2024-09-30
週末約閨蜜去尖沙咀CityWalk一下,順便搵下有無好食既餐廳。然後比我地發現重慶大廈隔離既寶藏商場「慶方Heath Hong Kong」。慶方門口顯示有好多唔同既餐廳,想食咩都有。唔使諗,一於入去探索一下沿住電梯落去,好多特色店鋪又有夾公仔機。行左一個圈,最後我地揀左The Bathtub解決呢餐。佢有單點烏冬,又有三文治同沙律套餐,最重要係佢有好吸引我地既咸味牛角窩夫店既裝潢好特別,一邊係吧枱,另一邊係舒服既坐位。吧枱適合坐低飲返杯咖啡,坐位就適合坐低慢食。我地兩個人點左兩個烏冬同兩個牛角窩夫加飲品食物份量很足味道仲好掂價錢仲唔貴,每人都只係百幾蚊,尖沙咀黎計真係抵食夾大件。🍽️蟹肉拌烏冬配和風胡麻醬滿滿一大碗蟹肉,再加上伴菜,天氣熱辣辣,食返碗伴烏冬一流!🍽️煙鴨胸湯烏冬煙鴨胸很嫩,非常好味跟烏冬也很夾!🍽️香草雞胸蕃茄牛角窩夫超驚喜!無諗過咸既窩夫原來咁好味🍽️朱古加香蕉窩夫又係另一驚喜!香蕉面仲有脆脆既焦糖,配埋個忌廉一絕呀🍹玫瑰梳打& 🍹藍柑冰啡玫瑰梳打香香甜甜,而藍柑冰啡的咖啡味好香濃配上淡淡柑味,天氣熱真係一流尖沙咀黎計超抵食餐廳,仲要味道非常好,行到攰攰地,入慶方涼下冷氣,然
🍽️蟹肉拌烏冬配和風胡麻醬
滿滿一大碗蟹肉,再加上伴菜,天氣熱辣辣,食返碗伴烏冬一流!
🍽️煙鴨胸湯烏冬
煙鴨胸很嫩,非常好味跟烏冬也很夾!
🍽️香草雞胸蕃茄牛角窩夫
超驚喜!無諗過咸既窩夫原來咁好味[赞R][赞R][赞R]
🍽️朱古加香蕉窩夫
又係另一驚喜!香蕉面仲有脆脆既焦糖,配埋個忌廉一絕呀
🍹玫瑰梳打& 🍹藍柑冰啡
尖沙咀黎計超抵食餐廳,仲要味道非常好,行到攰攰地,入慶方涼下冷氣,然後嘆返杯特色咖啡配埋件牛角窩夫正呀