,呢個咖哩都算幾辣,但真係好好味,雞球有微微煎過,而且淡淡肉,同樣比好評。 自從試過一次蒜蓉包配咖哩就一試難忘,今次同樣好驚艷,蒜蓉包上枱時仲係熱,表皮好脆,包身塗左牛油,沾上青咖哩食簡直一流,真係好好食。泰式炸咸豬手($238)原隻咸豬手上碟,已經幫我地切好哂,成條骨放左係隔離。由於係即時炸起上碟,豬手外皮好脆,肉身幾鮮嫩,配有泰式酸辣汁可以點,但唔點本身都夠

泰式北海道帶子($128)

泰式北海道帶子

花膠冬陰功湯($78)

花膠冬陰功湯

青咖哩雞球($88)配蒜蓉包($25)

青咖哩雞球配蒜蓉包

泰式炸咸豬手($238)
原隻咸豬手上碟,已經幫我地切好哂,成條骨放左係隔離。由於係即時炸起上碟,豬手外皮好脆,肉身幾鮮嫩,配有泰式酸辣汁可以點,但唔點本身都夠味。

泰式炸咸豬手

泰式燒雞全翼2隻($58)
雞皮表皮燒至香脆,但肉汁仍然鎖住係皮下,令啲雞肉炸完都唔乾,幾juicy,食落去香辣感十足。

原隻鮮椰青($58) 鮮芒果梳打($58)

泰式北海道帶子
青咖哩雞球配蒜蓉包
泰式炸咸豬手
  • 配蒜蓉包
  • 青咖哩雞球
這家泰菜酒吧非常Chill,半開放式設計像是去了泰國夜市酒吧,食材味道高水準😋帶子他他柚子沙律|$98|8/10帶子刺身的質感鮮嫩味美,與底下秘製泰式酸辣汁非常合襯,食落清新醒胃炸蝦餅(4件)|$98|9/10呢個好高質!起初見到4件以為份量不多,怎料上枱時被切成8件,而每件大小更是普通餐廳的正常大小,重點是皮薄而脆,蝦肉份量居多,口感十分彈牙豬肉生菜包|$98|8/10肉碎香料具地道泰式風情,醬汁酸辣開胃,仲有點似冬蔭公汁,惹味得黎,食完又唔會特別口渴炒西蘭花|$88|8/10不只是簡單的清炒西蘭花,還加了少量菇菌配料,表面上灑了日式柴魚片作點綴泰式檸檬烏頭|$218|8.5/10烏頭魚肉鮮甜可口,而且肉質竟然不算鞋😀配搭多款香料及檸檬片煮出來的湯,味道酸酸辣辣,湯汁連魚肉一同伴吃,很開胃芒果沙冰|$58|8.5/10係巨版沙冰,從開放式廚房外看著師傅由一個新鮮芒果製成,最後在頂上舖滿芒果肉,中和了泰菜的濃味原隻鮮椰青|$58|8.5/10是頂級原隻大椰青,原汁原味,冰涼解膩

帶子他他柚子沙律|$98|8/10

炸蝦餅(4件)|$98|9/10

豬肉生菜包|$98|8/10

炒西蘭花|$88|8/10

泰式檸檬烏頭|$218|8.5/10

芒果沙冰|$58|8.5/10

原隻鮮椰青|$58|8.5/10
是頂級原隻大椰青,原汁原味,冰涼解膩

2024-07-23 70 瀏覽
放工後想搵地方飲杯野,同時又想有好野食,係尖沙咀比我搵到呢間以泰國菜為主打嘅餐廳,餐廳播住流行音樂,有燈飾點綴,幾有氣氛,好適合放工嚟輕鬆下咖哩羊架配泰式薄餅 羊架表層蒸香,內層肉質鮮嫩多汁,配上咖哩嘅香甜與辣味加薄餅嘅酥脆,係必食嘅組合泰式豬頸肉 豬頸肉經過慢燒,配上泰式特有嘅香料調味,不自覺地愈食愈多,但都唔會覺得膩泰式菠蘿炒飯 飯粒粒粒分明,吸了醬汁嘅香味,口感彈牙,洋蔥、三色豆、肉鬆、提子乾等配料令口感更豐富,燒過嘅菠蘿清甜,配上大大隻嘅鮮蝦,好滿足金沙軟殼蟹軟殼蟹外酥內嫩,金沙醬香濃鹹香,包住蟹肉嘅鮮味,適合配酒或汽水飲品點左椰青,椰汁清甜,仲可以食埋果肉,荔枝梳打唔會太甜,又夠大杯 幾好飲

咖哩羊架配泰式薄餅

泰式豬頸肉

泰式菠蘿炒飯

金沙軟殼蟹

「Thailand King」位於尖沙咀加連威老道嘉蘭圍,離地鐵站5分鐘左右。作為泰國餐廳黎講,價錢合理,但份量偏大,所以性價比都幾高,而食物質素都係中上,非常唔錯!Guinness ($108/NH): 世上最好飲嘅黑啤,無之一,口感醇香幼滑,微甜,帶咖啡及麥芽香,撞岩餐廳有Draught都一定點返杯。炸蝦餅 ($98): 外脆內嫩,爽口彈牙,仲食得出粒粒蝦肉,幾鮮味,搭配泰式酸辣醬更為美味。燒豬頸肉 ($88): 外皮焦香,肉質幼滑,咬下去更溢出肉汁。豬肉生菜包 ($98): 豬肉餡料加入檸檬葉、指天椒、九層塔、香茅、芫荽、葱花、魚露及青檸汁等,味道層次豐富,亦非常具泰式風味,幾好食。火山排骨 ($248/約12件骨): 雖說有約12支骨,但食食下發覺有成16-17支骨,份量非常多,夠3-4人享用。豬肋骨肉質嫩滑,帶點脂肪,亦含豐富肉汁,其泰式酸辣醬汁以青辣椒、蒜蓉、荽茜及魚露調製,味道酸酸辣辣,非常惹味!

2024-07-04
想食泰國菜又想飲返兩杯,尖沙咀嘉蘭圍有間餐廳酒吧可以滿足晒呢2個願望😆 鋪頭採用半開放式設計,天氣好果陣可以坐出面chill下🍻花膠冬陰公湯 $78冬陰公湯竟然有花膠😳其他材料都好足,有2隻大蝦、秀珍菇、蕃茄仔同香茅等等,香味濃郁,酸酸辣辣好開胃泰式燒烏頭 $218泰菜必點燒烏頭😆size都幾大隻,魚肚中塞滿香茅同其他香料一齊燒,令魚肉味道更添層次🐟再蘸上泰式酸辣汁,格外醒神惹味泰式雞肉炒河粉 $98河粉炒得乾身,雞肉非常多,而且辣椒碎同辣醬都可以跟隨自己口味黎調教,岩晒食辣同食唔到辣嘅朋友,非常貼心咖喱雞球 $88同樣啲雞球好多😂🐥咖喱汁幾香,帶少少椰香,唔算太辣,味道溫和炒芥蘭 $88芥蘭炒得軟硬適中,冇苦澀味,味道鮮甜青檸梳打 $48甜度適中,酸酸甜甜好開胃Singha $38食泰國野當然要飲泰啤🇹🇭🍻餐廳仲做緊happy hour特價,好抵飲

花膠冬陰公湯 $78

泰式燒烏頭 $218

泰式雞肉炒河粉 $98

咖喱雞球 $88

炒芥蘭 $88
芥蘭炒得軟硬適中,冇苦澀味,味道鮮甜

青檸梳打 $48
甜度適中,酸酸甜甜好開胃

Singha $38

2024-07-15 190 瀏覽
坐落在尖沙咀一條小巷子,D1出口來到地面,沿著Google map走5min可達,裝修非常愜意輕鬆的一家泰餐館。花膠冬陰功湯。味道是好的,蝦也很大個,可惜沒有撈到花膠,有點名不符實的失望。四式拼盤。這款拼盤味道不錯,春捲和蝦餅都可圈可點,不過少了點炸物熱辣辣的感覺。豬肉生菜包。好吃的一道菜,豬肉碎咸辣,配上爽脆的生菜,一勺豬肉碎包在一片生菜里,一口下去,配搭對比得非常驚艷!菠蘿海蝦炒飯。有四片完整的烤菠蘿,是整道菜的亮點。海蝦也很大個,但總覺得不算太新鮮。炒飯呈上來不算熱氣騰騰。炒芥藍。中規中矩,食材挑選有待提升。芒果糯米飯伴椰子雪芭。糯米飯不新鮮、且口感很硬。芒果很鮮甜,椰子雪芭奶油味偏重。

四式拼盤

豬肉生菜包

菠蘿海蝦炒飯

炒芥藍

炒芥藍。中規中矩,食材挑選有待提升。
芒果糯米飯伴椰子雪芭
2024-07-09
四式拼盤
豬肉生菜包
菠蘿海蝦炒飯
2024-07-13 77 瀏覽
今晚收工去咗尖沙咀巷仔入邊一間泰式餐廳酒吧,呢度邊晚飯再直落飲野唔冼轉場✨🍹餐廳裝修充滿泰式風情,半開放式設計好似去吃泰國夜市酒吧咁,仲加入唔少酒樽作吊燈設計🍻泰式豬頸肉 🐷💥 $88呢個有驚喜!絕對係我食過數一數二,燒得岩岩好,肉質軟淋帶少許油脂😋🔥金沙軟殼蟹 🦀✨ $138大大件炸得唔錯,咸蛋黃醬包住成隻軟殼蟹,咸香味十足青咖哩河蝦 🍤💚 $168新鮮河蝦大大隻,第一次食,餐廳將河蝦開邊更易熟,又保持肉質彈牙,仲要唔洗自己去蝦腸😂食咖哩當然要配薄餅(另加$25),美味絕配!帶子他他柚子沙律 $98一個開胃香辣前菜,柚子沙律又juicy又多汁泰式BAR有唔少酒類選擇:Apple Spumoni $108甜甜哋嘅cocktail,最岩女仔飲🍹🍎Mojito Mango $98夏天飲特別清爽🌴🍹🎈Thailand King🎈尖沙咀加連威老道 嘉蘭圍 22-22A 號地舖

泰式豬頸肉 🐷💥 $88

金沙軟殼蟹 🦀✨ $138
大大件炸得唔錯,咸蛋黃醬包住成隻軟殼蟹,咸香味十足

青咖哩河蝦 🍤💚 $168

帶子他他柚子沙律 $98
一個開胃香辣前菜,柚子沙律又juicy又多汁

泰式BAR有唔少酒類選擇:
Apple Spumoni $108
甜甜哋嘅cocktail,最岩女仔飲🍹🍎
Mojito Mango $98
夏天飲特別清爽🌴🍹

🎈Thailand King🎈
尖沙咀加連威老道 嘉蘭圍 22-22A 號地舖
之前經過尖沙咀利時商場發現對面有間泰國菜酒吧餐廳,今晚就來探一探店!店內創意佈置有天花掛架紙傘畫、酒樽、有花飾點綴的白色打卡牆。而食物走樸實、大碟分量多的性價比路線,整體感覺好似去咗泰國當地酒吧小店。生蝦刺身 (6隻) $148蝦頭即叫即炸埋,脆卜卜!齋睇擺盤可能唔覺,其實生蝦刺身選料大隻,新鮮爽口,啖啖肉! 再蘸埋有齊甜酸辣味的泰式醬汁,正!成碟都高質!香茅煮海蜆 $128蜆全部都開晒口,新鮮無沙,香茅清湯味道溫和唔嗆口泰式冬蔭功河蝦意粉 $1384隻蝦,冬蔭功醬汁味道酸香但唔辣,意粉分量多,口感有彈性,唔會過腍泰式蝦餅 $98圓碌碌又大件,好彈牙!口感似食緊內裏有微量蝦粒的大魚蛋芒果糯米飯伴椰子雪芭 $108暖笠笠的鹹味糯米飯淋上原味椰漿,配埋甜甜芒果肉,仲有奶滑質感的椰子雪芭椰青 $58清甜解渴香茅薑蜜 $48甜甜的,香茅同薑味都好香_______________Thailand King (尖沙咀)尖沙咀加連威老道 嘉蘭圍 22-22A 號地舖_______________

生蝦刺身 (6隻) $148
蝦頭即叫即炸埋,脆卜卜!

香茅煮海蜆 $128
蜆全部都開晒口,新鮮無沙,香茅清湯味道溫和唔嗆口

泰式冬蔭功河蝦意粉 $138

泰式蝦餅 $98
圓碌碌又大件,好彈牙!口感似食緊內裏有微量蝦粒的大魚蛋

芒果糯米飯伴椰子雪芭 $108

椰青 $58
清甜解渴

香茅薑蜜 $48
甜甜的,香茅同薑味都好香

_______________

Thailand King (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道 嘉蘭圍 22-22A 號地舖

_______________
2024-07-10 50 瀏覽
今日朋友說想去吃泰國菜,於是我們去了尖沙咀呢間餐廳吃晚餐。焦糖鮮菠蘿2串🍍($38):菠蘿的清爽和焦糖的甜蜜完美結合在一起,散發出迷人的香味。菠蘿的酸甜和焦糖的香濃讓味蕾在其中得到了充分的挑戰和滿足。整體口感滑嫩可口,讓人一口接一口停不下來。泰式雞全翼2隻($58)泰式雞全翼的皮炸得酥脆,而肉質則嫩滑多汁。醬料的味道多層次,讓人非常愛不釋手。炸雞球($68):炸雞球的外皮炸得酥脆,沒有任何油膩感,吃起來很爽口。雞肉內部則鮮嫩多汁,入口即化,讓人回味無窮。蟹肉蛋餅($168):這道蟹肉蛋餅給人的第一印象就是香氣十足,蟹肉的鮮味和蛋餅的香脆相互融合,讓人垂涎三尺。蟹肉的質地鮮嫩多汁,口感非常棒,搭配上酥脆的蛋餅皮,每一口都讓人回味無窮。燒豬頸肉被烤至外酥內嫩,帶有豐富的肉汁和香氣。這種肉質比較多油脂,所以口感較柔軟,同時也相當美味。
今日朋友說想去吃泰國菜,於是我們去了尖沙咀呢間餐廳吃晚餐。

焦糖鮮菠蘿2串🍍($38):

泰式雞全翼2隻($58)

炸雞球($68):

蟹肉蛋餅($168):

2024-07-02
2024-07-04 52 瀏覽
朋友話呢間Thailand King嘅泰國菜好正,於是特登同老公兩個出嚟撐枱腳試吓,餐廳氣氛真係唔錯,播住音樂,雖然坐近門口,但係冷氣足夠,一啲都唔覺得熱,仲好舒服添😌帶子他他柚子沙律$98帶子刺身好新鮮,柚子和小蕃茄加上香料同醬汁,酸酸地辣辣哋好開胃。豬肉生菜包$88好貼心咁準備膠手套,份量好多,炒肉碎微辣,配上生菜味道剛剛好。泰式原條鮮魷魚桶$88本身諗住係一條大魷魚,原來係三條中size嘅,魷魚筒份量都唔少,切得幼幼的,食落好嫩,幾有咬口,記得要配埋醬汁一齊食焦糖鮮菠蘿$38一定要試呢個燒焦糖菠蘿,菠蘿好多汁,面嘅焦糖薄薄脆脆,超好味泰式蝦餅$98蝦球新鮮炸起熱辣辣脆卜卜,有粒粒蝦肉好彈牙👍泰式豬頸肉$88泰式豬頸肉燒得好香,邊上都有燒香味,而且豬頸肉醃得很香口,加上乾蒜粒,很好吃椰子雪芭$58呢個甜品好好味,濃濃嘅椰子香味,好似雪糕咁,又滑又濃味,真心推介。椰青$58+青蘋果沙冰$58椰青好大個,又好清甜,唔知大家會唔會有刮肉嘅習慣,佢好細心個口開得大,而且有隻貼匙羹仔,不過我懷疑佢已經幫我刮晒,因為飲嘅時候已經啜到有薄薄嘅椰肉。而青蘋果沙冰,夠凍透心涼。

帶子他他柚子沙律$98

豬肉生菜包$88

泰式原條鮮魷魚桶$88

焦糖鮮菠蘿$38

泰式蝦餅$98
蝦球新鮮炸起熱辣辣脆卜卜,有粒粒蝦肉好彈牙👍

泰式豬頸肉$88

椰子雪芭$58

椰青$58+青蘋果沙冰$58
2024-07-01
  • 燒豬頸肉
  • 焦糖鮮菠蘿
  • 椰子雪葩
2024-07-03 31 瀏覽
好有泰國風味嘅半開放式餐廳❤️俾人感覺好舒服,加上店內店員好nice👍🏻真係抵幫襯😎♦️Mango Smoothie♦️超大杯,好足料,芒果甜,上面仲鋪咗好多切咗一粒粒嘅芒果肉♦️泰式豬肉碎生菜包♦️生菜嘅份量好夠,唔會好似外面啲餐廳俾得好少生菜,搞到逼住要包勁多肉碎落生菜度,食到成手都係!而且佢呢度好貼心會比手套俾客人👍🏻♦️泰式豬頸肉♦️燒得好perfect,外脆內嫩,配上醬汁更加惹味!♦️Thai Tea ♦️茶味好出,飲落口好順滑♦️軟殼蟹配黃咖喱♦️加配薄餅原來係炸得好脆,個咖喱仲加左茄子、蛋、車厘茄、雞脾菇,令到整體口感增加!♦️泰式墨魚餅🍥♦️墨魚餅入面有墨魚肉加粟米粒,再搭配一個酸辣醬,十分開胃❤️♦️泰式炸雞全翼♦️出面啲舖頭而家好少會見到炸雞全翼,見到即嗌,新鮮炸起即食真係好正,無得輸👍🏻

♦️Mango Smoothie♦️
超大杯,好足料,芒果甜,上面仲鋪咗好多切咗一粒粒嘅芒果肉

♦️泰式豬肉碎生菜包♦️

♦️泰式豬頸肉♦️
燒得好perfect,外脆內嫩,配上醬汁更加惹味!

♦️Thai Tea ♦️
茶味好出,飲落口好順滑

♦️軟殼蟹配黃咖喱♦️加配薄餅

♦️泰式墨魚餅🍥♦️
墨魚餅入面有墨魚肉加粟米粒,再搭配一個酸辣醬,十分開胃❤️

♦️泰式炸雞全翼♦️
2024-07-03